bende gidip bi sorayım bakalım.yapıyosa bizim usta bende temizlettireyim.
quote:
Orjinalden alıntı: rocky_m5
bende ş.içi kullanımda 10.5 litre yakıyorum ama limitlerde kullandığım için normaldir.üstelik kışın fazla yakar.normal kullanımda ş.içi 7.5 litre ş dışı 5.5 falan yakıyorum.rekorum 4.7
nasıl yaptın anlat bakam
mümkün olduğunca sabit hızla gitmeye çalışıyorum.mesela benim kullandığım güzergahta 8-9 tane trafik lambası var ama kaç sn aralıklarla yandığını bildiğim için hızımı ona göre ayarlıyorum.gaza yarımdan fazla basmıyorum ama olabildiğince çabuk hızlanmaya çalışıyorum.çünkü hemencecik sabit hıza ulaştın mı çok az yakıyor araba.
bizim arabalar en az yakıtı 5. vites 80 km hızla giderken tüketiyor.
ama şimdi kış geldi sabahları arabayı en az 3-4 dk ısıtıyorum.o yüzden bu aylarda 7.5 değerini tutturmak imkansız.haa yazın denerseniz ve yaşadığınız şehir çok çok kalabalık değilse bu değer olur.kış aylarında 8.5-9 litre normal bence
senin verdiğin değerler benim için biraz hayal gibi.çok ta mümkün olduğunu da zannetmiyorum. sana helal olsun valla ne diyelim
quote:
mümkün olduğunca sabit hızla gitmeye çalışıyorum.mesela benim kullandığım güzergahta 8-9 tane trafik lambası var ama kaç sn aralıklarla yandığını bildiğim için hızımı ona göre ayarlıyorum.gaza yarımdan fazla basmıyorum ama olabildiğince çabuk hızlanmaya çalışıyorum.çünkü hemencecik sabit hıza ulaştın mı çok az yakıyor araba.
ama şimdi kış geldi sabahları arabayı en az 3-4 dk ısıtıyorum.o yüzden bu aylarda 7.5 değerini tutturmak imkansız.haa yazın denerseniz ve yaşadığınız şehir çok çok kalabalık değilse bu değer olur.kış aylarında 8.5-9 litre normal bence
yazın denerim not aldım :)
quote:
Orjinalden alıntı: SeRSeRiHaYaT
quote:
Orjinalden alıntı: okyaypay
zetec s zamanla krank yatağında boşluk yapıyor diğeri yapmıyor
ne kadar bi zaman sonra
belli olmaz genelde 80000 den sonra beklenebilir.
bu şehir içi şehir dışı olayı çok enteresan körfezden -izmit merkeze gidip geliyorum bir sürü ışk var ben orayı şehir dışı kabul ediyorum sakin kullanımda 7.4 biraz seride 8.7 bayağı hızlı gidersem 10 litre lpg yakıyo aynı yolu şehir içi kabul edenlerde var bir gün video çekip koyacam yakıt testi diye o yüzden şegir içi ağırlıklı ortalama 12 litreye kadar takmıyorum
şehir içi benzinli düz vites focus için kirapcığında 9.4 litre diyor
quote:
3-4 dk motor ısıtmak gereksiz 20 sn den sonra ufak ufak gitmek daha iyi az yakması sağlanır
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: SeRSeRiHaYaT
quote:
zetec s zamanla krank yatağında boşluk yapıyor diğeri yapmıyor
ne kadar bi zaman sonra
belli olmaz genelde 80000 den sonra beklenebilir.
ben yırttım mı şimdi 200 bini devirdi maşallahı var
bu rölanti nin tam değeri nedir arkadaşlar.devir saatinde 0-1 arasında 2 tane çizik var.benimki 1 e yakın olan çiziğin biraz altında duruyo ama çok az. iyi midir kötü müdür.
bendede öyle duruyo sorun yok yani ustaya sormustum
ama sanki stop edecekmiş gibi oluyo. sonra toparlıyo filan. 100 devri 3 e bölsek 333 yapar. 2.cizgi hesaba göre 2*333 = 666. o zman bizim 600 de filan çalışıyo araba. normali 750 filan diyorlar. o yüzden sordum.
serseri hayat sakın bizim araçlarda platinum buji var diye olmasın
quote:
Orjinalden alıntı: aytug_kaan
serseri hayat sakın bizim araçlarda platinum buji var diye olmasın
yok ondan oncede öyleydi araç kaç binde
90 binde benim araç
kitapçıktan söylüyorum rolanti devri 700+30 yada -30 yani 670 ile 730 arası normal bizimki 800 müş
nasıl 800 ya. 0 la 1 arasında 2 çizgi var. 0 dan sonraki ilk çizgi 333 olsa 2. çizgi 666 yapar. benimki 2. çizgi nin altında. 600 filan olmuyo mu o değer.
bşi olmaz
arabasına chip uygulaması yapan var mı hiç
bu bujilerin platin olup olmadığını nerden anlayacağız kardeşim, benim arac 2000 motor olduğuna göre platin olmalı, bendne önceki sahibi değiştirmiş bujileri bakalım doğru mu taktırmış