Şimdi Ara

Ford Focus Style 1.6i 125hp yokuş problemi!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
32.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir arkadaşaım 1 ay kadar önce Ford Focus Style 1.6i 125hp aldı.
    Fakat arabanın yokuşlardaki performansından çok şikayetçi.
    Hatta dik yokuşlarda zaman zaman arabayı kaldırmanın imkansız olduğunu söylüyor yada arabayı aşırı derecede bağırttığınız zaman kaldırılabiliyormuş.

Ford ile durumu görüştüğünde bu durum ile ilgili özellikle yokuşlu yerlerden (karadeniz gibi) şikayet aldıklarını ve bu durmun arabanın standartı ile ilgili olduğunu belirtmişler!!!
    125hp lik bir arabada böyle bir şeyin olması normal mi?
    Bu durumdan muzdarip başka kimseler bu forumda varsa ve fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.

Bu araca chip tuning yaptırmak sizce duruma fayda sağlar mı?

Tşk.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ford Focus Style 1.6i 125hp Yokuş Problemi

Ford Focus Style 1.6i 125hp modeli, kullanıcı yorumlarına göre yokuşlarda güç kaybı ve performans düşüklüğü yaşayabiliyor. Bu sorun, özellikle yüksek eğimli yokuşlarda veya tam yüklü araçla seyahat ederken belirginleşiyor.

"Ford Focus 1.6 Ti-VCT Style Yorumlar" bölümünde bazı kullanıcılar, aracın yokuşlarda hızlanmakta zorlandığını ve vites küçültmek zorunda kaldıklarını belirtmişler.

"Ford Focus 1.6 TDCi Style Yorumları" kısmında ise dizel motorlu modellerin yokuş performansının daha iyi olduğu ancak yine de bazı durumlarda güç kaybı yaşandığı ifade edilmiş.

"Focus 1.6 Ti-VCT Alınır mı" sorusuna yönelik yorumlar ise karışık. Bazı kullanıcılar yokuş problemi nedeniyle aldıklarına pişman olduklarını söylerken, bazıları da sorunun abartıldığını ve aracın genel performansından memnun olduklarını belirtmişler.

"Ford Focus 1.6 Ti-VCT Yorum" kısmında, kullanıcılardan biri aracın yokuşlarda titrediğini ve güç kaybettiğini ifade etmiş.

Yokuş performansı, özellikle dağlık bölgelerde yaşayan veya sıklıkla yük taşıyan sürücüler için önemli bir faktördür. Bu nedenle, "2017 Ford Focus 1.6 Ti-VCT Style Yorumlar" ve "2012 Ford Focus 1.6 Ti-VCT Style Yorumlar" gibi anahtar kelimeler, yokuş performansına ilişkin kullanıcı deneyimlerini öğrenmek isteyen sürücüler tarafından sıklıkla aranmaktadır.

Sonuç olarak, Ford Focus Style 1.6i 125hp modelinde yokuş performansı konusundaki kullanıcı yorumları karışıktır. Aracın yokuşlarda güç kaybı yaşadığına dair şikayetler olsa da bazı kullanıcılar da sorunun abartıldığını belirtmektedir. Yokuş performansı sizin için önemliyse, satın almadan önce farklı kullanıcı yorumlarını dikkatlice incelemeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Debriyajla ilgili bir problem olabilir mi acaba... Bir yakınımın 1000km'deki Focus'unun yokuşlarda kalkış probleminden dolayı baskı balata değiştiğini biliyorum.
  • sorun torque un çok yüksek motor devirlerinde alınması ile ilgili. aşırı derecede bağırtmak da bu sebepten. düşük devirle kalkmaya çalışmak debriyaja zarar verecektir zaten. bu yeni nesil tüm doğal emişli benzinli motorların sorunu aslında {emisyonlar vs.). güçün yüksek olması kalkışlarda çok önemli olmaz.
    çözüm, turbolu motorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1998onur

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    159 Nm/dd tork 4000 devirde yazıyor teknik verilerinde , arac secerken maksimum torku alabildiğiniz devir aralığının buyuk olmasına dikkat etmenizi öneririm, ecoboost motorda 240 Nm/dd tork 1600-5000 devir aralığında elde ediliyormus, eceboost ezer gecer
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozakkas

159 Nm/dd tork 4000 devirde yazıyor teknik verilerinde , arac secerken maksimum torku alabildiğiniz devir aralığının buyuk olmasına dikkat etmenizi öneririm, ecoboost motorda 240 Nm/dd tork 1600-5000 devir aralığında elde ediliyormus, eceboost ezer gecer

Alıntıları Göster
    sorun sizin arabadan kaynaklanıyor olabilir bi kontrol ettirin derim bi arkadaşımdada ford focus var gayet rahat ve bağırmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: destroyer12

sorun sizin arabadan kaynaklanıyor olabilir bi kontrol ettirin derim bi arkadaşımdada ford focus var gayet rahat ve bağırmıyor

Alıntıları Göster
    Ben de imzamdaki arabayı 2 hafta önce aldım. Performansından çok memnunum. Yokuşlarda yığılma ya da kalkışta zorlanma gibi bir sorun yaşamadım.
    Arkadaşınızın aracına özgü bir durum olabilir. Ayrıca, bu motor yeni bir motor da değil. 115 hp'lik versiyonu Focus II'lerde ve Mondeo'lar da da kullanılıyor. Bahsettiğiniz gibi genel bir problem olsaydı çoktan ayyuka çıkmıştı.

• Bende de Ford Focus III style 125 hp var... Yokuş ve çekiş sorununu sadece ben yaşıyorum sanıyordum.. araç 125hp beygirin hakkını vermiyor kalkış ve devirli kullanma istegimde bana cevap vermiyor...eger çözüm adına yapabilecegimiz bişey varsa her daim yardıma hazırım...

Ben Ankara'da yaşıyorum bu cumartesi aynı model marka sahipli 1-2 arkadaşla görüşecegiz aracları deneyecegim bakalım hepsimi aynı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merhaba
    focus ııı yokuş probleminiz için ararmısınız bende de aynı sorun var birleşelim
    enver 0532 364 93 59
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delph

Bende de Ford Focus III style 125 hp var... Yokuş ve çekiş sorununu sadece ben yaşıyorum sanıyordum.. araç 125hp beygirin hakkını vermiyor kalkış ve devirli kullanma istegimde bana cevap vermiyor...eger çözüm adına yapabilecegimiz bişey varsa her daim yardıma hazırım...

Ben Ankara'da yaşıyorum bu cumartesi aynı model marka sahipli 1-2 arkadaşla görüşecegiz aracları deneyecegim bakalım hepsimi aynı..
    merhaba
    focus sorunu için ararmısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: fish5566

merhaba
    focus sorunu için ararmısınız

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Yeni focus almak için araştırma yapıyorum. Bayiden aldığım bilgiye göre şuan benzinli araç satışı yokmuş, araç bulunamıyormuş. Sebebini sorduğumda ilk serilerde performans problemi çıktığını bu sebeple benzinli siparişlerini durdurduklarını söylediler. Sorun yaşayanlar bir servise sorsunlar bakalım ne diyecekler?

Şuan bu sebeple dizeline yöneldik....
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisnick

Merhaba,
    Yeni focus almak için araştırma yapıyorum. Bayiden aldığım bilgiye göre şuan benzinli araç satışı yokmuş, araç bulunamıyormuş. Sebebini sorduğumda ilk serilerde performans problemi çıktığını bu sebeple benzinli siparişlerini durdurduklarını söylediler. Sorun yaşayanlar bir servise sorsunlar bakalım ne diyecekler?

Şuan bu sebeple dizeline yöneldik....

Alıntıları Göster
    Benzinli getirmiyorlar değil, düz vites benzinli yok otomatik 125 lik kıyamet gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zebercet2006

Merhabalar,
    Hatta dik yokuşlarda zaman zaman arabayı kaldırmanın imkansız olduğunu söylüyor yada arabayı aşırı derecede bağırttığınız zaman kaldırılabiliyormuş.

Ford ile durumu görüştüğünde bu durum ile ilgili özellikle yokuşlu yerlerden (karadeniz gibi) şikayet aldıklarını ve bu durmun arabanın standartı ile ilgili olduğunu belirtmişler!!!
    Bu durumdan muzdarip başka kimseler bu forumda varsa ve fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.

Tşk.

c-max TI-VCT var 126BHP ye denk geliyor ağırlık 1430kg-hız sabitleyici ve el gazı mevcut-dik ile kastını anlamadı fakat hem ön teker çukurda hemde rampa yukarı hiç gaz vermeden sıfır gaz ile kalkış yapıyor-fordun tüm sistemi elektronik olarak ayarlanıyor otomatik olarak siz gaz vermesenizde o otomatik çekiş devrine göre torku ayarlar fakat siz illa gaz verirseniz sistem yanılsamaya düşer ve hesaplamayı keser -torda çalışmaz sadece benzin püskürtür ve boğulur-bu otomatik gaz-tork ayarına alışırsa gücü doğru olarak kullana bilir-126bhp bu araç için ible fazla önünü zıplata zıplata gider. klasik gaz pedallı araç kullanan kişi buna alışmazı zaman alabilir alışınca diğer araçların ne adar zayıf torklu ve teknolojiden uzak olduğunu anlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: perperek

quote:

Orijinalden alıntı: zebercet2006

Merhabalar,

Tşk.

c-max TI-VCT var 126BHP ye denk geliyor ağırlık 1430kg-hız sabitleyici ve el gazı mevcut-dik ile kastını anlamadı fakat hem ön teker çukurda hemde rampa yukarı hiç gaz vermeden sıfır gaz ile kalkış yapıyor-fordun tüm sistemi elektronik olarak ayarlanıyor otomatik olarak siz gaz vermesenizde o otomatik çekiş devrine göre torku ayarlar fakat siz illa gaz verirseniz sistem yanılsamaya düşer ve hesaplamayı keser -torda çalışmaz sadece benzin püskürtür ve boğulur-bu otomatik gaz-tork ayarına alışırsa gücü doğru olarak kullana bilir-126bhp bu araç için ible fazla önünü zıplata zıplata gider. klasik gaz pedallı araç kullanan kişi buna alışmazı zaman alabilir alışınca diğer araçların ne adar zayıf torklu ve teknolojiden uzak olduğunu anlar.
    Dün servise gittiğimde sordum. İlk serilerde böyle bir performans problemi olduğunu ve yazılım güncellemesi yapılarak performansı iyileştirdiklerini öğrendim. Bakalım arabam servisten çıktığında fark var mı öğreneceğim. Siz de bir servise danışın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesutf

Dün servise gittiğimde sordum. İlk serilerde böyle bir performans problemi olduğunu ve yazılım güncellemesi yapılarak performansı iyileştirdiklerini öğrendim. Bakalım arabam servisten çıktığında fark var mı öğreneceğim. Siz de bir servise danışın derim.

hocam çözdün mü yokuş problemini aynısı bendede var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delph

Bende de Ford Focus III style 125 hp var... Yokuş ve çekiş sorununu sadece ben yaşıyorum sanıyordum.. araç 125hp beygirin hakkını vermiyor kalkış ve devirli kullanma istegimde bana cevap vermiyor...eger çözüm adına yapabilecegimiz bişey varsa her daim yardıma hazırım...

Ben de 1.0 125 hp var kessinlikle aralarında çok fark var daha önce ki arabam atmosferik 1.6 araçtı her zaman yokuşlarda ağlardım artık bir dizel araç gibi çıkıyorum ve bir benzinli araç gibi uzun devir aralıklarını kullanabiliyorum çok keyifli bir şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: alarga74

Ben de 1.0 125 hp var kessinlikle aralarında çok fark var daha önce ki arabam atmosferik 1.6 araçtı her zaman yokuşlarda ağlardım artık bir dizel araç gibi çıkıyorum ve bir benzinli araç gibi uzun devir aralıklarını kullanabiliyorum çok keyifli bir şey

yakıt ne alemde 1.6tdci gibi ortalama karmada 6 litre ye denk gelebiliyormu.
  • perperek kullanıcısına yanıt
    bende var bi tane trend x focus hacbek ortala 100 km ye 6.5 lt yakıyor
  • eozakkas E kullanıcısına yanıt
    bendee var 1.6 125 ps YANI SORUN BENDEDE OLDU YAKIT MEMESİ TIKANMIŞ PİSLİK GELMİŞTİ SERVİS ÖLEE DEDİ YAPTIKTAN SONRA CANAVAR GİBİ OLDU
  • quote:

Orijinalden alıntı: memet12327

bendee var 1.6 125 ps YANI SORUN BENDEDE OLDU YAKIT MEMESİ TIKANMIŞ PİSLİK GELMİŞTİ SERVİS ÖLEE DEDİ YAPTIKTAN SONRA CANAVAR GİBİ OLDU

BENİM FOCUS

• araba da yokuş desteği varmıı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.