Şimdi Ara

ford focus secimi yardim lutfen. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Caizdir yak. O kadar yazdığımı anlamayip cımbızla cümle çekip konusacaksan hic durma yak arabani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilhdmr kullanıcısına yanıt
    Tamam. Sonradan bir daha baktım, zaten ilk sahibi de değilim, yakmam caiz değil farz oldu

• Teste değil de iyi bir ustaya gösterin yeter, özel yetkili Ford Servisi de olur. Yüksek tork un keyfi başkadır. Aldığınız kişiye aracın tüketimini sorun, uzun yolda 4.5-5 arasında şehir içinde ise 6.5-7 yi geçmemesini öneririm. Bu da aracın motoru hakkında fikir verir. Bakımları düzenli yapıldıysa km sinin çok da önemi yok bence...
  • Aytürk kullanıcısına yanıt
    İlk once taslanmali,sonra yakilmali.

Yakilirken on iki farina para konulmali,sonra tozlari denize savrulmali

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    Hocam sizde dahil,konuya okuyanlar kusura bakmasin.

Bir esseklik ettim,bu adama uydum.Rahatsiz edici yorumlarim icin cidden cok ozur dilerim:(

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilhdmr

hocam 3 yaşından büyük araçlar için dizel pek önermiyorum. bunun pek çok sebebi dizel motor olmasından kaynaklı. öte yandan bakımı gelmiş bir dizel motor 2.000 ile 3.500 arası masraf yaptırır size. birde uygun şekilde kullanılmamışsa motor sorunları bitmez. lakin km nin orjinal olduğunu kanıtlayacak yetkili servis tramer gibi belgelerle, bakımı aksatılmadan yapılmışsa, ilk sahibi ise, sahibinin yaşı 30 ve üzeri ise alınır güzelce binilir. (ben 2009 focus aldım bu nedenlerde benzinli tercih ettim. aracı ilk sahibinden tek el kullanılmış, yetkili servis bakımlı, sahibi 55 yaşında )

öte yandan 2010 öncesi benzinli almanızı öneririm çünkü yukarıda yazdığım patlamaya hazır bombalar yoktur. ama şunu unutmayın benzinlide olsa iyi kullanılmamış, bakımları aksatılmış, sahibi gençse yada evin geçn oğlunun elinde şamar oğlanı olmuş bir benzinli ister bmw ister mercedes olsun ihtiyatla yaklaşılır.

kısaca 2006-2007 focus benzinli alınır hatta bulunursa lpg siz olanı alın. lpg yi siz takın sorunsuz binin. ben öyle yaptım :)

3 yaşından büyük dizel önermez misin?

Mühendis falan mısın ey mübarek?

Dizel motorları mühendisler 3 sene sonra sorun çıkarsın,patlasın diye üretmiyor.Ki piyasada 500 bine kadar motoruna anahtar değmemiş dizeller var sürüsüne bereket.

Sahibi 30 yaş ve üzeri ise alın kısmına da sadece gülüyorum

30 yaş ve üstü çok düzgün kullanır yani?

Birde bu bilgisizliğine rağmen buna hak verenler olmuş.

Otomobil genelin geldiği son hal ortada.

Yemin ediyorum,sokaktaki hiç bir halttan anlamayan kişilerden bir fark yok.

Neyse,ignorance is bless diyorum sana canım kardeşim.

3 yaşından büyük 2 adet dizel aracım var. hurdalık nerdeydi leopard? bilgin varsa söyle de hurdaya vereyim arkadaş önermemiş sonuçta.

Hocam işte maalesef bu tarz adamlar yanlış yönlendiriyor insanları.

100bin kmden sonra dizeller biter safsatası vardı bir ara,onlarda bu tarz adamların oluşturdukları efsaneler

Hocam bu tarz insanlar kendi bildikleri neyse onu soylerler,at gozluguyle bakiyorlar durumlara.

Sirkette Linea kullaniyoruz,farkli farkli subelerde bir suru Linea var.Hepsi 2012 model.Istanbul'da buyuk sirketlerin birisinden kiralik arabalar.

Bizde ki Linea 1 Nisan 2012 trafige cikisli,3.yasini gecti.Su anda 141.000 km'de.Motoruna anahtar degmedi.Bakimlari yetkili servisinde yapiliyor o kadar. Dusun sirket araci bu,o kadar yol yapiyor.Bakimli olduktan sonra hic bi sikinti cikarmaz.

Muhattap oldugun arkadasi bosver,laf olsun torba dolsun modunda o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 30 Nisan 2015; 16:28:02 >

• kartalus kullanıcısına yanıt
    Hocam insanlari kulaktan dolma,sacma,asilsiz bilgileriyle yanlis yonlendirdigi icin dayanamadim,cevap vermis bulundum.Birde kesin kesin konusuyor,hicbir sey bilmeyini,yardim isteyenleri kandiriyor bu tipler.

Hocam piyasadaki dizeller saglar,km yas hikaye.

Bakimsiz olunca benzinli de dizel de sikinti verir.

Gercekten oyle gereksiz bir adamla laf dalasina girdigimden dolayi bende pismanim.Neyse bu da bana bir ders oldu.

Cahil ile konusulmaz.Cirkefe tas atma ustune sicrar.

Bunlari goz ardi etmis olduk artik:(

• quote:

Hocam insanlari kulaktan dolma,sacma,asilsiz bilgileriyle yanlis yonlendirdigi icin dayanamadim,cevap vermis bulundum.Birde kesin kesin konusuyor,hicbir sey bilmeyini,yardim isteyenleri kandiriyor bu tipler.

Hocam piyasadaki dizeller saglar,km yas hikaye.

Bakimsiz olunca benzinli de dizel de sikinti verir.

Gercekten oyle gereksiz bir adamla laf dalasina girdigimden dolayi bende pismanim.Neyse bu da bana bir ders oldu.

Cahil ile konusulmaz.Cirkefe tas atma ustune sicrar.

Bunlari goz ardi etmis olduk artik:(

Hocam aynen oyle,gereksiz yere sinirlerini bozma.

Karakterleri burdan anlasiliyor zaten,en ufak bi elestiride hemen kaplan kesiliyorlar.Otomobil Genel bilgi paylasimi icin var,millete sayip sovup stres atmak icin degil.Bazilarida bunun farkinda degiller.

Ignorance is bliss'i hatirla tekrar,iyi gunler

• kartalus kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam,cok sagolun.Dediginiz gibi hic sinir bozmaya gerek yok.

Size de iyi gunler,hatirlayacagim

• quote:

hocam 3 yaşından büyük araçlar için dizel pek önermiyorum. bunun pek çok sebebi dizel motor olmasından kaynaklı. öte yandan bakımı gelmiş bir dizel motor 2.000 ile 3.500 arası masraf yaptırır size. birde uygun şekilde kullanılmamışsa motor sorunları bitmez. lakin km nin orjinal olduğunu kanıtlayacak yetkili servis tramer gibi belgelerle, bakımı aksatılmadan yapılmışsa, ilk sahibi ise, sahibinin yaşı 30 ve üzeri ise alınır güzelce binilir. (ben 2009 focus aldım bu nedenlerde benzinli tercih ettim. aracı ilk sahibinden tek el kullanılmış, yetkili servis bakımlı, sahibi 55 yaşında )

öte yandan 2010 öncesi benzinli almanızı öneririm çünkü yukarıda yazdığım patlamaya hazır bombalar yoktur. ama şunu unutmayın benzinlide olsa iyi kullanılmamış, bakımları aksatılmış, sahibi gençse yada evin geçn oğlunun elinde şamar oğlanı olmuş bir benzinli ister bmw ister mercedes olsun ihtiyatla yaklaşılır.

kısaca 2006-2007 focus benzinli alınır hatta bulunursa lpg siz olanı alın. lpg yi siz takın sorunsuz binin. ben öyle yaptım :)

Afedersiniz ama hayatinizda kac km dizel arac kullandiniz cok merak ettim. Nasil bir kafadir sizinki. Dizel bu kadar nasrafli bir motor olsaydi bunca sirket gidip dizel araclara para verir miydi? Biraz mantikli dusunun. Millet cok yol yapsin ekonomik olsun diye dizel motor uretiyor bazi insanlarımız da 100.000 den sonra dizel alinmaz 3 yaşından sonra dizel alinmaz diyor.

Bilmediginiz konularda yorum yapmayin bari. Ayrica habgi dizel motorun bakim ucretleri 2000 liranin uzerindeymis bir ispat edin de ogrenelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tergener

Teste değil de iyi bir ustaya gösterin yeter, özel yetkili Ford Servisi de olur. Yüksek tork un keyfi başkadır. Aldığınız kişiye aracın tüketimini sorun, uzun yolda 4.5-5 arasında şehir içinde ise 6.5-7 yi geçmemesini öneririm. Bu da aracın motoru hakkında fikir verir. Bakımları düzenli yapıldıysa km sinin çok da önemi yok bence...

Tsk ederim verdiginiz bilgi icin

• harunresitz kullanıcısına yanıt
    Boş Boş konuşuyorsunuz gidin belli k, üzeri dizelin Bakımını sanayide sorun ne kadar masrafı cikar diye. Dizel firmaları belli yıl ve km den sonra satarlar zaten bunu bilmiyorsanız ogrenin. Dizel alan yılda 10.000 km kullanmaz 20.000-30.000 arasi yapar buda 4 yılda ortalama 100.000 yapar. Almak istiyorsanız alın ama cımbızla cümle cekeceginize bakımı yapılmış alinir, evveliyati Bilinen araba alınır dedigimi de yaz da gorelim. Oyle bir kac cümle üzerinden gitme.

Alan alsın ama bütçesi kısıtlı dizel almaz, bakımı gelmişse masraf yaptırır bilmeyen buradan konuşmasın gitsin sanayide bu dedigimi sorsun. Gelip bu cumlemi dizel motor çöp demişim gibi saçma seyler yazmasin işine baksin

• turgay06ankara kullanıcısına yanıt
    Ben ikisinde Yaptım Perşembe Akşamı ustama gösterdim cuma expertize soktum akşam üstü noterden Üstüme aldım aracı 3 5 masraf illaki çıktı sonuçta Sıfır araba değil onuda araç sahibiyle konuştuk ustamıza tekrar uğradık fiyattan düştük

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Focus 2.5 benzinlisi kac hp? Yakit tuketimi falan?

Otomatiği 100hp Focus1'deki atmosferik motor.
    Düz vites 115hp Ti-VCT değişken subap zamanlamalı atmosferik motor.

İkisi de iyi bir LPG montajıyla sorunsuz kullanılır.

Bende düz vites F2.5 Titanium var. BRC MY11 Pipolu montaj. Şehirlerarası 7lt LPG, Şehiriçi 10.5-11 lt LPG gibi bir tüketim elde ediyorum. Normal kullanım.

Dizelden çok daha ekononomik ve konforlu oluyor açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exit to DOS -- 1 Mayıs 2015; 13:49:07 >

• 3 yaşından büyük dizel alma önermesi çok yanlış bir önerme. 2007 model focusumuz var 8 senedir. 100bine yaklaştı ama maşallah saat gibi. Aracı düzgün kullanıp, bakımlarını aksatmadıktan sonra uzun yıllar sorunsuzca dizele ekonomik bir şekilde binilir.
  • quote:

Boş Boş konuşuyorsunuz gidin belli k, üzeri dizelin Bakımını sanayide sorun ne kadar masrafı cikar diye. Dizel firmaları belli yıl ve km den sonra satarlar zaten bunu bilmiyorsanız ogrenin. Dizel alan yılda 10.000 km kullanmaz 20.000-30.000 arasi yapar buda 4 yılda ortalama 100.000 yapar. Almak istiyorsanız alın ama cımbızla cümle cekeceginize bakımı yapılmış alinir, evveliyati Bilinen araba alınır dedigimi de yaz da gorelim. Oyle bir kac cümle üzerinden gitme.

Alan alsın ama bütçesi kısıtlı dizel almaz, bakımı gelmişse masraf yaptırır bilmeyen buradan konuşmasın gitsin sanayide bu dedigimi sorsun. Gelip bu cumlemi dizel motor çöp demişim gibi saçma seyler yazmasin işine baksin

Bir yol kenarına çık da bak bakalım. 3 yaşından büyük araba var mı yok mu. Vallahi saçmalıyorsunuz.

Tek bir şey sorayım, otobüsler, kamyonlar dizel mi benzinli mi? Biliyor musun?

• quote:

Orijinalden alıntı: harunresitz

quote:

Bir yol kenarına çık da bak bakalım. 3 yaşından büyük araba var mı yok mu. Vallahi saçmalıyorsunuz.

Standart araçları boşver 2007 model 159'u insanlara göre parçası bulunmayan ve pahalı olan bir mükemmel ötesi aracı 2, yılı geçkin süre 55.000 km sahip oldum, 2 sene boyunca araca 2000 lira harcamadım.

Tek bir şey sorayım, otobüsler, kamyonlar dizel mi benzinli mi? Biliyor musun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Exit to DOS

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Focus 2.5 benzinlisi kac hp? Yakit tuketimi falan?

Otomatiği 100hp Focus1'deki atmosferik motor.
    Düz vites 115hp Ti-VCT değişken subap zamanlamalı atmosferik motor.

İkisi de iyi bir LPG montajıyla sorunsuz kullanılır.

Bende düz vites F2.5 Titanium var. BRC MY11 Pipolu montaj. Şehirlerarası 7lt LPG, Şehiriçi 10.5-11 lt LPG gibi bir tüketim elde ediyorum. Normal kullanım.

Dizelden çok daha ekononomik ve konforlu oluyor açıkçası.

Sehirici biraz fazla yakiyormus ama yinede iyi denebilir. Genelde dizel tercih ediliyor. Benzinli kullanan gormedim desem yeridir

• harunresitz kullanıcısına yanıt
    Hocam otobüs kamyon olur onlar ticaret araçları para kazanıyor dizel masrafı olsa ne yazar. Ya da diğer şirket araçları da aynı şekilde bol para kaZandıran bir sey onlar. Ben burada para sorunu olan kişinin belli yaştan sonraki dizele temkinli yaklaşmasını hesapta olmayan masraf cikarma ihtimalini dile getiriyorum. Her gelen kendi kafasına gore bir cevap yazıyor.bu konuda kendi kendine uydurup sanki dizel motorlar çöp demişim gibi cevap yazanlar bile oldu.

• quote:

Hocam otobüs kamyon olur onlar ticaret araçları para kazanıyor dizel masrafı olsa ne yazar. Ya da diğer şirket araçları da aynı şekilde bol para kaZandıran bir sey onlar. Ben burada para sorunu olan kişinin belli yaştan sonraki dizele temkinli yaklaşmasını hesapta olmayan masraf cikarma ihtimalini dile getiriyorum. Her gelen kendi kafasına gore bir cevap yazıyor.bu konuda kendi kendine uydurup sanki dizel motorlar çöp demişim gibi cevap yazanlar bile oldu.

Hocam mevzuyu yanlis algiliyorsun. Otobuslere kamyonlara onlar nasil olsa kazaniyor masrafi dokunmaz diyorsun. Buradaki mevzu o degil. Dizel motor benzinliden daha masrafli bir motor olsaydi kamyonlar otobusler de benzinli uretilebilirdi. Duzenli kullanilan bir dizel motor bir cok marka icin minimum 200.000 km sikintisiz devam edecektir. Fiatin multijeti renonun dci motoru da rustunu ispat etmis problemsiz ve ekonomik motorlardir. Kimse dizelden korkmasin bakim masrafi falan da yok.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.