Şimdi Ara

Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
3.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • civic ikinci el bakarken bugün yakından inceledim egeayı. beğendim. gidin yerinde görün öyle karar verin. bir test sürüsü yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ordeniz

quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Hocam benim araçta iki turbo var şu an 100 bine doğru gidiyor , yandık desenize

Hocam turbo'nun çalışma mantığına az çok baktım da,biraz kullanım,bakım ve arıza durumundan bahsedebilir misiniz?Yani illa bir zaman gelince bozulur mu,yoksa yanlış kullanınca mı bozulur,bakımlar düzgün yapılsa sorun çıkarmaz mı?filtre vb. şeyler gibi belirli bakım aralıklarında işlem gerektirir mi?Arıza çıkarsa masraf ne kadar olur mesela?Teşekkürler.

Hocam bence sizin kullanma sıklığınıza baktığımda sorun çıkartacağını düşünmüyorum. Ben neredeyse 7000 km yi bir buçuk ayda yapıyorum. Şu an ki mühendislik bilgilerine göre her firma parçalarına belli bir ömür biçiyor, buna bağlı olarak turbonunda bir ömrü var ve bu ülkede turbolu araçlar için psikolojik sınır 100 bin km :)

Ayrıca turbonun için fiyatı o kadar ahım şahım değil, turboyu düşünceğinize , aracın beynini, direksiyon hidrolik sistemini, ESP sistemini falan düşünün onlar daha pahalı parçalar emin olun ki.

Şöye bir örnek vereyim evimizde ikinci araç olarak olarak 1,2 LT i20 var yemin ediyorum araç gitmiyor, yokuşlarda 1 ci vitese kadar düşüyorum aynı yokuşu 1,2 lt TSI ile 4 cü viteste çıkarsınız , turbo iyidir korkmayın.

Bütçeniz yetermi bilmem ama 1,2 TSI jetta, 1.0 Focus , peugeotun turbo motorlu 301 gibi araçlarına bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 9 Nisan 2016; 20:04:35 >

• YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    ben 2013 ten beri kullanıyorum. Rio ile ilgili bütün forumlari düzenli olarak takip ediyorum ilk defa rio kötü diye bu kadar net bir ifade görüyorum. Benim kişisel görüşüm nasıl iyi ise Sizinde kişisel görüşünüz kötü. Bu iki görüşte geneli bağlamaz. Yani ne net olarak kötü demek doğru ne de net olarak iyi demek doğru. Bence sınıf standartlarında bir araç kalite olarak. I20 daha mi kaliteli bence tartışılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

ben 2013 ten beri kullanıyorum. Rio ile ilgili bütün forumlari düzenli olarak takip ediyorum ilk defa rio kötü diye bu kadar net bir ifade görüyorum. Benim kişisel görüşüm nasıl iyi ise Sizinde kişisel görüşünüz kötü. Bu iki görüşte geneli bağlamaz. Yani ne net olarak kötü demek doğru ne de net olarak iyi demek doğru. Bence sınıf standartlarında bir araç kalite olarak. I20 daha mi kaliteli bence tartışılır.

Kötülük dememin sebebi diğer segmentindeki araçlara kötü. Bu benim kişisel görüşüm. Biri bana Rio diye sorarsa alırken 2 kere düşün derim. Bu yüzden kimseyede önermem

• egea alınabılır , ileride motor tam uyumlu olduğu için gaz da takılabılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

quote:

Kötülük dememin sebebi diğer segmentindeki araçlara kötü. Bu benim kişisel görüşüm. Biri bana Rio diye sorarsa alırken 2 kere düşün derim. Bu yüzden kimseyede önermem

bende memnun olduğum için öneririm. Kritik nokta bu zaten.net kötü yada net iyi demek yanlış.

• Astta aedan diyecektim ki bu ara tavsiye ediyorum 55000 e alinabiliyor, baz dediginiz artik eskisi gibi klima abs degik ki. Abs asr hh esp vs... Guvenlik ekipmanlari standart ve her turlu daha kaliteli guvenli.
    Para ve secim sizin bu ikisi arasinda egea diyorum.Nedenine gelirsek, 2 el rioya gore baya fark eder, ic malzeme riodan daha iyi ve daha ekonomik.
    Ayrica mutlaka ikisini test edin ve ona gore son karari verin.
    Hayirli ugurlu olsun, sifir almak keyiftir :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_500

Astta aedan diyecektim ki bu ara tavsiye ediyorum 55000 e alinabiliyor, baz dediginiz artik eskisi gibi klima abs degik ki. Abs asr hh esp vs... Guvenlik ekipmanlari standart ve her turlu daha kaliteli guvenli.
    Para ve secim sizin bu ikisi arasinda egea diyorum.Nedenine gelirsek, 2 el rioya gore baya fark eder, ic malzeme riodan daha iyi ve daha ekonomik.
    Ayrica mutlaka ikisini test edin ve ona gore son karari verin.
    Hayirli ugurlu olsun, sifir almak keyiftir :)

Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

55000TL'ye Style Leon 1.2TSI alın.

Daha fazla donanım
    Turbo motor
    Düşük MTV

Arkadaşa katılıyorum. Auris/Corolla 1.33 veya astra 1.6 edition da olabilir 55 seviyesinde. B sınıfı sedan araca ne olursa olsun 53 vereceğime c sınıfı araç bakardım. Seçeneklerinizdeki araçlar dizel de değil ki onun hatrına 50 üstü vereceksiniz.

Yıllık yapmayı öngördüğünüz kmye göre önerdiğim araçlar üzmez.

İlla ikisi arasından egea tavsiye ederim. O da değer kaybı ve servis maliyetleri nedeniyle. Diğer yandan yıllık 7bin km yapılacaksa, uzun yol çok yapılmayacaksa zaten alacağınız arabanın en önemli noktası sorunsuz olması, sorun durumunda ise zaman kaybının ve maliyetinin az olması.

• Astra ikisini de yerden yere vurur.
    Focus 1.6 da bakılabilir baz donanım kötü değildi ama fiyatını bilmiyorum.

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    1 viteste çıkamadığın Yokuşu 1.2 tsi ile 4. Viteste çıkmak mı. Hocam kusura bakmada iyi sallamışsın. Şu Yokuşun bir fotoğrafını görsekte bendeki i20 ile kiyaslasam..

• Bence egea, bir kere egea b c arası bir araba geniş ve satarken de sorun yaşatmayacağını düşünüyorum
  • Donanıma önem verip ikinci eli dert etmiyorsan bence rio çünkü far yagmur sensorleri bazen cok ise yariyor oto kararan dikiz aynasi varmi bilmiyorum rioda ama fiatın ikinci elde sikinti olmayacağını düşünüyorum karar sizin

• Oyum egea dan yana.2.elde faydasini goreceksiniz

• Hocam kia'da durum ne bilmiyorum, çok anladığım bir marka değil, ama fiat zaten egea test sürüşü için can atıyor. Gidip test sürüşü yapabilirsiniz.

Sorunsuzluk içinde şunu söyleyebilirim. Fiat'ın fire motoru ekstrem bir durum olmadıkça hayatta üzmez masraf noktasında. Çünkü motorda teknoloji yok. Bnu kötülemek için söylemiyorum. Bir motorda ne kadar fazla teknoloji o kadar fazla sorun.

Bencede eğer 250 bin üzeri km'lere kadar sürecekseniz bencede atmosferik araca yönelmeniz doğru.

Saygılar.
  • ben tercihimi kia'dan yana kullanırdım
  • Leon 1.2 tsi bana da en mantiklisi gibi geliyor. Turbo dediginiz sey temiz bi 200 bin km gider. Bozulsa bile disaridan 1000 tlnin biraz uzerinde orjinal temin edilir. Yilda 7 bin km ile turboyu bozma ihtimaliniz cok cok dusuk.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba.

Kia Rio asla tavsiye etmem çünkü iç malzeme kalitesi sınıf standartından vasat.(Kendi sınıfının malzeme kaliteside vasatta o ayrı mesele) Bi sürw sonra ciddi şekilde trim sesi yapar.

Servis konusuna gelirsek. Bende Mersinde oturuyorum, Sportage sahibiyim ve Kia Çayandan hiç memnun değilim. Kia alınacaksa ya Ceed alın yada Sportage. Bu ikisini alamıyorsanız hiç sıfır Kia almayın bana göre...

Egea daha mantıklı olur ama 2. el turbo motorlu bir çok araç alabilirsiniz. Eşiniz neden 2.el istemiyor bir türlü anlamadım

rio yu gömmüşsünüz. Genelleme yapmanız çok yanlış. Ben 3 yıldır kullanıyorum kia nin her segmenti kendi kategorisinde bence sınıf standartlarında araçlar. Ceed ile sportage zaten daha iyi olacak.işin mantıği da o zaten.

Gömdüm gibi oldu ama gerçekten iyi değil ki ben Sportage yada Cee'd ile zaten kıyaslamadım. Cee'd C segment Spo C segment SUV yani Riodan 1 segment üstün araçlar. Sorunsuzluğuna kullanımına lafım yok ama Kardeşi İ20 Riodan daha iyi misal Yeni Sponun Malzeme kalitesi Tucsondan daha iyi. Ama şuan ki kasa Rio cidden kalitesi kötü. Ha bu kötü demeyi tutupta C-D segment araçlar ile kıyaslayıp söylemiyorum. B segmentler ile kıyaslıyorum. Ha Rio berbat binilmeyecek araba mı değil binilir ama alım meselesinde başka araç tercih ederim...

segmenti aldatıcı olmasın. arkadaşımın boyu 2.10 ve sığabildiği nadir araçlardan biri rio hb. diz mesafesi çok iyi diyor ve aracının genişliğinden çok memnun.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

quote:

quote:

Merhaba.

Kia Rio asla tavsiye etmem çünkü iç malzeme kalitesi sınıf standartından vasat.(Kendi sınıfının malzeme kaliteside vasatta o ayrı mesele) Bi sürw sonra ciddi şekilde trim sesi yapar.

Servis konusuna gelirsek. Bende Mersinde oturuyorum, Sportage sahibiyim ve Kia Çayandan hiç memnun değilim. Kia alınacaksa ya Ceed alın yada Sportage. Bu ikisini alamıyorsanız hiç sıfır Kia almayın bana göre...

Egea daha mantıklı olur ama 2. el turbo motorlu bir çok araç alabilirsiniz. Eşiniz neden 2.el istemiyor bir türlü anlamadım

rio yu gömmüşsünüz. Genelleme yapmanız çok yanlış. Ben 3 yıldır kullanıyorum kia nin her segmenti kendi kategorisinde bence sınıf standartlarında araçlar. Ceed ile sportage zaten daha iyi olacak.işin mantıği da o zaten.

Gömdüm gibi oldu ama gerçekten iyi değil ki ben Sportage yada Cee'd ile zaten kıyaslamadım. Cee'd C segment Spo C segment SUV yani Riodan 1 segment üstün araçlar. Sorunsuzluğuna kullanımına lafım yok ama Kardeşi İ20 Riodan daha iyi misal Yeni Sponun Malzeme kalitesi Tucsondan daha iyi. Ama şuan ki kasa Rio cidden kalitesi kötü. Ha bu kötü demeyi tutupta C-D segment araçlar ile kıyaslayıp söylemiyorum. B segmentler ile kıyaslıyorum. Ha Rio berbat binilmeyecek araba mı değil binilir ama alım meselesinde başka araç tercih ederim...

segmenti aldatıcı olmasın. arkadaşımın boyu 2.10 ve sığabildiği nadir araçlardan biri rio hb. diz mesafesi çok iyi diyor ve aracının genişliğinden çok memnun.

Biliyorum hocam,bindim denedim,güzel.Şimdi bi de yeni i20 ile karşılaştırıyoruz.Kia Rio ile Fiat Egea'nın birleşimi gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

quote:

quote:

Merhaba.

Diz mesafesinden bahsetmedim. Malzeme kalitesinden bahsettim. Diz mesafesi konusunda İyidir lafım yok yani

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.