Şimdi Ara

Format attıktan sonra oyunların akıcılığı için? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu arada nvidia sitesinden ekran kartının güncel driverını kesinlikle yükleyin
    xp kullanıyorsanız şu driverı deneyin
    http://www.nvidia.com/object/winxp_186.18_whql.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istannbullu34 -- 20 Haziran 2009; 12:02:44 >
  • Arkadaşım sen sadece ekran kartının sayılarına bakarak 1 gb veya 256mb diyemi karara veriyorsun.Onlar sadece kartın üzerindeki ram bellek.Akıcılığı çok merak ediyorsan eğer kartın bellek hızı çekirdek hızı ve bellek arayüzünü bit. öğrenin.

quote:

Orjinalden alıntı: imparative

tamam orasını anladım

peki benim ekran kartım nvidia geforce 1 gb ancak bazı internet kafelerde 256 mb ati radeon var.Fakat onların bilgisayarları oyunları daha akıcı oynatıyor gibi geldi bana?Bunun nedeni ne olabilir?

birde ben refreshlock diye bir program sayesinde oyunları daha akıcı hale getirebiliyorum onlar bu programı kullanmadan nasıl akıcı yapabiliyorlar acaba?

• imparative, arkadaşım ekran kartlarında en önemlisi veri yolu hızıdır yani siz 1 gb ekran kartım var diyorsunuz peki kaç mbit veri yolu var? İşte bu Önemli mesela bende 256 MB 128 mbit ekran kartım var epey işe yarıyor birde 256 MB 64 mbit var;ama bu o kadar iyi değil yani demem o ki ekran kartlarında ram değeri sadece esas alınmamalıdır çünkü ekran kartlarında en fazla işe yarayan verş aktarım hızıdır.
  • istanbullu dediginiz gibi zaten en güncel driveri yükledim ayrıca yüksek detayda oynamıyorum.

omerismet ve kasap arkadasım benim ekran kartım ve onların ekran kartını araştırdım her türlü özellikleriyle onlarınkinde üstün gerek bellek hızı gerek çekirdek hızı gerek veri yolu

işte buna rağmen onlar kadar akıcı değil nedeni ne olabilir başka acaba?
  • ekran kartı rami çok düşük olmadıkça önemli değil model önemlidir tabi sizin kartınız oldukça iyi bir model ama bilemiyorum yüksek detaylarda oynamıyorsanız akıcı bir şekilde oynatması lazım birde bu yeni oyunlarda grafik ayarlarında antialiasing falan bi sürü özellik var onları kapatarak deneyin onlar bayağı zorlar kartınızı bunlardanda değilse eğer donanım uyuşmazlığı olabilir
  • madem oyun oynuyorsun windowsu performans için ayarla en basitinden
  • Arkadaşlar uzun lafın kısası oyunlarda akıcılık ekrank artınızın kalitesine bağla bir şey yazılımla bir nebze çözersiniz;amaçoğunluk donanım kalitesine ram değerin veri aktarımına bağlıdır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.