Bildirim
ford focus secimi yardim lutfen.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
hocam 3 yaşından büyük araçlar için dizel pek önermiyorum. bunun pek çok sebebi dizel motor olmasından kaynaklı. öte yandan bakımı gelmiş bir dizel motor 2.000 ile 3.500 arası masraf yaptırır size. birde uygun şekilde kullanılmamışsa motor sorunları bitmez. lakin km nin orjinal olduğunu kanıtlayacak yetkili servis tramer gibi belgelerle, bakımı aksatılmadan yapılmışsa, ilk sahibi ise, sahibinin yaşı 30 ve üzeri ise alınır güzelce binilir. (ben 2009 focus aldım bu nedenlerde benzinli tercih ettim. aracı ilk sahibinden tek el kullanılmış, yetkili servis bakımlı, sahibi 55 yaşında )
öte yandan 2010 öncesi benzinli almanızı öneririm çünkü yukarıda yazdığım patlamaya hazır bombalar yoktur. ama şunu unutmayın benzinlide olsa iyi kullanılmamış, bakımları aksatılmış, sahibi gençse yada evin geçn oğlunun elinde şamar oğlanı olmuş bir benzinli ister bmw ister mercedes olsun ihtiyatla yaklaşılır.
kısaca 2006-2007 focus benzinli alınır hatta bulunursa lpg siz olanı alın. lpg yi siz takın sorunsuz binin. ben öyle yaptım :)
-
haklısınız.
Bir de dizele ekonomik derler. Önemli olan uzun vadede cebinden çıkan. Sadece km de yaktığı kuruş hesabını düşünmek gerçekten büyük hata. Forumda Dizeli "ekonomisi sebebiyle" övenler; araç alırken 80.000 km den yukarı almazlar. ama benzinli alsalar çok rahat 150.000 km dekini alırlar. Anlık düşünceler...
her dizel masraf açmaz bu arada. Sadece forumdaki "algı" dan bahsetmek istedim... -
temiz dizel bulunabiliyorsa kaçırmayın lakin 30-32 civarına dizel bulmak şuanki piyasada çok zor.quote:
Orijinalden alıntı: mr.big
haklısınız.
Bir de dizele ekonomik derler. Önemli olan uzun vadede cebinden çıkan. Sadece km de yaktığı kuruş hesabını düşünmek gerçekten büyük hata. Forumda Dizeli "ekonomisi sebebiyle" övenler; araç alırken 80.000 km den yukarı almazlar. ama benzinli alsalar çok rahat 150.000 km dekini alırlar. Anlık düşünceler...
her dizel masraf açmaz bu arada. Sadece forumdaki "algı" dan bahsetmek istedim...
ben benzinli otomatik 2008 model aldım bir hayli yakıt yüketimi var ( şehiriçi 11lt) bugün itibariyle lpg takılıyor.
-
Focus 2.5 benzinlisi kac hp? Yakit tuketimi falan? -
Mk 2.5 focus almıştık 33 e titanium lpg li. Ben çok memnunum vallaha. Goodyear’ın lastiklerini de taktık. Ben tavsiye ederim.
Biz genelde pazarları kısa süreli kullanıyoruz.
11.5 - 12.5 lpg tüketimi var.
100 beygir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeniorAwesome -- 30 Nisan 2015; 10:52:03 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ilhdmr
hocam 3 yaşından büyük araçlar için dizel pek önermiyorum. bunun pek çok sebebi dizel motor olmasından kaynaklı. öte yandan bakımı gelmiş bir dizel motor 2.000 ile 3.500 arası masraf yaptırır size. birde uygun şekilde kullanılmamışsa motor sorunları bitmez. lakin km nin orjinal olduğunu kanıtlayacak yetkili servis tramer gibi belgelerle, bakımı aksatılmadan yapılmışsa, ilk sahibi ise, sahibinin yaşı 30 ve üzeri ise alınır güzelce binilir. (ben 2009 focus aldım bu nedenlerde benzinli tercih ettim. aracı ilk sahibinden tek el kullanılmış, yetkili servis bakımlı, sahibi 55 yaşında )
öte yandan 2010 öncesi benzinli almanızı öneririm çünkü yukarıda yazdığım patlamaya hazır bombalar yoktur. ama şunu unutmayın benzinlide olsa iyi kullanılmamış, bakımları aksatılmış, sahibi gençse yada evin geçn oğlunun elinde şamar oğlanı olmuş bir benzinli ister bmw ister mercedes olsun ihtiyatla yaklaşılır.
kısaca 2006-2007 focus benzinli alınır hatta bulunursa lpg siz olanı alın. lpg yi siz takın sorunsuz binin. ben öyle yaptım :)
Verdiginiz bilgi icin tsk ederim dizeli eliyorum o zaman benzin - lpg a
-
Aralık'ta 32.5 a 2008 dizel focus 2 ghia aldım araç 150k kmdeydi araç kazasız boyasız ustama gösterdim motor güzel dedi expertize soktum adamın dediği gibi temiz çıktı aldım çok şükür sorunsuz biniyorum 50 tlye 200 km gidiyorum şehir içi yukarıdaki arkadaşların ezber bilgilerine bakmayın siz km dende bu kadar korkmayın önemli olan aracın bakımları kmsi değil 50 k da feleğin çemberinden geçen motorlarda var arkadaşımda 360k da motor açmamış puntoda var tekrar söylüyorum kmde değil bakımlarına bakın -
quote:
Orijinalden alıntı: Sevo16
Aralık'ta 32.5 a 2008 dizel focus 2 ghia aldım araç 150k kmdeydi araç kazasız boyasız ustama gösterdim motor güzel dedi expertize soktum adamın dediği gibi temiz çıktı aldım çok şükür sorunsuz biniyorum 50 tlye 200 km gidiyorum şehir içi yukarıdaki arkadaşların ezber bilgilerine bakmayın siz km dende bu kadar korkmayın önemli olan aracın bakımları kmsi değil 50 k da feleğin çemberinden geçen motorlarda var arkadaşımda 360k da motor açmamış puntoda var tekrar söylüyorum kmde değil bakımlarına bakın
Dizel arac alinca compitesemi sokayim yoksa servisine mi gideyim sizce ? -
quote:
3 yaşından büyük dizel önermez misin?
Mühendis falan mısın ey mübarek?
Dizel motorları mühendisler 3 sene sonra sorun çıkarsın,patlasın diye üretmiyor.Ki piyasada 500 bine kadar motoruna anahtar değmemiş dizeller var sürüsüne bereket.
Sahibi 30 yaş ve üzeri ise alın kısmına da sadece gülüyorum
30 yaş ve üstü çok düzgün kullanır yani?
Birde bu bilgisizliğine rağmen buna hak verenler olmuş.
Otomobil genelin geldiği son hal ortada.
Yemin ediyorum,sokaktaki hiç bir halttan anlamayan kişilerden bir fark yok.
Neyse,ignorance is bless diyorum sana canım kardeşim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: lacetti0606
30 32 bin tl arasi butcem var 2006 2007 model hb focus almak istiyorum benzinlimi-dizelmi tercih etmeliyim cok kararsiz kaldim bu konuda
8-9 yıllık dizel canlı bomba olabilir çok dikkat etmek gerek, o modelde 100 beygirlik lpg ile tam uyumlu benzinli motor tercih edilmeli. -
quote:
Orijinalden alıntı: Mazotşist
quote:
Orijinalden alıntı: lacetti0606
30 32 bin tl arasi butcem var 2006 2007 model hb focus almak istiyorum benzinlimi-dizelmi tercih etmeliyim cok kararsiz kaldim bu konuda
8-9 yıllık dizel canlı bomba olabilir çok dikkat etmek gerek, o modelde 100 beygirlik lpg ile tam uyumlu benzinli motor tercih edilmeli.
Ben baska araclarada yoneleyim en iyisi :) -
quote:
Orijinalden alıntı: ***Leopard***
Adamlık dersi veren yeni yetme cahil
Anladığım yeri söylerim de,oraya konuşturtmam seni.Nefes bile zor alırsın koçum.
Ey cahil adam,insanları ve araçları saçma yaş kriterlerine soktun ya,böyle kafa yapısını nerede edindin acaba?
Piyasadaki dizeller filo aracı lafı ise tam bilgisizlik orneği.Gir sahibinden e bak,filo aracı olduğu kadarda şahıs dizeli var.
"Konu sahibi arkadaş sen bunun gibilerine bakma, bakımı gelmis, nasil kullanıldığı bilinmeyen 2006-2007 dizel alma.aldığında çıkacak masrafını burada al diyenler ödemeyecek !!! "
Sen de adama benzinli al diyorsun,sende benzin litre ve tüketim farkının parasını ödeyecek misin?
Sen git mahallendeki arkadaşlarına ahkam kes koçum,burası otomobil genel.İnsanları yanlış yönlendirme
Arkadaslar lutfen sakin kalp kirmaya gerek yok 2 nizinde dusuncelerini kafama kazidim.Verdiginiz bilgiler icin tskler
-
Tam bir bebesin.İlk başta seviyesiz şekilde nerene konuşayım diyen sensin.Sonra cevap verince biz suçlu oluyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 30 Nisan 2015; 16:34:09 > -
Sana twix yollarim sursunler cigerlerin ferahlar.
Benzinli araclar kuyruk olmus sizin evin onunde kalk git bekletme milletin işi var. Twix de kampanya var için bayağı ferahlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhdmr -- 30 Nisan 2015; 13:33:12 > -
quote:
quote:
Dizel motorları mühendisler 3 sene sonra sorun çıkarsın,patlasın diye üretmiyor.Ki piyasada 500 bine kadar motoruna anahtar değmemiş dizeller var sürüsüne bereket.
3 yaşından büyük 2 adet dizel aracım var. hurdalık nerdeydi leopard? bilgin varsa söyle de hurdaya vereyim arkadaş önermemiş sonuçta.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sonofisiris
quote:
quote:
3 yaşından büyük 2 adet dizel aracım var. hurdalık nerdeydi leopard? bilgin varsa söyle de hurdaya vereyim arkadaş önermemiş sonuçta.
Hocam işte maalesef bu tarz adamlar yanlış yönlendiriyor insanları.
100bin kmden sonra dizeller biter safsatası vardı bir ara,onlarda bu tarz adamların oluşturdukları efsaneler
-
Bakın sorun dizelin çöp olması degil. Oyle bir sey de demedim, dediğim belli bir yerden sonra dizel alınmaz çünkü masraf çıkartabilir. Arkadaşın zaten bu masrafı karşılayacak parası olsa daha üst modele bakar sorun kalmaz. Ayrica isteyen istediğini alır, sorun çıkmazsa ne ala çıkarsa sorunlarla uğraşır o ona kalmis.
Benim kızdığım leopard in alaycı/ hakaretçi cevabiydi. Sonofisiris senin gibi düzgün yerinde cevap verse ne bu konu boyle uzamazdi -
muhabbetlere bak ya konu dışında böyle iğrenç yorumlar yoktur.quote:
Bakın sorun dizelin çöp olması degil. Oyle bir sey de demedim, dediğim belli bir yerden sonra dizel alınmaz çünkü masraf çıkartabilir. Arkadaşın zaten bu masrafı karşılayacak parası olsa daha üst modele bakar sorun kalmaz. Ayrica isteyen istediğini alır, sorun çıkmazsa ne ala çıkarsa sorunlarla uğraşır o ona kalmis.
Benim kızdığım leopard in alaycı/ hakaretçi cevabiydi. Sonofisiris senin gibi düzgün yerinde cevap verse ne bu konu boyle uzamazdi -
Leopard, 2008 model Peugeot 308'imi 102.000 km'de sattım. Özellikle arkadaşın kıstasına uymak için otuz yaşımı doldurmayı bekledim. Ama aracımın km'si, arkadaşın kıstaslarına uymuyor. Sattığım kişiye karşı çok vicdan azabı duyuyorum
Aracı geri alsam da hurdaya mı versem? Benzin döküp yaksam mı? Dizel aracı benzin döküp yakmak caiz midir?
Benzer içerikler
- benzin pompası basınç düşüklüğü
- ford courier ikaz lambaları ve anlamları
- peugeot 2008 1.2 puretech yakıt tüketimi yorumları
- hyundai bayon yorum
- egea 1.4 yakıt tüketimi
- dacia elektrikli fiyat
- renault 2. el fabrika
- ssangyong torres türkiye fiyatı
- amarok 4x4 sifir fiyatları
- yeni renault 5
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X