Şimdi Ara

Format sonrası cpu %100 çalışıyor fan çok hızlanmaya başladı lütfen yardımm..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bilgisayarıma win7 64 bit yükledim. yükledikten sonra driver scanner'la bütün driverları yüklemem rağmen cpu %100 çalışıyor ve ısısı 74 C. Formattan önce gayet düzgündü neden şimdi böyle oldu anlayamadım. Sistemim i3 2.10 , 8 gb ram. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• tekrar at gitsin
  • düzelir mi hocam tekrar saatlerce uğraşmak istemiyorum?
  • Görev yöneticisinden işlemcinizi sömüren şey nedir ilk olarak ona bakınız..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şoşo kullanıcısına yanıt
    Baktım ama bana normal geldi.
     Format sonrası cpu %100 çalışıyor fan çok hızlanmaya başladı lütfen yardımm..
  • driver scanner gibi programların bulduğu sürücülerden birisinde illaki problem oluyor, sürücüleri orjinal sitelerden indirmek gerekiyor. birde işlemci hangi işlemi yürütüyor oda önemi.

Winsat sürücü değerlendirme çalışıyor baya uğraştırır pc yi ama işi bittiğinde sıkıntı kalmaz. arasıra kendi çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykt1 -- 1 Mart 2014; 0:22:35 >
  • ykt1 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam sorun çalışan uygulamalar değil gibi 64 bite yükselttiğim için mi böyle yaptı bilmiyorum şu an bütün sürücüler düzgün yüklenmiş gözüküyor ben tekrardan yüklüyorum bulabildiğimi fakat fanda ve cpu da en ufak değişme yok.
  • Wİn SAT ( windows system analysis tool) çalışıyorsa işlemci iş bitene kadar susmaz. winsat ta bilgisayara derecelendirme ( puan) veren ve sistemi kontrol eden program. eğer virüs bazlı birşey yok ise size önerim görev yöneticisinde işlemciyi kullanan programa sağ tıklayarak işlem ağacı sonu yapın, işlemci kullanımı ve seste azalma olacakmı bir bakın.
    haklısın ama win sat'ı kapatıp işlemi sonlandırdım fakat sonuç hala aynı driverları bulup tek tek yükledim yine bir şey değişmedi
  • işlemci fanını söktünüzmü ?
    işlemci ısısı kaç derece?
    hayır sökmedim ama formattan önce hiç böyle bi sorun yoktu. everest ısıyı 82 gösteriyor şu an
  • işlemcide ısınma problemi olduğu kesin. sebebini bulmak lazım. işlemciyi fazlaca kullanan programları kapattıktan bir dakika kadar sonra kesilmiyorsa fan soğutmuyor demektir. kesliyorsa yazılımsaldır. güvenli modda başlatarak pc yi ne kadar program var sonlandırın belli olur.
    dediğiniz gibi yaptım güvenli modda başlattım bu sefer %1 lere %0 lara düştü cpu gayet normaldi şimdi tekrar format atıp driverları tek tek kurmam mı lazım?
  • orjinal driver ları sitelerinden indirip kurararsanız daha iyi olur (format sonrası). sıkıntı yazılımsal sizdeki
    ama herşeyden önce management engine driver ı güncelleyip bakın, birde güç seçeneklerinden yüksek performans değil dengeliyi işaretleyin. sonra formata bakarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykt1 -- 1 Mart 2014; 1:28:28 >
    Çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için.
  • rica ederim. kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.