Şimdi Ara

Format atsam önbellekte virus vs. kalırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayara format komple atacağım virüs bulaştı bazı arkadaşlar format atsanda önbellekte virüs kalıyormuş dediler ne yapabilrim
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Fdisk at. ön bülleğe virüs girmiyor bildiğim kadarıyla. ama ram lere bulaşabiliryor. Oda temizlenebiliyor. Sen tam format at ram e filan bulaşmamıştır büyük bir ihtimal. Hdd parçalarını sil ve yeniden oluştur
  • ön belleğe bulaşabiliyor ama bilgisayarın hala çalışıyorsa sorun yok çünkü o virüsün monitör yakma ram yakma gibi işlevleri var diye duydum bence format atmadan önce kspersky adlı proğramı indir tarat olmazsa format at
  • avast ön belleğide tarıyor diye biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: LCD KAZIM

ön belleğe bulaşabiliyor ama bilgisayarın hala çalışıyorsa sorun yok çünkü o virüsün monitör yakma ram yakma gibi işlevleri var diye duydum bence format atmadan önce kspersky adlı proğramı indir tarat olmazsa format at

Katılıyorum.Güvenli kipte virüs taraması yaptır sonra format çek...
  • Virüsün adı?
  • Arkadaşlar hayretle yazdıklarınızı okuyorum...

RAM' e nasıl virüs bulaşıyor bi banada anlatırsanız sevinirim RAM ' in elektriği kesildiği anda içerisinde bulunan bütün bilgi silinir.

Önbellek diyerek kastettiğiniz kısım anladığım kadarıyla MBR ( Master Boot Record ) onuda format atarken partitionları silerek kurtulabilirsiniz ki bu en son çözüm güncel virüs programları MBR yi tarıyor ve temizleyebiliyor. Örn: Kaspersky
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackened

Arkadaşlar hayretle yazdıklarınızı okuyorum...

RAM' e nasıl virüs bulaşıyor bi banada anlatırsanız sevinirim RAM ' in elektriği kesildiği anda içerisinde bulunan bütün bilgi silinir.

Önbellek diyerek kastettiğiniz kısım anladığım kadarıyla MBR ( Master Boot Record ) onuda format atarken partitionları silerek kurtulabilirsiniz ki bu en son çözüm güncel virüs programları MBR yi tarıyor ve temizleyebiliyor. Örn: Kaspersky

aynen katılıyor ve ekliyorum önbellekten kastınız mbr ise herhangibir dos-win9x disketinden-cd sinden bilgisayarı açıp fdisk /mbr dediğiniz an o bahsettiğiniz viruslerde uçaar gider ama ben crayz boot dan beri --kendi gözümle, bulaşmış-- mbr virusu görmedim, oda 1995-1996 yılları

kısaca bütün harddiski partitionlarla beraber c d e f ne varsa silip tekrar bölüp tertemiz format atarsınız ve sürücülerden de önce hemen bir antivirus progreamı kurup update yaparsanız hiç birşey olmaz...Ayrıca RAM Harddisk MBR gibi kavramları bilmeden yorum yapmayalım arkadaşlar, bazılarının yazdıkları cidden hayret verici

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.