Şimdi Ara

Bir garip hgs ihlal cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bu hafta başıma gelen garip hgs cezasından bahsetmek istiyorum. Cuma günü eve tebligat geldi. Üzerinde ufak msx 125 motosikletimin plakası yazıyordu. Kendim sakaryada yaşıyorum, tebligata göre fsm köprüsünden hgs'siz 4 defa geçiş yapmışım. İşin ilginci ben bu motosikletle asla istanbula gitmedim. Hadi diyelim istanbula gittik köprüye kadar otobana girmiş olmam ve ordanda ceza yemiş olmalıyım öyle değil mi ? Hayır sadece 4 tane köprü cezası. 11 TL tutarında 44 lirada (4 katı cezayı başka zaman konuşuruz) cezası var toplam 55 TL x4 'den 220 TL cezam oldu durduk yere. Evet eğer bir mala sahipseniz evinize durduk yere böyle cezalar gelebilir.

Herneyse, pazartesi günü cezaya itiraz etmek amacıyla 0 850 460 60 60 numarayı aradım ama operatörü düşüremedim kapattım. Salı tekrar denedim bu sefer birisi açtı derdimden kısaca bahsettim beni ptt hgs operatörüne bağladı. Oda bizim itirazlar için yetkimiz yok yukardaki numarayı verip orayı tekrar arayın dedi. Tekrar aradım yine ptt hgs hattına bağladılar ve yine ve yine ve yine. Kısacası milletin aklıyla dalga geçiyorlar. 3 4 Defa denedikten sonra bu numaradan vazgeçtim.

Çarşamba günü yani bugün tüketici hakem heyetine gidip Karayolları Md aleyhine dosya açmak istediğimi belirttim. Oradaki hanımefendi birkaç telefon görüşmesi yaptıktan sonra bana bunun için Sulh ceza hakimliğine dilekçe verip dava açmam gerektiğini söyledi. Burdada şöyle birşey var arkadaşlar valilik sakaryanın dışında sayılır. Yani oraya kadar git gel yakacağım mazot zaten 220 lirayı geçecekti. Allah kahretsin yeter ödeyimde kurtuluyum bari dedim.

Akşam eve geldim. Önce elimdeki kartların internet bankacılıklarına baktım. Ödemeye dair birşey yoktu. İnternette yazan; "www.kgm.gov.tr internet adresindeki “İhlalli Geçiş Sorgulama ve Ödeme" sayfasından ve e-devlet platformundan sanal pos üzerinden kredi kartı ile ödenebilmektedir.". Şükür bir bilgi bulduk plakamı girip sorgulattığımda 4 cezamda çıkıyordu.

Burada gördüğünüz üzere Ödeme butonu eksik. Ödeme kolonundaki ünleme tıklayınca bizi başka bir yere yönlendiriyor;

Evet interaktif vergi dairesinin sitesine yönlendiriyor. Oraya gidip 1 saat sistemi kurcalasamda malesef herhangi bir ödeme sayfasına ulaşamadım. Allah rızası için ödeme sayfasının linkini bilen duyan gören varsa buraya yazarsa çok makbule geçer. Çünkü ben bulmayı başaramadım. Yarın PTT şubesine gidip oraya sormayı deneyecem. Orasıda burdan ödenmiyor derse ne yapacağımı bilmiyorum.

Şimdi buradan sormak istiyorum. Kardeşim yıl olmuş 2024 hatta 2025. Bu sistemlerin , bu sitelerin hali ne ? Bu rezillik nedir ? Hiçbir Allahın kulu şu operatörleri denetlemiyor mu ? Kocaman ülkede cezasına itiraz eden tek kişi ben miyim ? Hiç mi kimse durun napıyorsunuz demiyor ? Vatandaşa bu eziyet nedir. İnsanı canından bezdiriyorsunuz kardeşim bıktık usandık ya.

1 HAFTA SONRA KRİTİK EDİT:

Merhaba arkadaşlar. Aradan 1 hafta geçti. Cezanın nasıl ödeneceğini buldum. Normal trafik cezaları gib.gov.tr üzerinden Hgs cezaları ise ptt şubelerinden ödeniyormuş. Hgs cezalarını internetten ödemenin bir yolu yok boşuna aramayın. Ayrıca ptt şubesine giderken yanınıza tebligatı ve ödemeyide nakit olarak alın çünkü kart geçmiyor. Benim gibi atm'ye dönmek zorunda kalmayın. Hatta hiç ödeme yapmayın direk aşağıyı okuyun.

Öncelikle şunu söyleyeyim. "Mahkemeye git", "Dava açmaya nie üşenion", "Devamıda gelir" gibi şeyler yazan arkadaşlar yerden göğe kadar haklısınız. Eğer böyle bir haksızlığa uğradıysanız aslında en temizi dava açmak. Fakat şunu unutmayın. Yüzde yüz haklı olduğunuzu düşünseniz bile o dava elinizde patlayabilir ve dosya masrafları afedersiniz size kaçabilir. Burası Türkiye kardeşim. Şimdi size sıfır tl dosya masrafıyla bu işi nasıl çözersiniz bunu anlatıyorum. Konuyu atın favlara bir gün lazım olur.

Bu tip geçiş sorunları için karayollarının bir eposta adresi olduğunu buldum arkadaşlar. Gerçektende ilgileniyorlar çünkü benim cezalarımı 1 günde sildiler. Tek yapmanız gereken buraya eposta atmanız. Adresi ogs@kgm.gov.tr buraya aşağıya bıraktığım template'yi kendinize göre değiştirip eposta atıyorsunuz ve cezanız siliniyor bu kadar. Mahkemeyle çağrı merkeziyle ptt'yle orayla burayla uğraşmanıza hiç gerek yok.

Bu postayı plakanızı vs yazıp atın. Eğer henüz ödemeyi yapmadıysanız sadece iade edilmesini değil, iptal edilmesini arz ediyorum olarak değiştirin. Ve bu kadar. 1 günde bana yaptıkları dönüş;

Keşke ödemeseydim dedim ama yapacak bişey yok. Bunlar hiçbir yerde yazmadığı için mecbur deneye yanıla öğreniyoruz. Şimdiden bu durumda olan mağdurlara geçmiş olsun diliyorum. Sormak istediklerinizi yine aşağıya yazabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oKsyqeN -- 6 Kasım 2024; 22:50:32 >

• Bir garip hgs ihlal cezası
    Bir garip hgs ihlal cezasıwww.turkiye.gov.tr
    Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama
    https://www.turkiye.gov.tr/ptt-hizli-gecis-sistemi-hgs-ihlalli-gecis-bilgileri-sorgulama

• Senin için neti karıştırdım ama net bilgi bende bulamadım

Mtv ve trafik cezası ödeme yerinden deneme yaptınız mı çıkan bişey var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kraly61 -- 31 Ekim 2024; 0:38:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Why Shy kullanıcısına yanıt

Teşekkürler ama turkiye.gov.tr'de araçlarınızın etiket numaralarına göre sorgulama yapılıyor benim aracımda etiket yok. Hiç otobana çıkmadım ki neden etiket alayım öyle değil mi. Alttaki webihlaltakip'den zaten çıkan sonucu ilk mesaja fotolarla yazmıştım oradanda ödenmiyor gib gov tr'ye yönlendiriyor malesef.

• Aynı şeyle karşı karşıyayım şu an. Gerçi ceza benden önceki sahibine ait görünüyor. Bana değil. Ama ben plakayı girince çıkıyor önceki sahibine ait. Süresi geçenler ödenmiyor dediğiniz gibi. Gibe yönlendiriyor. Ne kadar kurcaladıysam bulamadım. Mtv beyanlı ceza vs vs var işte. Böyle saçma insanlar var maalesef ülkede. Geçen haklı olduğum cezaya hatta emsal gösterip dava açtım ama maalesef kazananadım :) düşün aynı durumda olan aynı olaya başka yerdeki hakim olur derken benim şehrimdeki hakim hayır diyor. Emsal kararı yok sayıyor. Allah belalarını versin ne diyelim. Başka bir gün başka ceza yedim ödedim ama hala borç görünüyor bir türlü sildiremedik. Karambole yaşıyoz ülkede. Kimse işini bilmiyor yapmıyor adalet hak getire....

• Müsait bir vaktinizde İstanbula gidin, Fsm'nin avrupa ayağının dibinde karayollarının merkezi var. Oraya girin, memura durumu anlatın ve biraz da yalvarın. Sistemden açar siler 2 dakikada. Ama baya dil dökmeniz lazım.

• Adliyeye gitmeye niye üşeniyorsun hocam? Geçmediğin bir şeyin cezasını neden ödemek istiyorsun? Adliyeye git sana tarif edildiği gibi itirazını yap.

• Aynı renk model motosikleti olan şerefsizin bir tanesi bir şekilde senin plakanı tespit etmiş.

Bir yerden sahte App plaka bastırmış.

Şimdi bedavaya geçiyor.

Eğer itiraz edip bu işi bir şekilde düzeltemezsen cezalar peş peşe gelmeye devam edecek.

Sen yine insaflı şerefsize denk gelmişsin.

Her gün git gel o yolları kullanan şerefsizin birisi bir garibana yüzbinlerce liraya mal olmuştu.

Tespit edilmesine rağmen her zamanki gibi kanun kimin yanında oldu tahmin edin.

Açacağı alacak davasının 5 yıl süreceğini tahmin edip ciyak ciyak bağırıyordu zavallı.

Ülke iyice zıvanadan çıktı. Tuttuğun her yer elinde kalıyor.

• hgs garipliklerin sonu yok. çekiciyle Adana'dan İstanbul'a götürülen arkadaşımın aracına bütün otoyol ve köprülerden geçiş ücreti çıkmıştı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.