Şimdi Ara

Ford FUSİON Grup-Paylaşım Kahvesi (50 Yİ GEÇTİK... 67 FUSİON KULLANICISI !!!) (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.457
Cevap
59
Favori
420.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gruba beni ekleyebilirsiniz.

2007 Model 1.6 TDCi Lux aldım, şu anda sorun yok. Ara hızlanmaları bir dizelden beklenmeyecek kadar iyi gibi geldi bana.
  • Selam arkadaşlar uzun zamandır araçla ilgili izlenimlerimi yazamıyordum. Geçen ay konyadan ankaraya 2004 fusion benzinli aracımla seyahat ettim. yolculuk esnasında ilk olarak yan kapı plastik çıtası uçtu daha sonrada fan motoru düştü. bu esnada hızım 170 ti. bu fan motoru düşme tüm focus ve fusionlarda olabiliyormuş çünkü fan motorunu plastik tırnaklarla tutturmuşlar. 210 ytl fiyatı. ben yenisini plastik cırtlarla bi kaç noktadan sağlamlaştırdım tavsiyem siz bu önlemi düşmeden alın. Kapı çıtası ise tüm fusionların ortak problemi sanırım.

Bu olumsuzluklara rağmen aracın şehirdışı performnansı güzel motor akıcı yığılmıyor ve aracın yüksek olması sizin yola olan hakimiyetinizi artırıyor. Yalnız virajlara daha dikkatli girmelisiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fcsank

Selam arkadaşlar uzun zamandır araçla ilgili izlenimlerimi yazamıyordum. Geçen ay konyadan ankaraya 2004 fusion benzinli aracımla seyahat ettim. yolculuk esnasında ilk olarak yan kapı plastik çıtası uçtu daha sonrada fan motoru düştü. bu esnada hızım 170 ti. bu fan motoru düşme tüm focus ve fusionlarda olabiliyormuş çünkü fan motorunu plastik tırnaklarla tutturmuşlar. 210 ytl fiyatı. ben yenisini plastik cırtlarla bi kaç noktadan sağlamlaştırdım tavsiyem siz bu önlemi düşmeden alın. Kapı çıtası ise tüm fusionların ortak problemi sanırım.

Bu olumsuzluklara rağmen aracın şehirdışı performnansı güzel motor akıcı yığılmıyor ve aracın yüksek olması sizin yola olan hakimiyetinizi artırıyor. Yalnız virajlara daha dikkatli girmelisiniz.

o uçup giden çıtayı ne kadara aldınız acaba?acil ihtiyacım var...

• quote:

Orjinalden alıntı: NikeNeGerek

Herkese selam.

Gruba beni ekleyebilirsiniz.

2007 Model 1.6 TDCi Lux aldım, şu anda sorun yok. Ara hızlanmaları bir dizelden beklenmeyecek kadar iyi gibi geldi bana.

.GRUBA HOŞ GELDİN...
  • Henüz alamdım fakat 50 tl olduğunu söylüyorlar. Ford yedek parçaları oldukça pahalı. örneğin gövdedeki küçük torpido kapak değişmesi gerekiyor benim araçta fakat fiyat 165 tl diolar.
  • o dandik kapak bende de kırıldı.üzerine siyah 'kaydırmaz' diye tabir edilen bişey örttüm.geçici olarak bi dünya para vermekten kurtulduğumu düşünüyorum.bence hiç değiştirme nede olsa yine kırılacak
  • bi sorumda grubumuzdaki tüm benzinli fusion kullanıcılarına.
    ne marka buji kullanıyorsunuz ve kullanılar bujiye göre harhangi bir değişiklik oluyormu aracınızda?
  • Direksiyon hidroliğinden hiç ses gelirmi?
    Tam çevirdiğimde sanki biraz ses geliyor gibi
    normal midir?
  • söylemeyi unuttum
    Ses rölantideyken geliyor
  • aynı sorun bende de var.benim sorunum 4 ay önce direksiyon hidrolik borusunun motor bloğuna temas edip erimesiyle başladı.eriyen borudan sızan hidrolik yağı sıcak olan motora temas edince alev aldı.az daha yanıyodu arabam, zor söndürdüm. daha sonra servise gittiğimde o borunun değişmesi gerektiğini ve fiyatının kdv dahil 509 tl olduğunu öğrendim. o boruya 509 tl vermek bana biraz zor geldi ve hortumu sanayide 30 tl karşılığında tamir ettirdim. şimdi ise o borunun araca tam uyum sağlamamsından dolatı direksiyonu her hareket ettirdiğimde senin duyduğun sesi duyuyoru.hatırladığım kadarıyla sen 2.el almıştın.senin fusionda da benim başıma gelen olaylar benzer şekildede olsa yaşanmış olabilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: zirfak

Direksiyon hidroliğinden hiç ses gelirmi?
    Tam çevirdiğimde sanki biraz ses geliyor gibi
    normal midir?

Kardes benimde soguk havalarda çıt çıt çıt diye bi ses geliyo direksyondn çözemedim onu birkac kisiye gosterdim gelir dediler sonra fordda calısn bi tanıdıgıma sordm fusionlarn genel sorunlarndn bi tanesi direksyn dedi olabilir fln dahada baktırmadm sıck gnlerde bisy yok anlamadm gitti walla :) bide bnm aracım 1.4 dizel arabama 17 inc genıs teker lastk koysm yol tutusm suankindn iyi olurmu acaba deneyeniniz warmı suan kar lastkleri war birkac kisiye sordum 1.4 dizlde 17 inc jant cok guzel duruyo ama yakıtı baya goturuyomus dediler
  • Kardes benimde soguk havalarda çıt çıt çıt diye bi ses geliyo direksyondn çözemedim onu birkac kisiye gosterdim gelir dediler sonra fordda calısn bi tanıdıgıma sordm fusionlarn genel sorunlarndn bi tanesi direksyn dedi olabilir fln dahada baktırmadm sıck gnlerde bisy yok anlamadm gitti walla :) bide bnm aracım 1.4 dizel arabama 17 inc genıs teker lastk koysm yol tutusm suankindn iyi olurmu acaba deneyeniniz warmı suan kar lastkleri war birkac kisiye sordum 1.4 dizlde 17 inc jant cok guzel duruyo ama yakıtı baya goturuyomus dediler

fusion kullanan bir arkadaşımda 17 lik jant takmıştı. tabi o yaylarıda değiştirmişti. 60km ile giremediğim virajlara 80km ile çok rahat giriyorum artık demişti.ama unutmamak lazım bizim arabalar zaten aşırı konforsuz.lastik yanaklarını azaltınca eminimki çekilmez bir hal alır.tangur tungur gidersin.

Ford FUSİON Grup-Paylaşım Kahvesi (50 Yİ GEÇTİK... 67 FUSİON KULLANICISI !!!)

• walla kardes yaylarla oynamak bana pek mantıklı gelmiyo bide ince yanak olmamak lasm keser lastigi simdi bne dag bayırda takur takur gidiyorm bu jant bnde olsa dayanmazdı kesn bnaa en iyisi 16 inc diyolar ama arkadasının jantlarıda güzelmıs hayırlı olsn bu arada bnm arabmın rengi gri film cam yaptırmak istiyorm gri aynalı cam mı yoksa siyah cam mı daha hoş olur en incesindn bisy istiyorm yani sırıtmasn arabada anlayanınız varmı acaba _?
  • Yukarıdaki araç görüntü olarak hoş gibi ama Fusion'un mantığına ters olmuş. Sadece güzel yollarda kullnılacaksa sorun değil ama ülkemizin yolları malum

Bu arada Fusion ile ilgili forumda bir bilgiye rastladım. Fusion en az arıza veren araçlar sıralamasında ilk üçe girmiş bir çok araç arasından. What car'ın yaptığı araştırma-test sonuçlarına göre toplam 1000 de 4 arıza vermiş, bunlardan biri muhtemelen konsoldaki kapaktır

Reliability Supertest 2008 - The best and worst performers
    02 December 2008

The best performers (faults per 1000)
    Toyota Corolla '00-'02 2
    Mazda 323 '98-'03 3
    Ford Fusion '02-'06 4
    Honda HR-V '99-'06 4
    Mitsubishi Carisma '95-'99 4
    Nissan X-Trail '01-'07 4
    Nissan Almera '95-'99 5
    Toyota Celica '99-'06 5
    Lexus LS400 '90-'97 7
    Honda Civic '96-'01 8

The worst performers (faults per 1000)
    Audi A6 '94-'97 54
    Seat Alhambra '96-'00 55
    Audi Cabriolet '92-'00 57
    Citroën Synergie '95-'02 57
    Land Rover Freelander '97-'00 57
    Audi Allroad '00-'0561
    Mercedes-Benz S-Class '06 71
    Renault Espace '97-'0271
    Alfa Romeo GTV '96-'03 77
    Jaguar XK8 '96-'06 78

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolfire -- 11 Nisan 2009; 12:32:52 >

• Ford fusion ların modifiyelisi yok denecek kadar az yabancı bir siteden bu resmi buldum ve sizinle paylaşmak istedim.

• Birde buna bakın

• coolfire kardes bilgllendirdigin icin tesekkur edrm sasırdım dogrusu fusionun 3. olmasına takur tukur sesler gelıyo ama mekanik olrk saglam bi arac snrm
  • arkadaşlar öncelikle form için teşşekkürler bende 2 ay önce ford fusion aldım bende aracı beğenerek aldım ve merak ettiklerim var ben km 30 kr yakıyorum şehir içi arkadaşlar şehir içi 25 kr yaktıklarını yazmışlar neden olabilir ne yapmalıyım birde lpg tavsiye edermisiniz yılda en fazla 12000 km yapıyorum araçı aldıktan sonra hiç bir şey yaptırmadım nesine baktırmam gerekiyor ön tarafa korkuluk yaptırsam muayeneden geçmez mi çok soru sordum kusura bakmayın ama yeni olduğum içindir cevaplara şimdiden teşekkürler..
  • walla kardes ön tarafa korumalık yaptırma hem yakısmıyo bence hemde ben muaneye gittigimde yan taraftaki basamakları söktürmüslerdi bana laftanda anlamıyo adamlar o yüzden muaneye sade bi sekılde gitsen iyi olur bu arada seninki 1.6 motormu _??
  • oziii kardeş cevabın için teşekkürler evet benim araç 1.6 benzinli 2004 model ben yan barların zararı yok zannediyordum muayenede bilgi için teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.