Şimdi Ara

Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
3.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ordeniz

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

55000TL'ye Style Leon 1.2TSI alın.

Daha fazla donanım
    Turbo motor
    Düşük MTV

Turbo'da sıkıntı yaşamaktan çekindiğim için gözardı ettım o seçenekleri.Yoksa Ibiza,Fabia,Rapid,Leon hepsini gözden geçirdim ama uzun dönemde atmosferik motorun daha sıkıntsız olacağını düşünüyorum.Teşekkür ederim.

Turbo candır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    Pardon,yanlış anlamışım.Peki Rio'yu görerek mi bu yorumu yaptınız,yoksa segmentinden dolayı Sportage'a göre mi?Çünkü 1. elden görüp yorumladıysanız çok daha iyi benim için.
  • Kia olduğum içim 1.4 Crdi olanı kullandım. Araba 30 bin civarında konsoldan trim sesi geliyordu. Bide bu sorun sadede arkadaşın arabaya has değil Riolarda böyle bir sıkıntı var misal yeni İ20 malzeme kalitesi 1 tık daha iyi. Kaliteyi tabikide Sportage göre kıyaslamadım kıyaslamamda. Kıyaslarsam arabadan gram anlamadığımın işareti. B segmentte birçok aracı kullandım En kalitesi Fiesta Polo Fabia Corba İbiza Vs vs... Bu yüzden Hyundai-Kia grubunun B segment araçlarının genelde malzemesi normal göre cidden vasattır bunu biraz i20 ile aştılar. Tavsiyem Hyundai-Kia grubunda C segment araç.almanız alamıyorsanız boşverin. Misal 1.6 GDİ Ceed olavilir donanımı ile sizi tatmin eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YozgatLee0666 -- 9 Nisan 2016; 17:46:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

Kia olduğum içim 1.4 Crdi olanı kullandım. Araba 30 bin civarında konsoldan trim sesi geliyordu. Bide bu sorun sadede arkadaşın arabaya has değil Riolarda böyle bir sıkıntı var misal yeni İ20 malzeme kalitesi 1 tık daha iyi. Kaliteyi tabikide Sportage göre kıyaslamadım kıyaslamamda. Kıyaslarsam arabadan gram anlamadığımın işareti. B segmentte birçok aracı kullandım En kalitesi Fiesta Polo Fabia Corba İbiza Vs vs... Bu yüzden Hyundai-Kia grubunun B segment araçlarının genelde malzemesi normal göre cidden vasattır bunu biraz i20 ile aştılar. Tavsiyem Hyundai-Kia grubunda C segment araç.almanız alamıyorsanız boşverin. Misal 1.6 GDİ Ceed olavilir donanımı ile sizi tatmin eder

Cevap için teşekkür ederim.Fiesta çok küçük olduğu için mecburiyetten elendi.Polo,Fabia,Ibiza Turbo olduğu için önyargımdan dolayı elendi.Corsa da çekici gelmedi.turbo motor ile ilgili fikirlenizi de duymak isterim açıkçası.Mesela Rapid Spaceback,Fabia,Toledo,Ibiza ve Leon ilk başlarda baktığım ama elediğim araçlar arasında idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ordeniz

quote:

Kia olduğum içim 1.4 Crdi olanı kullandım. Araba 30 bin civarında konsoldan trim sesi geliyordu. Bide bu sorun sadede arkadaşın arabaya has değil Riolarda böyle bir sıkıntı var misal yeni İ20 malzeme kalitesi 1 tık daha iyi. Kaliteyi tabikide Sportage göre kıyaslamadım kıyaslamamda. Kıyaslarsam arabadan gram anlamadığımın işareti. B segmentte birçok aracı kullandım En kalitesi Fiesta Polo Fabia Corba İbiza Vs vs... Bu yüzden Hyundai-Kia grubunun B segment araçlarının genelde malzemesi normal göre cidden vasattır bunu biraz i20 ile aştılar. Tavsiyem Hyundai-Kia grubunda C segment araç.almanız alamıyorsanız boşverin. Misal 1.6 GDİ Ceed olavilir donanımı ile sizi tatmin eder

Cevap için teşekkür ederim.Fiesta çok küçük olduğu için mecburiyetten elendi.Polo,Fabia,Ibiza Turbo olduğu için önyargımdan dolayı elendi.Corsa da çekici gelmedi.turbo motor ile ilgili fikirlenizi de duymak isterim açıkçası.Mesela Rapid Spaceback,Fabia,Toledo,Ibiza ve Leon ilk başlarda baktığım ama elediğim araçlar arasında idi.

Turbo motorlar şöyle. Çekişte baya iyidirler özellikle motoruna göre1100-2000 devir arasında maksimum Tork değerlerini verirler. Buda yokuşta yada ara hızlanmalarda baya iyi hissettirir.

Turbodan korkmaya gerek yok. 7000x5=35000 km ederki Turbo halen sapa sağlam olur. Biz 9 yıl 1.9 Tdi Caddy bindik 203 bin kmye kadar 2 kere turbo değişti. Çabuk bozulan bir parça değildir turbo. Biz turbonun daha sağlıklı olması için araba stop etmeden 10 sn beklemek fln hak getire buna rağmen 203 bin kmye kadar 2 turbo değişti. Gözünüz korkmasın

• İkisi arasında egea fakat bir ara astra sedan öneriliyordu bu fiyatlara şuan mobilim bakamıyorum ama bilgisi olan arkadaşlar illaki vardır onlar yorum yaparlarsa faydalı olabilir

• YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    Çok Teşekkürler.
  • Kia Rio sedan güzel araç ama daha iyileri var ondan süspansiyonları çok sert rionun ve arkadaşta yazmış trim kalitesinden çok ses geliyor.Egea derim ben rio sedana karşı ama bence başka araçlar bakın.
    Mesela 53 bin liraya c sınıfı en baz donanım benzinli araçlar bulabilirsiniz ikinci elde ve leon 1.2 tsı arkadaş yazmış indirimle alabilirsiniz.Turbodan gözünüz korkmasın hemen bozulacak bir şey değil kafanız rahat olsun.
  • Bence egea alın geçen gün bayide rio incelenmiştim pek hoşuma girmemişti. Bir de egeanin servisinin yakın olması bence en büyük artısı. Bir de yakın fiyatlara corola 1.33 düşünün .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyota16 -- 9 Nisan 2016; 18:31:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forumdaş10

Kia Rio sedan güzel araç ama daha iyileri var ondan süspansiyonları çok sert rionun ve arkadaşta yazmış trim kalitesinden çok ses geliyor.Egea derim ben rio sedana karşı ama bence başka araçlar bakın.
    Mesela 53 bin liraya c sınıfı en baz donanım benzinli araçlar bulabilirsiniz ikinci elde ve leon 1.2 tsı arkadaş yazmış indirimle alabilirsiniz.Turbodan gözünüz korkmasın hemen bozulacak bir şey değil kafanız rahat olsun.

C sınıfı baz istemiyorum hocam,istemiyorum dediğim mesela Astra Sedan Edition alacağıma,Egea alırım,ha turbo meselesi eğer düşündüğüm önyargılar kafamdan giderse o zaman ayrı bir kapı açılır.mesela Seat Toledo,Leon,Skoda Rapid Spaceback,belirlediğim bütçeyi aşıyorlar ama zorlamaya çalışabilirim belki,en son ne fiyat vereceklerine bağlı olarak.2. el maalesef olmayacak.Tavsiye için teşekkürler.

• Kasa değiştirecek olan cıvıc
    Veya focus sedan bakın ikisindede indirim olur egea iyide Rio nedir çok değer kaybeder şunuda unutmayın reno ve Fiat ikinci elde servisde parçada en makul araçlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: toyota16

Bence egea alın geçen gün bayide rio incelenmiştim pek hoşuma girmemişti. Bir de egeanin servisinin yakın olması bence en büyük artısı. Bir de yakın fiyatlara corola 1.33 düşünün .

Hocam Egea cepte.Daha üstün ve avantajlı gördüğüm bir seçenek çıkmazsa onu alıcam zaten.Corolla da boş geldi hocam ya.Kol dayama,bluetooth gibi ufak şeyler illa gerekecek bir yerde.Astra'da USB bağlantısı yokmuş,baz modelde,yuh dedim yani.O yüzden bu fiyata bu kadar yani olmasın.O zaman turbo motor işine girip Seat ve Skoda'ya da bakıcam.Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

Kasa değiştirecek olan cıvıc
    Veya focus sedan bakın ikisindede indirim olur egea iyide Rio nedir çok değer kaybeder şunuda unutmayın reno ve Fiat ikinci elde servisde parçada en makul araçlardır.

Hocam Civic baz 61,490 TL,Focus baz 62.565 TL.Bütçeyi aşar.Ben maksimum liste fiyatı 58 civarı olanları bayide fiyat kırıp almayı düşünüyorum.Yani 55-56 noktadır yani.Yine de teşekkürler.
  • Hocam benim araçta iki turbo var şu an 100 bine doğru gidiyor , yandık desenize
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Hocam benim araçta iki turbo var şu an 100 bine doğru gidiyor , yandık desenize

Hocam turbo'nun çalışma mantığına az çok baktım da,biraz kullanım,bakım ve arıza durumundan bahsedebilir misiniz?Yani illa bir zaman gelince bozulur mu,yoksa yanlış kullanınca mı bozulur,bakımlar düzgün yapılsa sorun çıkarmaz mı?filtre vb. şeyler gibi belirli bakım aralıklarında işlem gerektirir mi?Arıza çıkarsa masraf ne kadar olur mesela?Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 9 Nisan 2016; 18:45:37 >
  • Hocam ben sırf servis yakın olduğu için egea alırdım. Ama seat veya Skoda olursa onlar da iyi araç .

• Kia Rio'nun kaza testi var ve epey başarılı, güvenlik ekipmanları standart:
    http://www.euroncap.com/en/ratings-rewards/latest-safety-ratings/en/results/kia/rio/10978

TOFAŞ üretimlerini iyi tarafları da olmalarına rağmen malesef tavsiye edemiyorum. Bir kazada emniyet kemeri koptuğunda zahmet edip hangi seriler etkilenmiş açıklamadılar. Başka bir kazada Linea'nın koltuğu eğrildi, onda da aynı şey oldu. Açıklama yapmak yerine bakanlığın açtığı soruşturmanın haberlerini de örtbas etmeye çalışıyorlar. Egea'nın da bir kaza testi yok. Malesef bu firmanın güvenlik sicili zayıf. Kalite kontrolünde problemleri var, ciddi güvenlik problemleri olabiliyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_77944586/f_//tm.htm#78014089

http://forum.donanimhaber.com/m_111994675/tm.htm

https://www.youtube.com/watch?v=27xQ5VeZ94A

• quote:

Merhaba.

Kia Rio asla tavsiye etmem çünkü iç malzeme kalitesi sınıf standartından vasat.(Kendi sınıfının malzeme kaliteside vasatta o ayrı mesele) Bi sürw sonra ciddi şekilde trim sesi yapar.

Servis konusuna gelirsek. Bende Mersinde oturuyorum, Sportage sahibiyim ve Kia Çayandan hiç memnun değilim. Kia alınacaksa ya Ceed alın yada Sportage. Bu ikisini alamıyorsanız hiç sıfır Kia almayın bana göre...

Egea daha mantıklı olur ama 2. el turbo motorlu bir çok araç alabilirsiniz. Eşiniz neden 2.el istemiyor bir türlü anlamadım

rio yu gömmüşsünüz. Genelleme yapmanız çok yanlış. Ben 3 yıldır kullanıyorum kia nin her segmenti kendi kategorisinde bence sınıf standartlarında araçlar. Ceed ile sportage zaten daha iyi olacak.işin mantıği da o zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

Merhaba.

Kia Rio asla tavsiye etmem çünkü iç malzeme kalitesi sınıf standartından vasat.(Kendi sınıfının malzeme kaliteside vasatta o ayrı mesele) Bi sürw sonra ciddi şekilde trim sesi yapar.

Servis konusuna gelirsek. Bende Mersinde oturuyorum, Sportage sahibiyim ve Kia Çayandan hiç memnun değilim. Kia alınacaksa ya Ceed alın yada Sportage. Bu ikisini alamıyorsanız hiç sıfır Kia almayın bana göre...

Egea daha mantıklı olur ama 2. el turbo motorlu bir çok araç alabilirsiniz. Eşiniz neden 2.el istemiyor bir türlü anlamadım

rio yu gömmüşsünüz. Genelleme yapmanız çok yanlış. Ben 3 yıldır kullanıyorum kia nin her segmenti kendi kategorisinde bence sınıf standartlarında araçlar. Ceed ile sportage zaten daha iyi olacak.işin mantıği da o zaten.

Gömdüm gibi oldu ama gerçekten iyi değil ki ben Sportage yada Cee'd ile zaten kıyaslamadım. Cee'd C segment Spo C segment SUV yani Riodan 1 segment üstün araçlar. Sorunsuzluğuna kullanımına lafım yok ama Kardeşi İ20 Riodan daha iyi misal Yeni Sponun Malzeme kalitesi Tucsondan daha iyi. Ama şuan ki kasa Rio cidden kalitesi kötü. Ha bu kötü demeyi tutupta C-D segment araçlar ile kıyaslayıp söylemiyorum. B segmentler ile kıyaslıyorum. Ha Rio berbat binilmeyecek araba mı değil binilir ama alım meselesinde başka araç tercih ederim...

• Ben Egea tercih ederdim ama ikisiylede bence test sürüşü yap öyle karar ver.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.