< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Formula 1 - 2024 Sezonu - 23 Kasım - Las Vegas (57. sayfa)
-
-
Lawson hızlı tura oynayacak.
Lerlerc aldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi | OMG! | -- 28 Ekim 2024; 0:47:33 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Güzel bir yarıştı. Bakalım kalan 4 yarış neler getirecek?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Yok yok yanlışınız var RB sondan birinci takım performans olarak ama muhteşem pilotunuz sayesinde sezon başı dominant göründü. Sonrasında o bile yetemedi. Gelmiş geçmiş gelecek en zor en imkansız şampiyonluğu kazanacak bu sene!
Hiç şaşırtmayan Max ve RB fanları. Yine başladılar imkansız bir şampiyonluk kazanacak goygoyuna. Perez yerine düzgün birini getirmeyen kim RB. Takım şampiyonluğu yerine her zaman pilotları öncelik tutan kim RB. Perez araçtaki sorunları dile getirdiğinde dinlemeyen kim RB. Sezon başı kimsenin başedemeyeceği kadar hızlı olup rahatça puanlar toplayan kim yine RB. Boşuna algıya gerek yok. Sezon başındaki avantajını kullanmaya devam eden bir takım var ortada. Takım şampiyonluğunu da çoktan salmışlardı zaten. Ayrıca pilotlar şampiyonluğu için her türlü pisliği de yapıyorlar. Tüm bunlara rağmen Max şampiyon olamaz ise tarihin en büyük kaybedeni olacak.
-
Adamlar veri analizi yapıyor haritalandırıyor grafikler çıkarıyor, abim de geliyo sizi gidi fanboylar diyo çıkıyo işin içinden :D matematik laf salatasına gelmez, neyse odur.
Araç 25 yarışlık koca sezonun sadece ilk 4 yarışta en hızlı araç, aksırsan da tıksırsan da matematik böyle. Grafikte ortada dengede gözüken 5 yarışın 4ünü kazanmışız, keşke sezon başı en hızlı araç olmasaydık da bütün sezon kafa kafaya hızda olsaydık mcl ile, biraz daha rencide ederdik norisi. Noris şu anda hızlı, hızlıyken hakkını veriyor yalan yok ama eşit araçlarda çocuk oyuncağı bizim için.
Sezon başının ekmeğini yiyosunuz denilen dönem dediğim gibi sadece ilk 4 yarış, diğer 5 yarışta az bi farkla da olsa yavaşız bile bırak en hızlı araç olmayı dominasyonu onu bunu.
Eşit araçlarla yapılan 5 yarıştan sadece monakoyu kazanamamışız, noris eşit araçla bile patates olunca (garajın da etkisi var bunda sadece norislik değil) tabi o 5 yarışlık dönemi de en hızlı araçmışız gibi hesaplıyosunuz heralde :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 30 Ekim 2024; 8:42:42 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hangi verileri neye göre analiz etmişler acaba? İlk 4 yarıştaki fark nasıl bu kadar az çıkmış? Sonraki bazı yarışlarda da Mclaren fazla geride olsa da siz daha mı yavaştınız? Sizin söyleminizi doğru kabul etsek bile artık en hızlı olmadığınız dönemde Mclaren sizin ilk yarışlarda olduğunuz gibi herkesin devamlı belli farkla önünde miydi? Ferrari ve zaman zaman da Mercedes ön tarafta olmadı mı? Her zamanki gibi Max'ı allayıp pullamak için çaba içerisindesiniz. Yaptığı kasaplıkları devamlı öven tayfadan zaten ne bekliyorsam hata bende.
-
En az fark olan yarış 0.4sn diyor, tur başına nerdeyse yarım saniye, zaten 25-30sn farkla kazanıyorduk o yarışları, az mı çıkmış fark? Yarış sonundaki farklar değil bunlar, her tur için tur başı farklar :) yarış kaç tursa çarpınca aşağı yukarı yarış sonu toplam fark ortaya çıkıyor.
Ben max fanıyım ama neyse o, araca 1sn ekliyoruz uçuyoruz kaçıyoruz haas olsa win alırız gibi bi iddaam yok. Maxın en büyük özelliği, altındaki araç maksimum ne alabiliyorsa onu alıyor, neredeyse sekme yok (her sezon 1-2 sapıttı yarış hariç, son yarış buna örnek, p6 değilde 4-5 gelebilirdi çok bi fark da yok gerçi)
Araç en fazla 4. Mü olabilir misal bi yarışta, max o yarışta 4. Olur hatta podyum yapar, eksiği çıkmaz fazlası olur. Bu istikrar kendi neslinde hiçbir pilotta yok, norisde mi var leclercde mi? E hal de böyle olunca en iyi sürücü bu adamdır diyoruz ne var bunda eksik yada yanlış olan?
Bu sezon en güzel örneklerinden biri, ilk 4 yarış dominanttık süpürdü max, sonraki 5 yarış kafa kafaya yine süpürdü max, e kardeşim adam dyson gibi o zaman süpürdü bu zaman süpürdü sonra neden şampiyon oldu haketmedi?
Araçtan yasaklanan parçalar çıkınca performans net düştü tamam, sonra ne oldu? Max yine maksimumunu alıyor araçtan düzenli şekilde, araç 4. Mü olur max 4. Bitti gitti. Ne sıralamalarda ne yarışta olumsuz anlamda bi süpriz yok, hep maksimumda.
İstediğiniz kadar hakaret edin argo tabirlerle sallayın atın tutun, bu sezon için manzara budur, birisi şampiyon olacaksa bunu max haketmiştir. Ferrari çok geç açılmış, lec yeri geldiğinde daha takım arkadaşına üstünlük kuramıyordur pist üstünde.
Mclde de durum çok farklı değil, yeri geldiğinde garajın saçmalıkları yeri geldiğinde pilotun yaptıkları yapamadıklarıyla, takım arkadaşına kuramadı üstünlükleriyle şampiyon olamazsa da normaldir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 30 Ekim 2024; 11:10:20 >
-
Şu bir gerçek ki Mclaren ilk 4-5 yarış hariç sezonun en hızlı aracı. Buna rağmen Norris bence bekleneni veremedi. Yarışta ya da sıralamada hep hatalar yaptı. Son yarış ilk sırayı alması gerekiyordu, ama bunu beceremedi. Arkadan başlayınca da max ile doğal olarak mücadele etme zorunda kaldı. İlk sıradan başladığında da bu sefer yarışta hata yapıyor. Bu zamana kadar çoğu yarışı kazanıp aradaki puan farkını bitirmeliydi. Açık konuşalım , Norris in yerinde max olsa bu fark çoktan kapanmıştı.Kalan 4 yarışı Norris kazanır ve max in topladığı puanlada göre şampiyon olursa o zaman tebrik eder, hakkını veririz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Karar ver önce o grafikteki değerler Mclaren ile olan fark mı yoksa diğer takımlar dahil mi? İlk yarışlar 25-30 ile kalmıyordu Mclaren'in yediği farklar. Ayrıca nerede Max'ın yeteneeğine bir şey söylemişim? Yine algı yapmaya kalkma.
Mclaren hızlandıktan sonra RB'un sezon başı gibi herkesin açık ara önünde olduğu izlenimini de vermeye çalışmayın. Mercedes ve Ferrari de farklı yarışlarda zirveye ortaktı. Böyle bir ortamda da sezon başı kazanılan puan farkı zaten sezon sonunu getirebilecek düzeydeydi. Ama daha o zamanlar RB yavaş kalmaya başladığı ilk zamanlardan algı yaparak tarihin en önemli şampiyonluğu olacak demeye başladınız. Her yarışı Norris kazansa bile yetmiyordu ama bu iddaanızda ısrar ettiniz.
Max evet çok yatanekli ve Norris ile karşılaştırmıyoruz bu konuda zaten. Ama bu sene şampiyon olamaz ise büyük kaybeden olacak. Biz bunu söylüyoruz. Her zaman araçtan maximumu da alamıyor bu arada. Siz yaptığı hataları görmezden geliyorsunuz. Zaten temiz yarışamadığı için aldığı cezalar da bunu göstermeye başlıyor artık.
-
İstisnaları var dedim her sezon maksimumu alma konusunda, Aynen maksimumunu alamıyor senede 1-2 yarışta singapurda fln özellikle (bu sezon değil) sapıttığı oluyor, max a araçtan maksimumu almıyor demek zaten başlı başına şaka gibi, neyse ettik muhabbetimizi yeter tamam dallandırıp budaklandırmaya gerek yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yine algı yapmaya çalışma. Max araçtan maksimum alamıyor mu diyorum? Onun da maksimum alamadığı zamanlar var diyorum. Baskı altında o da hata yapıyor. Zaten ikili mücadelelerde genelde kural dışı yarışıyor. Tüm bunlara rağmen her yaptığını savunup kusursuz biri olarak göstermeye çalışıyorsunuz. Bu sezon da şampiyonluğu kazanması gerekir ama kazanamazsa kaybeden kendisi olmuş olur. Sizin algıyla en zor kazanılmış şampiyonluk olacak durumu yok.
-
En zor kazanılmış şampiyonluk diye bişi ne zaman demişim? Ama yakın tarihte böyle bi şampiyonluk yok, biz bi domine ettik ondan önce ham domine etti. Bu tarz şampiyonluklar tabi var ama en yenisi bile 10-15 sene önce flndır.
He algı yapıyorum sanki babamın oğlu, gören sanır bana para kazandırıyo. Açıyoruz izliyoruz uzun yıllardır işte hepimiz tarafız., forumda da muhabbetini döndürüyoruz olay o. Algı malgı o ağzı biliyorum ben tanıdık kelimeler :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 30 Ekim 2024; 15:21:0 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yakın tarihte yok böyle bir şey demek ne anlama geliyor? "Markalarda 3. Olup da şampiyon olabilen son pilot 1982 sezonunda şampiyon olmuş." diyen de benim sanırım. RB kendisi takımlar şampiyonluğunu takmıyor ve Max da aynı kafada. Eskiden olan durumlarla şimdikinin benzerliği yok. En fazla Button ile benzeştirebilirsiniz ki orada başta açtığı farkı koruyarak şampiyon olmayı başardı. Bakalım Max başarabilecek mi yoksa elindeki şampiyonluğu verecek mi?
Bana "max a araçtan maksimumu almıyor demek zaten başlı başına şaka gibi" diyen sensin öyle bir söylemim olmamasına rağmen. Söylediklerimi başka yere çekmeden ne yazacaksan yaz. Max'ın yeteneğine de laf etmiyoruz. Sizin sözlerinizin aksine hatasız olmadığı ve baskı altında da hatalar yaptığını ayrıca kural dışı mücadelelere girdiğini ve son yarış bunun cezasını da aldığını söylüyoruz. Button kadar olup farkı koruyamaz ise de elindeki şampiyonluğu kaybedecektir diyoruz. Asıl başkası şampiyon olursa başarı olacak.
-
İstatistik vermişim, markalarda 3. Olup pilotu şampiyon olan son sezon 1982 diye, bunda anlaşılmayacak ya da algı olan ne var? Gayet açık gerçek olan bi cümle, ender olan birşey anlamında söylemişim. Neresinde geçiyor maxın şampiyonluğu en zor şampiyonluk olduğu veya ona benzer bi cümle?
Max araçtan maksimumu alamıyor demişsin, ben zaten yazarken max da hata yapıyor nazarlık olarak her sene 1-2 tane var dedim. Maksimumunu almaktan kasıt sıfır kusursuzluk ile hata yapmadan %100 anlamında değil heralde ki dediğim gibi maxın da hata yaptığını söylemişim. Muadilleri de russel lec noris :) sonuçta birisi şampiyon olacak, rakiplerine yaptıklarına yapamadıklarına bakınca da hakeden max bu kadar basit.
Bu sezon için konuşuyorum, seneye ne olur o zaman gelince izler görürüz.
Maxın son yarışta yaptığının hata olduğunu düşünüyorsan zaten maxı gözünde küçümsüyorsun zerrece de anlaşamamışsın demektir. Şampiyonada rakip belli, lec fln umrunda değil maxın, pist üstünde norisle karşılaşacağını zaten biliyor noris çok daha hızlı, bi risk alacaksa bi ceza alacaksa bunu yarışın başında alacak ki telafi edebilsin. Cezalık bişi olmazsa ammena öper alır kaçarız ceza çıkarsa da çekeriz ki yarış sonucuna bakınca kimin kazanımla ayrıldığı belli oluyor.
Şampiyonlar böyledir, hamın vettelin şumaherin onun bunun bütün şampiyonların zamanında neler yaptığını izledik gördük, iyi ki de yapıyolar yine olsa yine yapsınlar. Siz de devam edin burda ağlamaya max hee höö diye. Bu işler böyle, hepsi satranç, max o hamleleri bilerek olası sonuçlarını hesap ederek yapmadıysa ben de birşey bilmiyorum :)
O maxın yarıştan maksimumunu alamıyo hatalar yapıyo diye düşündüğün hataların %80i bilerek yapılan işler, araç bi noktada hızlı değilse ve daha fazlası lazımsa bunlar yapılacak, dün de yapıldı yarın da yapılacak. Yapılmazsa şimdi bile yapılan drs trenleri araçlar dönüp duruyo vın vın muhabbetlerinden beterlerini görürüz, keşke lec de noris de yapabilse bunları. Russell de o kumaş biraz var yapıyor, race pace i diğerlerinden kuvvetli. Ondan sonra yarış bitince max işte virajı içerden almadı diye mikrofonda standup, keyfi de kaçıyor yarışların iyice, herkes süt oğlanı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 30 Ekim 2024; 17:21:54 >
-
Algı olarak neyi söylemişim düzgün oku öyle gel.
Bu sezonki durum 3. olup da pilotu şampiyon oldu dediklerinle benzer değil. Bu sezonki durum Button ile benzer. Takımlar şampiyonluğunu alamanız tamamen sizin takımın kendi aldığı kararlar sonucu. Perez'in geri bildirimlerini dinlemeyen ve ona daha rahat sürebileceği araç vermeyen de onlar, Perez yerine bu aracı daha iyi sürebilecek birini getirmeyen de yine onlar. Zamanında Chelsea'ye karşı kaybettiği maç sonrası santraforunun olmadığından yakınan Guardiola gibi kendi tercih ettikleri durum.
Max'ın bilerek yaptığı ve ceza aldığı durumlar da tabi ki hataya girer. Bilerek yapılmış ve seni geri düşürmüş durumlar sırf isteyerek yaptın diye hata olmaktan çıkmaz. Her ikili mücadeleye girdiğinde rakip yanına geldiğinde kasaba dönmesi de baskı karşısında soğukkanlı olamadığını gösterir. Bilerek bunu tercih etmesi de bunun hata olduğu gerçeğini değiştirmez. Sırf bu durumdan dolayı önümüzdeki yarışlardan birinde rakibine bilinçli şekilde temas edip 97 MSC gibi sezondan DSQ olma ihtimali de mevcut. MSC o zaman nasıl bilinçli yaptı ve hatalı ise aynısı geçerli olacak. Bu sürüşü hala savunmaya devam etmeniz ise kişiliğinizi gösteriyor. Ceza alırsa diyorsunuz bir de alışmışsınız cezasız geçen uzun yıllara.
Şampiyonlar böyledir lafını da bırakın bir kenara. Kimse Max gibi devamlı bu şekilde sürmüyor. MSC 97 den sonra baya akıllandı ve düzeltti kendini. Sonrasında sınırı aşan hareketleri çok azdır. Vettel ve Ham de aynı şekilde ilk başlarda biraz fazla agresif olsalar da zamanla törpülediler kendilerini. Zaten Max kadar ileri derece yapmadılar ama aldıkları cezalarla yanlışlarını görüp sürüşlerini ona göre ayarladılar. Max ise ilk geldiğinden beri sınırları aşıp durdu ama sevgili Fia göz ardı etti. Max gibi içeriden çok hızlı girip rakibiyle birlikte dışarı savrulan oldu mu hiç? Şampiyonlarda hatırlamıyorum ama geridekilerde varsa da cezayı yemiştir. Max bunları hesap ederek yapıyorsa da olur da Ham'in iç tarafına gireceği zaman dikkat etsin. Yine bir teker temasıyla kendini pist dışında bulmasın. Daha bu sezon o dalışının sonucunu gösterdi Ham tecrübesi ile. Ama bu durumda da ne o ağlasın ne de siz burada ağlayın.
Maksimum almak demek yarıştan alacağın en fazla puanı almak demek. Devamlı Norris ile bu şekilde mücadele etmeye devam ederek alabileceği en fazla puanı alamıyor. Bu durum ilerde başını ağrıtmasın dikkat etsin.
-
Maksimumu almak nasıl alabileceğin en fazla puanı almak oluyor? Böyle saçma cümle mi olur.
Misal geçtiğimiz pazar, ben altımdaki araçla en fazla 4. Olurum alabileceğim puan da 12dir ki o kadar aralarında mücadele etmelerine rağmen mersolarla arayı kapatamadık 4. Bile bitiremezdik yarışı, az daha uzasa haas geçiyodu bizi, şampiyonadaki rakibim yarışı kazanacak aracı sürüyor. Yani yarış sonunda noris 25 ben en fazla 12 puan alıyorum hatta o bile yok, puan farkı 15 açılıyor. O oluyor bu oluyor, yarış bitince ben 6. Oldum 8 puan aldım noris de 2. Oldu 18 aldı, genel tabloda fark 10 kapandı, maksimumu aldım, maksimum budur :) önemli olan sezon sonu şampiyonluk.
21 sezonunda 1 hızlı tur puanı için insanlar bıçak çekiyolardı. Bu sene öylesi bi rekabet yok tabi ama puan puandır, maksimum anlayışlarımız farklı.
Ham sonradan öğrenmiş, neyi öğrenmiş? Rosberg olayından sonra bizim perez gibi bottası memuriyete atadılar adam eli cebinde sürdü. Hem öğrendi diyosun hem de ağzının suyu akarak silverstonede duvara yolladı diyosun :D bu arada 10sn ceza aldı ham o olayda :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 30 Ekim 2024; 20:6:39 >
-
Vay arkadaş, resmen araba gitmiyor ama pilot sayesinde burada diyeni de görduk. Eleman zaten ilk 10-15 yarişta geçen seneden esintilerle 1, e olup durdu. Topladigi puanlari da arkadakilerin birbirlerii yemesi yuzunden kapatamadilar. Leclerc Norrisi, Piastri Norrisi takm emriyle falannkac kez biçmiştir. El birligi olsaydi bir pilot yuruseydi coktan fark kapanmis topu taca atilmisti . Bunlari yok sayip, son 10 yarista kazandigi yarisi olmayan adai ovmek de...
Fanatizm baska boyutta, Schumi, Ham, Senna vs fark etmez. Uzun soluklu izleyicisi bilir ki bu sporda, araç 80%, surus becerisi 20% etkili şampiyonlukta. Araban yoksa bir hiçsin.
Max super uber bir pilottu da 2021 e kadar neredeydi? Kaç sezon bosa gecirmiş ya da HAMin tum yetileri bir anda silinmis ki 3 sezondur kazandigi yariş sayisi sampiyonluklarinin sayisina ulaşamadi .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 31 Ekim 2024; 1:0:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X