Şimdi Ara

Ford Focus 1 Yakıt Tüketimi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
29.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fordun motorları her zaman yakar hacı tutmlu motor üretmez bu firmalar
  • Bakımlı bir f1 le uzun yolda ekonomik bir kullanımla gazıda uygun fiyata alırsanız (1.30-1.40) 9 kuruşlara rahatlıkla inersiniz...Broadwayden de az yakar symbolden de..ben 1.2 ler ile kıyaslıyorum...] vw ile kıyaslamak çok gülünç focus 10 yakarsa golf en az 14 kuruş yakar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 30 Haziran 2009; 17:17:46 >
  • bir şehir efsanesidir,almış başını gidiyor..memleketimde tabir-i caizse ağzı olan konuşuyor.ford'un taunuslardan kalan fazla yakıt tüketimi,yeni nesil üretilen tüm fordlara mal ediliyor.ama şu da biliniyor ki,taunusların üretildiği yıllardaki muadili başka marka araçlarda fazla yakıt tüketiyor.ford focus 1 ghia'mı satın almadan önce,-sakın alma,-aman ha!,ford bu ocağına incir ağacı diker,-benzin parasına çalışırsın vb. gibi mesnetsiz yaklaşımlarla çok fazla karşılaştım.neyse ki araştırmayı seven biri olduğum için temeli olmayan bütün bu söylentilerin safsatadan ibaret olduğunu anladım.şu an focus 1'ime içime sine sine gönül rahatlığıyla biniyorum.az yakmasından da ziyade lpg taktırmayı hiç ama hiç düşünmüyorum.henüz uzun yoldan geldim.ortalama 100-110 km hızla benzin lambası yanana kadar tam 790 km yol katettim.varın gerisini siz hesap edin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5
    130-140 lara çıkarsanız 7.5 civarı yakıyor

imkanı yok.kesinlikle daha fazla yakar
  • değişken değil sabit hızda olabilir imkansız değil tüketim dereini etkileyen bir çok etmen var uygun şartlarda zor değil
    katolog değeri 5.4 max 120 ortalma 90 ile
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elbistan 46

Normal kullanımda şehir dışı 6 lt ortalama tüketim değerine sahip bir focus kaliteli bir sıralı lpg montajı yapılırsa % 40 tasarruf gerçekleşeceği söyleniyor.Bu durumda şehir dışı normal kullanımda lpg ile 10-12 kuruş bir tüketim ortaya çıkyor.O zaman gerçekten ekonomik görünüyor.

Şehir dışı yakıt verisi benzinle 5.4... lpg nin yüzde 18-20 fazla yaktığı hesap edilirse 6.4 hadi 7 lt lpg diyelim..Bu da lpg 1.60 dan 11 kuruş eder..(Hangi sıralıyı takarsanız takın tüketim değişmeyecektir) Şehir içinde de eğer güzergahta çevre yolu gibi yüksek vites gidilecek noktalar da varsa ortalamada 8.4 lt arada klima açsan 9 lt yine geçmez..O da 14.4 kuruş eder..Hadi 15 kuruş diyelim...

Eğer gaz da uygun fiyata alınırsa focus ile ortalama bir şehir içinde 14 kuruşu geçmek için bayağı bir müsrif olmak gerek...

• quote:

Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A

quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5
    130-140 lara çıkarsanız 7.5 civarı yakıyor

imkanı yok.kesinlikle daha fazla yakar

Focus 140 kadar çok fazla yakmaz..Arabamın benden önceki ilk sahibinin de görüşü bu yöndeydi benimde aynı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: enforacle

fordun motorları her zaman yakar hacı tutmlu motor üretmez bu firmalar

Bu delinin biri kuyuya bir taş atmış hikayesine dönmüş ve milletin ağzına yapışmış bir ibareden başka birşey değil... Çevrenizdeki insanlarda mutlaka Ford dışında araçlar vardır, sorun ne kadar yakıyor... Dün müdürümle konuşuyorduk, 5-6 aylık Astra Antalya şartlarında ki yoğun trafiğe girmiyor, son zamanlarda 8,3 lt/100km seviyelerine inmiş ki önceden daha fazlasıymış... Araştırın bakalım Focus kullanıcılarının tüketim değerlerini ne fark bulacaksınız... Yok böyle bir olay...
  • mustafa ve x15 bakın ikinizde yakmaz - uygun koşul diyorsun bana kesin birşey gösterir misniz?

BAKIN Her iki aracıda ben kullandım..

Ş.içi yaptığım km Focus I ile Focus II de de çok çok yakın... ( ~650 km )_depolar aynı_

Daha geçen bu araçla sabitledim hızı hatta diğer sayfalarda yazmıştım..

110 km/h'da 6,5-7,0Lt arası
    120 km/h'da 7,0-7,5Lt arası yakıt tüketiyor araç.. (Tİ-VCT)

Kafadan atmıyorum ben bu değerleri....
    fakat F1 100 hp olmasından ötürü yüksek hızda daha fazla tüketir.
    Tam bilmiyorum F1 2002 lerden sonra yol bilgisyarı varsa biri çeksin göstersin..
    Ben de çekerim gerekirse..

Mustafa demişsinki ş.ler arası test tüketimi felan....sen hiç denedin mi arada sırada 120 yapıp ortalama olarak 5.4 lt tutturdun mu?
    90 la hep gitsen ancak tutar..5 sn 120 ile gitsen tabi olur

Herneyse... 130-140 km/h da 7.5 litre imkansız..
    DÜZ YOLDA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 30 Haziran 2009; 20:24:56 >

• hımm yani biz kafadan atıyoruz öyle mi

benimde yazdığım değerler kafadan atma değerler değildir.

katolog değeri şehir dışı 6 litre yakan arac benim testimde 5 litre lpg yaktı ki beniznde 4.5 litreye yakın değere tekabül ediyor aynı şekilde aynı araç ortalama 150 de kmph de 11 litre yaktı ki benzinde 9 litreye yakın bir değer ediyor bu benim sürdüğüm günki sürüş tarzı ,hava koşulları ve yol durumuna göre böyleydi

aynı araç lpgden önce normal kullanımda ki 90 nın altına şehir içi trafiğine girince gittiğinde izmit - erzincan arası (izmit ankara otobanda ve duble anadolo yollarında 140 ve üstü değerlerle otobanda 140 lı değerle 1-2 sn değill 1-2 saat yol kat ederek) fulll kapasite full bagaj ve yolcu sayısı ile 1200 kmlik yolu ortalama 7.3 litreyle gitti

yük durumu rüzgar şiddeti yol durumu lastik basıncı cart curt bir sürü etmen varken herkesin yakaladığı değer bir olacak diye bir durum da YOK

saygılar....

• Şehirlerarası yolda 750 km'de düşük yakıt ışığı yanardı.. (90-110 Km/s civarı hızla seyir halinde)
  • Ben de 99 model Focus Ambiante GP var. Bütün bakımları eksiksiz ve bor power eklenmiş halde. Kullanım kılavuzuna da bakarsanız şehir içi 9.2 lt den az yakmadığını görürsünüz. Otobanda 100 km sabit hızla 6 lt civarı yakar. Ancak otobanda 150-160 bastığınız için yine az yakmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafatufekci

hımm yani biz kafadan atıyoruz öyle mi

benimde yazdığım değerler kafadan atma değerler değildir.

katolog değeri şehir dışı 6 litre yakan arac benim testimde 5 litre lpg yaktı ki beniznde 4.5 litreye yakın değere tekabül ediyor aynı şekilde aynı araç ortalama 150 de kmph de 11 litre yaktı ki benzinde 9 litreye yakın bir değer ediyor bu benim sürdüğüm günki sürüş tarzı ,hava koşulları ve yol durumuna göre böyleydi

aynı araç lpgden önce normal kullanımda ki 90 nın altına şehir içi trafiğine girince gittiğinde izmit - erzincan arası (izmit ankara otobanda ve duble anadolo yollarında 140 ve üstü değerlerle otobanda 140 lı değerle 1-2 sn değill 1-2 saat yol kat ederek) fulll kapasite full bagaj ve yolcu sayısı ile 1200 kmlik yolu ortalama 7.3 litreyle gitti

yük durumu rüzgar şiddeti yol durumu lastik basıncı cart curt bir sürü etmen varken herkesin yakaladığı değer bir olacak diye bir durum da YOK

saygılar....

Otomatik focusun lpg de 5 lt yakması imkansız ki bu da yaklaşık 4.2 lt benzin eder..Senin testin hatırladığım kadarıyla depo fulleyerekti bu da yanılmaya neden olmuş olabilir yüksek ihtimalle...

• Arkadaşlar hepinize yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A

mustafa ve x15 bakın ikinizde yakmaz - uygun koşul diyorsun bana kesin birşey gösterir misniz?

BAKIN Her iki aracıda ben kullandım..

Ş.içi yaptığım km Focus I ile Focus II de de çok çok yakın... ( ~650 km )_depolar aynı_

Daha geçen bu araçla sabitledim hızı hatta diğer sayfalarda yazmıştım..

110 km/h'da 6,5-7,0Lt arası
    120 km/h'da 7,0-7,5Lt arası yakıt tüketiyor araç.. (Tİ-VCT)

Kafadan atmıyorum ben bu değerleri....
    fakat F1 100 hp olmasından ötürü yüksek hızda daha fazla tüketir.
    Tam bilmiyorum F1 2002 lerden sonra yol bilgisyarı varsa biri çeksin göstersin..
    Ben de çekerim gerekirse..

Mustafa demişsinki ş.ler arası test tüketimi felan....sen hiç denedin mi arada sırada 120 yapıp ortalama olarak 5.4 lt tutturdun mu?
    90 la hep gitsen ancak tutar..5 sn 120 ile gitsen tabi olur

Herneyse... 130-140 km/h da 7.5 litre imkansız..
    DÜZ YOLDA

140 da nasıl 7.5 yakmaz..? Zaten teknik veride şehir dışı 90 km sabit hızda 5.4 diyor 140 ta neden 7.5 olmasın? daha az bile olabilir..Devir saati 4 binde 160 ın üzerinde oluyor 140 ta da 3500-3600 civarlarında olması gerek..Bu devirde arabanın kaç lt yakmasını bekliyorsun?

Birde f1 100 hp ama ağırlık olarak daha az..Zaten beygir kıyas yapmak için bir veri değil öyle olsaydı f2 ler 115 hp olmasına rağmen 100 hp kadar bile gidemiyor olmazlardı...Tabii yine de bunu sen daha iyi bilirsin diyorum her iki aracın da sahibi olduğun için...

• f2 115 hp likler f1 100 hp kadar giderler kim demiş gitmez diye..
    hatta f2 100 hp bile gider, maksat kadranı doldurmaksa onu hepsi yapıyor kadran hatasıyla...
  • serilik olarak focus I kalkışta ti-cvt den saniye bazında daha iyi zaten düz duratec yani 100 lük focus II pek de iyi kaçamıyor son hızda ise focsu I in kaderi 205 -210 da son buluyor orda ti-cvt daha şanslı
  • ti-vct ile focus1 ghianın son hızı arasında hemen hemen bir fark yok ben daha fazlasını yapan stock bir focus 2 görmedim..Kalkışta da focus1 daha iyidir..
  • defalarca test ettim :100 km de
    ş.içi 9-10 lt benzin, ş. dışı 6-6.5 lt benzin (tabiki hep araç yüklü oluyodu ve klimalı)

LPG taktıktan sonrada ş.içi 10-11 lt gaz, ş.dışı 7.5-8 lt gaz yakıyor.

Araçlarında kataloglarındaki tüketim değerlerine pek inanmayın.Kimse tutturamaz onları yol, ağırlık, vs....

5 yıldır sorunsuzdur. karar sizin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: x15

ti-vct ile focus1 ghianın son hızı arasında hemen hemen bir fark yok ben daha fazlasını yapan stock bir focus 2 görmedim..Kalkışta da focus1 daha iyidir..

yorum yapmaya gerek duymuyorum...yazanlar yazmış...ben herikisinide sürdüm...ne hızlı ne yavaş anlarım...araçları kötülemiyorum asla...ama fanatiklik yanlış.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.