Şimdi Ara

Ford Focus??Opel Astra (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Astra şeklen filan daha güzel geliyor ,kalite olarak ama 90bg lik alıp yürümeyen bir araca bineceğime Focusa binerim şahsi görüşüm bu ikisi arasında kalsam Focusu alırdım sanırım
  • Kesinlikle focus
    Astra cok küt araç sert araç kalite desen görüntüden ibaret
  • mantıklı tercih ford focus olacaktır.çoğu arkadaş kalitesinin daha az olduğunu yazmışlar.kesinlikle katılıyorum ama focusta kullanılan malzemeler sadece kaliteyi çok hissettirmiyor,hepsi bu.dokunma hissi ve görünüş astranın ki kadar başarılı değil.ama inaniyorum ki malzemeler uzun ömürlü,dayanıklı ve kolay yıpranmayacak şekilde sağlam yapılıdır.hem yeni kasa demişsiniz iç mekanda ışıklandırma,müzik sistemi vb konularda pek çok iyileştirme yapıldı.artık daha şık.

diğer her konuda focus astranın önündedir.motor,yol tutuş,sağlamlık,performans vb.
    yakıt tüketimi ve frenler aynı sayılır.

bence tercihinizi focustan yana kullanın.benim şahsi fikrim focus alırdım.
    şimdiden kararınız ne olursa olsun hayırlı olsun...
  • dizel focus çok pahalı o parayı çıkarana kadar ühüüü...

Al bi enjoy astra benzinli zaten az yakıyo hem 115bg

veya golf 1.4 tsi al cufcufla
  • Focus
  • focus
  • arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim..bu kadar kısa zamanda bu kadar çok cevap alabileceğimi zannetmiyordum..mahçup ettiniz beni...bu arada vites seçeneği olarak otomatik şanzıman düşünmeye başladım...kullanan ya da bilgisi olan varsa bana bu konuda da yardımcı olursa sevinirim...yani düz vitesle farkları olur mu?olursa ne gibi farkları vardır?bunlar hakkında hiçbir bilgim yok..yardımcı olursanız sevinirim...şimdiden teşekkür ederim...
  • bu arada herkesin beraat kandili mübarek olsun...
  • focus benzinli triptonik vites hakkında bilgi verebilirim.

Performansta biraz düşme oluyor ama kesinlikle dikkate değer değil. Zaten motor yeterli 1.6 cc, 100 hp.
    Yakıt sarfiyatı biraz fazla oluyor. Düz vites şehir içi 8 lt falan yakarken otomatik 10 lt yakıyor.

Triptonik adı üstünde, istersen vites kolunu sağa yatırıp manuel moda geçiyorsun. 4 ileri şanzıman var.

Ben memnunum orta sınıf arabada triptonik keyfi yaşatıyor bana.
  • quote:

arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim..bu kadar kısa zamanda bu kadar çok cevap alabileceğimi zannetmiyordum..mahçup ettiniz beni...bu arada vites seçeneği olarak otomatik şanzıman düşünmeye başladım...kullanan ya da bilgisi olan varsa bana bu konuda da yardımcı olursa sevinirim...yani düz vitesle farkları olur mu?olursa ne gibi farkları vardır?bunlar hakkında hiçbir bilgim yok..yardımcı olursanız sevinirim...şimdiden teşekkür ederim...

arkadaşlar dizel cvt şanzıman hakkında bir bilgisi olan yok mu??çok acil yardımlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp216 -- 27 Ağustos 2007; 21:50:49 >
  • bencede zor bir seçim ama astra 1.3cdtı diyorum.arkadaşımda corsa cdtı 1.3 69hp var ve turbo olduğu için çok seri bir araba.corsaya bindikten sonra bizim jettanın kalkışı ve 0dan 100km hızı çok yavaş geldi.sanırım focus tdcidede turbo var ama cdtı'lı bir araca bindiğim ve seriliği çok hoşuma gittiği için astra diyorum.(birde astra 90hp sanırım corsadan biraz daha seridir.)
  • Bide focus binsen kendini Ferraride hissetcen demek ki
    quote:

Orjinalden alıntı: accord

bencede zor bir seçim ama astra 1.3cdtı diyorum.arkadaşımda corsa cdtı 1.3 69hp var ve turbo olduğu için çok seri bir araba.corsaya bindikten sonra bizim jettanın kalkışı ve 0dan 100km hızı çok yavaş geldi.sanırım focus tdcidede turbo var ama cdtı'lı bir araca bindiğim ve seriliği çok hoşuma gittiği için astra diyorum.(birde astra 90hp sanırım corsadan biraz daha seridir.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

Bide focus binsen kendini Ferraride hissetcen demek ki
    quote:

Orjinalden alıntı: accord

bencede zor bir seçim ama astra 1.3cdtı diyorum.arkadaşımda corsa cdtı 1.3 69hp var ve turbo olduğu için çok seri bir araba.corsaya bindikten sonra bizim jettanın kalkışı ve 0dan 100km hızı çok yavaş geldi.sanırım focus tdcidede turbo var ama cdtı'lı bir araca bindiğim ve seriliği çok hoşuma gittiği için astra diyorum.(birde astra 90hp sanırım corsadan biraz daha seridir.)

• Astraaaaaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanttnc -- 28 Ağustos 2007; 10:03:08 >
  • arkadaşlar bugün Antalya Ford bayiinden öğrendiğim kadarıyla dizel focuslara cvt şanzıman artık getirtmiyorlarmış..napalım düz vites oluversin...ama araç hakkında çok şüphelerim var yaa..çok büyük gibi geldi bana sanki...alırsam pişman olurmuyum diye düşünüyorum...çok kararsız kaldım yaa..bi de new spec diye bişey varmış bunu anlayamadım...ne gibi bi farkı var normalinden..artı para ödüyor muyuz??1 depoyla kaç ort kaç km yapar??1.6 turbo hortumu bozuk dediler..hala var mı bu bozukluk??boya koruma-koltuk koruma yaptırmaya gerek var mı??park sensörüne gerek olacak kadar arkayı göremiyor muyuz??çok soru soruyorum kusura bakmayın ama bu konularda acayip şüphelerim var.hele aracın büyüklüğü ve yakıtı hakkında...yardım bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp216 -- 28 Ağustos 2007; 16:18:14 >
  • http://forum.donanimhaber.com/forumid_348/tt.htm

Buraya bir konu açarsan ya da açılmış olan 200 küsur sayfalık focus topiğine sorarsan daha çabuk cevap alırsın.
  • 2 aracın direksiyonuna oturup şöle bakınca kararını hemen vereceksin zaten astra arabadır motor güç bakımında tabiiki focus tüyü dökülmüş bir ingiliz atınata binmektense güzel yeleleri olan arap atına binerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: alp216

Merhaba arkadaşlar..sıfır bir araba almak istiyorum..Astra 1.3 CDTI-Ford Focus 1.6 TDCI arasında kaldım..hb almayı düşünüyorum..benim için önemli olanlar;yol tutuş,yakıt ekonomisi,sağlamlık,servis güvencesi,ataklık..internet sayfalarındaki verilerde yakıt değerleri az test sitelerindeki yakıt değerleri fazla görünüyor..kafam karıştı..yardım bekliyorum..şimdiden teşekkür ediyorum...

fabrika yakıt degerleri bircok sabit kriterler belirlenerek yapılıyor.normal şartlarda o degerler herzman için guvenilir olmuyor.
    mesela bu degerler alınırken,aracın deposu 3 de 1 oranında dolu oluyor,söfor belli bir kilo da oluyor(78 in altında sanırım),araç ın yakıt degerleri sabit 90 km hızla,egim ve ruzgar olmayan ortamlarda olculuyor.
    yanı labaratuvar kosulları diyebilirz.
    bu yuzden gercek degerler daha yuksek cıkar.ama hep bayır aşagı ınersiniz,ruzgar arkanızdadir,araçda agırlık yoktur vs. fabrika verisinin altına da ınebilirsiniz ama genelde zor
    araç kıyaslasmaısna gelince onelikle mutlaka her iki aracın da test surusune cikmanizi tavsiye ederim.en dooru karari bu sekilde verebilirsiniz.ve test suresince mumkun oldugu kadar zorlayın araçlari.savrulmalari,yol tutuslari,motor kuvvetleri ,vs vs...yanı sürüş dinamiklerini iyi degerlendirin.
    benım fikrime gelince dizel dusunuyorsanız kı dizellerden bahsetmişsiniz ben ford focus derim.neden derseniz,ford un uzerinde 1.6 litre 109 beygirlik bir dizel motor var.opel de ise 1.3litre 90 hp lik motor.yanı performans focus da cok daha fazla.
    sizin kriterlerniz de yol tutus da her iki araçda son derece ustundur.focus biras daha iyi yol tuttar diyebilirim.yakıt ekonomısı 2 araçda da son derece basarili ancak astra biraz daha az yakar.
    her 2 araçda son derece sağlamdır.servis agı olarak sanırım ford biraz daha yagın ve daha ekonomık di.tabii bunda koç bunyesinde olmanin avantakını kullaıyor ford.

ancak dizel -benzinli konusunda tam bir bilinç ile karar verdiysenız focus diyorum.
    eger benzinli alacaksanız bu sefer tam tersi opel astra derim.
    yanı focus un guclu dizel motoru on planda olmaktadır.ama mesela iç malzeme kalitesinde,tasarımda(kişisel gorusum)astra cok daha ustundur.
    unutmayın kı yılda 30.000 km lere geleceksenız dizel almanız daha mantıklı olur.
    emin olabilirsiniz ki mazot ile benzin arasindaki fark yıldan yıla azalacaktır.tum dunya mazot a donuyorsa mazot unda birim fiyati artacaktır.
    ancak ben cok km yaparım diyorsanız nitekım dizel aracın km basina litre sarfiatı da daha az olacagi içinde dizel araba sizin için mantıklı olur.

sonuc olarak benım size ilk tavsiyem test surusudur.
    2. olarak dizelde kararinizi verdiysenız focus,
    aslinda ben benzinli de alırım dersenız astra tavsiye ederim.
    şimdidden hayırlı olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: as55

focus çoğu yönden daha iyidir.(yol tutuş, performans)iki litre yakıt içinde bunlardan vazgeçilmez. ama arabanın içine oturduğunda araba sana kalitesini hissettirmeli ki focus burada biraz eksik. özellikle gösterge aydınlatmalarında. farklı bir renk seçilse daha aydınlık olsa daha hoş olurdu. tabi bütün bunlar focusun daha iyi olduğunu değiştirmez.sonuçta focus

göstergeLerin rengi değişti zaten arkadaşım o zmn sorun kaLmadı focus diyoruz
  • İllaki FOCUSSS
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.