Araç sahibi olan çogu insan bu tarz durumlarla karşı karşıya kalmıştır. Kiminin ocagına incir agacı dikilmiştir.İnanılmaz tecrübeler yaşanmıştır. Burada yaşadıgınız sizi üzen ve büyük tecrübe kazandıran araç arızaları sanayi anıları yol anılarınızdan bahsedelim. Güzel hikayeler ve ögrenecegimiz şeyler olacaktır herkesin birbirinden diye düşünüyorum.Kim ne tecrübeler edinmiş görelim bakalım... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yaşadıgınız en kötü araç arızalarınız - Sanayi anılarınız
-
-
Valla başlasam en az 3 DH masaüstü sayfası eder, en iyisimi sadece vitesleri geçmeyen 2011 fiestadan bahsedeyim, aracın vites geçişlerine o kadar hakimdim ki, iptal olan debriyaj pedalı olmadan vites değiştirip yola devam eder oldum, artık üst merkez mi alt merkez mi ne karın ağrısı ise bana değişik değişik duygular yaşattı, neredeyse Keban barajına yüzmeye götürecektim arabayı, sonra da boğulma süsüs verip terk edecektim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mazda cx3 almıştım. Tam dügün döneminde araç lazım olacagı zamanlarda ufak tefek arızalar verdi. Diger arabaların 10 dkda çözülen olaylarına karşılık benim okyanus ötesinden parça gelmesini beklemem.3 kuruşluk parçalara japonyadaki gümrük memuruna geminin halatını çözen cocuga varasıya ödeme yapmış olmam.Bu olayların diger arızayı çözmeye calısırken ustanın ufak bir sensör soketi kırmasıyla yaşanması. Bunlar bana çok şey ögretti. Birdaha bu ülkede parçası olmayan arabaya binmem kolay kolay. Ustası çok bilindik olmayan arabayı almam istedigi kadar diger araçlar daha iyi kaliteli olsa da. Clionun 500tllik parçası mazdada 10bin tl olması. Parçası pahalı araç kolay kolay almam
Citroén-Ford-Mercedes
Beni en çok masrafa sokan bu 3 marka oldu ama 3 markanın da tadından vazgeçemedim. Güncel olarak hala Ford-Mercedes var, Citroén olmama sebebi ise artık Peugeot ile tamamen aynı olmasından dolayı.
BX-XM-Xantia gibi araç çıkarsalar yine alırım masrafı göze alarak.
-
Daha geçen ay yaşadığım sanayi anımı anlatayım bende.
Arabamın bakımı gelmişti bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine onun tanıdığı ustaya gittik bıraktık arabayı.
Yağı,filtreleri vs. değiştirmişler sonra usta telefon açtı abi senin arabanın fren balataları bitmek üzere onlarıda değiştirelim bir sonraki bakımda da diskleri değiştiririz dedi bende tamam dedim.
Neyse teslim aldım arabayı seyir esnasında dikkatimi çekti "zzzzzzzzzz" şeklinde ince tiz bir ses çıkıyor ustayı aradım dedim böyle böyle balatalar değiştiği için ses yapar km yaptıkça yerine alışır ses kesilir dedi.
Sonra yolda gidiyorum yanık balata kokusu geldi dedim heralde aceminin biri debriyaj balatası yaktı başkasından geliyordur diye düşündüm.
Biraz daha devam ettim yanımdan geçen arabalar korna çalıp beni uyardılar tekeri gösteriyorlar inip baktım ki arka tekerden dumanlar çıkıyor.
Yine ustayı aradım diyor ki abi el frenini tam indirmemiş olabilirsin yoksa duman çıkması imkansız bende kızdım sen bu balataları düzgün değiştirememişsin dedim arkadaşımada kızdım bir daha ona gitmem dedim.
Siz siz olun ustanızı değiştirip macera aramayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Adanaya giderken otobanda Toyota corolla aracımın üst silindir kapağını kırması oldu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
nerden başlasam bilemedim çok anım var,iz bırakanları yazayım
99 megane coupe F7R 2.0 16v orjinalden yağ basınç göstergesi var,basıncı düşünce ustama kontrol etmesi için götürdüm,basıncı ölçtüğünü sorun göremediğini orjinal göstergenin bunlarda kronik olarak kafasına takıldığını söyledi 2 gün sonra yatak sardı ki F7Rları bilen ustaydı
marea hlx rolanti sorunu yaşadık sonrasında oksijen sensörü,pcv valfi,gaz kelebeği değişti azda olsa yine vardı,ustaya sorsan yine sorun yoktu yapacak o kadar dedi
bmw e46 şanzıman, vurma şikayetimin şanzımanın türbininde arıza olduğu söylendi,ve şanzıman türbini yapıldı,beyin temizlendi 1 hafta bi şey yoktu sonrasında satılana kadar o vurma kaldı,ustaya sorsan kendi arabasındada var niye yaptık o zaman dediğimde benim gördüğüm sorun türbindi başka bi şey yok dedi geçti,
alfa 147 bitmeyen su kaçağı,lpgyi iptal edip tüm suyla alakalı herşeyi değiştik devirdaim harici,eğer devam ederse trigerle beraber değişip durum gözlenecekti,hadi yapalım yapmışken tam olsun dedim varyatöründen baskı balatasına kadar herşeyinia aldım usta 1 ay ellemedi arabaya 1 ayın sonunda yine yağ basıncını ölçelim dedik,basınç düşük çıktı 1-1.5 vermesi gereken basınç 0.5 verince orda soğudum lifteyken sattım 1 senedir arabasızım aşağı yukarı,kafam o kadar rahatladı ki,piyasasına baktığında 300-350 bin şuan aylardırda değişmedi ortalama fiyatı inanın satıp parayı değerlendirmek bana daha fazla avantaj sağladı keşki daha önce yapsaydım diye geçti içimden,ha bi daha eski arabada avrupalı yerine uzak doğu ve japon arabası alırım muhtemelen
ha sorun yaşamadıklarımda oldu ama çok yoruldum :) ustayla uğraşması zor,parça bulması zor,parayı pulu zaten geçtim
-
İlk aracım 94 model karbüratörlü Honda civic idi. Lpg ayarı için en az 10 lpg ustası dolaşmıştım ama hiçbiri düzgün ayar yapamıyordu. Sonunda eski bir karbüratör ustası bulup rahat etmiştim.
Kaldı mı kullanan bilmem ama olur da karbüratörlü araç alırsanız lpg ustalarına boşuna gitmeyin. Bulun eski bir karbüratör ustası, rahat edin.
-
Focus 1 otomatik aracım vardı. Aracı aldığım günden beri benzinde avans vuruyordu LPG de herhangi bir avans vurması yoktu. Ustalara gittikçe bobin, buji, buji kablosu 2 kez değişti. Rölanti valfi ve boğaz kelebeği 5 kez temizlendi. Yağdan dediler 2 kez boşa yağ değiştirdim. En son ustaya kapağı aç dedim. Boşa masrafa sokuyorsun kendini motorda bişey yok dedi. Para benim değil mi aç motoru dedim. Üst kapağı söktüğümüzde 1. Ve 2. Gözler arasından contanın çürüyüp koptuğunu gördük. Conta değişti sonra avans vurması kesildi. Ancak maddi olarak çok yormasa da sürekli sanayiye gitmekten beni yıldıran bir arıza oldu.
Sorunsuzluktan da bahsetmek isterim hala unutamadığım bir araç. Üniversite okurken 2005 model bir Suzuki Alto almıştım. 2011-2017 yılları arasında 6 yıl kullandım. Sadece yağ bakımı yaptırdım ve bana hiç masraf açmadı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Suziki alto 6 yıl arıza yapmamış. Müthiş bir olay bu. Eski olup arıza yapmaması ne demek. Gerçekten Japonlar farklı
bana ilk araba bunu tavsiye eden olmuştu. araba güzel ama acemi bi şey olsa nabacam deyip almamıştım. halen çok hoşuma gidiyor içi dışı. alıp ömürlük kullanmalık ama işte bi şey olursa. kronik arızası da vardı sanırım turbosunda mı ne birisi youtube da video çekiyordu sürekli.
-
2001 fiat brava,aldığım saat şoför kapi kilidi,ayni gun akşamında motor arızası verdi.lpg sıralı olmasi gerekirken eski sistem takilmisti.surekli patlama yapardı.araç sadece lpg de calisirdi.benzin sistemini o kadar uğraşmama rağmen aktif hale getirtememistim.bir kere fren hidroliği komple boşalmış,sanayiye zor gidebilmiştim.daha ufak arizalarin yazmiyorum.hatirlayinca bile kötü oldum :) aslinda kusur arabalarda degil de,biz cogu zaman bile bile lades diyoruz.piyasanin altinda satılıyorsa,var işte bir b.kluk.niye gidip zorla basina bela alirsin.
2011 Fiat Punto'nun önce termostat bozup yolda arıza lambası yakması ve 70 kilometre 80 kilometre Yolu geri dönüp termostat değiştirip tekrar yola çıkmam ve Yine aynı yerde arabayı Mazot kokusu basması ve ortalama 25-30 kilometre sonrasında klimadan mazot püskürtmesi ve yolda giderken 80 kilometre hızla stop etmesi sonucu Yolda kaldım durduğumuz yerdeki lastikçi ruhsat çağırdı Usta dükkana çekeceğiz de çekiciyi çağırdı Daha sonra çekiciye bunlar benim yeğenlerim bunlardan fazla bir şey alma dedi Sonra arabayı dükkana çektik baktık ki enjektörlerden birinin rekoru railden çıkmış çıkma parçayla değiştirip eve geri döndüm bütün tatil planları suya düştü
Japonyada yaşasaydık araç mükemmel. Ama biz türkiyede yaşıyoruz ustası yok parçasi yok sudan çıkmış balıga döner insan burda.
z16xep kodlu twinport diye bilinen h kasa astra.
sorun yumağı resmen. cim modülü arızası, korması çalmaz, lambalar kafasına göre gece vakti açılır sabah fark ederdim, motor soğutma su tankı sensörü zırt pırt hata verir, egr valfi başlı başına sorun, tekleme hoplama zıplama stop etme, bujiler, 4lü bobini vs vs aklıma gece gece kabus gibiydi.
Araç illaki sorun çıkarır nihayetinde mekanik elektronik parça. Ama ustaların şu arızayı gerçekten tespit edip kafalarına göre sıralamayla önce şunu değiştir o olmazsa bunu değiştir tarzı yaklaşımlarına acayip ayar oluyorum.
-
Sanayiye düştüğüm her anım facia, sanayide geçirdiğim her dakika zulüm.
Hiç bir zaman sanayiden mutlu ve memnun ayrılmadım ki ben.
2005 model arabam, eski diye bakmıyorlar aracıma. Ne zaman bozulsa perişan oluyorum.
Bak aşağıdaki resme.
Arabama baksın diye , Ustanın peşinden koşarken düştüm dizim açıldı.
Bunun öncesinde usta en az 2 saattir naz yapıyordu.
Şu bir aralar internette gezen IH IH benim değil mi vermeyecem diyen bir kadın vardı ya.
Aynı onun gibi 2 saat ustanın nazını çektim.
Sonunda yedek parçacı ile birlikte adamı ikna ettik.
O ara koşarken düştüm.
Dizimin acısını unuttum, gene ustanın peşinden koştum ki bir baktım eşofmanın diz kısmı komple kan.
BU DÜNYADA HİÇ BİR KIZIN PEŞİNDEN KOŞMADIM BEN! USTANIN PEŞİNDEN KOŞTUĞUM KADAR!
AÇILAN DİZİM:
NAZLANAN USTA:
-
Araç neydi senin hocam bilinmeyen bir araba mı?
reno megan
Sanayi anılarım, yaşadığım sorunlar, yediğim kazıkları yazsam roman olur. En çok zoruma giden de bu kadar parayı harcadıktan sonra yıllarca kafam rahat tepe tepe kullanabileceğim bir sıfır araba alabilirdim ama işte böyle taksit taksit ustaları zengin ettik. Yaşadığım sıkıntı, stres, arabayla bir yere gitme planı yaptığımda yolda arıza verir mi korkusu beni çok yıprattı. Şu anda 2012 model bir araç sahibiyim ve arızalarıyla hala uğraşıyorum. O yüzden sıfır, garantili araca binmenin kafa rahatlığı bambaşka bir şey. |
Mazda cx3 almıştım. Tam dügün döneminde araç lazım olacagı zamanlarda ufak tefek arızalar verdi. Diger arabaların 10 dkda çözülen olaylarına karşılık benim okyanus ötesinden parça gelmesini beklemem.3 kuruşluk parçalara japonyadaki gümrük memuruna geminin halatını çözen cocuga varasıya ödeme yapmış olmam.Bu olayların diger arızayı çözmeye calısırken ustanın ufak bir sensör soketi kırmasıyla yaşanması. Bunlar bana çok şey ögretti. Birdaha bu ülkede parçası olmayan arabaya binmem kolay kolay. Ustası çok bilindik olmayan arabayı almam istedigi kadar diger araçlar daha iyi kaliteli olsa da. Clionun 500tllik parçası mazdada 10bin tl olması. Parçası pahalı araç kolay kolay almam
|
Daha geçen ay yaşadığım sanayi anımı anlatayım bende.
Arabamın bakımı gelmişti bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine onun tanıdığı ustaya gittik bıraktık arabayı. Yağı,filtreleri vs. değiştirmişler sonra usta telefon açtı abi senin arabanın fren balataları bitmek üzere onlarıda değiştirelim bir sonraki bakımda da diskleri değiştiririz dedi bende tamam dedim. Neyse teslim aldım arabayı seyir esnasında dikkatimi çekti "zzzzzzzzzz" şeklinde ince tiz bir ses çıkıyor ustayı aradım dedim böyle böyle balatalar değiştiği için ses yapar km yaptıkça yerine alışır ses kesilir dedi. Sonra yolda gidiyorum yanık balata kokusu geldi dedim heralde aceminin biri debriyaj balatası yaktı başkasından geliyordur diye düşündüm. Biraz daha devam ettim yanımdan geçen arabalar korna çalıp beni uyardılar tekeri gösteriyorlar inip baktım ki arka tekerden dumanlar çıkıyor. Yine ustayı aradım diyor ki abi el frenini tam indirmemiş olabilirsin yoksa duman çıkması imkansız bende kızdım sen bu balataları düzgün değiştirememişsin dedim arkadaşımada kızdım bir daha ona gitmem dedim. Siz siz olun ustanızı değiştirip macera aramayın. |
Sanayiye düştüğüm her anım facia, sanayide geçirdiğim her dakika zulüm. Hiç bir zaman sanayiden mutlu ve memnun ayrılmadım ki ben. 2005 model arabam, eski diye bakmıyorlar aracıma. Ne zaman bozulsa perişan oluyorum. Bak aşağıdaki resme. Arabama baksın diye , Ustanın peşinden koşarken düştüm dizim açıldı. Bunun öncesinde usta en az 2 saattir naz yapıyordu. Şu bir aralar internette gezen IH IH benim değil mi vermeyecem diyen bir kadın vardı ya. Aynı onun gibi 2 saat ustanın nazını çektim. Sonunda yedek parçacı ile birlikte adamı ikna ettik. O ara koşarken düştüm. Dizimin acısını unuttum, gene ustanın peşinden koştum ki bir baktım eşofmanın diz kısmı komple kan. BU DÜNYADA HİÇ BİR KIZIN PEŞİNDEN KOŞMADIM BEN! USTANIN PEŞİNDEN KOŞTUĞUM KADAR! AÇILAN DİZİM: NAZLANAN USTA: |
Benzer içerikler
- egea 1.4 motor ömrü
- araç multimedya ekran açılmıyor
- motor yağ filtresi patlaması
- servo fren kısıtlı ne demek
- würth cr-dizel enjektör temizleyici yorumları
- chery sedan
- honda civic 2022 fiyat listesi
- dacia jogger yorumları
- lexus gx550 fiyat
- km sorgulama
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X