Şimdi Ara

Format Atmak Zararlı Mıdır... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
5.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıl olmuş 2013 hala format atmak zararlı mı diyorsunuz tam tersine diski daha hızlandırır disk birleştirir ve bir sürü şey daha mesela beni örnek alın haftada bir format :)
  • Benim gunde 3 format attıgım oldu hicbir zarar gormedim genelde haftada bir atarım ve bana cok eglenceli geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulls23

Benim gunde 3 format attıgım oldu hicbir zarar gormedim genelde haftada bir atarım ve bana cok eglenceli geliyor

Dün 6 kere format attım morale çok iyi geliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

quote:

Orijinalden alıntı: bulls23

Benim gunde 3 format attıgım oldu hicbir zarar gormedim genelde haftada bir atarım ve bana cok eglenceli geliyor

Dün 6 kere format attım morale çok iyi geliyor...

Hocam harbiden cok egleniyorum az sonra bida atcam

• ''Format atmak zararlıdır diyenler'' Kendileriyle çelişiyor
    Ayrıca en çok formatı da o kişiler atıyordur
  • Ayda 1 format atıyorum herhangi bir zararını görmedim. Yararlı bilgi teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beckham'ın Varisi

Ayda 1 format atıyorum herhangi bir zararını görmedim. Yararlı bilgi teşekkürler

aynen
  • Onceki mesajlarda arkadaslarin dedigi gibi hicbir zarari yoktur rahatca atabilirsiniz. Format zararli diyen akil yoksunlari ozaman pc lerinden dosyada silmesin zira temelde format ile ayni islemi yapiyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turn table -- 27 Eylül 2013; 19:52:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bozulsa benim eski pc bozulurdu format atmaktan 2 günde bir kesin
  • Öyle sorunlar çıkıyor ki ne yaparsanız yapın çözülmüyor. Çok ayrıntılı teknik bilgilere sahip değilseniz yapabileceğin en iyi şey, verileri yedekleyip format atmak olacak. Ha, formatla uğraşmak istemiyorsanız temiz bir Windows kurulumunun yedek imajını alabilirsiniz.
  • Bununda bir şehir efsanesi olduğu açık sanırım.
  • internette sörf,oyun oynamak,bu foruma girip konuları inceleyip cevap yazmak ne kadar zararlıysa"format"ta o kadar zararlıdır..hddler zamanla eskir(aşınır)elbetteki bu aşınmada yapılan bütün işlerin payı var..
    yoksa durduğu yerde arıza yapan hdd ye ben rastlamadım.
  • Windows 7 ye format atınca nasıl tam biçimlendiricem?
    Not: ciddiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GunslingeR085

Windows 7 ye format atınca nasıl tam biçimlendiricem?
    Not: ciddiyim

Format atarken disk bölümleme bölümüne geldiğinizde orada biçimlendirme yapabilirsiniz.
    Ancak sistem için ayırdığınız bölümü yani (C)'yi biçimlendirmenizi pek tavsiye etmiyorum
    (D)'ye ayıracağınız bölümü biçimlendirmeniz gerekiyor hazır olarak gelmesi için yoksa başlangıçta d bölümü gelmez
  • Konuya farklı açıdan bakmak lazım. Normal format atmak HardDisk üzerinde ki track ve sectorlerin yeniden oluşturulması demektedir. Bunun zararsız olduğu iddia edenler bence yanılıyor. Normal format sadece verilerin silinmesi demek değildir. Bunu eski bilgisayar kullanıcıları hatırlarlar. Disketlere 2 normal format at 3 ncüde çöpe atarsın. Ha normal format attım bir şey olmadı diyen çok. Olacak tabi. Zati HardDisklerin ömrü uzun. 50 formatta 100 formatta bozulacak şeyler değiller. Fakat bu bozulmayacakları anlamına da gelmez. Şimdi ki nesil format diyince herşeyin silinip yüklenmesi olarak algılıyor. Yanılgı oradan kaynaklanıyor.
  • Format atmak zararlı ise dosya da silmeyin bari harddiskiniz bozulur yoksa... Format işlemi track ve sectorlerin yeniden yazılması işleminden başka birşey değildir hatta hızlı formatı seçerseniz dosyalarınız bile silinmez sadece tanımlama bilgileri değişir. O yüzden format atılmıs disklerden veri kurtarmak mümkün oluyor... Neyse her harddiskin bir ömrü vardır ve bu ömür dolduğunda harddiskiniz bozulacaktır onun dışında format filan etkilemez...
  • quote:

Format atmak zararlı ise dosya da silmeyin bari harddiskiniz bozulur yoksa... Format işlemi track ve sectorlerin yeniden yazılması işleminden başka birşey değildir hatta hızlı formatı seçerseniz dosyalarınız bile silinmez sadece tanımlama bilgileri değişir. O yüzden format atılmıs disklerden veri kurtarmak mümkün oluyor... Neyse her harddiskin bir ömrü vardır ve bu ömür dolduğunda harddiskiniz bozulacaktır onun dışında format filan etkilemez...

Dosya silmek ile track ve sektorlerin yeniden oluşturulması aynı şey değildir. Bir dosya silindiğinde sistem sadece dosya yerleşim tablosundan bir bytelık bir veriyi değiştirip, dosyanın kullandığı clusterlerın yerlerini tutan verileri siler. Dosya olduğu gibi kalır. Yanlış yönlendirmeyin milleti!

• quote:

Orijinalden alıntı: Goril1

quote:

Format atmak zararlı ise dosya da silmeyin bari harddiskiniz bozulur yoksa... Format işlemi track ve sectorlerin yeniden yazılması işleminden başka birşey değildir hatta hızlı formatı seçerseniz dosyalarınız bile silinmez sadece tanımlama bilgileri değişir. O yüzden format atılmıs disklerden veri kurtarmak mümkün oluyor... Neyse her harddiskin bir ömrü vardır ve bu ömür dolduğunda harddiskiniz bozulacaktır onun dışında format filan etkilemez...

Dosya silmek ile track ve sektorlerin yeniden oluşturulması aynı şey değildir. Bir dosya silindiğinde sistem sadece dosya yerleşim tablosundan bir bytelık bir veriyi değiştirip, dosyanın kullandığı clusterlerın yerlerini tutan verileri siler. Dosya olduğu gibi kalır. Yanlış yönlendirmeyin milleti!

Ben dosya silinince dosya da silinir mi dedim? Öyle olsa undelete ile dosyaları kurtaramazdın... Dosya silme işleminde de format atma işleminde de disk üzerinde manyetik alanlar değiştirilerek işlem yapılıyor. Yani teknik olarak dosya silme işlemi de zararlı size göre....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Goril1

quote:

Ben dosya silinince dosya da silinir mi dedim? Öyle olsa undelete ile dosyaları kurtaramazdın... Dosya silme işleminde de format atma işleminde de disk üzerinde manyetik alanlar değiştirilerek işlem yapılıyor. Yani teknik olarak dosya silme işlemi de zararlı size göre....

Burada 1 tane dosyadan bahsetmiyoruz! Burada tüm harddisk üzerindeki verilerin sector sector silinmesi, ve indekslemenin yeniden yapılmasından bahsediyoruz. Ki dosya silmenin mantığını yukarıda az çok anlattım. Bir dosyayı sildiğinde sadece index bilgileri silinir. Harddisk üzerinde toplasan 1 veya 2 sektörlük bir okuma yazma gerçekleşir. Format işlemi ise (Quick format değil veya low level) harddisk üzerinde ki tüm sektörlerin tek tek silinip, kötü sektörlerin taranmasına varsa işaretlenmesini yapar. Bir dosya silmekle milyonlarca sektörü yeniden oluşturmak aynı şey olabilir mi (bilmeyenler için bir sektör 256 byte veya 512 byte'dan maksimum oluşur, işletim sistemleri bir kaç sektörü bir araya getirip cluster dediğimiz kümeler yapar ve onlarla işlem yapar).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B936BAF39 -- 7 Ekim 2013; 15:22:34 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.