Şimdi Ara

Format atıyorum virüs silinmiyor! Çıldıracağım! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • konuyu hortlatmışsınız arkadaşlar. ta 22 kasım 2005 de yazdığım mesajımı görünce "bunu ben mi yazmışım allah allah" dedim kendikendime:) sağolun bir ara nostalji yaşattınız bana:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 11 Ocak 2006 4:20:13 >
  • eee sorun nasıl çözüldümü bari,şimdide sen anlat bakalım
  • Bios'a yerleştiğini sanmıyorum.Bios a yerleşen virüsler w32 tarzı degildir.Upload felan yapmazlar.Aklıma gelenler
    1-XP kurduktan sorna kurdugun bir programda (örneğin winrar) virüs vs olabilir.
    2-XP kurulduktan sonra hiç birşey kurmasan bile sürekli aktif ip aralıklarını tarayıp worm gönderen sistemler mevcut(Ddos ta kullanmak için).Senin upload dediğinde zaten o anda istemeden bir Ddos saldırısına katılman demektir.Zaten bu dediğimi microsoftta doğruluyor.Dahili firewall kapatıldıgında XP de uyarı veriyor bazı wormlar sisteme girebilir diye.

çareler:XP kurduktan sonra hiç bir program kurma,İnternete bağlanma kabloyu çıkar.Dışardan bir CD den SP2 kur,Anti virüs kur.Daha sorna internete bağlanınca hiç bir siteye felan girmeden direk windows update sitesine gir.Son güncelleştirmeleri download et.

Kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

1. BIOSA YERLESEBILIR BIOS UPDATE ILE KALDIRABILIRSIN
    2. VIRUS IP NDEN YENIDEN KENDINI BILGISAYARINA YERLESTIREBILIR FORMAT ESNASINDA INTERNETTEN AYRI BILGISAYARINI
    3. LAPTOPLARIN OZELLIKLE IBM OLANLARINDA SISTEMLERINI KURTARMAK AMACLI HDD NIN BIR KISMI SENIN GOREMIYECEGIN BIR SEKILDE AYRILMISTIR. SEN BU BOLUMU GOREMEDIGIN ICIN BU BOLUMEDEMUDEHALE EDEMEZSIN VIRUS BU KISIMA YERLESTIYSE SUREKLI OLARAK KENDINI YENILIYORDUR FORMATTAN SONRA BU IHTIMALE KARSIN LAPTOPUNU SERVISE GOTURMEN GEREKEBILIR
    4. BILGISAYARINI KURDUGUN CD LERIN ICINDE VIRUS OLABILR FARKLI BI CD ILE YENIDEN DENEBILIRSIN
    5. CMD EXE VİRUS DEGIL XP NIN KOMUT ISTEMIDIR
    6. iexplorer.exe İNTERNET EXPLOERER DIR BILGISARIN ICINDEKI PENCERELERI VE INTERNETI ACAN ODUR O CALISMAZSA BILGISASARIN ICINDE DOLASAMAZSIN
    7. TMP LER OLABILIR
    8. DIGERLERININ VIRUS OLDUGUNDAN EMIN OLMAN LAZIM
    9. KUCUK BI IHTIMAL HHD DEN BOZULMUS ISE VERILERI OKUMAKTA GUCLUK CEKIYORSA SANA VIRUS GIBI GELEBILIR COK FORMAT DISKE YARAR SAGLAMAZ ZARARLIDIR BILESIN DISKIN OMRUNU KISALTIRSIN
    10. G A R A N T I S I V A R S A H I Ç U G R A S M A S E R V İ S İ N E V E R

muhtemelen 4.maddeden muzdaripsin,bios'a vs yerleşen virüsten olmaz bu söylediklerin.Çalıştığını söylediğin processleri google'a yazarsan ne amaçla çalıştıklarını,güvenli olup olmadıklarını öğrenebilirsin.

reg32ocx.exe için çözüm şöyle önerilmiş,

Bi cesit W32/Spybot turevi.

Temizlemek icin:
    1. Sistemini guvenli modda ac,
    2. Registry'den "reg32ocx.exe" ibarelerini kaldir. Registry'de su kayit altindadir: HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
    Bunlar altindaki reg32ocx.exe yi sil,
    3. C:\WINDOWS\SYSTEM\ dizini altina bulunan reg32ocx.exe dosyasini sil,
    4. Sistemini reboot et.
    5. Guncel yamalari kur. Antivirus uygulamani guncelle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwyne -- 13 Ocak 2006 18:10:58 >

• çareler:XP kurduktan sonra hiç bir program kurma,İnternete bağlanma kabloyu çıkar.Dışardan bir CD den SP2 kur,Anti virüs kur.Daha sorna internete bağlanınca hiç bir siteye felan girmeden direk windows update sitesine gir.Son güncelleştirmeleri download et.

işte olay bu daha önce bende söylemiştim, hiçbir siteye veya bir programa bağlanmasan bile internet bağlantını kurduğun anda virüs bulaşabiliyor bilgisayarina...nitekim benim her defasında yaşadığım bir olay.. internet bağlantını kurmadan önce bilgisayarinda yapman gereken tüm iyileştirmeleri yapmalısın önce.
    özellikle bi anti-virüs ve firewall kurduktan sonra internet bağlantını sağlarsan zaten programlar virüsün gelmesini engelliyeceklerdir.
  • sp2 kurulumu arkadasım sp2 yoksa nette 2 dakka gezsen pata kute yersin virusleri ayrıca once nete baglanmadan bak bakalım virusler ozaman etkin oluyormu yoksa bi yerden sp2 edin kur ondan sonra nete gir
  • Norton ile Goverment Wipe yapıp tekrar Windows kurunca temiz gözüküyordu sistem. Antivirüs ve antispy'lar aynı anda çalışırken bilgisayar hiç bir işlem yapamadığı için bunları 2'ye indirdim. Bi gün tekrar bulaştı virüs. Kaspersky ve Avast silemiyorsa bir virüsü bu ne demektir? Norton zaten ayakta uyuyor. "Infected File"ları silince de sistem düzgün çalışmıyor. Şu anda işyerindeyim ve makina evde dün geceden beri Wipe yapıyor. Alcatel modemimin orijinal CD'sinde virüs olması dışında aklıma bir şey gelmiyor. Çünkü orijinal Windows CD'si de var bende. Ama orijinalini kurunca aktivasyon için mecburen arkadaştan aldığım aktivasyon hack'ini kullanıyorum, çünkü normal yolla aktive olmuyor. İnternetten aktivasyon çalışmıyor, telefonla zeten arayamıyorum. (Ya da nasıl aranacağını bilmiyorum :P)

Sorunun kaynağını anlamak için arkadaşın dizüstü harddiskini ödünç istiyorum, doğal olarak korkuyor ve vermiyor.:) Ben sırf denemek için 130 liraya yenisini almaya tırsıyorum, bakalım nereye varcak bu debelenme

• şimdi xp cd si service pack 2 mi service pack 1 mi yoksa düz xp mi eğer düz xp ise bi boş cd al onun içine sp2 yi at birde net limiteri at birde sygate personal firewall u at şimdi c ye de d ye de format at başka sürücü varsa onlara da at
  • SEGATENIN HARDISK İN PROGRAMI VAR.CD SİNİ TAKIYORUM BİLGİSAYARA ONUN PROGRAMIYLA FORMATI ATIYORUM.HATTA HARDDİSKİN KABLO BAGLANTILARINI DAHI AYARLIYOR.EN UFAK BIR SORUN DAHI YASAMADIM.XP İLE FORMAT ATINCA İŞLETİM SİSTEMI KURMAYA İKİ DAKIKA KALNICA HATA VERIYORDU.VE GERCEKTEN BIR ARA BENIMDE BAŞIMA GELDİ 8 VEYA 9 KEZ FORMAT ATTIM VIRUS GENE VARDI.EN SON FDİSK TEN BUTUN BOLUMLERI SILDIM.DAHA SONRA YENI BOLUM OLUSTURDUM.SONRA BU SEGATENIN PROGRAMIYLA FORMAT ATTIM.SONUNDA KURTULDUM.
  • Ne kadar yardımsever bir forum
  • ne kadar yüzsüz olmaya başladı bu virus ve trojanlar format atıyorsun gitmiyor
  • aynı sorun akrabamda da wardı.....herseyi yaptım olmadı....en son registry fix ile tarattım sistemi....sonra güvenli kipte de spyware taraması yaptırdım...hallomuştu...ama sen yapılabilecek her seyi son hattine kadar yapmısın...sanırım bios unda... insalah hallolur...
  • birde baslattan calistira gel ve regedit yazip calistir. burada da o yazdigin dosyalari arattir ve bulduklarini sil bakalim cozulecekmi sorun...
  • hdd değişecek gibi..kolay gelsin...
  • birde..hp çok eski değilse..acaba recovery cd mi kullanıyorsun..yoksa sendeki xp ilemi kuruyorsun..?
  • Bazı virüsler kendini hardiskte bad sector olarak tanıtır. Yani formatlasanda gitmez.Biçilendirmeden sorna bad sectorler adreslenir ve o bolgere birşey yapılmaz. Hardiske low lovel format atmayı dene bu programı hardisk üretici firmasının sitesinde bulabilirsin. Veya HDD regeneration diye bir program var ben onu kullanıyorum bunu dene. Bu bittikten sonra mutlaka fat olarak tek sürücü seklidne biçimlendir.Sonra tekrar nfst yap artık kaça boluceksen burdan ayarla. Bu arada bak vürüsler bazen mbr sektörüne bad olarak yerleşiyor hardiski yakması bile olası dikkatli ol.Ben bu şekilde hardskimi kaybettim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SimSir -- 22 Ocak 2006 14:19:50 >
  • ne alakası var ya anlamıyorum pc ye tüm disklere tamamen format attığın zaman hdd hiç bişi kalmaz arkadaş üstünemi kuruyor nedir xp cdsi ile açılışda tüm bölümleri sil sonra tekrar böl xp kur kolay gelsin olmaması için ihtimal yok yada senin xp cdsinde virüs var başka bir cd ile kurmayı dene

biosa gelince eğer virüsde varsa biosun güncel dosyasını bul.. güncelleme işi bitince virüs gibi zararlı şeylerden kurtulursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepanddark -- 22 Haziran 2006; 9:49:35 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.