Şimdi Ara

ford focus=fazla yakıt (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki hafta önceye dek 2000 Model Focus 2.0 Sport Trend kullanıyordum. Zaten 2000cc motor, bir de açık hava filtresi olunca zaman zaman kükretmekten de geri kalmazdım. En son depoya 126 YTL'lik (yaklaşık 48 lt) 95 oktan doldurtmuştum ve bu depo ile tamamı İstanbul içi 425 km. yol yaptım. Bu da 11.2 lt civarı bir sarfiyat demek oluyor. Bu açıdan bakınca 14.5 lt sarfiyat oldukça yüksek.

Yeni araçların yakıt sarfiyatlarının bir süre fabrika verilerinin üzerinde olmasının normal olduğu söylenir ama bu kadar da üzerinde olması normal mi bilmiyorum. Benim Honda City Comfort A/T'nin şehiriçi fabrika verisi 7,2 lt ve ilk depoda ortalama 7,8 lt sarfiyat gerçekleşti. Şu anda ikinci depoyu yarıladım ve gösterge ortalama 7,4 lt gösteriyor. Aracı sürekli otomatik modda kullanıyorum ve (şimdilik) pek üzerine varmayıp kendi haline bırakıyorum.

Otomatik araba için devirli / devirsiz ayırımını nasıl yapıyorsunuz? Ben ihtiyaç duyduğum kadar gaza basıyorum, vites/devir ayarını şanzuman kendi ayarlıyor. Sadece uzun soluklu hızlanmalarda devir 3000'e yaklaşınca arada bir saniyeliğine gazı kesiyorum ki vites yükselsin. Sonra yine hızlanmaya devam ediyorum. Yani pek bir müdahele şansın istesem de olmuyor. Manuel moda ise hemen hiç almıyorum çünkü debriyaja basmadan vites değiştirmek bana çok zor geliyor ve açıkça unutuyorum vites değiştirmeyi.

City'nin manuel viteslisini kullanmadığım için arada yakıt kıyaslaması yapmam mümkün değil ama Honda her iki şanzuman için de sarfiyatın aynı olduğunu söylüyor ve ben de fabrika verisini neredeyse yakalar durumdayım. Belki de bu Honda farkıdır...

• quote:

Orjinalden alıntı: oflazca

Ben ihtiyaç duyduğum kadar gaza basıyorum, vites/devir ayarını şanzuman kendi ayarlıyor. Sadece uzun soluklu hızlanmalarda devir 3000'e yaklaşınca arada bir saniyeliğine gazı kesiyorum ki vites yükselsin. Sonra yine hızlanmaya devam ediyorum. Yani pek bir müdahele şansın istesem de olmuyor.

zaten cevabı vermişsin

ama gaza az basarsanız bazen otomatik vites vitesleri peş peşe atar ama devir 2000 i geçmez (yalnız bu benim arabanın hayvanlığından kaynaklanıyor olabilir focusun otomatik vitesi 2000 devirde atar atmaz bilmiyorum ) işte bu durumda yakıt tüketimi çok artıyor benim yol bilgisayarı o sırada 25 lt ortalama tüketim gösterebiliyor o yüzden eyer otomatik şanzımanınız akıllıysa gaza biraz fazla basıp vitesleri maximum torku verdiyi devirde deyiştirtmeniz yakıt tüketimini çok etkiliyor ben öyle yapıyorum gaza korkarak deyilde biraz daha cesaretle basarsanız otomatik şanzıman daha fazla devir çevirerek vites atıyor buda yakıt tüketimini baya düşürüyor

• vay be o kadar yakıyor mu gerçekten inanılmaz km başı kaça denk geliyor böyle
  • Bir ara "alırsın ford, olursun lord" diye bir söz vardı tersine mi döndü?
  • quote:

Orjinalden alıntı: OtoTurk

Bir ara "alırsın ford, olursun lord" diye bir söz vardı tersine mi döndü?

"olursan lord, alırsın ford"
    Bu kadar benzinin altından kalkabilmek için
  • EĞER BU ÖLÇÜM DEPO FULLEME YÖNTEMİYLE YAPILMIŞSA, 100 KM DE 13 LİTRE BENZİN HARCANIYOR.
    ARACIN GÜNLÜK SABAH 10, AKŞAM 10 KM KULLANILDIĞINI YAZMIŞSINIZ. EĞER BU GÜZERGAHTA TRAFİK ÇOK SIKIŞIK DEĞİLSE 13 LT LİK TÜKETİM FAZLA...

ANCAK BU ARACIN, FABRİKA VERİSİ ŞEHİRİÇİ TÜKETİM DEĞERİNİN 10.4 LT / 100 KM OLDUĞUNU HATIRLATMAK İSTERİM...

YAKLAŞIK 2,6 LT LİK BİR FAZLA TÜKETİM VAR. BENCE BUNUN SEBEBİ, SABAHLARI SOĞUK MOTORLA İSTİNYEDEN MASLAĞA KADAR OLAN YOKUŞLU YOLUNUZDUR... HEM MOTOR TAM ISINMAMIŞ OLUYOR, HEM DE YOL OLDUKÇA YOKUŞLU SAYILIR. SOĞUK MOTORA SÜREKLİ GAZ BASMAK ZORUNDA KALINIYOR.
    BU DURUM 13 LİTRE TÜKETMENİZİN SEBEBİ GİBİ GELİYOR BANA...

ASLINDA FAB VERİSİ 10.4 LT OLAN OTOMATİK BİR ARAÇ İÇİN, 13 LT ÇOOOK ABARTILACAK KADAR FAZLA SAYILMAZ...

FOCUSLARDA, 95 OKTAN KULLANMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ. 95 OKTAN MİN DEĞERDİR. YANİ DAHA DÜŞÜK OKTAN KULLANMAMALISINIZ. 95 İN ÜSTÜNDE OKTANA SAHİP (97-98-100) BENZİN KULLANABİLİRSİNİZ...

quote:

Orjinalden alıntı: azzcvg

2006 model otomatik ghia focus aracımın yakıt tüketimi inanılmaz.
    145 ytl benzin ile 400 km yol yapabiliyorsunuz?bu konuda konuşmak isterim

• Yok Kardeşim bende Manuel Ghia kullanıyorum 11 LTden aşağı düşmüyor şehir içinde ama ankaradan gelirken 8 Lt civarında yakmışım hızım genelde 150 üstündeydi .Valla bana göre çok yazkıyoruz abicim bi arkadaşta otomatik eski Astra var 240 Ykr yaktığını söylüyor tam olarak...Yok abi en sonunda bende Jaza döncem ne bu ya
  • otomatik megane-1 1.6 motor ile 130 lira benzinle bilgisayar 40 km ortalama hız gösteriyo, tem ve şehir içi kullanıyorum ve yaklaşık 850 km yol yapıyorum.

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

otomatik megane-1 1.6 motor ile 130 lira benzinle bilgisayar 40 km ortalama hız gösteriyo, tem ve şehir içi kullanıyorum ve yaklaşık 850 km yol yapıyorum.

quote:

OOff süper..
  • EVET ARKADAŞ SÜPER ATMIŞŞ...
    130.000 / 2.750=47,27 LT BENZİNLE 850 KM...
    YANİ, 47.27*100/850= 5.56 LT. 100 KM DE ÖYLE Mİ.
    HEM OTOMATİK, HEM ŞEHİRİÇİ DE VAR. VE 100 KM DE 5,56 LT OLMAZ.
    BU ARAÇ SADECE 90 KM SABİT HIZDA KULLANILSA BİLE BU DEĞERİ YAKALAYAMAZ....
  • dizel bile o kadar yakmıyor bee

bizdemi megan otomatike geçsek ne
  • 13lt gayet normal. Yadırganacak hiç bir şey yok. Kısa mesafede artar. Hırçın kullanımda artar. Sıkışık trafikte artar. Şartlar öyle bir olur ki, 20 litre bile yakar.

TEM ve E5 şehiriçi değildir. Bilmiyorum bunu söylemek ya dabilmek için otomobilden anlamaya gerek var mı ama arabasını yaktığından az yakıyor gibi göstermeye çalışanlar beni hasta ediyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: crein

quote:

Orjinalden alıntı: OtoTurk

Bir ara "alırsın ford, olursun lord" diye bir söz vardı tersine mi döndü?

"olursan lord, alırsın ford"
    Bu kadar benzinin altından kalkabilmek için

koptum kardeş..

• quote:

Orjinalden alıntı: roverci

EVET ARKADAŞ SÜPER ATMIŞŞ...
    130.000 / 2.750=47,27 LT BENZİNLE 850 KM...
    YANİ, 47.27*100/850= 5.56 LT. 100 KM DE ÖYLE Mİ.
    HEM OTOMATİK, HEM ŞEHİRİÇİ DE VAR. VE 100 KM DE 5,56 LT OLMAZ.
    BU ARAÇ SADECE 90 KM SABİT HIZDA KULLANILSA BİLE BU DEĞERİ YAKALAYAMAZ....

+10000000
    Ben bir depoyla en son şehirlerarası 1100 km gittim. 100-120 arası kullanarak
    Şehir içinde ise bir depoyla 600-700 anca
    Yani şehir içinde uzun yolun yarısına yakın yakar mantığına katılıyorum en azından dizel için.
    Ti-VCT ler şehir içi 9 yakıyor uzun yolda 5.5'a kadar düşülüyor en yakın arkadaşımın var sürekli kıyaslıyoruz iyi biliyorum o yüzden...

Otomatik mi?? Allah korusun kaşık düşmanı....
  • quote:

Orjinalden alıntı: nlty2000

13lt gayet normal. Yadırganacak hiç bir şey yok. Kısa mesafede artar. Hırçın kullanımda artar. Sıkışık trafikte artar. Şartlar öyle bir olur ki, 20 litre bile yakar.

TEM ve E5 şehiriçi değildir. Bilmiyorum bunu söylemek ya dabilmek için otomobilden anlamaya gerek var mı ama arabasını yaktığından az yakıyor gibi göstermeye çalışanlar beni hasta ediyor.

nesi normal bunun yahu??
    bende astra war 9,2 ortalama hatta sıkışık trafikte bu değer alıyorum!!!bu ne yahu 13 ohaaaa...
  • araç zengin karışım ile çalışıyor demek ki, buna sebep hava filtresi vs sebepler olabilir.
  • selam
    95 oktan benzin kullanmamı istinye otokoç ford servisi tavsiye etti bana.
    yoksa ben zaten 98 kullanıyordum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThE GaSeS

quote:

Orjinalden alıntı: HeaDMasH

bendede trend benzinli manuel war ilk geldiği günlerde beni öldürüodu ama şimdi yawaş yawaş düşmeye başladı benzin satfiyatı + bu araclar uzun yol aracı şehir içinde içio ama otobana cıkıp belli bi hızla gitmeye başladığınızda şehir içinde 50 km de yaktığı benzinle şehirler arası yollarda 100 km rahat gidio

dostum ne yaptın sen yahu yani şehir içinde 12 yaksa şehir dışında 6 yakıyor diyorsun
    şimdi bende astra war şehir içi 9 yakıyor şehirler arası buna 4,5 nasıl yaktırırım???hiç gaza basmasam olur mu

kardeş cok ciddiyim bu hafta bi izmir git gel yapdım izmire giderken (100km) 2birim indi ibre
    şehir içinde (50km) yine 2 birim indi ibre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeaDMasH -- 20 Nisan 2006; 22:38:15 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENIGMA -- 20 Nisan 2006; 23:57:04 >
  • hocam bence gayet normal....bende otomatik clio 1.6i var kısın trafik olursa 15lt yakıyo....kışın normal sehir icinde(cok fazla dur kalk olmadan) 11-12.5 lt yakıyo..yazında sehir icinde 9.5 yakıyo......istedigin kadar kas kendini sehir icinde gaza milim milim dokunup kullansan bile 9.5 in altına indiremedim...helede biraz rampa cıktıysan tamam artık bittin.....burda sonuc su otomatik vites araba gercekten cok yakıyo bunun honda sıymıs reno suymus forduymus yok alayi cok yakıyo........Yada ulkemizde benzin cok pahalı ....eeee tabi ford gidipte tr deki benzin fiyatını arastırıp ona gore motor yapmaz .....kimse kendini germesin benim araba az yakıyo diye her araba fazla yakar

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.