Şimdi Ara

FORD FOCUS ZETEC-S ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi baylaşalım.(eski kasa) (208. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.682
Cevap
8
Favori
437.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lpg li otomatik focus şehir içi 9-11 şehir dışı 7-8 litre lpg
  • arkadaşlar selam
    benim 2004 hb 1.6 benzinli ghia bi focusum var.buji değişimi yaparken motocraft ayfs-22c buji yerine yine motocraft ın ayfs-22f dedikleri platinum bujileri taktılar.performansı ii olur dediler. uyumlu olup olmadığı konusunda bi fikri olan varsa yardımcı olsun lütfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aytug_kaan

arkadaşlar selam
    benim 2004 hb 1.6 benzinli ghia bi focusum var.buji değişimi yaparken motocraft ayfs-22c buji yerine yine motocraft ın ayfs-22f dedikleri platinum bujileri taktılar.performansı ii olur dediler. uyumlu olup olmadığı konusunda bi fikri olan varsa yardımcı olsun lütfen.

Tırnak aralıkları farklıdır... Bence takan yanlış düşünmüş...
    En iyisi orjinalidir...
  • tırnak aralıkları aynı 1.3 mm ama kafaları farklı. bende karşılaştırdım çıkan bujilerle.platinyum denilenin ince öbürü normal. bide baya bi fark var fiyat olarak aralarında. platinyum 2 katı.
  • internetten araştırdım şimdi. bi forumda tavsiye etmişler ama bakalım kullanınca göreceğiz. takan ustaya sordum yan etkisi ne olur diye. en kötü biraz fazla yakar dedi.başka bi sorun çıkarmaz dedi.
  • 1,4 ve 1,6'ların bujileri AYFS 22C'dir ve buji tırnak aralığı 1,3 mm'dir.
    1,8 ve 2.0'ların bujileri AYFS 22PPI'dır. ve buji tırnak aralığı 1 mm'dir.

1,6'larda kullanılan Motorcraft süper olarak geçer.
    2.0'larda kullanılan Motorcraft platinium'dur.
  • Peki Mehmet Abi en iyisi orginalini takmak ama platinium takmak araca performans kazandırıp yakıt tüketimini artıması dışında motora zararı olurmu?
    Saygılar abime.
  • performans artıyo mu gerçekten yoksa pisikolojik beygirler mi onlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: ucanhoroz

Peki Mehmet Abi en iyisi orginalini takmak ama platinium takmak araca performans kazandırıp yakıt tüketimini artıması dışında motora zararı olurmu?
    Saygılar abime.

bende merak ettim bende plat taktım gibi hatırlıyorum :'(
  • tırnak aralıkları aynı ise ki usta öyle söyledi.ne zararı olacak ki. ama tırnak aralıkları farklı ise olabilir bence.sonuçta usta taktı platınıum. bakalım göreceğiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aytug_kaan

tırnak aralıkları aynı ise ki usta öyle söyledi.ne zararı olacak ki. ama tırnak aralıkları farklı ise olabilir bence.sonuçta usta taktı platınıum. bakalım göreceğiz.

bende plat taktım 5 bini geçtim inş başım ağrımaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafatufekci

performans artıyo mu gerçekten yoksa pisikolojik beygirler mi onlar

pisiko
  • 5 bin yapıp bişi hissetmediysen bişi olmaz herhalde ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: ucanhoroz
    Peki Mehmet Abi en iyisi orginalini takmak ama platinium takmak araca performans kazandırıp yakıt tüketimini artıması dışında motora zararı olurmu?
    Saygılar abime.

Saygı bizden..
    Hemen aklıma şu soru geliyor.. Yanma düzgün ise yakıt tüketimi niye artsın... Daha iyi ise tüketim düşmeliydi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozyurek -- 17 Ocak 2009; 22:17:56 >
  • ama en fazla yapacağı sorun o olur dedi.kesin öle bişi yapar demedi.eğer dediği gibi iise yakıt düşer gideceğin kilometre artar bi depo işe
  • arkadaşlar merhaba bende 1.6 2000 model chia var tüp taktırmak istiyorum hangi marka tüp taktırmamı tavsiye edersiniz ve eğer taktırırsam motora herhangi bir zararı olurmu sevgiler
  • brc var 10bin km oldu sorun yok usta önemli ve de montaj sonrası servis
  • arkadaşlar zetec s motor la zetec se motorun ne farkı var
  • zetec-se ile s in farkı sadece yazılımsalmış serviste söylemişlerdi denildiğine göre s se ye göre daha seriymiş ama doğru mudur bilmem
    son olarak 2 side 100 hp 145 nm tork
  • zetec s zamanla krank yatağında boşluk yapıyor
    diğeri yapmıyor
  • 
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.