Şimdi Ara

ford kuga 1.6 EcoBoost a tüp taktıracağım yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
18.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ''Bu tarz tiplere'' dediğin insanlar senin yaşının 2x katında gerçek hayatta kullanamayacağın kelimeleri buradada söyleme
  • ayko A kullanıcısına yanıt
    Uzun vadede sıkıntı olabilir , riske atmayın derim. Keyfinize bakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nejoz

Uzun vadede sıkıntı olabilir , riske atmayın derim. Keyfinize bakın

hadi ya tuh
  • quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

Aslında sorun arabada lpg olması değil.

Fabrika çıkışı olsa tamam sorun yok ancak sıfır arabaya o kadar para verip sonra da üçüncü parti donanımları taktırıp orjinalliğini bozanlara bu sitemler.

Kötü bir ustaya düşersen arabadan soğuyup sattırmaya kadar götürür lpg denilen şey. İlle benzinli istiyorsan atmosferik alırsın, 100 km/h hıza 2 saniye geç çıkarsın.

2500 liraya telefon aldın, kontör alacak paran yoksa hesaplarda bir sorun var demektir.

Kabahat yüzde yüz tüketicide değil ancak bu fahiş fiyatlara yaşıyorken memlekette herkes bilinçli tüketici olmak zorunda.

Boşver kardeşim doğru söyleyeni kimse dinlemez burada, hız sınırının 120 kmh olduğu ülkede 150-200 bg lik araca para bulurlar yakıtına bulamazlar.
    yollar apaçi doldu can güvenliğimiz kalmadı zaten ,çocuklar okula giderken bile korkuyoruz, birde tüp taktırıyorlar üç kurus kâr için, dizel alın diyoruz onada kızıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

Aslında sorun arabada lpg olması değil.

Fabrika çıkışı olsa tamam sorun yok ancak sıfır arabaya o kadar para verip sonra da üçüncü parti donanımları taktırıp orjinalliğini bozanlara bu sitemler.

Kötü bir ustaya düşersen arabadan soğuyup sattırmaya kadar götürür lpg denilen şey. İlle benzinli istiyorsan atmosferik alırsın, 100 km/h hıza 2 saniye geç çıkarsın.

2500 liraya telefon aldın, kontör alacak paran yoksa hesaplarda bir sorun var demektir.

Kabahat yüzde yüz tüketicide değil ancak bu fahiş fiyatlara yaşıyorken memlekette herkes bilinçli tüketici olmak zorunda.

sıfır değil 2013 model
  • Minimum 2 x 2.5, 3 x olanları da var ama işte akıl yaşta değil başta.

90.000Tllik araca LPG mi takılır diye tepki veriyorlar.

Ama asıl onların anlaması lazım ki devir ekonomi devri.
  • yahu adamlar motora kasko bile yapiyor aklinizda kalmasin diye lpg takarken .neymiş sorunluymuş şuymuş buymuş.bilip bilmeden salliyorlar.

takilir arakadaşim gayette ekwonomik olur fazla km y
  • quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

yahu adamlar motora kasko bile yapiyor aklinizda kalmasin diye lpg takarken .neymiş sorunluymuş şuymuş buymuş.bilip bilmeden salliyorlar.

takilir arakadaşim gayette ekwonomik olur fazla km y
    Ekonomi yapacagim diye pesinen 5-6bin verip riske girmeye gerek var mi?

Biraz daha ekonomik kullanmaya ozen gosterin(zaten lpg takinca da araba agirlasiyor, performansi azaliyor.) Lpg ye yatiracaginiz 5-6 bini de degerlendirmeye calisin.

Lpg taktirdiniz 1 sene ekonomi yaptiniz ikinci sene bir masraf cikarsa yaptiginiz ekonomi yine gumleyecek.

Atmosferik bir arac olsa 1000liralik atiker vs takilabiliyor olsa oneririm ama 5-6bin vermek pek mantikli gelmedi.

Benzine ayda 100 150tl fazla vermek insani psikolojik olarak kotu etkiliyor ama 5-6bin vermek o kadar etkilemiyor nedense.

• Hocam vialle lpdi sistemini araştırın. Ben 200 hp aracımda lpfi (manifolda sıvı lpg püskürtmeli) sistem kullanıyorum 25000 km oldu çok memnunum. Benzin ve lpg arasında performans farkı hiç yok, filtre bakım masrafı da yok, montajdan sonra hiç gitmedim ustaya. Tsi motorda lpdi kullananlar da memnun diye biliyorum lpg başlığında vialle konusunda paylaşımları vardı. Tek sorunları bazen geç çalışma yapmasıydı sanırım. Konya'da Ece otogazı, Ankara'da asil otogazı arayarak ayrıntılı bilgi de alabilirsiniz. Direk enjeksiyon motor olduğu için onlar daha iyi bilgi verirler artısını eksisini anlatıyorlar.
  • Automobilista kullanıcısına yanıt
    Akıl tecrübe ile olgunlaşır ) Devir ekonomi devri derken epey güldüm Bir an maaşlı çalışan olduğunu sandım sonra kim olduğunu hatırladım. Çok yaşa

Evet, 90 000 tl'lik arabaya lpg takılmaz. Ama insanları bu araçları almaya ve kullanmaya iten şey devletin kendisi.

Eğer aracım yeni ve turbo olmasa idi çok kez kaza yapabilirdim. Yol durumu, sürücülerin acemiliği gibi yığınla bilinmeyen var. Hataları tolere edebilecek bir araba şart.

LPG montajı biraz piyango işi. Firmalar kurumsalız dese de değiller. Ustanın elinin becerisine kalmış bir konu lpg montajı. O araç çok yeni. Daha evvel üstünde denenmiş yapılmış montaj sayısı diğerlerine göre göreceli olarak az. En ufak sorunda servis o aracı bütünü ile garanti dışı bırakmak için elinden geleni yapacaktır.

Kısacası, bekara karı boşamak kolay. Bu iş akıl değil görgü işi. Biraz büyümen gerek.

• Kalavun kullanıcısına yanıt
    Mesele 90.000Tllik araç olması değil işte ama burada 90.000Tllik turbo araca takılır mı? diyenler var.Kısaca takılır mı? Takılır. Olay bu.
    Ben gereksiz yok turbolu araca lpg mi olur dyenlere kızıyorum.Bu araca düzgün bir montaj ile takılırsa sorun olmaz diye kendinizde diyorsunuz.Araç bu arada 2013 yani garantisi bitecek zaten ya da bitti.
  • Itibar konusundan bahsetmiş birileri. Arkadaş hiç kafanız çalışmıyor mu. Geçen gün lpg konumunda gidiyorum. Baktım hiç itibar görmüyorum. Köpekler bile kovalamıyor arabayı. Kalabalık bir durakta trafik sıkıştı. Baktım duraktakiler sırtını dönmüşler hiç bakmıyorlar. Hemen benzin konumuna aldım. Hepsi yüzünü bize döndü. Duraktaki kız gülümsedi. Sonra hanımın çimdirmesiyle lpg konumuna geçmem bir oldu. Itibar gerekince benzin konumuna alırsın olur biter.
  • Automobilista kullanıcısına yanıt
    Akıl yaşta değil başta ama bu küçüksün diye büyüklerden daha akıllısın anlamınada gelmez yaşın gereği anlayamadığın şeyler var ben herşeyin en iyisini biliyorum mentalitesini bırak ayrıca daha akıllı bile olsan bu senin saygısızlık yapmanı haklı yapmaz birşeyler biliyorsun ama daha öğreneceğin çok şey var
  • Bu araca prins ya da icom ile sivi sistem lpg taktirabilirsiniz. Sorun çıkmaz. Fiyatlari 6000tl seviyesindedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccecy -- 2 Nisan 2015; 18:57:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayko

bu motora uygun tüp taktıracağım ne kadar tüp fiyatları bilgilendirirseniz sevinirim

Buradan dişe dokunur yorum çıkmaz size. LPG ile dört dörtlük kombinasyon olur o araç. Aşağıdaki linkten devam edin...

http://www.fordclubtr.com/forum/topic/261620-kuga-i%C3%A7in-direct-liquimax-sistemi/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kalavun

Akıl tecrübe ile olgunlaşır ) Devir ekonomi devri derken epey güldüm Bir an maaşlı çalışan olduğunu sandım sonra kim olduğunu hatırladım. Çok yaşa

Evet, 90 000 tl'lik arabaya lpg takılmaz. Ama insanları bu araçları almaya ve kullanmaya iten şey devletin kendisi.

Eğer aracım yeni ve turbo olmasa idi çok kez kaza yapabilirdim. Yol durumu, sürücülerin acemiliği gibi yığınla bilinmeyen var. Hataları tolere edebilecek bir araba şart.

LPG montajı biraz piyango işi. Firmalar kurumsalız dese de değiller. Ustanın elinin becerisine kalmış bir konu lpg montajı. O araç çok yeni. Daha evvel üstünde denenmiş yapılmış montaj sayısı diğerlerine göre göreceli olarak az. En ufak sorunda servis o aracı bütünü ile garanti dışı bırakmak için elinden geleni yapacaktır.

Kısacası, bekara karı boşamak kolay. Bu iş akıl değil görgü işi. Biraz büyümen gerek.

Amma abarttınız. Kuga 2013'te piyasaya girdiğinde 60bin liradan satıldı. 4 çeker, otomatik vites, güçlü, kaliteli bir crossover varsa bu fiyata onu konuşalım. Üstelik sıvı sistem lpg dönüşümü yapılacak.

Beğenmeyenler crv dizel otomatik 4 çekeri beklesinler. 2 tane kuga parasına alırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-18F1A75FA

quote:

Orijinalden alıntı: Kalavun

Amma abarttınız. Kuga 2013'te piyasaya girdiğinde 60bin liradan satıldı. 4 çeker, otomatik vites, güçlü, kaliteli bir crossover varsa bu fiyata onu konuşalım. Üstelik sıvı sistem lpg dönüşümü yapılacak.

Beğenmeyenler crv dizel otomatik 4 çekeri beklesinler. 2 tane kuga parasına alırlar.

Alıntıları Göster
    valla hocam ford forumuna baktım memnun olan da var sorun yaşayanda.

çok km yapmıyorsanız bence bulaşmayın. ben de kuga sahibiyim, araç her açıdan süper ama 11-12 arası yakıyor işte. aracı alırken bunun farkında olmak lazım.

• ayko A kullanıcısına yanıt
    Hocam forumda Mehmet usta var onunla bir görüş. Ben telefonla görüştüğümde takılıyor dedi. Tam emin değilim ama 7.500 gibi bir fiyatı vardı. Kendisi ile görüşürseniz sizi detaylı bilgilendirecektir.
  • Sıvı lpg de sübapları haşlıyormuş haberin olsun, bence sat dizel megan al kurtul.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Sıvı lpg de sübapları haşlıyormuş haberin olsun, bence sat dizel megan al kurtul.
    Millet arabasına tüp taktırınca birilerine enteresan şeyler oluyor. Yahu sanane. Adam ister tüp takar ister yakar. Takmasanız iyi olur diye tavsiye verilebilir. Bizimkiler linç edecekler adamı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.