Windows 10 kullanıcısıyım. İşletim sistemi laptopla birlikte biosa gömülü. Bir türlü sıfırlayamadım ayarlardan. Bilgisayarınız sıfırlanırken bir sorun oluştu hatası veriyor. Laptopu satacağım için herşeyi kaldırmak istiyorum. Format atmadan bu işi yapabilen bir program var mıdır ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Format atmadan bilgisayarı sıfırlamak
-
-
işletim sistemi mi yoksa lisans anahtarı mı biosa gömülü
Oturum açma ekranına gitmek için bilgisayarınızı yeniden başlatın ve ardından ekranın sağ alt köşesinden
Açma/Kapatma simgesi > Yeniden Başlat'ı seçerken Shift tuşunu basılı tutun.
Bilgisayarınız yeniden başlatıldıktan sonra
Sorun giderme > Bu bilgisayarı sıfırla'yı seçin.
-
Evet onlarin hepsini denedim. Healthscan vs yaptım olmadı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
laptopun kullanıcı kılavuzunda ya da web sitesinde bu konuda bir şeyler yazabilir.
-
Bios kapasitesi sistem recovery bölümü sığacak kadar büyük olamaz. O yüzden sistem biosta değildir.
Lisans anahtarı Bios'ta olabilir. Eğer lisans anahtarının Biosda olduğundan eminseniz; sistemi yeniden yüklemek sıfırlamaktan daha hızlı olur. Sıfırladığınızda da sürücüleri vb. yeniden yüklemeniz gerekecek. Yani çok bir avantajı olmayacak. Zaten anlattığınıza göre windowsun kendi recovery bölümü de zarar görmüş gibi. Ordan sıfırlama yapamayacaksınız yüksek ihtimal.
Lisans anahtarının Biosda olup olmadığından emin değilseniz; windows lisans anahtarını görüntüleyebileceğiniz vb scriptler veya uygulamalar var. Onlarla lisans anahtarını görüntüleyip yedeğini alabilirsiniz. (Bir kaç uygulama ile teyit edin)
Eğer sistem gömülüden kastınız laptobun kendi recovery bölümüyse; (HDD yada SSD' de görünmeyen gizli bir bölümdedir.)
Windowsun sıfırlama işlemiyle o recoveryi geri yükleyemezsiniz.
Recovery varsa, girebilmek için tanımlanmış bir tuş vardır. Laptobunuzun marka modeli ile nette araştırma yapıp öğrenebilirsiniz.
Oraya giriş yaptıktan sonra sıfırlama yaparsanız. Tüm sürücüler ve bilgisayarla yüklü gelen uygulamalar vb geri gelecektir.
Ayrıca windows yükleme çok zor değil. Asıl uğraştıracak sürücüler olabilir. Laptobun kendi stesinden sürücüleri indirebilirsiniz.
https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10
Buradan indirme aracını indirip windowsu flash belleğe yazdırabilirsiniz.
Flashtan boot ettikten sonra; (Boot seçim menüsü için laptopda özel tuş olabilir. Yoksa biosdan girip ilk boot diskini usb disk olarak seçebilirsiniz. Windows yüklendikten sonra tekrar hdd olarak seçebilirsiniz.)
Yükleme ekranı çıkınca, program yükler gibi adım adım ilerleyebilirsiniz. Windows sizi yönlendirecektir. İşlemlere başlamadan önce windows yüklü bölümü (C sürücüsü) inceleyin ve toplamda kaç GB olduğuna bakın.
Yüklemenin bir bölümünde diski 2-3 bölüm olarak gösterebileceği için, doğru yeri seçmenizde yardımcı olur.
Hatta netten bir kaç video bulup izlerseniz daha iyi olur.
-
hocam dell kullanıyorum f12 den recovery yaptım herşey silindi. istediğim gibi oldu üstelik çok uzun da sürmedi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorunun çözülmesine sevindim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X