Şimdi Ara

Ford Focus 1 Yakıt Tüketimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
29.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar bir yakınım 2001 Ford Focus 1 almak üzere.Fakat aklına takılan bu aracın yakıt tüketimi.Sizlerden ricam aracın yakıt tüketimi hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz ?

Benzin ile şehir içi ve dışı yakıt tüketimi ayrıca sıralı lpg montajı yaptırmak istiyor bu durumda şehir içi ve dışı yakıt tüketimi ne olur bahsedermisiniz arkadaşlar teşekkür ederim

• Güncel
  • Ford bölümüne taşıyayım isterseniz,orada çok daha fazla arkadaş var bu soruya cevap verebilecek.
  • Nasıl isterseniz.Fakat durum biraz acele olduğundan erken yanıt alabilme durumunu göz önüne alarak buraya açmak istedim.Zahmet olmazsa ford bölüme taşıyın teşekkür ederim
  • O zaman aynı topik hem burda oldu hem de markalar ford bölümünde,hayırlı forumlar

http://forum.donanimhaber.com/m_32718023/tm.htm
  • Teşekkür ederim ilginize.
  • normal kullanımda

ş.dışı 6
    ş.içi 8.5

en düşük tüketim:4.7
    en fazla tüketim:12

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Fiesta 1.5 TDCI Yakıt Tüketimi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Normal kullanımda şehir dışı 6 lt ortalama tüketim değerine sahip bir focus kaliteli bir sıralı lpg montajı yapılırsa % 40 tasarruf gerçekleşeceği söyleniyor.Bu durumda şehir dışı normal kullanımda lpg ile 10-12 kuruş bir tüketim ortaya çıkyor.O zaman gerçekten ekonomik görünüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elbistan 46

Normal kullanımda şehir dışı 6 lt ortalama tüketim değerine sahip bir focus kaliteli bir sıralı lpg montajı yapılırsa % 40 tasarruf gerçekleşeceği söyleniyor.Bu durumda şehir dışı normal kullanımda lpg ile 10-12 kuruş bir tüketim ortaya çıkyor.O zaman gerçekten ekonomik görünüyor.

ama bu 6 litreyi yakalamak için 5. vites 2750 devirde 105 km hızla sabit gitmek gerekiyor.(duble yol şart) 130-140 lara çıkarsanız 7.5 civarı yakıyor
  • Anlıyorum maksimum tüketim bile göz önüne alındığı zaman şehir içini kastediyorum 20-22 kuruşu kolay kolay geçecek gibi durmuyor.
  • slm arkqadasım bende 01 ghia var lt olarak hesaplamıyorum ben ama kurş olarak klma açık ve arabayı zorlamama ragmen 170 kuruşu hiç geçiremedım yakıtta artı benım bujiler baya eskı sanırım bıde onları deısıp ole denıcem artı olarak nitrojen diye bıse cıkarmıslar lastıklere basıyorlar hififletıyormus ondan bastırdım fark ettı gercketen bastırmadan once 157 160 cıvarı yakıyordu şimdılarde 130 fılan yakıyor ama arkaadasların dedıgı gıbı 2750 devırde kullanırsan gayet dusuyor yakıt benım dedıgım bu yakıt tuketımı klma acık ve zorluyourm motoru...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TALHA0716

slm arkqadasım bende 01 ghia var lt olarak hesaplamıyorum ben ama kurş olarak klma açık ve arabayı zorlamama ragmen 170 kuruşu hiç geçiremedım yakıtta artı benım bujiler baya eskı sanırım bıde onları deısıp ole denıcem artı olarak nitrojen diye bıse cıkarmıslar lastıklere basıyorlar hififletıyormus ondan bastırdım fark ettı gercketen bastırmadan once 157 160 cıvarı yakıyordu şimdılarde 130 fılan yakıyor ama arkaadasların dedıgı gıbı 2750 devırde kullanırsan gayet dusuyor yakıt benım dedıgım bu yakıt tuketımı klma acık ve zorluyourm motoru...

Veriler şehir içi kullanımamı ait ?

• lpglii otomatik sedan focus bunlar normal değerler
    şehir içi 18 kuruş 11 litre lpg
    şehir dışı 14 kuruş 8-9 litre lpg

agresif sürüş
    şehir içi 20-21 kuruş 13-4 litre lpg
    şehir dışı 17-19 kuruş 10-11 litre lpg ( minimum 150 kmph de)

hırs yapıp ne yakacak diye ölçüm değerleri

şehir içi 8 litre lpg (gaza basmadan 1800 devirde üst vitese geçerek dur kalk trafikte aracı kendi haline bırakıp ufak ufak yürümesine izin vererek )
    şehir dışı 5 litre lpg (sağ şerit 70-90 kmph de sollmasız ve ani gaz vermelerden uzak max 2100 devirde )

benzinli kullanmıda bu değerler %20 daha az litre bazında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa-T -- 30 Haziran 2009; 12:31:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mustafatufekci

lpglii otomatik sedan focus bunlar normal değerler
    şehir içi 18 kuruş 11 litre lpg
    şehir dışı 14 kuruş 8-9 litre lpg

agresif sürüş
    şehir içi 20-21 kuruş 13-4 litre lpg
    şehir dışı 17-19 kuruş 10-11 litre lpg ( minimum 150 kmph de)

hırs yapıp ne yakacak diye ölçüm değerleri

şehir içi 8 litre lpg (gaza basmadan 1800 devirde üst vitese geçerek dur kalk trafikte aracı kendi haline bırakıp ufak ufak yürümesine izin vererek )
    şehir dışı 5 litre lpg (sağ şerit 70-90 kmph de sollmasız ve ani gaz vermelerden uzak max 2100 devirde )

benzinli kullanmıda bu değerler %20 daha az litre bazında

5litre lpg demek ankaradan alınırsa (1.39tl/lt) kmde 7kr demek
    dizel bi aracın bu tüketimi yakalaması için 2.8lt/100km yakması lazım (dizeldeki yeni indirime ragmen!)
    söz konusu araç 8 yaşında ve otomatik vites
    herşey ortada

• Aslında yanlış hatırlamıyosam bi tane Focus I kullanıcılı bi üye yaptığı hızlarla beraber yakıt tüketimlerini vs. gösteren bi topic açmıştı kadran resimleriyle beraber..O topic bulunabilse baya yardımcı olur
  • hesapladığımda gazın litresi 1.82 idi zam üstüne zam geliyordu rakibimde yeni pejo 308 idi şu meşhur 3.5 litre yakan dizele inat :P

yol istanbul ankara otobanı 100 kmlik yol testi tabi 1000 km olsa tüketimde artış olurdu ama otobanda istenilirse dizeli dize getirebilirisiniz lpg de

quote:

Peugeot'nun 5 ileri manuel ve yeni 6 ileri otomatik şanzımanına sahip iki 308 1.6 HDi 110 hp modeli ortalama 3.5 litre/100 km civarında tüketimle İstanbul'dan Antalya'ya gidip döndüler.
  • quote:

Aslında yanlış hatırlamıyosam bi tane Focus I kullanıcılı bi üye yaptığı hızlarla beraber yakıt tüketimlerini vs. gösteren bi topic açmıştı kadran resimleriyle beraber..O topic bulunabilse baya yardımcı olur

kendisi rock_m5 :D mehmet abi ondanda esinlendim zaten ama sanırım otobanda değil E-5 te 4.77 gibi bir değer yakaladı benzinde
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafatufekci

quote:

Aslında yanlış hatırlamıyosam bi tane Focus I kullanıcılı bi üye yaptığı hızlarla beraber yakıt tüketimlerini vs. gösteren bi topic açmıştı kadran resimleriyle beraber..O topic bulunabilse baya yardımcı olur

kendisi rock_m5 :D mehmet abi ondanda esinlendim zaten ama sanırım otobanda değil E-5 te 4.77 gibi bir değer yakaladı benzinde

Hmm yolu tam hatırlamıyorum ama o topicte baya detaylı resimler vardı
  • genel olarak ford vw toyota diğerlerine göre az daha fazla yakar. Lpg taktır bencede zaten bin ytl ye takıyorlar heryerde artık.
  • f1 çok az yakar .
    bende vardı
    kayınçonun golf den de
    arkadaşın corolladan da
    az yakardı ...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.