Şimdi Ara

Formata Ragmen Hala Donuyor !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: berdem97

Bilgisayarı 1 saatliğine bıraktık(HD Tune tararken) ve müzik actık (ki ekran kartından mı kaynaklandıgını anlamak icin) ve bilgisayar dondugunda müzik de takılmıştı yani hala ses geliyordu fakat cızırtılı bir ses geliyordu ( yani müzik durmus ve son kaldıgı notada takılmıs ve hep aynı sesi veriyordu)...

islem yaptirmadan disk taramak nedir? islem yaptirmayin muzik dinlemekte islem yaptirmak. disk sadece taransin...
  • Zaten bıraktık hicbirsey yaptırmadan fakat yinede takılıyor donuyor bilgisayar sonra HD Tune da gidiyor... O müzikli deneme sadece bir sonuc bulmak icin kücük bir denemeydi...
  • Dostum birşey diyimmi "core 0" denen şey neyse SpeedFan'da sadece onun oku yukarı dogru kırmızı (arada yesil rengde tik isareti de oluyor) 40C nin üstünde ve birkerede alev işareti oldu 56C ama hemn düştü bence onda bir sorun olabilir sadece o yukarı dogru kırmızı oklu...
  • Arkadaşın bilgisayar şuan kafayı yedi bir arkadaş biosun pilini çıkar tak demişti arkadaş onu yapmış fakat şuan da windows orjinal değil lütfen etkinleştirin hatası alıyormuş bu nası bir iştir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yardım edicek birileri var mı sorun hala çözülmedi bilgisayar hala donuyor !!!
  • KOSKACA FORUMDA KİMSE BİLMİYOR MU BUNUN ÇÖZÜMÜNÜ OF !
  • quote:

Ayrıca Bilgisayar acılırken boot etme yerı gelmeden siyah arkaplanlı yerde beyaz yazıyla NO HARDDISK DETECTED yazıyordu... Bu neye ısaret ??? Sorunumla alakalı mı ??? Ayrıca harddıs kesınlıkle calısıyor c ve d tamamen calısıyor ... Lütfen yardımlarınızı beklıyorum...

uzun süredir bakamadım ama bu hata hdd yok demek . hdd bak baştan başka hdd dene
  • arkadaslarr bende bir hafta once vista dan sonra loptopa win 7 yukledim bugun crack yaptim win 7 loader yukledim loptop yeniden baslarken win7 acilmadan beyaz ekranda kirmizi yaziyla error verio ve pc donuyor hic bir tus calismiyor pc yi acamiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hcetin2002

arkadaslarr bende bir hafta once vista dan sonra loptopa win 7 yukledim bugun crack yaptim win 7 loader yukledim loptop yeniden baslarken win7 acilmadan beyaz ekranda kirmizi yaziyla error verio ve pc donuyor hic bir tus calismiyor pc yi acamiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim

Arkadaşım bu konuda işin yok o zaman git başka konu aç yardımcı olurlar...

• quote:

KOSKACA FORUMDA KİMSE BİLMİYOR MU BUNUN ÇÖZÜMÜNÜ OF !

Burda hiçbir kimse hazırda bekleyipte sorun çözeyim diye bulunmuyor. Halbuki size yardımcı olmaya çalışanlarda olmuş. Neyse !!!

Donma sorunları mantıksal olarak 2 yolla olur benim bildiğim.
    a.) uyumsuz donanımlar
    b.) çakışan yazılımlar ve eksik dosyalı yazılımlar.

Senin sorununda ise sen format atıp yazılımını yenilemişsin... Hala aynı sorunu yaşıyorsan yazılımı bir kenara bırakıp donanımları kontrol etmen lazım. Çevrende muhakkak masa üstü pc kullanan birisi vardır ve parçalarını söküp sırasıyla denemen lazım. işlemcinin ısı değeri bana göre çok yüksek (hele birde o.c. için voltaj yoksa) boşta bir sistem için.

Öyle bir sistem kurmuşsan sanırım bir işlemci fanıda almışsındır. Bu fanın montajına ve işlemci macununa bakmalısın.

Boot sırasında hdd ile ilgili bir uyarı aldından da bahsetmiştin , ''NO HARDDISK DETECTED'' anakartın hdd i görmüyor ama sistemin açılıyor. Bu birazda anakartın veri iletiminde sorunu olduğunuda gösterir.

İşlemci fanını ve macununu kontrol ettikten sonra yapman gerekenler başka bir pc de ;

- hdd yi denemek ve çalışıyorsa hd tune ile taratmak (tamamen emin olmak için)
    - anakartını başka sistemle denemek (veri iletimi kontrolü için ve sistemi açtığında sıcaklıkları kontrol et aynımı değilmi)
    - ramlari ve ekran kartını denemek (ilk 2 sıralamadaki donanımlarda sorun yoksa)

Bu arada en basit işlemi yazmadım çünkü denemişsindir diyerek. Hdd kablolarını değiştirerek sistemi çalıştırmak !

Parçaların büyük bir ihtimalle garantilidir ve imkanın yoksa aldığın yerde ''açılmıyor arızalı'' bahanesiylede denettirebilirsin. Yalnız parçalarını kesinlikle tek tek başka bir sistemde dene daha çabuk sonuç alırsın. Sonuçta parçalar sorunsuz olarak çalışıyorsa uyumsuz donanım mevcuttur. Bu ihtimal düşük ama bazen olabiliyor...

• işlemcine ve ramlerine birde ne kadar o.c. yaptığını yazarmısın ? Yaptığın en yüksek değeri yalnız ve stok fan ile mi yoksa işlemci soğutucusu ile mi ?... Zorlama kaynaklı bir sorunda oluşmuş olabilir.

Bunlara ilave olarak bu sistem için ne kadarlık bir power kullandığınıda yazarmısın !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @rkadas -- 29 Ağustos 2012; 0:35:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: @rkadas

işlemcine ve ramlerine birde ne kadar o.c. yaptığını yazarmısın ? Yaptığın en yüksek değeri yalnız ve stok fan ile mi yoksa işlemci soğutucusu ile mi ?... Zorlama kaynaklı bir sorunda oluşmuş olabilir.

Bunlara ilave olarak bu sistem için ne kadarlık bir power kullandığınıda yazarmısın !

Ram'de ve İşlemci'de o.c. yok sadece ekran kartında var oda stok olarak (yani aldığımda öyle aldım) bu sistem için 500 lük güç kaynağı kullanıyorum ayrıca makinada 4 tane fan var biri güç kaynağının biri ekran kartının biri işlemcinin diğeri de genel (tüm iç tarafın havalandırması) yazılımdan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum sıfır windows ta bile donma yaşıyorum çünkü fakat şu en başta başlarken NO HARD DISK DETECTED yazısını almama rağmen harddisk i algılıyor ve Windows normalce boot ediliyor... Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• Bu arada bilgisayarı tam olarak kendim toplamadım vatan'da hallettirdim yani işlemci macunu falan gibi terimleri biraz daha açıklarsan sevinirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: ayarslaner

Bu arada bilgisayarı tam olarak kendim toplamadım vatan'da hallettirdim yani işlemci macunu falan gibi terimleri biraz daha açıklarsan sevinirim...

işlemci macunu derken termal macundan bahsediyorum , işlemci ile fanının arasına sürülen...

Arkadaşın performans için yaptım demişti ve eğer bilmeden çok yüklendi ise anakarta veya işlemciye zarar vermiş olabilir. Bu arada vatanda toplattıysan niye bu kadar uğraşıyosun ki ? Götür koy önlerine baksınlar hemen orda ve parça deneme olayınıda çok kolay bir şekilde yaparlar imkanları olduğundan.

Bu arada benim düşüncem anakartın sorunlu olduğu yönünde...
  • Benzer bir sorunu bende yaşamaktayım arkadaşım. aynen senin gibi bende dota 2 oynarken başıma geldi ancak sonradan bunun oyun ile alakası olmayıp masaüstünde veyahutta alt-tab yaptığımda da oluştuğunu fark ettim. son 1 haftada ekran kartı, harddisk ve işlemci fanı aldım kurulumlarını yaptım. Hata, ilk önce görüntü gidip geliyor sonra sonra donuyor sonra reset atmak zorunda kalıyorum yada direk mavi ekran verme şeklinde oluşuyor. Bu sorunun öncelikle harddiskle yada bağlantı kabloları sebebiyle oluştuğunu zannetmiyorum zira yeni harddisk, kablolarda önceki harddiskte çalışan kablolar.Bu yüzden buna pek ihtimal vermiyorum. Ekran kartının driverlarını yeniledim yine sorun aynı. İşlemci içinde speedfan kullanmaktayım, sıcaklık 40 derece civarlarında dolanmaktadır , ekran kartı ise boşta 45derece. Oyun içerisinde de sıcaklıklar kabul edilir derecelerdedir. Benim şahsi fikrim sorunun ekran kartından dolayı meydana geldiğidir ancak çözüm içinde pek birşey sunamamaktayım. İşlem yapıldığı sırada ekran kartı saatlerinde ki ani fırlamaları işlemcinin kaldıramaması gibi bi fikrim var ama nerden bu fikre ulaştın dersen bişi diyemem, saçma sapan çözüm denemeleri sonuçsuz kalınca böle bi kanıya vardım. Çözüm önerilerine açığım arkadaşlar, yardımlarınız içinde teşekkürler...

amd phenom 9550 x4 2.2ghz

msi k9a2 cf anakart

xfx hd 6850 ekran kartı

seagate barracuda 1tb

550 watt güç kaynağı

4gb ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanatairum -- 29 Ağustos 2012; 5:42:22 >

• quote:

quote:

Bu arada bilgisayarı tam olarak kendim toplamadım vatan'da hallettirdim yani işlemci macunu falan gibi terimleri biraz daha açıklarsan sevinirim...

işlemci macunu derken termal macundan bahsediyorum , işlemci ile fanının arasına sürülen...

Arkadaşın performans için yaptım demişti ve eğer bilmeden çok yüklendi ise anakarta veya işlemciye zarar vermiş olabilir. Bu arada vatanda toplattıysan niye bu kadar uğraşıyosun ki ? Götür koy önlerine baksınlar hemen orda ve parça deneme olayınıda çok kolay bir şekilde yaparlar imkanları olduğundan.

Şu termal macun olayına baktımda benim işlemci ile fan arasında öyle birşey varmış bunu işlemcinin önündeki fanı söktüğümde gördüm ve kurumuş galiba oraya tekrar sürsem termal macundan sorun çözülür mü ?

• quote:

quote:

quote:

Şu termal macun olayına baktımda benim işlemci ile fan arasında öyle birşey varmış bunu işlemcinin önündeki fanı söktüğümde gördüm ve kurumuş galiba oraya tekrar sürsem termal macundan sorun çözülür mü ?

kurumuşsa zaten değiştirmen gerekli ve değiştirip kontrol et bakalım...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.