Bildirim
Ford Focus TDCI CVT yorumlarınız nedir?
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
ben de otomatik dizel bir focus almayı düşünüyorum ama çok sık duyduğum bu sorun nedeniyle vaz geçer gibi oldum. lütfen bu tip bir arızayla karşılaşanlar bizi aydınlatabilir mi?
yani, bu arıza nedir, bizi yolda mı bırakır, arızalanan şanzıman servislerde garanti bitmiş olsa dahi giderilmiyor mu..?
alırsak pişman mı oluruz, yoksa bu bir şans işi mi, yani arıza çıkmayadabilir mi? -
şikayetvar.com'a girin zamanında bu konuyla ilgili bolca şikayet vardı. -
o döenmde üretilen dizel otomatik focus ve c-max ler için bu bilgiyi bir ford yetkili servisine sormuştum. ve aldığım cevap;
ford un bu şanzımanla ilgili çok fazla problem yaşadığı, garantiden bir çok şanzımanın değiştirildiği ve en nihayetinde fordun 1,6 dizel otomatik araç getirmekten (belki de üretmekten) vazgeçtiği yönündeydi. halihazırda 1,6 dizel otomatik ford yok ülkemizde.. -
Walla sorun çıkartabiliyor biliyorum ama 2bin km kadar kullanmıştım acayip keyifli bir motor şanzuman birlikteliği vardı. Yarı otomatiklerin vs yanında muhteşemdi dyebilirim. Vites değiştiğini anlamıyorsunuz neredeyse. -
Ford'da ASM ve CVT şanzımanlar sorunlu, saatli bomba gibi her an sorun çıkartabilir, ha sorunsuz binenlerde var tabi ancak bu riske girilmez... -
bütün markalardaki yarı otomatik şanzımanlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. kullanan arkadaşlarıma oldukça yüklü masraf çıkartmıştı zamanında. bu sadece ford için değil bütün markalar için geçerli .. biraz fazla yaksa bile tam otomatik her zaman daha iyidir. -
Sakın !! -
Yazık, böyle iyi bir markanın müşterisine vites sorunu yaşatması çok kötü... -
CVT yarı otomatik bir şanzıman değil...
Yarı otomatik olan şanzıman Fiesta ve Fusion'da kullanılmış olan ASM... -
arkadaşlar, işyerimde bu arabadan vardı, epey kullandım. kullanımı çok keyifli, yolda akıp giden bir araba. süspansiyon çok yumuşak, motor güçlü, içi geniş ve şık vs.
lakin, CVT vites 45.000'de arıza verdi. servis yapamadı, şanzımanı tamamen değiştirmek gerekiyor dediler ve yüklü bir para istediler. biz de yarı resmi bir kurum olarak ford'a yazdık, böyle bir arızanın normal olmadığını, üretim hatası olduğunu söyledik, uygun bir ücretle şanzımanı yenilediler. daha sonra da elden çıkardık.
sonuç olarak, mutlaka arıza yapacaktır. tamiri de çok pahalı. bu yüzden tavsiye etmiyorum.
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- ford focus 1.6 tdci yakıt tüketimi forum
- ford fiesta 1.6 titanium otomatik yorumları
- ford fiesta eac fail çözümü
- ford mondeo 2.0 ghia alınır mı
- ford ecosport yorum
- mustang mach-e fiyat
- ford focus 2024 fiyat listesi
- ford f-line fiyat
- ford tourneo courier 2024 teknik özellikleri
- ford puma 2024 özellikleri
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X