Şimdi Ara

Formata Ragmen Hala Donuyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar gece gece bilgisayarımı düzeltmek amacıyla ugrasıyordum... Fakat ne yaparsam yapıyım hala sorunu çözemedim bende buraya başvurup yardım almayı tercih ettim...

Herşey Dota 2 oynarken 2-3 oyunda bir mavi ekran sorunuyla başladı... oyunun ortasında bilgisayar 4-5 saniye donuyor sonrada mavi ekran çıkıyor bilgisayar yeniden başlıyordu... Ben de 5 dakika gecmeden hemen tekrar baglanmak icin var gücümle ugrasıyordum... Bu aralar sorunu çözmek için bios da bir kaç birşey kurcaladım öyle fazla birşey degil sadece performansını arttırdım sonra default yaptım bu kadar... ama bilgisayarım artık 5 açıştan 4 ünde donuyor hemde masaüstüne geldikten 1 dakika sonra... Bende Format atmayı denedim bazı önemli seyleri d ye attım ve c yi full formatladım... Fakat ne varki formattan sonra daha driverları yüklemeden daha internete baglanmadan bilgisayar dondu ... HATTA WİNDOWS 7 PROFESSİONAL KURULUMUNDA ÖZELLİKLER YÜKLENİRKEN DE DONMA YAŞADIM... Bence bu sorun sadece bios dan kaynaklanıyor ve bence bu sorun bios daki boot larımdan driverlerın sırasından kaynaklanıyor fakat hiçbir bilgim yok... Arkadaşlar bilgisayarım masaüstüdür ve özellikleri sizin anlıyacagınız 2 liralık bir kasa eger gerekli olursa yazabilirim şimdiden çok teşekkür ederim iyi geceler iyi günler...

• quote:

Orijinalden alıntı: berdem97

Merhaba arkadaşlar gece gece bilgisayarımı düzeltmek amacıyla ugrasıyordum... Fakat ne yaparsam yapıyım hala sorunu çözemedim bende buraya başvurup yardım almayı tercih ettim...

Herşey Dota 2 oynarken 2-3 oyunda bir mavi ekran sorunuyla başladı... oyunun ortasında bilgisayar 4-5 saniye donuyor sonrada mavi ekran çıkıyor bilgisayar yeniden başlıyordu... Ben de 5 dakika gecmeden hemen tekrar baglanmak icin var gücümle ugrasıyordum... Bu aralar sorunu çözmek için bios da bir kaç birşey kurcaladım öyle fazla birşey degil sadece performansını arttırdım sonra default yaptım bu kadar... ama bilgisayarım artık 5 açıştan 4 ünde donuyor hemde masaüstüne geldikten 1 dakika sonra... Bende Format atmayı denedim bazı önemli seyleri d ye attım ve c yi full formatladım... Fakat ne varki formattan sonra daha driverları yüklemeden daha internete baglanmadan bilgisayar dondu ... HATTA WİNDOWS 7 PROFESSİONAL KURULUMUNDA ÖZELLİKLER YÜKLENİRKEN DE DONMA YAŞADIM... Bence bu sorun sadece bios dan kaynaklanıyor ve bence bu sorun bios daki boot larımdan driverlerın sırasından kaynaklanıyor fakat hiçbir bilgim yok... Arkadaşlar bilgisayarım masaüstüdür ve özellikleri sizin anlıyacagınız 2 liralık bir kasa eger gerekli olursa yazabilirim şimdiden çok teşekkür ederim iyi geceler iyi günler...

Sevgili dostum bende aynı sorunu yaşıyordum Şubat aylarında. HDD'nin kablolarını kontrol et derim. Hem donma, hem mavi ekran falan HDD'yi işaret eder. HDD'den bir şey çıkmazsa eğer, Ram'lerinden şüpheleneceğiz. Öncelikle her ne olursa olsun kasa tozunu al. Temiz bir format at, HDD kablolarını gözden geçir. Çıkar temizle üfle püfle, zarar vermeden diş fırçasıyla hafifçe siliver. Sonra dene bakalım aynı mı.

• Tamam Teşekkür ederim bende sabah aynı şeyi yapıcaktım eger sorun buysa haber veririm... Ama hala aklımda belki bios da birşeyler vardır diye geçiyor...
  • format atarken bilgilerini harici hdd ye depola. yoksa formatın anlamı kalmaz. biostan hddyi ide ve sata olarak neyse onu ayarla. kablo ile alakası olsa hdd görmez. ayrıca mavi ekranda çıkan hatayı microsofttan arat.
  • Bilgisayarın en küçük bileşenlerini dahi en ufak ayrıntısına kadar temizledim fakat bilgisayarı 2-3 kere açıp kapattıktan sonra bilgisayar 5-10 dk içerisinde yine dondu. Lütfen yardım edin.
  • Donmak kelimesini acsan bilgisayarinin ozelliklerini yazsan... 15 yasindasin canavar gibi butun bilgisayarinin ozelliklerini bilmen lazim ama bana LUTFEN p4 islemci 1gb ekran karti 80 disk 2gb ram diye yazma.
    p4 3.0 512 cache bellek
    ic7 max
    512 kingston ram gibi boyle belirte belirte yaz ki sana daha rahat yardimci olalim. hatta sicakliklarini da ekle buraya o zaman daha rahat seni yonlendirebilelim.
  • Cooler Master Chassis CM 690 - KASA

Asus P8P67 Rev 3.0 New P67 B3 Revision - ANAKART

Intel Core i5 2500K 3,3 Ghz TurboBoost - İŞLEMCİ

Asus Nvidia ENGTX460 DirectCU TOP 1GB GDDR5 775 Mhz Overclocked - Ekran Kartı

Pioneer DVR DvdRom S19LBK - CdRom

Corsair XMS3 2x4 Gb - Ramard

Bilgisayar donmasında kastettiğim şöyle ; Bilgisayar durup dururken donuyor mouse falan hareket etmiyor bilgisayar tepki vermiyor CTRL + ALT + DEL çalışmıyor reset tuşuna basılınca yeniden başlatıyor ayrıca hemen bilgisayar başladığında donmuyor ekran sonradan donuyor başka bilmek istediğiniz birşey varsa sorabilirsiniz... Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC donuyor tepki vermiyor
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Diskini hdtune error scan ile quick scan olmadan bir tara.. once makine gidip sonra goruntu donuyor diyorsun...
  • Görüntü donduğunda bilgisayar çalışmaya devam ediyor fakat yanıt vermiyor...
  • Haaaaa öyle desene, o zaman işler değişir. Ekran kartında sorun var. Ekran kartı al başka bir arkadaşından ödünç. Sonra dene bakalım aynı sorun devam edecek mi. Birde zorlama ekran kartını, zorlarsanda yapabilir öyle şeyler. Sistemini okumadım kusura bakma.
  • Ekran kartında nasıl bir sorun olabilir ki ??? Ekran kartını kasmasam dahi bilgisayar donuyor beni aydınlatısanız sevinirim...
  • Herhangi bir islem yaptirmadan sadece diskini tararsan sıkıntı cikmadan tarayabilirsin. cok zorlanirsan baska bir bilgisayara tak oyle dene...
  • Bilgisayarı 1 saatliğine bıraktık(HD Tune tararken) ve müzik actık (ki ekran kartından mı kaynaklandıgını anlamak icin) ve bilgisayar dondugunda müzik de takılmıştı yani hala ses geliyordu fakat cızırtılı bir ses geliyordu ( yani müzik durmus ve son kaldıgı notada takılmıs ve hep aynı sesi veriyordu)...
  • Ayrıca Bilgisayar acılırken boot etme yerı gelmeden siyah arkaplanlı yerde beyaz yazıyla NO HARDDISK DETECTED yazıyordu... Bu neye ısaret ??? Sorunumla alakalı mı ??? Ayrıca harddıs kesınlıkle calısıyor c ve d tamamen calısıyor ... Lütfen yardımlarınızı beklıyorum...
  • Arkadaşlar yardım edicek biri var mı ??? Yardımınıza ihtiyacım var herşeyi yazdım lütfen ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdem97 -- 27 Ağustos 2012; 22:00:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdem97

Arkadaşlar yardım edicek biri var mı ??? Yardımınıza ihtiyacım var herşeyi yazdım lütfen ???

sorun sıcaklıktan kaynaklı dostum sıcaklık değerlerini yazarmısın bi aidata speedfan gibi programlarla sıcaklık değerlerini görebilirsin bide biosu falan kurcaladım demişin anakartın pilini çıkarıp kasanın fişini çekermisin öle 2 dk falan bekle sonra tak biosun sıfırlanır
  • Ben söyleyeyim kendisi arkadaşım olur bilgisayarın cpu sıcaklığını 73 derece olarak gösteriyor biosta...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarda HD Tune yapmaya calısıyorum fakat o bitene kadar bilgisayar donuyor ... Bu arada artık bilgisayar 45 dakika kadar donmuyor sanırım tozunu aldıgım icin... Dostum SpeedFan'ı indirdim şimdi degerleri yazıyorum:
    GPU : 32C
    System: 32C
    CPU: -60C
    AUX: 38 C
    SMIOVT 4: 33C
    SMIOVT 5: 33C
    SMIOVT 6: 33C
    HD0: 35C
    Core 0: 41C

bunlar degerler...

ayarslaner dogru söylüyor fakat speedfan dada -60C CPU gösterdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdem97 -- 27 Ağustos 2012; 22:22:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayarslaner

Ben söyleyeyim kendisi arkadaşım olur bilgisayarın cpu sıcaklığını 73 derece olarak gösteriyor biosta...

biosda 73 derece gösteriyorsa sorun sıcaklıktan kaynaklı oyun oynarken sıcaklık daha yükseliyor
  • yukarıda yazdım CPU: -60 C SPEEDFAN DA
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.