Şimdi Ara

Format Atmak Zararlı Mıdır... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
1
Favori
5.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • format atmanın hiç bir şekilde zararı yoktur, zaralı dediğiniz eski IDE HDD ler için geçerlidir,
  • harddiklerin ömrü çok az kaldı zaten, şu ssdlerde ucuzlamadı gitti bakalım, ne kadar daha dayanacak.
  • konu güzel ellerinize sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben en son "format atınca hard diski çiviyle kazıyormuş gibi siliyorsun" diyeni duydum
  • quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

quote:

Orijinalden alıntı: soNsuzumsuN

quote:

Orijinalden alıntı: marowak

cok format atınca zararlıdır hdd eline alırsın ... zararlı olmadıgını söyleyende yalan söyler..

herkesin bildiği kendine ben bildiğimi paylaştım sen ister inanır uygularsın ister inanmaz uygulamazsın. ayrıca benim kimseyi kandırmak gibi bir niyetim yok. format atmak duş almak ve program ekleyip kaldırmak gibidir iyi forumlar

Hocam Einstein demiş ki: "Önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan zordur..." O yüzden boşuna nefesini tüketme herkesin bildiği kendine...

aynen katılıyorum

• eskiden fazla traş cildi bozar diye bir söz vardı, herhalde bu söze kafiyeli olsun diye uydurulmuş bir sözdür,
    "fazla traş cildi bozar
    fazla format harddiski bozar"
  • 1999 da aldığım Pentium III'den bu yana bilgisayar kullanıyorum.Bu zaman zarfında elimden geçen desktop,laptop bütün bilgisayarlarıma sayısını hatırlayamayacağım kadar çok format attım.Bazı sorunlu yazılımları,sürücüleri denemek için aynı bilgisayara günde 4-5 defa format atıp windows kurduğum olmuştur.Ortalama dört yıl kullanıp elden çıkardığım bilgisayarlarımda yüzlerce kez formatlanan HDD lerin şimdiye kadar ufacık bir zarara uğradığını görmedim.Çok şükür bu güne değin hiç HDD arızası yaşamadım.Format atmanın normal dosya yazıp silmekten farkı yok bence.FORMAT ZARARSIZDIR.Artık bu yılda hala formatı zararlı bir işlem olarak gören varsa da benim daha fazla söyleyebilecek sözüm yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LokmanHekim

1999 da aldığım Pentium III'den bu yana bilgisayar kullanıyorum.Bu zaman zarfında elimden geçen desktop,laptop bütün bilgisayarlarıma sayısını hatırlayamayacağım kadar çok format attım.Bazı sorunlu yazılımları,sürücüleri denemek için aynı bilgisayara günde 4-5 defa format atıp windows kurduğum olmuştur.Ortalama dört yıl kullanıp elden çıkardığım bilgisayarlarımda yüzlerce kez formatlanan HDD lerin şimdiye kadar ufacık bir zarara uğradığını görmedim.Çok şükür bu güne değin hiç HDD arızası yaşamadım.Format atmanın normal dosya yazıp silmekten farkı yok bence.FORMAT ZARARSIZDIR.Artık bu yılda hala formatı zararlı bir işlem olarak gören varsa da benim daha fazla söyleyebilecek sözüm yok...

gel de bunu hala bilmeyenlere anlat :)) yıl olmuş 2013 hala zararlı diye düşünenler var. bende sizin gibi bunu yıllarca denemiş biri olarak burda bu bilgiyi paylaştım ama beni bi taşlamadıkları kaldı

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

quote:

quote:

cok format atınca zararlıdır hdd eline alırsın ... zararlı olmadıgını söyleyende yalan söyler..

herkesin bildiği kendine ben bildiğimi paylaştım sen ister inanır uygularsın ister inanmaz uygulamazsın. ayrıca benim kimseyi kandırmak gibi bir niyetim yok. format atmak duş almak ve program ekleyip kaldırmak gibidir iyi forumlar

Hocam Einstein demiş ki: "Önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan zordur..." O yüzden boşuna nefesini tüketme herkesin bildiği kendine...

aynen

ozaman 15 günde bi format at bakalım ne kadar dayanacak hdd ... başıma geldi ki yazdım buraya ..

değil 15 günde bir günde 6,7 kez format attığımı bilirim
    adamın biri arkadaşından bi tane sigara istemiş ve sonrasında da ateş istemiş daha sonra
    abi birşey soracağım demiş
    bu sigara sağlığa zararlı mı diye sormuş
    adam
    sigara benden ateş benden sana ne zararı olacak lnn demiş

zararlı olduğunu düşünüyorsan zararlıdır ama sana değil bana...

• soNsuzumsuN kullanıcısına yanıt
    Format atmanın verebileceği yegane zarar, harcanan zaman ve uykusuz geceler olabilir.O zarar da harddiske ve bilgisayara değil, kendi beynimize olabilir ancak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LokmanHekim

Format atmanın verebileceği yegane zarar, harcanan zaman ve uykusuz geceler olabilir.O zarar da harddiske ve bilgisayara değil, kendi beynimize olabilir ancak.

Ah bir de beynimize format atabilsek süper olacak...
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    Umarım bir gün bunu yapabilecek teknoloji gerçekleştirilir.Beynimize format atabilmek hiç de fena olmazdı.Mesela, bu güne değin öğrendiklerimiz bir şekilde yedeklenip (bakınız... belgelerim klasörü,dosyalarımız..) beyne sağlam bir format atılmalı.Sonrasında belgeler ve ayarlar hoop tekrar eski yerlerine.Sistem ayarlarını bozan tüm sürücü ve yazılımlar iptal edilip yeni ve düzgün çalışan versiyonlar kurulmalı.(bakınız... hatalı düşünce yapıları, öğrenme bozuklukları, takıntı obsesyon,bilinçaltı arızaları vb. sorunlar...) Tüm bunların sonucunda tıkır tıkır çalışan, sorunsuz, donanımın hakkını veren beyin gücü...Evet hiç fena olmazdı doğrusu..

• 50 yıl evvel bilimkurgu olan şeyler şimdi gerçek oldu... Ben ilerde beyin formatlamanın da gerçek olacağına inanıyorum... Gideceksin abi beynime bir pilotluk sertifikası yukle diyceksin pilot olarak çıkacaksın oradan...
  • Eskiden zamanım vardı hevesim vardı canım sıkıldıkça format atardım, zararlı dediler yüzlerce format atmışımdır hiçbir zararını görmedim zararı kendinedir, ayarlarını yapıyorsun güncelliyorsun bi düzen kuruyorsun sil yeni baştan, kesinlikle hiçbir zararı yoktur
  • uzun lafın kısası: şimdiye kadar sayısını hatırlayamayacağım kadar format attım ve hiç bir zararını görmedim yanlızca biraz vakit kaybı.
    fakat en büyük zararı burada bu konuyu açarak, aksini düşünenlerden zarar gördüm
  • quote:

en büyük zararı burada bu konuyu açarak, aksini düşünenlerden zarar gördüm

Nasıl yani?
    sana zorla formatmı attırdı forum sakinleri
  • Format zararlıdır fakat o kadarlık zarardan ne olacak zaten formatsız sistem yapsalar keşke de kurtulsak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deneme1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soNsuzumsuN -- 9 Eylül 2013; 20:31:50 >
  • Yılda 2 kez iyi gelir hep çalışsın mı tatil yapması gerek sistemin onun tatilide formattır
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.