Şimdi Ara

Fiat Egea Hatcback neden tutulmadı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
2.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiat Egea 1.4 street 2021 25bin KM'de hatcback modeli buldum kendi şehrimde.

Hatasız boyasız bakımları tam muayene yapılmış fiyatı da emsallerine göre uygun diye düşünüyorum.

Ama piyasada bu araç tutulmadı ? Neden tutulmadı ciddi manada bir sebebi var mı ?

Ben 3-5 yıl kullanabilirim bu mantıkla alıyorum ama bir tutulmama sebebi vardır.

Parçaları mı farklı ? Motoru aynı diye biliyorum ön düzeni mi farklı ? Neyi farklı da tutulmadı sebebini bilenler yardımcı olursa sevinirim yarın aracı alabilirim git gel yaşıyorum.

- Bayide satılırken 1.4 egea sedan urban alacağın fiyata 1.4 egea hb street (yani boş paket alınıyor dendi) bu yüzden olabilir mi tutulmama sebebi ? Şuan 2021 sedan boş paketleri fiyatına almış oluyorum.

- Hatasız boyasız 2021 1.4 Fire Egea Street Hatcback - 678.000 TL almış bulunmaktayım. 24.12.2024.

-İlk izlenimlerim çok güzel bu yola çıkıp kafası karışacak arkadaşlara rehber olsun.

-1.4 Atmosferik motoru için çekmiyor denmişti. Bu kadar paranız var ve 0a yakın araç almak istiyorsanız hiç düşünmeden alın .Biraz araç kullanmayı biliyorsanız aracın çekmeme sorunu yok. Biz de biliyoruz daha iyi giden motorları ama bu gayet yeterli araç kullanmayı bilen birisi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byburaq67 -- 28 Aralık 2024; 12:56:23 >

• Tutulmamasının 3 temel sebebi vardı

1- Camurluk kenarlarında plastik parçalar yoktu,
    2- Yerden bir kaç cm daha yüksek olması gerekiyordu,
    3- Hb arabayı halk sevmediği için adını Egea HB den Egea Cross a çevirmek gerekiyordu.

Bu 3 şey yapıldı ve satış rekorları kırmaya başladı araç 😁

Clio 1.2 75beygir 2017 - 30bin km hatasız aracı 637 sattım

Egea HB 1.4 Fire street 2021 - 25bin km hatasız aracı 678 aldım.

İki aracı da deneyimlemiş birisi olarak Egea HB 1.4 fire street konfor hissiyat yalıtım çekiş vs her anlamda 2017 clio 1.2 75likten fersah fersah önde. 1.4 motor çekmiyor diyen arkadaşlar ya araç kullanmayı bilmiyorlar ya da çok lüks içinde yaşayıp bunları görmemiş insanlar.

yaklaşık 15 ay 2021 model egea hb urban paket araca bindim. 1.4 fire motora sahipti aracım. Aracın çekişi hariç memnun bir şekilde yollarımızı ayırdık. Haziran 2024 sonu gibi sattım satana kadar akla karayı seçtim çünkü sedanlar çeyrek altın gibi satılırken türkiyenin en ucuz fiyatını yazdığım arabayı tam 1 ay 10 günde satmayı başardım. Hb kasayı satmak gerçekten zor...

• 1.4 egea kesinlikle alınmaz rampada gitmez yakıtı çeker kesinlikle tavsiye etmiyorum şirketteki tüm arabalardan millet illallah etti turbolu bir araç al kesinlikle

• Sedan baz paketi çok daha ucuza satılıyordu o yüzden ticari amaçlılar sedan aldı başka nedeni yok. Easy easy plus çok talep edildi. En çokta ilanda olan araçlar bu donanım sedanlar...

Egea Hb Street sattığı fiyatlara alternatifleri de olunca insanlar çok hb tercih etmedi. Hb hem pahalı bir de aradaki farkı ödeyip hb olanın en boşuna para ödüyorsun klima manuel vs hb dolu paketi daha da pahalı o kadar para ödeyince sedanda urban plus mirror vs alıyorsun daha dolu dijital klima vs var. Donanım önemseyenler de hb baz paket yerine sedan dolu paket aldı.

Egea Hb kasayı ben seviyorum hatta bence SW kasası daha da güzel ama fiyatları yüksek SW 1.6 Egea için 900 isteyen var kim ne yapsın 900 e egea yı megane4 tce edc var o paraya...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkay23 kullanıcısına yanıt

Ben kullandım benim için gayet yeterli. Uzun yolum 5 litre rampada yeterli devrini korursan 2023 modeli 690bin daha ne isteyeyim.

• Storm Raider kullanıcısına yanıt

Parça bulmakta sorun yaşar mıyım? Tüm parçaları aynı mıdır?

• Tutulmamasının 3 temel sebebi vardı

1- Camurluk kenarlarında plastik parçalar yoktu,
    2- Yerden bir kaç cm daha yüksek olması gerekiyordu,
    3- Hb arabayı halk sevmediği için adını Egea HB den Egea Cross a çevirmek gerekiyordu.

Bu 3 şey yapıldı ve satış rekorları kırmaya başladı araç 😁

• Sadece egea değil megane 4 hb'de tutulmadı nedense halbuki clio'dan daha oturaklı araç.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ???
    9 yıl önce açıldı
    Renault twingo neden alınmaz ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Görüntü olarak egea street benimde hoşuma gidiyor bana göre sedandan çok daha şık. Fakat diğer özelliklerde hangisi artıdır eksidir orasını bilemem kullanmadığım için pekte birşey söyleyemem. Ek olarak üst yorumdaki arkadaşın dediği gibi megane hb versiyonuda çok hoş oda pek yok.

• Yarın alıyorum farkındayım piyasası yavaş. Ama araştırmalarım sonucu gördüm ki insanlar bu aracı bayide fazla fiyat oldugu için tercih etmemiş.

• tutulmadı mı ? yer gök 1.4 egea nasıl tutulmadı ? bayilerde araba bulamıyorsun peynir ekmek gibi satıyor.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

hatcbackinden bahsediyoruz

• Egea hb = cross arada sadece yükseklik suspansiyon yay farki var 5 cm falandır yani aslında siz hb değil cross alıyormuş gibi düşünün ;)

Ayrıca 1.4 atmosferik yerine ben olsam en azından 1.3 multijet tercih ederdim.
    1.6 dizel otomatigide çok iyi gider ancak söyledikleri gibi çok para isteniyor o fiyatlara çıkınca alternatif çoğalıyor
    750 800 900 lere yüzlerce seçenek binlerce araba var safkan c segment
    Egea malesef b+ olur c segment dingil mesafesi vs tuttursada ne bir golf focus astra ile aynı klasmanda sayılmaz tutmaz diye arac almayın bence erken satılır geç satılır diye bakın zira her malın bir alıcısı var.

• 2. aracım olacak. 2. araca ihtiyacım var gerçekten. Tek derdim beni sanayiye sokmasın. Sanayiye giren araba çok fahiş fiyatlara tamir ediliyor artık ve araç yanımda şehir değiştirmek çok yoruyor beni. Bu aldığım tüm araçları zarar etmeden tık tık sattım.

1.3 Skoda Favorit 57 beygir

1.3 Skoda Felicia 68 beygir

1.2 Renault Clio 75 beygir

1.4 Egea Street 95 beygir bu yılki 4. aracım olacak.

Bu hepsinden daha iyi çektigi için bir nebze daha mutlu olacağım.

1.3 Multijet bakmaya gittim adblue sorunu mu ararsın dpf iptali mi ararsın duman atma mı ararsın dizel bana dert geliyor. Ben bu arabalarda dahi çekiş sorunu yaşamadım. Yani evet çekmiyor kabul ama vites düşürüyorsun gidiyor. Çekişte beklentim minimalsit.

Japonyadan parça beklerkenki geçen haftalardaki çektigim çile daha çoktu :)) Parça sorunu da yokmuş yarın alıyorum anlaştık hayırlısı ile

• Egea Cross taki 225/55/17 lastikleri söküp C segmentin vazgecilmezi 205/55/16 lastikleri takarsanız egea hecbek olur😂😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 23 Aralık 2024; 19:17:27 >
  • byburaq67 B kullanıcısına yanıt
    Hocam. Çekiş sorun yapmaz. Fazla abartılıyor. Kimse bu araç uçup kaçıyor demiyor ama turbo benzinliden sonra elbet hantal.
    Bunun yanı sıra araç türkiye üretimi tüm Avrupaya burdan gitti araç parçası en son sıkıntı olacak şeydir.
    Gönlünüze göre olsun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yaklaşık 15 ay 2021 model egea hb urban paket araca bindim. 1.4 fire motora sahipti aracım. Aracın çekişi hariç memnun bir şekilde yollarımızı ayırdık. Haziran 2024 sonu gibi sattım satana kadar akla karayı seçtim çünkü sedanlar çeyrek altın gibi satılırken türkiyenin en ucuz fiyatını yazdığım arabayı tam 1 ay 10 günde satmayı başardım. Hb kasayı satmak gerçekten zor...

• Aracı aldım tüm yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim deneyimlerimi aktaracağım bir konu da ileride açacağım rehber niteliginde

• byburaq67 B kullanıcısına yanıt

bunu söylemek çok zor. mesela benim stilo'nun debriyaj balatasını bir seneki albea'larda kullanmışlardı. bunu öğrenim ve o baskı balatadan sipariş ettim (tüm albea balataları mecburen aynı ucuz fiyattan satıldığı için çok ucuza stilo balatası almış oldum). yani demem o ki bazen bazı senelerde bir değişiklik yaparlar, dışardan anlaşılamaz, çok fazla kişi de bilmeyebilir bunu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.