Şimdi Ara

Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
3.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 19 Mart 2021; 11:30:26 >

• Rio alın taş gibi arabadir.Sürüşü keyiflidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rio almamak için sebep yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Rio diyorum

• Önce İki aracı da test sürüşü yap. hangisi içine siniyor ise onu al.
    eğer kararsız isen gelelim işin ekonomisine.
    Önce servis maliyetlerini öğren. 100.000 e kadar cebinden kaç para çıkacak bakım olarak. + Yakıt olarak durumları ne bunları araştır. (Aşağı servislerine in rica et ortalama tüketimlerini yol bilgisayarından oku.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • egea derim sen yolda kaç tane rio sedan gördün otomatik yanan farlar,katlanabilir ayna falan takılma bunlara çok fazla.bir mal alırken satımıda düşün egeayı çok rahat elden çıkarırsın
  • Bende Rio diyorum.Bundan birkaç ay sonra her yer egea olacak.Hem eksiği yok fazlası var.Servis içinde fazla düşünmeyin bence sonuçta 0 araba.Sadece bakıma girecek belli km de o kadar.

• Kesinlikle Egea. İkinci elde aracı satarken faydasını görürsünüz. Ayrıca bagajı kocaman. Ve hiç yedek parça sıkıntısı çekmezsiniz.
  • 55000TL'ye Style Leon 1.2TSI alın.

Daha fazla donanım
    Turbo motor
    Düşük MTV

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

55000TL'ye Style Leon 1.2TSI alın.

Daha fazla donanım
    Turbo motor
    Düşük MTV

Turbo'da sıkıntı yaşamaktan çekindiğim için gözardı ettım o seçenekleri.Yoksa Ibiza,Fabia,Rapid,Leon hepsini gözden geçirdim ama uzun dönemde atmosferik motorun daha sıkıntsız olacağını düşünüyorum.Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 9 Nisan 2016; 15:21:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: J7A

egea çok şekil araba

Belirttiğim şartlar altında şekil olması alınması için önemli bir etki oluşturur mu?
  • 55.000tl ye leon buluyorsaniz hic dusunmeyin bile hemen leon alin ki turbo sorunu diyede dusunmeyin camdan saraydaki prensen gibi o kadar fa nazik bir parca degil.
    Isin sakasini bir kenara birakalim da cidden leon bu araclardan totalde iyi bir arac.

• Sert yumuşak vs ayrımına girmiyorum egea nın konsolu çok itici geliyor bana. Sadece iç tasarım için rio tercih edilebilir. Artı olarak ek donanım ve motor performansı olarak öne çıkarken.

Servis göz önüne alındığında tofaş servislerinden genel anlamda müşteri menuniyeti bakımından iyi olması. Ayrıca egea yerli üretim olduğundan sarf parça fren,debriyaj vs ve kullanıcıya bağlı hasar görebilecek far,stop lambası ayna vs gibi parçaları daha ucuz olacaktır.

Eşinizle her ikisini de kullanın hangisi içinize sinirse onu alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 9 Nisan 2016; 17:04:34 >
  • Böyle bir aileye egea yakışır,kokpit hariç egea daha iyidir.aslında yerinizde olsam bu iki araç arasında ikileme dahi düşmeden egea alırdım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

Sert yumuşak vs ayrımına girmiyorum egea nın konsolu çok itici geliyor bana. Sadece iç tasarım için rio tercih edilebilir. Artı olarak ek donanım ve motor performansı olarak öne çıkarken.

Servis ve garanti göz önüne alındığında egea öne çıkar 5 yıl 100.000 km (kia 60.000 2 yıl) garantili olması ve tofaş servislerinden genel anlamda müşteri menuniyeti bakımından iyi olması. Ayrıca egea yerli üretim olduğundan sarf parça fren,debriyaj vs ve kullanıcıya bağlı hasar görebilecek far,stop lambası ayna vs gibi parçaları daha ucuz olacaktır.

Eşinizle her ikisini de kullanın hangisi içinize sinirse onu alın.

Teşekkür ederim.Kia garanti de 5 yıl 150.000 km.Değerlendiriyoruz ama cevaplardan da anlaşılacağı gibi bariz üstün taraf olmayınca iş biraz uzuyor.

• Evet hocam yasal süre 60.000 km 2 yıl mış kia garantisi 150.000 5 yıl olarak belirtmiş.

Mesajımı editlleyim yanlış ve yanıltıcı bilgi vermiş olmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ordeniz

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

55000TL'ye Style Leon 1.2TSI alın.

Daha fazla donanım
    Turbo motor
    Düşük MTV

Turbo'da sıkıntı yaşamaktan çekindiğim için gözardı ettım o seçenekleri.Yoksa Ibiza,Fabia,Rapid,Leon hepsini gözden geçirdim ama uzun dönemde atmosferik motorun daha sıkıntsız olacağını düşünüyorum.Teşekkür ederim.

Turbo kolay arızalanan bir şey değil. Yeni turboların ömrü uzun, dayanıklı.

• Merhaba.

Kia Rio asla tavsiye etmem çünkü iç malzeme kalitesi sınıf standartından vasat.(Kendi sınıfının malzeme kaliteside vasatta o ayrı mesele) Bi sürw sonra ciddi şekilde trim sesi yapar.

Servis konusuna gelirsek. Bende Mersinde oturuyorum, Sportage sahibiyim ve Kia Çayandan hiç memnun değilim. Kia alınacaksa ya Ceed alın yada Sportage. Bu ikisini alamıyorsanız hiç sıfır Kia almayın bana göre...

Egea daha mantıklı olur ama 2. el turbo motorlu bir çok araç alabilirsiniz. Eşiniz neden 2.el istemiyor bir türlü anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

Merhaba.

Kia Rio asla tavsiye etmem çünkü iç malzeme kalitesi sınıf standartından vasat.(Kendi sınıfının malzeme kaliteside vasatta o ayrı mesele) Bi sürw sonra ciddi şekilde trim sesi yapar.

Servis konusuna gelirsek. Bende Mersinde oturuyorum, Sportage sahibiyim ve Kia Çayandan hiç memnun değilim. Kia alınacaksa ya Ceed alın yada Sportage. Bu ikisini alamıyorsanız hiç sıfır Kia almayın bana göre...

Egea daha mantıklı olur ama 2. el turbo motorlu bir çok araç alabilirsiniz. Eşiniz neden 2.el istemiyor bir türlü anlamadım

Evet bu yorum belirleyici olacaktır gibime geliyor,uzun süreli kullanım düşündüğümüz için sıfır olsun bizim olsun diyor,yoksa aklımda 2. el temiz Mazda 3,Honda Civic gibi araçlar vardı ama,minimum 5 yıl kullanacağımız için bana da makul geldi.
    şimdi gözardı ettiğim Turbo araçlar için yeniden bir gözden geçirme yapayım olmazsa.Ben Rio'yu beğenmiştim ama bir kia sahibi olarak siz kalitesiz deyince hem de Sportage için,servis de işe yaramaz diyorsunuz,o zaman Egea ve TSI'ları yeniden gözden geçiricem gibi.
    Yine de başka yorumlara açığım,limit 53-55,5 daha verin şunu alın yok ama.Çünkü yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ordeniz

quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

Merhaba.

Evet bu yorum belirleyici olacaktır gibime geliyor,uzun süreli kullanım düşündüğümüz için sıfır olsun bizim olsun diyor,yoksa aklımda 2. el temiz Mazda 3,Honda Civic gibi araçlar vardı ama,minimum 5 yıl kullanacağımız için bana da makul geldi.
    şimdi gözardı ettiğim Turbo araçlar için yeniden bir gözden geçirme yapayım olmazsa.Ben Rio'yu beğenmiştim ama bir kia sahibi olarak siz kalitesiz deyince hem de Sportage için,servis de işe yaramaz diyorsunuz,o zaman Egea ve TSI'ları yeniden gözden geçiricem gibi.
    Yine de başka yorumlara açığım,limit 53-55,5 daha verin şunu alın yok ama.Çünkü yok.

Uzun süreli kullanımda 5-10 bin kmde 2.el araç alırsanız gene sıfır alacağınız araba ile aynı dayanıklılık performansı gösterir.

Dip not: Sportage kalitesiz demedim sadece Kia Çayan servisi ve Rio kalitesiz

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.