Şimdi Ara

ford focus=fazla yakıt (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • oncelikle gecmis olsun diyorum bende 2000 model otomatik focus chia vardı allah kimsenin basına vermesin 55 lt benzin alıyordu 350 km yol yaptıktan sonra benzin ısıgı yanıyordu biraz zorlayınca 400 km yapıyordu uzun yolda en fazla 500 km yapıyor ve performansıda cok zayıf nerden o arabaya bulastın be kardes
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemy32tr

oncelikle gecmis olsun diyorum bende 2000 model otomatik focus chia vardı allah kimsenin basına vermesin 55 lt benzin alıyordu 350 km yol yaptıktan sonra benzin ısıgı yanıyordu biraz zorlayınca 400 km yapıyordu uzun yolda en fazla 500 km yapıyor ve performansıda cok zayıf nerden o arabaya bulastın be kardes

buyur buda otomatik...............
    hayatımda yaptıgım en boyuk yanlıs otomatik araba almaktı.............
    Allah bu yanlısı baskalarına yasatmasin..
  • Firmaların belirttiği tüketim değerleri elbette birşeyler ifade eder ama çok da kafaya takılmaya değer veriler olduğuna inanmıyorum. Yukarıda bir arkadaş TEM ve E5 şehiriçi değildir demiş, doğrudur. Ford'un sitesinde teknik veri tablolarının altında şöyle bir bölüm var:

quote:

Şehir İçi: Laboratuvar ortamında soğuktan çalıştırılmış motor ile 4km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 50km/s ve ortalama 19km/s hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerlerdir.
    Şehir Dışı: Şehir içi ölçümünden hemen sonra gerçekleştirilen, 7km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 120km/s hıza ulaşacak şekilde, yarı zamanlı sabit hız ve yarı zamanlı değişken hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerleridir.
    Ortalama: Şehir içi ve Şehir dışı testlerinin kat edilen mesafe ölçüsüyle ağırlıklı ortalaması alınarak hesaplanmaktadır.

Yukarıdaki tabloda verilen yakıt tüketimi değerleri, Avrupa Ekonomik Topluluğu’nun EEC 80/1268/EC direktifi uyarınca laboratuar ortamında ve aşağıda özeti verilen koşullarda yapılan testlerde elde edilen, lt/100 km mertebesinde sonuçları göstermektedir. Tabloda yer alan yakıt tüketimi değerleri, aracın bu değerlerde yakıt tüketeceğine ilişkin bir garanti ya da taahhüt teşkil etmediği gibi, bu maksatla yapılacak bir değerlendirme için de emsal teşkil etmez

Testlerde kullanılan araçlar standart donanımlıdır. Opsiyonel donanım ve aksesuarlar, jantlar ve lastikler yakıt tüketimini farklı etkileyebilir.

Şehiriçi testinde maksimum 50 km/s hıza çıkmak suretiyle yaklaşık 12,5 dakikada 4 km.lik bir mesafe katediliyormuş. Ama bu sürede kaç kere dur kalk yapılıyor, 50 km/s hıza birden mi yoksa yumuşak bir şekilde mi çıkılıyor, bunu bilmek mümkün değil. E5 üzerinde akşam yaptığım yol ile kıyaslıyorum; Haliç köprüsünden itibaren trafik ciddi şekilde tıkanıyor ve 12,5 dakikada ben de Merter istikametine doğru 4 km. ancak gidiyorum. Ama bu 12 dakikada en az 40 kere dur-kalk yapıyorum. Bir anda soldaki şerit açılıveriyor, hoop ani bir manevra ile şerit değiştirip gazı köklüyorum, vs. Şimdi bu zoraki sürüşle, 4 km. içinde 3-5 kere dur-kalk yapıp, yumuşak hızlanma ve frenlemelerle de aynı hız ortalaması tutturulur ama sarfiyat çok ciddi derecede fark eder. Bu yüzden de firmaların katalog değerlerini hesaplarken EEC 80/1268/EC denen düzenlemeler izin verdiği ölçüde sakin kullanım uyguladıklarına inanıyorum. Ayrıca testin yapıldığı laboratuvarda yol ve hava koşulları da eminim ideal şartlardadır. Klima çalışmaz, far yanmaz, cam açılmaz, vs. vs.

Bu yüzden katalog değerlerindeki sarfiyatı yakalamaya uğraşmak boşuna çaba olur. Normalde şehirlerarası kullanımda kataloğun ortalama sarfiyat değerini, karma kullanımda ise şehiriçi olarak verilen değeri yakalıyor olmak bile bence yeterlidir. Çok hassas kullanarak az yakmak da mümkün ama o zaman da araba kullanmanın hiç zevki kalmaz ki. Bu nedenle sabah & akşam E5'te yaptığım yol aslında karma sayılması gerektiği halde ben aracımın kataloğundaki şehiriçi sarfiyat değerini (Honda City - 7,2 lt) yakalamayı hedefliyorum ve bunu da araç daha çok yeni olmasına rağmen hemen hemen yakalıyorum (7,4-7,5 lt). Yoksa kataloğa bakarsam aracımın karma tüketiminin 5,6 lt olması lazım ki bu benzin fiyatlarıyla İstanbul'da km.de 15 kuruş yakmak resmen mucize olur.

Otomatik vitesin düz vitesten fazla yakacağı herkesin kabul ettiği bir gerçek ama bu fazlalığın derecesi pek çok etkene bağlı. Başta otomatik şanzumanın teknolojik başarısı olmak üzere, gidilen yolun trafik karakteri, sürüş tarzı, vs etkenlerle bu fark çok açılabilir de, iyice kapanabilir de. ben otomatik vitesle 7,5 lt yaktığım arabanın düz vitesini kullanıyor olsaydım da sarfiyatın 7 lt.nin altına inebileceğini pek sanmıyorum. Ama araba daha 650 km.de olduğu için pek zorlamıyorum da. Ayrıca kendi aracım diye söylemiyorum Honda'nın CVT'si çok başarılı be...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.k.o. -- 21 Nisan 2006; 0:32:53 >

• kısa mesafede hiç bir araç ekonomik deyildir motor en çok aşınmayı ve tüketimi soğukken yapar burada yüksek tüketimden şikayet eden kişilerin ortak durumları araçlarını kısa mesafede kullanmalarıdır bu durumda yakıt tüketimin fazla olması gayet normal bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThE GaSeS

quote:

Orjinalden alıntı: nlty2000

13lt gayet normal. Yadırganacak hiç bir şey yok. Kısa mesafede artar. Hırçın kullanımda artar. Sıkışık trafikte artar. Şartlar öyle bir olur ki, 20 litre bile yakar.

TEM ve E5 şehiriçi değildir. Bilmiyorum bunu söylemek ya dabilmek için otomobilden anlamaya gerek var mı ama arabasını yaktığından az yakıyor gibi göstermeye çalışanlar beni hasta ediyor.

nesi normal bunun yahu??
    bende astra war 9,2 ortalama hatta sıkışık trafikte bu değer alıyorum!!!bu ne yahu 13 ohaaaa...

O astrayı bana ver, 20litre yaktırayım. Kısa mesafe gidersin artar, kışın kullanırsın artar, sıkışık trafikte zaman geçirirsin artar. Senin kesinlikle sıkışık trafikte kullandığını sanmıyorum. Çok duyduk öyle benim arabam 2000cc otomaitk şehiriçinde 9lt yakıyorum diyenleri. Sonra bir bakıyoruz adam Kartal'dan Kadiköye gidip geliyormuş. Hani Kadıköy'de sıkışıyor ya trafik, onu diyor adam hahahaha...

• benim focus tdci ghia cvt şehir içi 6,8 lt motorin yakıyor
    bence gayet ekonomik

şehir dışı 5,0 e kadar düştüğüm oluyor.
  • AYNEN KATILIYORUM.
    BENİM ARACIM ROVER 620 Sİ. DÜZ VİTES. 2000 CC.
    UZUN YOLDA 100 KM SABİT HIZDA, 5 YOLCU + BAGAJ + KLİMA İLE 7.1-7.2 LT YAKIYORUM.
    ŞEHİRİÇİNDE GÜNLÜK 2 KM SABAH, 2 KM AKŞAM KULLANINCA 14-15 LİTRE YAKIYORUM...
    BU YAZDIĞIM DEĞERLER, DEPO FULLEME YÖNTEMİYLE ÖLÇTÜĞÜM KESİN RAKAMLARDIR....

quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

kısa mesafede hiç bir araç ekonomik deyildir motor en çok aşınmayı ve tüketimi soğukken yapar burada yüksek tüketimden şikayet eden kişilerin ortak durumları araçlarını kısa mesafede kullanmalarıdır bu durumda yakıt tüketimin fazla olması gayet normal bence

• biz focus yakıyor deyince kızıyorsunuz bize,1.6 sonuçta ne kadar fazla olabilir diye alın size cevabı.bu iş honda'nın uzmanlığı.daha yeni uzun yoldan geldim 115 ytl benzin ve tam 800 km.üstüne söyleyecek söz yok.
  • arkdaslar kısa mesafeden maksadınız ne kac km ler kısa mesafe oluyo,bır dızel ilk basta kac km gıttıkten sonra motoru randımanlı oluyo acıklarmısın
  • quote:

biz focus yakıyor deyince kızıyorsunuz bize,1.6 sonuçta ne kadar fazla olabilir diye alın size cevabı.bu iş honda'nın uzmanlığı.daha yeni uzun yoldan geldim 115 ytl benzin ve tam 800 km.üstüne söyleyecek söz yok.

Sorun focus'un fazla yakması değil arkadaşım. Ben de kasarsam o yakaladığın değere yakın yakalarım. Nitekim geçen yaz 43lt benzinle istanbul - antalya yaptım 810km. Araç ford focus 1.6 düz vites.
    Şehiriçi kullanım istanbul için belli bir değer söylemek zor bazen artar bazen azalır. Zaman zaman 12-13lt tüketim de görülebilir. Bunda anormal bişey yok.
  • iyimser bir tahminle 200 kez dur kalk yapılan ve bir saate yakın süren bir yolculuk esnasında (basit bir örnek mecidiyeköy-maslak,sarıyer arası sabah saatleri, akşam üzeri bilimum öğlen saatleri ) fabrika verisi 11lt/100km olan bir otomobil 20lt ye de çıkıyor , işte buna " sıkışık trafik " diyebiliriz
    3000-3500 devirin üstünde kullanımda benzin içiyor

yakıt sarfiyatının kullanıma bağlılık oranı tahmin edilenden fazla
  • biraz daha zaman geçir değişecek o olay, daha yeni araba galiba, biraz yol yapsın
  • Arabada bir sorun olabileceği kanaatindeyim.Az bir yakıt değil baya fazla yakıyormuş.Servise götürmeni tavsiye ederim.100 km yakıt testine tabi tutsunlar aracı.ben 100km de yaktığım yakıt 5.1.Senin kji benzinli +otomatik tir biraaz dahga bu değer den fazladır.Ama söylediğin rakam lar gerçekten çok fazla...Dediğim gibi en doğrusu servise gitmen.
  • 2001 ford fokus otomatik vites ışık olmayan şehir içi 440 km de 43 lt yaktı
  • bizim pederde war 2000 model 2000cc ghia focus inanılmaz yakıo deyim yerindeyse cepte ne warsa yiyip bitirio km de 30 kuruş yakıo namussuz
  • E arkadaşım sen bu arabayı alırken fazla yakacağını düşünmedin mi? Hem benzinli, hem otomatik. Düşünmesi bile korkutucu

Önce arabanın biraz daha km yapıp motorun iyice açılmasını bekle. Baktın aynı devam ediyor, doğru servise. Eğer bir arıza yoksa taksi tutsan daha ucuza gelir derim.

Bu arada crein, beni de kopardın "Olursan lord, alırsın Ford"
  • ya neden focus'a hiç toz kondurmuyosunuz adam kendi aracı için çok yakıyo kendi aracını eleştiriyo ama siz laf söyletmeyip topicin adını değişitir diyosunuz.başlığa bakıp yanluış anlıycak varsa zaten o kadar merak eden girer bakar konunun ne olduğunu anlar zaten.bu kadar fanatik olmayın lütfen ayrıca eleştiriyede açık olun.
  • Aynı güzergahta kullanılan iki araç ve tüketim degerleri:

Güzergah: Ankara çiğdem mahallesi, konya yolu, dışişleri bakanlığının oradan sağa bahçelievlere doğru, milli kütüphanenin oradaki altgeçidin altından geç, karayollarının oradakinin üzerinden sola dön, yüzme havuzunun oradan sağa dön, ışıkları düz geç, maltepe pazarının oradaki altgeçidin altından strazburg caddesine çık, düz devam et sıhhiye köprüsünün üstünden karşıya ankara adliyesine geç, otoparka arabayı bırak (sabah en geç 08:45'de gelmiş ol). Toplam 11,2 km.

Akşam 18:30: Arabayı bıraktığın yerden al, adliyenin etrafını dolaş, selim sırrı spor salonunun ordan sağa dön, biraz ilerden köprüden kızılay istikametine dön, necatibeyi başından sonuna kat et, Genelkurmayın oradan sağa dön eskişehir yoluna çık, karayollarının oradaki altgeçidin altından geç, bi sonrakinin üstünden sola türkocağı caddesine dön, o caddeyi sonuna kadar kat et, çetin emeç kavşağından sağa balgat migrosa doğru dön, alt geçidin altından geç 100. yıl köprüsünün üstüne çık, ilk ışıklardan çiğdem mahallesine dön, o rampayı dolmuş durağının oraya kadar kat et oradan sağa dön ve mahalleye gir eve git. toplam 13,4 km.

1- 1995 Vectra 2.0i GLS 5 ileri düz vites: 58 lt benzin ile 698 km.

2- 2004 model ford mondeo 2.0İ ghia-x 4 ileri otomatik vites: 52 lt benzin ile 454 km.

Bakalım 2006 ford focus ghia hb 115 hp düz vites ne yakacak. Bizi izlemeye devam edin....

• biz toyota corolla 1.6 sol otomatik kullandık.araba bi depo benzinle şehirler arasında rahat 850 km yapıyor şehir içinde ise 650 km yapıyor bunlar gayet normal değerler(depo 50 litre)
    honda cıvıc 1.6 ies otomatik şehir içinde 9 şehir dışında 7 litre benzin harcıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.