Şimdi Ara

Ford Focus mu daha kaliteli yoksa Opel Astra mı?Çarpışma testleri eklendi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
318
Cevap
0
Favori
37.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Ford Focus mu daha kaliteli yoksa Opel Astra mı?Çarpışma testleri eklendi

(En Son Oy Tarihi: 27.4.2023)
Giriş
  • Focus 2,5 tit-x 2009 dizel 75000km aracımdan memnunum. Fakat 2 gündür aklımda ilanını gördüğüm 2012 astra 1.3 spor paket dizel 40bin km araç kafamı kurcalıyor. Üste 4-5 bin verip alsam üzülür müyüm? Aracımdan memnunum ve alalı daha 1 yıl oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her türlü Focus.
    1.0L Ecoboost ile tadından yenmez

• Opel'in konsoldaki tuşları kullanmak için tonmaister olmak lazım...

Şaka bir yana Astra daha yakışıklı, daha kaliteli bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ocean34

quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

Şu an herşeyi focus ile aynı olan bir araç kullanıyorum diğer müdür yardımcısı arkadaşta orta donanım astra var astra ile uzun yol fırsatım oldu bence focus çok daha iyi ha corolla mı focus mu derseniz bence corolla

Abi corolla ilk aday bu kapismadan galip cikan corollanin karsisina cikacak

Özer'ciğim daha civic ve octavia var onları da kapıştırıp en son galipleri yarıştırmak lazım derim.

Bence Elantrayida bu listeye dahil etmeliyiz

• astra varken focus nedir ya ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Not Afraid

astra varken focus nedir ya ?
    focus 1 sahibi (2 ay önce pert) yakında astra j alacak biri olarak focus diyorum fakat iç konsoldaki darlık ve gözüme hoş gelmeyen tasarım nedeniyle astra alacağım

focus ayrıca sağlamlık olarakta eminim astradan üstündür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babasamsunlu -- 8 Kasım 2013; 20:42:51 >
  • Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

Özer'ciğim daha civic ve octavia var onları da kapıştırıp en son galipleri yarıştırmak lazım derim.

Bence Elantrayida bu listeye dahil etmeliyiz

Elentra ile de mazda 3 var. :) Başka C sedan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stanislav Petrov

Astra diyorum.
    Daha bugün arkadaşın fiestas'ını çetaş'a bıraktık bakım için araçları bir inceleyelim dedik focus kesinlikle astradan kaliteli değil bunu fiesta kullanan arkadaşımda dedi.
    Ayrıca astraya göre dar

Alıntıları Göster
    2 aracıda kullandım kesinlikle Astra Astra'nın yol tutuşu daha iyi bir kere.
  • konu açılmıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: cLk

konu açılmıştır
    Astranın focustan daha kaliteli yada daha iyi bir yönünü aradım ama bulamadım Belki dış tasarımı daha iyi diyenler olabilir o da tamamen kişiye özel bir yorum olur. Bana göre hb focus daha yırtıcı duruyor astradan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Losangelos

Astranın focustan daha kaliteli yada daha iyi bir yönünü aradım ama bulamadım Belki dış tasarımı daha iyi diyenler olabilir o da tamamen kişiye özel bir yorum olur. Bana göre hb focus daha yırtıcı duruyor astradan

Alıntıları Göster
    Focus her yönden alır.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

İkisi de C sınıfının en kaliteli otomobillerinden.
    Eğer iç mekan kalitesi işin içine girecekse başa başlar diyebilirim.
    astranın iç mekanı focusa göre daha sıcak.Fakat astranın o berbat direksiyonundan ötürü oyum focusa olacaktır.
    Neyzenim anket istemişde yöneticileri çağırmamış,ben yapayım

Bende şu dört kollu direksiyonlardan hiç hoşlanmıyorum. Octavia da böyle. Bıraksınlar lütfen dört kollu tasarımları.

Birde focus'un ön cam açısından ve darlığından çok rahatsız oldum. Bu 2 durum hariç bence HB Focus güzel. Özellikle kırmızı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Losangelos

Alıntıları Göster
    F 2.5 (2009 Focus 2) aracımı satıp Astra J aldım, kalite olarak Astra Focus 2.5 dan net şekilde iyi.

Focus 3 ile Astra J arasında ise seçilen materyallerin kalitesi arasında çok fark yok ancak Opel kalite konusunda daha hassas bir marka olduğunu bence şu açılardan farkettiriyor;

-Focus ların tavan kaplamalarında görülen dikiz aynası civarındaki kesikler - tavan sacıyla arasındaki boşluklarla Astra da görülmeyen hatalar.

-Ön direklerin kaplamalarındaki malzeme Astra da kumaş iken Focus ta plastik, ayrıca tavan kumaşı Astra da daha kaliteli.

-Birçok Focus un bagaj kapağında simetri hatası var, Focus 2 lerde ise genellikle ön cam sağ ve sol ön direklere tam ortalı monte edilmemişti.

-Focus ların sürücü kapısı tarafındaki havalandırma menfezleri yumuşak dokulu konsol yuvalarına %100 oturtulamamış-alt köşelerinde boşluklu oluyorlar.

-Focus larda baz donanımlarda konsol ve göstergelerde kullanılan küçük ekranlar ve boşluklardaki mat plastik seçimi son derece kötüyken Astra da konsol ve göstergeler aynı şekilde daha basit hale gelmiyor.

-Focus da Focus 2 ye göre sadece kırmızıdan maviye dönüşen konsol şalterlerinin kullanırken verdikleri hafiflik hissi ve seçilen plastik Astra daki ağır ve kauçuk/krom tuşlara göre göre net şekilde kötü.

-Modellere göre kullanılan deri kombinasyonlarında Astra larda daha özenli bir dikiş işçiliği ve deri varken Focus larda dikişlerin birleştiği köşeler potluklu halde olabiliyorlar.

Tüm bu detaylara rağmen Focus 3 çok geniş aralıklı malzeme aralığına sahip Focus 2 ye göre çok iyi bir araç, Astra J ile arasındaki fark Astra H - Focus 2 arasındaki kadar ezici değil çünkü Astra J de H kasaya göre yumuşak malzeme oranı azalmış, ama yine de genel toplamda Focus tan yarım gömlek iyi bu konuda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Hocam ne yaptın yaa

Bu konudaki seçimim Astra olacaktır. Anket yok mu?

Yonetici arkadaslardan rica ettim umarim eklerler...

Hocam, Focus açık ara götürüyor. Bizim astra, yine sütçü beygiri imajı ile doğru orantılı olarak geride kaldı...

• quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

Focus her yönden alır.

Alıntıları Göster
    Focus tabiri caizse daha tok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

bu yazdığına çocuklar güler focus 1 in yol tutuşu astra j de yok ki 2 3 le hiç yarışamaz o konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: babasamsunlu

quote:

bu yazdığına çocuklar güler focus 1 in yol tutuşu astra j de yok ki 2 3 le hiç yarışamaz o konuda

Focus 1 deki yol tutuş sonraki jenerasyonlarda gitgide daha iyi bir hal almadı;

Focus 3 müşterilerden gelen haklı eleştiriler üzerine yol sesi ve sarsıntı konforu üzerine hiç olmadığı kadar iyi bir ayara-yalıtıma sahip oldu ancak karşılığında arka aks ani ağırlık transferlerinde eskilerde görülmeyen hareketlenmeler göstermeye de başladı.

Açıkcası Focus 2 aracımdan sonra aldığım Astra ile düşük hızlardaki direktlik ve sürekli yön değişimindeki dengede bir miktar geride kalsam da yıllardır binlerce kez geçtiğim virajlarda apeksleri daha hızlı şekilde geçer oldum, bunda komik birşey de yok bence çünkü Focus un bu konudaki en ciddi rakibi Astra dır aralarında her konuda üstünlük kurulacak çok ciddi farklar olamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

quote:

quote:

Focus 3 müşterilerden gelen haklı eleştiriler üzerine yol sesi ve sarsıntı konforu üzerine hiç olmadığı kadar iyi bir ayara-yalıtıma sahip oldu ancak karşılığında arka aks ani ağırlık transferlerinde eskilerde görülmeyen hareketlenmeler göstermeye de başladı.

Açıkcası Focus 2 aracımdan sonra aldığım Astra ile düşük hızlardaki direktlik ve sürekli yön değişimindeki dengede bir miktar geride kalsam da yıllardır binlerce kez geçtiğim virajlarda apeksleri daha hızlı şekilde geçer oldum, bunda komik birşey de yok bence çünkü Focus un bu konudaki en ciddi rakibi Astra dır aralarında her konuda üstünlük kurulacak çok ciddi farklar olamaz.

Alıntıları Göster
    Focus parçalar astrayı

Yol tutuş konusunda her türlü focusun segmentinde lider olduğunu iddaa edebilirim. Buna focus 3 dahil

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    ikiside birbirinden üstün araçlar değiler fakat kalites olarak bakacak olursa astra nın kalitesi bana her zaman daha iyi gelmiştir.

özellikle astra yol tutuşta bambaşka. kesinlikle çizgisini bozmuyor. focus çok sert bir araç ve çukurlu yollarda cogu zaman yolu net bir şekilde hissediyorsunuz.

gidiş olarak ikiside aynı denilebilir fakat focus çok az bir miktar daha iyidir.

focusu sürmesi ilk zamanlar daha rahat gelecek fakat saatler uzadıkca astrayı anlayacaksınız.

• Gidimde focusclubdan adam topliyim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.