Şimdi Ara

.::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::. (533. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.980
Cevap
105
Favori
718.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 531532533534535
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben bu sistemden taktırdım ve kullanıyorum. yaklaşık 7 ay oldu ve memnunum. herhangi bir sorun yaşamadım. takılma veya donma yaşamadım. sistemin teknik özelliklerinden çok anlamıyorum ama başka sorunuz varsa cevaplayabilirim.
    www.navitech.com.tr
    Navitech - Navigasyon, Tablet, Ses ve G�r�nt� Sistemleri | Navitech AX-1024K Ford Kuga Navigasyon ve Multimedya Ara� Bilgisayar�
    https://www.navitech.com.tr/products.asp?id=54&pid=818

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haacar -- 25 Ocak 2019; 9:2:16 >

• haacar kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.

Cihazınız sanırım 8 inçlik AX-1024K sanırım. Güzel bir sistem; sony tuş takımı, otomatik park, v.s. destekleniyor bildiğim kadarıyla. Navitech'in sitesi bilgi açısından çok kötü. Sistem özelliklerini ancak Ford servislerden öğrenebildim.

Ancak artık satışı yok sanırım. Ford servisi de Cyclone'lardan sonra bir dönem takmış, ancak şimdi stoklarda yok. Gerçi takma fiyatı olarak 4000 TL gibi bir rakamla verdiler (olsaydı ellerinde). Gerçi sipariş verdiklerini, beklediklerini söylediler.

Ford'lar maalesef diğer çoğu araçta (örneğin Volkswagen gibi) standart sistemlere müsade etmiyor. Rusya, Çin v.s. birçok yerde forumdan insanlarla konuştuğumda her ülkede kullanılan sistemlere ilişkin farklılıklar olduğu gibi, aynı ülkede satılan araçlarda bile birtakım farklılıklar bulunduğunu öğrendim.

Aslında arzu ettiğim 10 inç ve üzeri sistemler. 10.4 veya 12.1 sistemler aliexpress'de mevcut, ancak taktığınızda ön sensörlerin ve hatta arka sensörlerin çalışmama ihtimali de mevcut.

Rusyada custom ROM'lar gördüm, ancak denemek riske tabi.

Piyasada 1.500 TL civarlarında çok güzel (auto-park hariç sensörler ve klima kontrolleri çalışıyor) 9.1 inç sistemler (sim kart da dahil) yok değil aslında, ancak bu sefer de sony paneli kısmen veya tamamen devre dışı oluyor. Sizin sisteminiz o yönden güzel. Bir de piyasadakilerin çoğu 1gb/16gb sistemmler. Kasılma olmaması için en azından sizinki gibi 2gb/32gb olması lazım. İstanbul'da 4gb/16gb çok güzel 9.1 sistem buldum, ön sensörler çalışmıyor! Auto-parkı geçtim, zaten benim için anlamsız bir özelliklik. Sony panel de uçuyor. Yani, gövdede süs dşında işlevinin olmaması estetik açıdan iyi olabilir ancak tuhaf bir durum oluyor.

Sitede tesla veya dikey ekran (vertical screen) getiren arkadaşlar olduğunu görünce tecrübelerinden istifade etmek istedim.

Elbette, sorunsuz bir sistemleri varsa, benzer şekilde ben de aynı yerden sipariş verebileceğimi düşündüm.

Dediğim gibi, birçok mağaza ile yazıştım, her biri başka şey söylüyor, hatta Türkiye'ye bir müddet satmama kararı alanlar bile var.

Çinde işim gereği 3 ay kaldığım zaman oldu, nasıl çalıştıklarını biliyorum.

Ama artık pek bir bağım yok, o nedenle kullanıcı tecrübesi önemli. Eminim benim gibi almak isteyen arkadaşlarım vardır.

Hazır sizin gibi kıymetli bir kardeşimi bulmuşken sorayım:
    Sizin sisteminizde klima altında bulunan park sensörü tuşu çalışıyor mu?
    Klima kontrollerini ekrandan yapabiliyor musunuz, yoksa sadece gösterimi mi var?
    OBD2 ve TPMS kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız Bluetooth mu yoksa WIFI üzerinden mi OBD2 bilgilerini alıyorsunuz?
    Ön kamera bağlantısı yaptınız mı? Yaptıysanız, kamera kablosunu motor bölümünden yolcu bölümüne nereden geçirdiniz?

Bakalım, şimdilik aliexpressden bir iki 10.4-12.1 inç sistem gözüme kestirdiğim oldu. acelem yok, sizin gibi kıymetli kullanıcılarla konuşa konuşa bir seçenek bulacağım.

Yardımız ve nezaketiniz için tekrar teşekkür ederim.

• xwing X kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. sorularınıza tek tek cevap vermeye çalışayım.

Evet cihazım o. benim aracın style donanım olduğu için otomatik park ve geri görüş kamerası orjinalde yoktu zaten. bu ekranla geri görüş kamerası da beraber takılıyor ve sorunsuz çalışıyor.

Dediğim gibi ben 7 ay önce taktırdığım için şu anda hangi cihazları takıyorlar bilmiyorum ama o zaman ankara otokoç ve tur oto bu cihazı takıyordu.

Bu cihaz takıldığında radyo kumandaları yerinden sökülmedi. dolayısıyla tüm tuşlar çalışıyor. yani dokunmatik ekrandan da alttaki tuş takımından da ''radio'' tuşuna bastığımda radyo açılıyor. ya da ''phone'' tuşuna bastığımda telefon menüsüne giriyor.

Benim aracımda donanıma bağlı olarak klima kontrollerinin altında sadece start&stop tuşu var.

Klima kontrolleri ekrandan yapılmıyor. sadece gösterimi var.

tpms sistemi var ancak ayarları ekrandan yapılmıyor. gösterge tablosundaki ekrandan tpmsye erişiliyor. wifi ya da bluetooth üzerinden mi alıyor bilgileri bilemiyorum.

ön kamera bağlantısı yapmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haacar -- 25 Ocak 2019; 17:5:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

4. Yıl bakımı yapıldı.

Fren sıvısı, balatalar, lastikler ön arka, balans dahil 1450 TL.

Birde güncelleme yapıldı, araç daha bir yumuşak oldu sanki vites konusunda.

5. yılda triger varmış ama km düşük daha idare eder dendi.

Arada bilgi verelim.
    Bende de 1.5 kuga var titanyum paket 2 ay önce aldım. 2016 model trafiğe çıkısı 2017. Subat ayında bakıma girecek 24 bin kilometrede su anda. 2 bin TL fiyat çıkardılar uygun mudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tferrooxidans T kullanıcısına yanıt
    Çok gibi neler yapılacak?

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Alalı 2 ay olduğu için sayfasından bakmaya çalışıyorum ama net Bilgi maalesef bulamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Çok gibi neler yapılacak?
    Motor yağı. Hava, yağ, polen filtreleri ve bujiler değişecekmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: tferrooxidans

Motor yağı. Hava, yağ, polen filtreleri ve bujiler değişecekmiş

Alıntıları Göster
    Fazla hocam başka yerlerden fiyat alın.

• haacar kullanıcısına yanıt
    Tekrar cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ben de Ankara'da ikamet etmekteyim bu arada.

Aynı cihazdan takıyorlar, ancak ellerinde yok. Sanırım Navitech'den sipariş etmişler, bekliyorlar.

Navitech sattığım 2nci aracımda vardı (Skoda Octavia). 5 yıl kadar once taktırmıştım, oldukça da memnundum. Android değildi, ama güzel bir sistemdi. İnşallah siz de benim gibi memnun kalarak kullanırsınız.

Orta konsolun çalışması güzel, orjinalliği bozulmuyor. 2gb/32gb olması da iyi, muhtemel kasılmıyordur. Android 7 olması da güzel, play store'dan birçok uygulamayı indirip, kullanabilirsiniz.

Dediğim gibi 10.4 veya 12.1 inçlik sistemler önceliğim, ancak mevcut sensörlerimden de vazgeçmek istemiyorum (oto-park dışında). Eğer olumsuz görüşler duyarsam, muhtemelen ben de sizing gibi 8-9 inçlik sistemlere yöneleceğim. O sırada Navitech'ler de gelir sanırım :)
  • xwing X kullanıcısına yanıt
    Evet herhangi bir kasılma veya donma yaşamadım şimdiye kadar. dediğiniz gibi uygulamalar yükleniyor ve sorunsuz kullanılabiliyor.
  • Arkadaşlar yeni 1.5 ecoboost motor eski 1.6 ecoboost motora gore hizlanma ve alt devirlerede ivmelenme haricinde ne gibi sizlere bir konfor vadetti
    Acikcasi 1.6 ecobbost kugami zararrina 2 ay bekledikten sonra trendx otomatik aracımı zararrina satmistim.ancak çok özlüyorum
    Korkum yine alip 4 yil kulkanirsa zarar etmek
    Tiguan 1.4 tsi dsg ile arasında kararsiz kaldim sonucta vw hakim bir piyasasi var
    Bir de vialle sivi sistem haricinde karma lpg olmayan yeni sistemler var mı sonucta bu arabaya lpgsiz binilmez

• Arkadaşlar yeni 1.5 ecoboost motor eski 1.6 ecoboost motora gore hizlanma ve alt devirlerede ivmelenme haricinde ne gibi sizlere bir konfor vadetti
    Acikcasi 1.6 ecobbost kugami zararrina 2 ay bekledikten sonra trendx otomatik aracımı zararrina satmistim.ancak çok özlüyorum
    Tiguan 1.4 tsi dsg ile arasında kararsiz kaldim sonucta vw hakim bir piyasasi var
    Bir de vialle sivi sistem haricinde karma lpg olmayan yeni sistemler var mı sonucta bu arabaya lpgsiz binilmez

• atsuma kullanıcısına yanıt
    1.6 motor hızlanma konusunda 1.5'e göre daha iyi yalnız. Alt devirlerde de 4*4 daha sık devreye girdiğinden daha çabuk toplar.

1.5 Çin vergi sistemi için yapılmış bir motor.

Kuga uzun süre kullanacaksanız 0 alınır. Yoksa benzinli 4*4 tüm araçlar vw hariç zarar ettirir.

Ha onda da alırken zarar ediyorsunuz zaten.

• Sonuçta 2. El alacağım ama 2. El aldigim trendx otomatigi o zaman icin 65.000 tl ye almistim zor bela 60000 tl zor sattim arabanin tipi güzel sahibinden com da begenen cok bir kere ama adi cikmis cok yakiyor diye

• atsuma kullanıcısına yanıt
    E yakıyor çünkü

1700 kg 4*4 180 beygir araç için iyi aslında yakıtı.

• quote:

Orijinalden alıntı: xwing

Tekrar cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ben de Ankara'da ikamet etmekteyim bu arada.

Aynı cihazdan takıyorlar, ancak ellerinde yok. Sanırım Navitech'den sipariş etmişler, bekliyorlar.

Navitech sattığım 2nci aracımda vardı (Skoda Octavia). 5 yıl kadar once taktırmıştım, oldukça da memnundum. Android değildi, ama güzel bir sistemdi. İnşallah siz de benim gibi memnun kalarak kullanırsınız.

Orta konsolun çalışması güzel, orjinalliği bozulmuyor. 2gb/32gb olması da iyi, muhtemel kasılmıyordur. Android 7 olması da güzel, play store'dan birçok uygulamayı indirip, kullanabilirsiniz.

Dediğim gibi 10.4 veya 12.1 inçlik sistemler önceliğim, ancak mevcut sensörlerimden de vazgeçmek istemiyorum (oto-park dışında). Eğer olumsuz görüşler duyarsam, muhtemelen ben de sizing gibi 8-9 inçlik sistemlere yöneleceğim. O sırada Navitech'ler de gelir sanırım :)
    Daha önceki sayfalarda Çin'den 10.4 (veya 12.1 inç) sistem getiren veya bu sistemlere benim gibi ilgi duyan kardeşlerimden halen yardım beklemekteyim.

Sistemleri takan arkadaşlarım, son durum nedir?

Artık kimsede ilgi kalmadı mı?

• Aliexpress te satılan ürünlerin bazılarında, müşteri yorumlarına ve resimlerine bakarak söylüyorum, trimlerde uyumsuzluk var. Geçme yerleri cuk oturmuyor ve aralık kalıyor. Buna çok dikkat edip almak lazım yoksa inanılmaz çirkin duruyor. Benim aklıma en çok yatan model SINOSMART diye bir marka. Fakat benim aracım selective tekno paket olduğu için birçok özelliğin çalışmayacağından korkuyorum. Aracım 6 yaşına geldi ve şöyle iç ortamı hareketlendirecek demodelikten kurtaracak bir yatırım yapmak istiyorum fakat benimde kafamdaki soruların cevabını verecek bir cihaz hala bulamadım. Hem aracın orjinal özellikleri çalışsın hemde 8-9 inch android bir ekran olsun. Çokmu şey istedim
  • Arkadaslar S.a 2 ay önce garantisi daha 1 ay önce bitmiş Ford Kuga 1.5 ecoboost ikinci el araç aldım. Aracı 1 hafta sonra kontrol ettiğimde soğutma suyunda eksilme olduğunu fark ettim. 1.6 ecoboostlar da sıkıntı vardı ama 1.5 ler de yok yeni nesil diye biz bu aracı aldık. Sonra Alanya Ford Otokoç servisine götürdüm aracı. Araç bizde kalacak inceliyecez dediler. Araç servis bakımlı olduğu içinde Ford iyi niyetten bunu karşılayacak dediler. Aracımı bıraktıktan 3 gün sonra aradılar motoru indirecez masrafları sizin karşılamanız gerekiyor dediler. Duyun arkadaşlar Ford daha 40 bin deki motoruna bile sahip çıkamıyor. Şu an bize yaklaşık 10 bin masraf çıkardılar. Ford un bu motorlarının hepsi arızalı ve sahip çıkmıyor. Sizden ricam aranızda çok tecrübeli arkadaşlar var ben sunan ne yapabilirim benim sorunum neyden kaynaklanmıştır sizce ? Yoksa ford a dava mı açsam yada satan galericiye mi dava açmalıyız ne yapacağımızı şaşırdık.Birkactane ustaya gittim kimisi sogutmadandir diyor kimisi üst kapak çatlamış olabilir diyor deneyecez diyor enaz 10 bin masraf çıkarıyor onlarda belkide 15 bin.Lutfen yardım edin 100 bin tl bağladım araca şimdi benim neyapmam gerekir.

• Merhabalar, 2015 model otomatik ford kuga almayı düşnüyorum. 1.5 ve 1.6 motor konusunda karar vermedim.
    bu iki motordan sağlamlık, performans, yakıt tüketimi vb. özellikleri bakımından hangisi daha iyidir?
    araç alırken nelere dikkat etmeliyim,
  • 
Sayfa: önceki 531532533534535
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.