degerli forum okuyucuları ben bı ogrencıyım ve onumuzdekı ay yada bu ay bı araba almak istiyrm bu benım ılk arabam olacak ya opel yenı corsa yada reno megane hb almayı dusunuyrm opel corsa "0" olacak fıatı 32 mılyar ama reno megane hb ise 2006 model 2.el temiz 20 milyar sizce renoya guvenıp almalı mıyım yoksa opele mı guveneyım aldıgım araba yaklasık 4 yıl rahat gıtmelı sizce hangisi bide parca acısından hangısı ucuz ve daha cok bulunuyor. yorum yapanlara şimdiden tesekkurler
bikere alışta 12 bin fark var megana ne olursa olsun o kadar paran gitmez hemde 2006 modelmiş al paşa paşa bin derim megane'na
Sakın opele girme parçaları çok pahalı ve corsaların ön konsol ses problemi var. Bide kaza falan yaparsan opel servisnde işler çok ağır sürüyor (aylarca) megane al kafan rahat olsun
Farkediyorumda forumda aynı sınıf olmayan aynı kategoride olmayan araçlar hep karşılaştırılmak isteniyor.. Arkadaşlar yanlış yapıyorsunuz..
Megane C Sınıfı bir araç Corsa B sınıfı.
Megane Her halükarda tabii ki üstün kim ne derse desin. Ha çıkıpta Corsa diyende olacaktır, bunlara genelde fanatik diyorlar bizim dilimizde.
Ha desen ki hangisinin tipi daha güzel o zaman tamam.. Tip'te göreceli kavramdır.
Ama donanım ve sınıf yönünden kısaca herşey yönünden Megane HB Corsa'dan baya bi önde.
ben benzinli de olsa megane derim arkadaşım yeni corsa aldı ben abarttıkları kadar bi konfor ve kalite bulamadım araçta koltukları da çok rahat gelmedi ayrıca megane corsaya göre çok daha geniş bu arada 32ye kadar bütçeniz varsa megane dci de düşünebilirsiniz...
Eğer sıfır takıntın yoksa kesinlikle megane derim ben. Ama bence C segmenti farklı alternatiflerde araştırabilirsin, örn:focus, civic, corolla, 307 vs gibi.
Megane'ı tercih ederdim. Megane bir üst sınıf. Aradaki 12 bin ytlye ek olarak Corsa trafiğe çıkınca zaten 5 bin ytl daha kaybın olacak.