Şimdi Ara

Formattan 15 dakika sonra bilgisayar göçüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 2 Günden beri bilgisayarla uğraşıyorum. Formatı başarılı bir şekilde atıyorum, çok da hızlı atılıyor. Açıldıktan 15-20 dakika sonra hiç bir şekilde yanıt veremeyecek derecede takılıyor kapatmak zorunda kalıyorum güç düğmesinden. Tekrar açmaya kalkınca neredeyse 10 dakikada açılıyor bilgisayar (15 20 dakikayı buldugu oluyor). açılsa da son derecede kasıntı oluyor ve kullanılamıyor.
    aklıma gelen 1-2 fikir var ki, harddiskte bad sector olsa formatı bu kadar hızlı atmaz diye tahmin ediyorum.
    Ama formattan sonra bir dosya indirmesi yaptığımda (örneğin ekran kartı driveri) yukarıda bahsettiğim olay oluyor ve takılıyor. Önceden ekran kartında da sorun olabilir diye düşünüyordum, fakat ekran kartı driverini kurmadan da biraz kullandım, özellikle bilerek indirme yaptım, yine aynı sonuç. pat bilgisayar çöküyor ve açılmıyor.

Ramlerde sorun olsa (ki elimde 3 adet ram var 2gb ddr3 1666 x 3) tek tek takarak denedim hepsini hepsinde aynı.

Sorun nerede acaba? Harddiskte olabilir mi. Çünkü bu bilgisayarı 2. el aldım, ve aldığımda harddisk çalışmıyor demişlerdi. Ve sanayi tipi yerde kullandıklarını söylemişlerdi. Bildiğim kadarıyla sanayideki elektrik dalgalanmaları harddiskin ölümüne sebep olabiliyor.
    Yeni bir harddisk almayı düşünüyorum ama yine aynı sorun devam ederse boşa almış olacağımdan korkuyorum. Bu konu hakkında fikri olan varmı acaba?

Edit: Cihaz HP pavilion dv5 2155et Modelidir. Core i5 m430 - 4 Gb ddr3 1666 mhz ram. 1 gb Ge Force GT 230m Ekran kartı 500Gb harddisk vs vs.
    Son olarak harddisk önceden bozulmuş, yenisini almışlar. Bu sonradan alınmış olan harddisk anlayacağınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.