Arkadaşlar ultrasurf ve fregate engellemek için FortiGate üzerinden bütün portları kapattık. Bu sefer de torrent indirmeleride port üzerinden çalıştığı için herhangi birşey indiremiyorum. Tekrardan portları açmak istemiyorum çünkü ultrasurf ile istedikleri yerlere girecekler. Application Sensor kısmından proxy engeli var yine giriyorlar diye portları kapatmak durumunda kaldık.
Şöyle bir mantık yürüttüm her torrent sitesinin ayrı portları bulunmaktadır. Sadece onları açmama rağmen izleyici çalışıyor görünüyor fakat indirme yapmıyor. (yani eşler ve ortaklar buluyor) Bilgisi olan var mı acaba?
Torrent icin portlarin sunlar olarak biliyorum ama Fortinet in destek sitesinden bakman lazim.
4662 TCP ve 4672 UDP
Ayrica biz kendi Cisco ASA mizda range olarak su portlari kapatiyoruz kurumsal yapilar icin tabi!
port-object range 10001 65535 port-object range 1024 1193 port-object range 1195 9999
gandalf_3466G
kullanıcısına yanıt
Destek sitesinde bununla ilgili bir kısım bulamadım bakma imkanınız olursa çok sevinirim kardeşim.
Ayrıca dediğiniz portları en kısa sürede deneyeyim inşallah sonuca ulaşırım
quote:
Orijinalden alıntı: gandalf_3466
Torrent icin portlarin sunlar olarak biliyorum ama Fortinet in destek sitesinden bakman lazim.
4662 TCP ve 4672 UDP
Ayrica biz kendi Cisco ASA mizda range olarak su portlari kapatiyoruz kurumsal yapilar icin tabi!
port-object range 10001 65535 port-object range 1024 1193 port-object range 1195 9999
Kardeşim çok teşekkür ederim. Portlar çalıştı torrent aktif şimdi.