Şimdi Ara

Ford Focus Style 1.6i 125hp yokuş problemi!! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
32.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yokuş kalkışı varsaaa ondanda olabilirbence ondan mkaylaklanıyor neden ççekmesin yokuştaaa
  • focusuolanlar foto ata bilirmi gündüz led far taktıran varmı
  • 2013 Focus style 1.6 125ps var bende. Tam arabayı değiştirmeyi düşünüyordum. bu foruma denk geldim. gerçekten çekmiyor arkadaş. arkadan gelenler dibime giriyorlar. basıyorum basıyorum yok, gitmiyor. herkeste mi bu sorun var gerçekten. yoksa benim arabada da sıkıntı mı var. götürüp göstereyim servise. 4 ve 5. vitesler boş gibi geliyor bana. anca düz yol olacak ki gitsin. yokuşta bayılıyor. basamıyorum korkudan. hatta hız sabitleme ile giderken zorlanıp devre dışı kalıyor. bomboş araba bide, tek kişiyim fazla dik olmayan yokuşta boyuna vites düşüyorum. yokuşta 3. viteste gitmekten sıkılmıştım. değişecektim arabayı. 1.4 dizel fiestam bile bunu ikiye katlardı. beş aylık aracı satmak zorundayım şimdi.
  • Merhabalar..

bir kaç kısa açıklamada bulunmak istedim

Focus III Bursa ilk sahibiyim
    aslında bende ciddi sorunlar yaşadım ki bir tanesi video kayıtlıdır bundan bahsetmeyim eminim herkes arabasını elden çıkarır :)

Konumuz yokuş kalkıştı sanırım..
    arabam bugün 75 bin oldu

arabayı aldıktan bir ay sonra kadar bir yokuşda kalkış yapmak zorunda kaldım gerçekten de denildiği gibi debriyaj baskısından gelen koku hala burnumda :)
    fakat arabayı kullanmaya devam edip motor iyice açılınca sorun ortadan kalktı şuan herhangi bir yokuş yada rampa çekiş problemim yok düşüncem aracın kilometresi belli bir rakkama ulaşmadan motorun tam performans verdiğini düşünmüyorum
    kaldıki aynı sorunu ilk zamanlarda klima açıkken bile yaşıyordum fakat şu an belirttiğim gibi bu sorunlar artık yok
    aracım 1.6 125 HP Titanium Modelidir.

bu zamana kadar yakıt problemimde olmamıdı (değiştirmeyi unuttuğum tozdan kalıp bağlayan ve bana 750 kilometreyi 500 liraya maal eden 40 liralık hava filtresi hariç)
    uzun yolda astronomik bir yakışı yok (limitler dahilimde 90/120) limit zorlamasında 80 / 100 tl gibi bir fark çıkıyor (samsun bursa arası test edildi) tüm limitlerin zorlanması sonucunda 6.5 saatte Samsun'dan Bursaya geldiğimde sadece 400 TL benzine ihtiyaç duydum iki şehir arası 750 Kilometredir (samsun merkez değil kazası olan vezirköprüdür)

Yazılım güncellemeleri ile ilgili tavsiyem eğer aracınızda şahsi bir donanım değişiikli varsa uygulayın (ki şahsi donanım değişikleri garanti kapsamına girmez ve düşüncem servis bu nedenle güncellemeyi kabul etmeye bilir harici olarak X bir yerde yaptırmalısınız)

genelde her bakım arkasında servisler gerekli kabibrosyon ve yazılım güncellemelerini yapar
    şahsen ilk aldığımda hız sabitleyici için bir limit yoktu yani her hızda aracın hızı sabitleniyordu benim sorunumdan sonra hız sabitleyicinin desteği 179KM/S olarak değiştirilmiş yani şu anda benim hız sabitleyicim 180 KM /S desteklemiyor bunu fark edeniniz yada aksi olan varsa paylaşın lütfen
    Bursa Çevre yolunda 235KM/S hız kontrol sistemi ile yapıldı

Her nekadar problemli olsada yinede o benim FOCUS'um Vaz geçemiyorum bir sonraki araç hedefi 2016 Mondeo

Saygılarımla :)

• merhabalar
    2011 model 1.6 125 ps focus 3 sedan sahibiyim.araç 20 bin km de.
    ege bölgesinde yaşadığım için böyle birseyle daha önce karşılamamıştım yollarda pek dik yokuş olmadığı için.
    ancak yaklaşık 2 hafta önce karadeniz turuna çıktım trabzonda eğimi yaklaşık 50 derecelik dik bir ara sokakta durmak zorunda kaldım.
    kalkış için debriyajı bırakmaya başladığımda o an çok şaşırdım çünkü debriyajı neredeyse tamamen bırakmak üzereyken araba 1 milimetre bile yerinden oynamadı
    sonra el frenini çektim deviri 4000 üzerine getirip tekrar kalkış yaptım ve üç dört kez yarım debriyaj yapa yapa o dik yokuşu çıktıktan sonraki debriyaj balatası kokusu hala burnumda.(4000 devrin üzerinde olmasına rağmen debriyajı tamamen bırakmayı denerken araba hemen devir kaybedip stop edecek gibi olduğu için yarım debriyajla çıkmak zorunda kaldım)
    aynı şeyi sümela manastırında da yaşadım malesef.karadeniz turu boyunca eve dönene kadar yaklaşık 4000 km yol yaptım düz yolda ve yokuşa devirli girince
    devir kaybı olmadan yolda çok rahattı aracım.aracı aldığımdan beri dikkatimi çeken diğer nokta ise bu uzun yolculukta da karşıma çıktı.araba düz yolda mesela ışıklardan ilk kalkışta kendini zor topluyor.
    yukarıda yazılım güncellemesinden bahsedilmiş.yazılım güncellemesi yapan varsa araçta herhangi bir değişiklik var mı bunu belirtirse sevinirim.

yakıt tüketimini merak edenler için yaklaşık 3000 km uzun yolda yaklaşık 1000 km şehir içi kullanımda karışık tüketim 6.5 lt.
    uzun yoldaki hız ise yolun %90-95i 110 km/h .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiger1110 -- 5 Temmuz 2014; 11:15:10 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.