sayyn arkada?lar ben pek forum kullanamasy bilmiyorum yanly? yaparsam affola (ya?ym 56)
benim 2005 model 1.5 dizel ford c max arabam var son zamanlarda sanki turbo zaman zaman devre dysy kalyyor gibi .örne?n trafik ysy?ynda durdu?um da oldukça serii kalkys yapan aracym bazen gitmiyor ne kadar gaz pedalyna bassam fark etmiyor .rampada vites küçültünce ayny ?eyler oluyor.
tamircim hava akysmetreden olabilir diyor,
yardymcy olacak arkada?lara ?imdiden minnet duyar tesekkür ederim.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Konunuzu uygun yere taşıdım..
ustanız öyle diyorsa alın hava akışmetre spreyi ve temizleyin.
hava akış metreyi temizlemek yüzde 10 şanstır. temizlerken yağ içermeyen temizleyiciler kullanıp iyice kuruduktan sonra yağsız ve tozsuz temiz eldivenle takılmasına özen gösterin. eğer araç bu temizlikten sonra çok yakar ve siyah duman atarsa geçmiş olsun. 250 kagıta yenısını alın takın
quote:
Orijinalden alıntı: erkmenson
hava akış metreyi temizlemek yüzde 10 şanstır. temizlerken yağ içermeyen temizleyiciler kullanıp iyice kuruduktan sonra yağsız ve tozsuz temiz eldivenle takılmasına özen gösterin. eğer araç bu temizlikten sonra çok yakar ve siyah duman atarsa geçmiş olsun. 250 kagıta yenısını alın takın
özel spreyi kullanırsanız şansınızı oldukça yükselirsiniz. 20 tl. bence denemeye değer.
teşekkürler spreyle deneyip tekrar yazarım.
quote:
Orijinalden alıntı: aliayhan15
teşekkürler spreyle deneyip tekrar yazarım.
yannız bizim ustalara giderseniz balata spreyi veya karburator spreyi kullanmaya kalkar. bunlar da büyük ihtimal sensörü bozar. hava akış debimetre temizleyici veya ingilizce olarak maf sensor cleaner adıyla internette bulup ustaya götürmeniz gerek.