Şimdi Ara

Ford FUSİON Grup-Paylaşım Kahvesi (50 Yİ GEÇTİK... 67 FUSİON KULLANICISI !!!) (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.457
Cevap
59
Favori
421.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.6 TDI ile 1.4 TDI arasında çok az bir yakıt farkı var, aynı vergi dilimine giriyor. Performans ise ciddi fark ediyor.
  • bende yeni fusion kullanıcısıyım beni de listeye ekleyin
  • ben 2004 de sıfır olarak almıştım.(1,6i lux benzinli)

forumu okuyunca problemlerin çoğunun ortak olduğunu gördüm.

örneğin toprak yolda patinaj sonrası ABS lambası yanık olarak kalmıştı. (servis hata kaydını ücretsiz sildi)
    yan çıtalardan ikisi yıkama sırasında tazyikli su nedeniyle yerinden çıktı. (kendim yapıştırmak zorunda kaldım:( )
    torpidonun üstündeki bölmenin kapağı açma kapama sırasında kırıldı. (serviste 260 TL dediler çıkmacıdan 40 TL ye almak zorunda kaldım.)
    içeriden çeşitli yerlerden aldığım ilk günden bu yana tıkırtılar ve ses geliyor (çözüm bulunamadı)

ancak keyifli sürüşü, altının yüksek olması,yakıt tasarrufu (ayrıca peugeot ve citroenle ortak motor üretimleri yapıldığından motorlarının tamir ve bakımı her yerde yapılabiliyor) nedeniyle aracımdan çok memnunum.

satmamak için PRİNS sıralı sistem de taktırdım. km de 13-14 krş tüketimle daha da keyifli oldu.:)
    20 000 km de LPG ile yapmışım.

• Merhaba arkadaşlar bende çok baktım ford fision sıfır alacaktım ama kime sorduysam daha oturaklı bi araba al dedi sıkıntı yaşarsın fisionla dedi,çok düşündüm tamda i20 çıkmıştı gittim inceledim hoşuma gitti ve i20 aldım umarım iyi yapmışımdır...
  • İ20'nizi güle güle kullanınız.
    Herkesin görüşüne saygım var. Ancak kullanmadan, kulaktan dolma bilgilerle fikir üretmek ne kadar doğru o tartışılır.
    Hangi marka araç alacak olursanız olun önce kendiniz kullanın, bir de kullanıcıların tecrübelerini dinleyin.

Benim kişisel görüşüm fiyat/performans/bakım ve yakıt giderleri olarak en iyi araçlardan bir tanesidir. Kilometrede 135 kuruş yakar, 15.000 kmde bir bakımı vardır, bakım 250-300 TL tutar. İçi geniştir, yerden yüksektir, ferah ferah gezersiniz. Boyutu makuldür, her yere park edersiniz. Bu rakamlarla inanın öyle memnunumki aracımdan başka bir araç düşünemiyorum. Tabi bu gelirinize de bağlı. Araca ayırdığınız alım bütçesi ve kullanım bütçesi yüksekse Fusiondan çok daha iyileri tabiki var. Bir de beklentiler önemli. Araç bir otoban canavarı değil neticede. Böyle bir beklentisi olan başka araç baksın. Özetle az maliyetle sorunsuz keyifli gezi aracı diye özetleyebilirim.

Saygılar.

• Teşşekür ederim cümlemize kazasız belasız sürüşler.birazda donanımına göre pahalı geldi metalik renge ekstra 691tl istiyor ford.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 22 Temmuz 2009; 15:41:03 >
  • Bu görüşünüze katılıyorum. Donanım fiyata göre zayıf kalıyor. MP3 player yok, ESP yok, Cruise Control yok ......
    Artık 2010'a geliyoruz, otomobil firmaları bunları standart yapmalı artık.....
  • Motorlu Taşıt Verginizi Gelirler Vergi Dairesinin internet sitesinden Yapı Kredi Bankası Kredi Kartı ile yatırınca, Sonaxın temizleme, ince çizik giderme, cila, boya koruma hizmetinde %50 indirim kazanıyorsunuz. 240 yerine 120+kdv isterseniz 3 taksitle ödeme yapabiliyorunuz.

Ben benim fusion'a yaptırdım. Tüm ince çizikler, fırça izleri, asfalt, boya, vb gibi kalınıtılar gitti, araç aldığım günkü gibi parlamaya başladı, sadece taş izleri kaldı.

Herkese keyifli sürüşler.

Not: İzmirli arkadaşlar, Alsancak, Gaziemirden sonra Karşıyaka'ya da Sonax açılmış.
    Normal yıkama 15 TL. (Sünger ile temizlik, silerek kurutma ve hava ile aralarda kalan sular kurutuluyor)
  • Merhaba Arkadaşlar, Ben de 2006 1.4 TDCI aldım. Benim aracın kilometresi 92.000 civarı. Aldığım vatandaş 80.000 de bakımlarının yapıldığını söylüyor.
    Sizlere birkaç sorum olacaktı:
    1-Kaç km de bir bakım yaptırmak gerekiyor?
    2-Ankara'da servis olarak nereyi önerirsiniz. Aracın yedek anahtarı da yok, maltepedeki Tur otoya sorduğumda 200-250 TL tutar dediler..
    3-Lastik olarak ne tavsiye edersiniz? (Üzerindeki lastikler pek iyi değil, ayrıca araç içeri çok fazla yol sesi alıyor. Umarım bu sadece lastiklerden kaynaklanıyordur.)
  • Merhaba,
    Güle güle kullanın, aramıza hoş geldiniz, aldığınız fiyatı yazarsanız biz de piyasalardan haberdar olmuş oluruz.
    Sorularınızadan 2 tanesine cevap yazabileceğim.:
    1) 15bin KMde bir bakım yaptırmanız gerekiyor. (Ancak dizel araçlar hava filtresinden çok hava çektiği için hava filtresi Türkiyemin tozlu yollarında çabuk kirleniyor, ben 7500kmde bir filtremi değiştiriyorum, en azından hava ile temizlerseniz iyi olur)
    3) Lastik olarak Goodyear veya Michelin tavsiye ederim. Ben 60.000 km'de üzerinde gelen çin lastiklerini Goodyear ile değiştirdim, ses ve yol tutuş çok fark etti. Araç sert bir araç. Çok sert lastik almayın.

Keyifli sürüşler
  • merhaba bende ford fusion almaya niyetlendim.bu arac icin ne dersiniz
    http://hanoto.araba.com/2141385.html
    21000 kmde ve 21000tl.50tl lik benzinle kac km yapar ortalama buaraclar?birde dikkat ediyorum hep satilanalari 30000 km altında.memnun olunmayıp satılma nedenleri ne olabilir?tesekkurler
  • öncelikle inşallah iyi bir araba alırsınız bu araba için şunu söyliyeyim bu araç otomatik vites fusion ların otomatık vitesleri sorun çıkartıyormuş o yüzden pek tutulmuyor ayrıca benzinli bir araç eğer yakıtta tasarruf istiyorsan bunun dizelini almanı tavsiye ederim benzinlinin yakıtı biraz fazla gelebilir ama ben lpg takarım diyorsan bende var yakıt çok düşüyor ayarıca satılanların çoğu 30000 km altında olduğuna katılmıyorum bu araçta çok iyi sürüş keyfi yaşarsın altı yüksektir yol tutuşu iyidir aile arabasıdır donanımı orta sınıf bir araba için fena değildir ama biraz sert bir araçtır ben sürekli asfalt yolda kullanıyorum benim için iyi bir araba stabilize yolda araçtan ses gelebilir bu can sıkıcı olabilir ama araçta herhangi bir sorun olduğundan değildir bu sert bir araç olduğundan dır. parthenios senin baktığın araç biraz fiyatı yüksek geldi bana ve son olarak bu araçla uzun yolda araç sürmek bana göre çok zevkli ben araçla benimki benzin lpg li iyi bir lpg klima açıkken 180 yaptım araç banamısın demedi ve hiç bir rahatsızlık vermedi devam etmey korktum dahada gidebilirdi

NOT:arkadaşlar ben bildiklerimin aklıma gelin yazdım daha çok şey var tabi benim araçla ilgili düzelsi daha iyi olur dediğim tek şey sert oluşu bunu nasıl halledebilirz bilgisi olan varmı özel lastikmi hangi lastikleri alırsak bu azalır yazarsanız sevinirim.

• Merhaba,
    Otomatik vites konusuna açıklık getirmek istiyorum. Benzinli Fusionlarda klasik otomatik vites kullanılıyor ve sorun çıkarmıyor diye biliyorum. Ancak Dizellerde tiptronik tipi otomatik vites kullanılıyordu. Yani sizin yerinize debriyaja basan, vites değiştiren, beyin ve motorlardan oluşan bir sistem. Bu sistem özellikle çok dur kalk trafiklerde kitlenme sorunu yaşıyor diye duydum. Hatta Ford otomatik dizel satmamaya başladı. Bu konuda Ford servislerinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Selamlar
  • arkadaşlar ford fusion 1.4 2009 model aldım ama arka camlar manuel bunu nasıl otomatik yaptırabilirim ve fiyat ne kadar bilgi verirseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: fox

Merhaba Arkadaşlar, Ben de 2006 1.4 TDCI aldım. Benim aracın kilometresi 92.000 civarı. Aldığım vatandaş 80.000 de bakımlarının yapıldığını söylüyor.
    Sizlere birkaç sorum olacaktı:
    1-Kaç km de bir bakım yaptırmak gerekiyor?
    2-Ankara'da servis olarak nereyi önerirsiniz. Aracın yedek anahtarı da yok, maltepedeki Tur otoya sorduğumda 200-250 TL tutar dediler..
    3-Lastik olarak ne tavsiye edersiniz? (Üzerindeki lastikler pek iyi değil, ayrıca araç içeri çok fazla yol sesi alıyor. Umarım bu sadece lastiklerden kaynaklanıyordur.)

Öncelile hayırlı olsun. Aynı araçtan ben de mayısta aldım. Sakıncası yoksa kaça aldınız??

1. Bakım 15.000 km de 1 ama siz bence hemen bakıma sokup yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresini değiştirin ve diğer aksamlara da baktırın (balata vs.)
    2. Forumları okursanız (burayı ve diğer ford forumlarını) herkesin servis konusunda farklı görüşleri var. Bildiğiniz ve tanıdığınız yer en iyisidir. Servisin avantajları ve dezavantajları var. Özel servisin avantaj ve dezavantajları var. Yedek anahtar benim de yoktu Carrefourda anahtarcı var internetten sizi duydum diye gittiğinizde çok ilgileniyorlar. Kumandasız 80 kumandalı anahtarı 130 TL 'ye (emin değilim yanılıyor olabilirim ama yaklaşık bu fiyat) garantili yapıyorlar. Ben yedeği kumandasız yaptırdım.
    3. Lastik için de forumları takip edince farklı görüşler var ama Michelin ve goodyear ön plana çıkıyor. Arkadaşların da dediği gibi araba zaten sert; yumuşak bir lastik almak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vurdi -- 31 Temmuz 2009; 8:56:32 >

• @vurdi ve @35MMUTLU35
    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
    Araca fiyat olarak 19.250 demişlerdi.
    Peşin 18.000'e verirlerdi büyük ihtimalle.
    Biz takasla aldık.
    1999 model Opel Combo + 10.500 'e maloldu.

Servis konusunda yine de bir yer tavsiye ederseniz çok sevinirim.
  • İzmirde 3 yetkili servis var.

Otokoç
    Duğles
    Arkas

Ben Arkas'a götürüyorum. Memnunum.

Not: Özel servis bilmiyorum. Bilenler paylaşırsa, garantisi dolunca kullanabilirim.
  • 1.6 tdci motorda bile klima açılınca biraz performans kaybı hissediliyor. Acaba chip tuning ile %10-20 performansı arttırsak bu problem gidermi diye düşünüyorum... (http://www.fordclubtr.com/forum/index.php?s=c5fb90969b20c2f0e587d7c8402a2e65&showtopic=180854 )

Ayrıca İzmir sıcağında klimam yetmiyordu. Camlara film yaptırdım, şimdi aracı gölgeye parketmişsem klimayı 1veya 2 de kullanarak yeterli serinlik alabiliyorum, güneşe parketmişsem 3-4 istiyor. Ancak artık klimaya yüklenmiyorum. Kesinlikle klima performansı için film tavsiye ederim.

• Merhaba foruma yeni üye oldum. Bende 2006 model, makyajlı kasa, 1.4 TDCI, 32000 km'de Fusion var.
    Araç 2006 model makyajsız kasa. Bence 2006 ve yukarısı makyajlı kasa dizel al. Dizel olarak 1.6 tavsiye ederim. Bu aracın dizeli varken benzinlisini yakıt ekonomisi açısından tavsiye etmem. Biraz daha raştır. İnşallah gönlüne göre bir araç bulursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35MMUTLU35

1.6 tdci motorda bile klima açılınca biraz performans kaybı hissediliyor. Acaba chip tuning ile %10-20 performansı arttırsak bu problem gidermi diye düşünüyorum... (http://www.fordclubtr.com/forum/index.php?s=c5fb90969b20c2f0e587d7c8402a2e65&showtopic=180854 )

Ayrıca İzmir sıcağında klimam yetmiyordu. Camlara film yaptırdım, şimdi aracı gölgeye parketmişsem klimayı 1veya 2 de kullanarak yeterli serinlik alabiliyorum, güneşe parketmişsem 3-4 istiyor. Ancak artık klimaya yüklenmiyorum. Kesinlikle klima performansı için film tavsiye ederim.

bende izmir'de oturuyorum.cam filmlerini nerede ve ne kadara yaptırdınız acaba? birde fusion'un fotolarını buraya koyabilme imkanınız olur mu?

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.