Şimdi Ara

FORD FOCUS ZETEC-S ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi baylaşalım.(eski kasa) (206. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.682
Cevap
8
Favori
437.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende de aynı sorun olabilir sesi tarif edebilir misiniz?
    quote:

Orjinalden alıntı: ricconi

son 15 gündür motordan tuhaf bir ses geliyordu. bugün servise gittim. aracın devirdaim pompası bozulmuş. hafifde sızdırma yaptığını gösterdiler.

işçilik ücreti ile beraber 275 ytl ödedim. periyodik bakımlarda değişen bir parça değilmiş. işlevini yitirdiğinde değişmesi gerekiyormuş. 84. 000km aracım. çok mu erken işlevini yitirdi acaba??? aynı sorunu yaşayan arkadaş oldu mu? veya neden kaynaklanabilir?
  • arkadaşlar şu zetec-se açılımı anlamı nedir googleden o kadar arattım bulamadım detaylı bir bilgi..2005 model hb collection aracımı ilk sahibinden satın aldım..37.bin kmde daha.
  • arkadşlar merhabalar yağ değşim zamanı geldi hangi marka yağı önirsiniz teşekkürler
  • castrol veya mobil olabilir. herhangi bir sebebi yok sürekli kullandığım için önerdim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: karenin

castrol veya mobil olabilir. herhangi bir sebebi yok sürekli kullandığım için önerdim.

ford-focus için çıkmış yeni bir yağ var.Dİğer markalara göre çok daha ucuz.Forda özel üretildiğini söylemişti parçacı, üstünde de öyle birşeyler yazıyordu.Ben 83000 de o yağ ile değiştirdim.Bir sıkıntı yok gibi.Bazı oto parça sitelerinde yağ değişim seti satılıyor.İçinde bu bahsettiğim yağ+hava filtresi+yağ filtresi+polen filtresi var.Fiyatıda makul geldi bana
  • Cahilliğimi mazur görün.Triger ve devir daimi değiştireceğimde.Acaba bunu değişirirken yağında değişmesi gerekiyor mu? Yağı daha 4000 k önce değiştirmiştim.
  • Triger ile yağın alakası yok... Değişmenize de gerek yok bence..
  • soru:2
    2.0 motoun trigeri ile 1.6 motorun trigeri farklı mıdır? (2001 focus ghia)
    Soru:3
    Ford cem ve ford sefaköy ford otosan veya motocraftın orjinal triger seti olmadığını dayon mu ne öyle bir set olduğunu, bunun orjinal olduğunu söylediler.Çok aklıma yatmadı arabayı yapan ford orjinal parçasını yapmaz mı diye düşündüm.Sizce 2.0'ın otosan orjinal setini bulamaz mıyım.
    Soru:4 Aynı şekilde devirdaimde italyan malı bir ürün olduğu söylendi.Onunda orjinali olmaz mı?

Seviler, saygılar
  • motor yağını soran arkadaşıma yukarda bir öneride bulunmuştum.O yağın markasını ve hakkında bir yorumu buldum.
    FMY marka yağ.Yorumda şu;
    MOTOR YAĞI 5W-30 4 LT Adlı Ürün Hakkında Yapılmış Yorumlar
    -------------------------------------------------------------------------------

GÖNDEREN: Metin GÜLER TARİH: 03.12.2008 01:35:25 PUANI:
    YORUM: ford'un orjinal yağı olduğundan eminim zira yağımı değiştiren servis onayladı ve kaliteli olduğunu ekledi. Abartısız söylüyorum araç ilk km den itibaren performansının arttığını hissettim. Kısacası aracıma can verdi... Teşekkürler tekford piyasa fiyatının altında sattığınız ve hızlı kargonuz için...
  • motocraft pahalıdır zor bulunur galiba bizim trgierde dayon mu neydi onla değişti otosan kendi üretiyor diye motocrafttı çok getirmez
  • Soru :4
    Triger (set olarak) ve devirdaimi değiştirmişken v kayılınıda değiştirmemi önerir misiniz?
    tekfordda satılan bir triger seti var, önerir misiniz?
    Teşekkürler
  • Soruları tek mesajda toplayayım, cevap alamayacağım yoksa,

soru:2
    2.0 motoun trigeri ile 1.6 motorun trigeri farklı mıdır? (2001 focus ghia)

Soru:3
    Ford cem ve ford sefaköy ford otosan veya motocraftın orjinal triger seti olmadığını dayon mu ne öyle bir set olduğunu, bunun orjinal olduğunu söylediler.Çok aklıma yatmadı arabayı yapan ford orjinal parçasını yapmaz mı diye düşündüm.Sizce 2.0'ın otosan orjinal setini bulamaz mıyım.

Soru:4 Aynı şekilde devirdaimde italyan malı bir ürün olduğu söylendi.Onunda orjinali olmaz mı?

Soru :5
    Triger (set olarak) ve devirdaimi değiştirmişken v kayılınıda değiştirmemi önerir misiniz?
    tekfordda satılan bir triger seti var, önerir misiniz?

Soru:6 Devirdaim değişirken motor suyunuda boşalacak mı? Devirdaime ek olarak antifirizde alayım mı?

Evet kral focuscu kardeşlerim, cevaplarınızı bekliyorum.

• 2- Farklıdır.. Alırken eskiyi elinize alın tırnakları sayın.. Aynı sayıda tırnağı olanı bulup alın..
    3- Dayon değil Dalco'dur.. Yetkili servislerin kullandığı markadır..
    4- Marka olmadan bişey demek zor..
    5- Trigeri set olarak bilyalarıyla gergileriyle değişin.. V kayışını değişin.. Bilyaları ses yapıyorsa gergisi ses yapıyorsa onları da değişin.. Devir daimi mutlaka değişin.. Sökmüşken termostatı da test edin..

İşe bilen birine yaptırın.. Yaptıracağınız kişi bence ford eğitimi almış biri olmalı... Hangi ildesiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozyurek -- 3 Ocak 2009; 14:19:04 >
  • Mehmet Bey,
    Teşekkür ederim.İstanbulda ikamet ediyorum.Güvendiğim iyi bir ustam var ama ford eğitimi aldığını sanmıyorum zira renault servisinden ayrılma.
    Triger için parçacıya 2000 motor olduğunu söylesem ona göre veremez mi? Ben prçaları alıp arabayı ustama teslim edeyim diyordum.Bu arada dayco için sizin yönetici olduğunuz clubta 82 ytl gibi bir rakam verilmiş ışıksan ford için.Ancan bana sabah 180 ytl dediler.Acaba bahsetiğim bu parçaları güvenle ve tabi makul fiyatla temin edebileceğim bir yer önerebilir misiniz?
    tşk.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tiner

Mehmet Bey,
    Teşekkür ederim.İstanbulda ikamet ediyorum.Güvendiğim iyi bir ustam var ama ford eğitimi aldığını sanmıyorum zira renault servisinden ayrılma.
    Triger için parçacıya 2000 motor olduğunu söylesem ona göre veremez mi? Ben prçaları alıp arabayı ustama teslim edeyim diyordum.Bu arada dayco için sizin yönetici olduğunuz clubta 82 ytl gibi bir rakam verilmiş ışıksan ford için.Ancan bana sabah 180 ytl dediler.Acaba bahsetiğim bu parçaları güvenle ve tabi makul fiyatla temin edebileceğim bir yer önerebilir misiniz?
    tşk.

FordClubTr'yi takip ediyorsanız...
    İşçilik için Osman Dumanlı ile irtibata geçin. Parçayı da bunlara sorun..
    Parça Osman Dumanlı'da pahalı çıkarsa, Parça için Orkun Özbay ile irtibata geçin.. Orkun şasi numarası ile doğru parçayı bulacaktır.
    Anadolu yakasındaysanız işçilik için Herford'u da tercih edebilirsiniz.. Ama tavsiyem Osman Dumanlı olur.. Osman'ın gözünü bağlasan, hatasız bitirir bu işi...

• Herford mu?Bu içerenköydeki herford ise Allah muhafaza deim başka birşey demem Mehmet bey.2 defa yolum düştü. 1.sinde almak istediğim 2001 focus'u göstermek/eksper yaptırmak için.Kapı direkleri, tavan, kaput dahil boyalı arabayı aldırdılar bana.Önden darbe almış mı diye sorduğumda verdikleri cevap "bu ön kısım zaten komple değşiyor, birşey olmaz...
    2. seferimiz ise aldığım bu araç rampalarda bayılmaya, çekmemeye ve arada bir ekzosdan pat pat ses vermeye başladı.Bu sorunları söylediğimde oradaki ustamız!!! pistoların kirlenmiş, kum, toz girmiş olabileceğini ve indirilmesi gerektiğini söyledi.maliyet olarakta 2000 ytl civarı tutar dedi.Yeminle söylüyorum aklımı oynatacaktım.Allahtan o akşam internetten bir araştırma yapıp gece 11 de yukarda bahsettiğim ustayı buldum.Sorun 90 ytl'lik ateşleme bobini çıktı.Ve adam bunu 5 dakikada çözdü.İşçilikte 20 ytl.Şİmdi ben nasıl güveneyim herforda.İşçilik için kendi ustama güveniyorum.parça konsunda verdiğiniz isimler ile irtibata geçmeye çalışacağım.Fordclub'a yeni üye olduğum için biraz acemilik çekiyorum tabi.İlgi ve yardımlarını ziçin teşekkür ederim.

• Osman Dumanlı....
  • Merhaba arkadaşlar,

Aracımın baskı balatasını değiştirdikten sonra 1. vitesten 2. vitese geçerken sorunlar yaşamaya başladım.
    Baskı balata değişikliğine gitmeden böyle bir sorunla karşılaşmadım.
    Sorunum arada bir nüksediyor. 1 den ikiye geçerken sanki bir şey vitesi tutuyor bırakmıyor, Bir ustaya sordum senkromenç ten olabilir dedi, bir diğeri baskı balatayı yapan iyi yapamamıştır dedi.
    Bu konu hakkında bilgisi olan veya böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
  • arkadaslar aracıma sis farı taktırmak istiyorum. 2001 model aracım orjinal serviste takılanlar visteon marka diye duydum internetteki araştırmalarım sonucunda bu marka sis farlarını 50 ytlye buldum ama sadece sis farları war baskada bişi yok. Ben bunu alsam Alttaki çerçeveyi kesip mi takcaklar tozluk ayak vs gerekiyormu bilgi verirseniz sevinirim simdiden tesekkurler
  • 
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.