Şimdi Ara

fortran yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler fortran 95 de ekok bulma programı yazmam gerekiyor yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı kafayı yiycem lütfen beyler bir el atın

• bunu senden isteyen öğretmeninin gidip suratına tükürürdüm bu devirde fortran mı kaldı.
  • ben de onu anlamıyorum işte mühendisliğin temel şartıymış lanet olsun taş devri resmen
  • hiç gerek yok. Birilerine yaptır geç. Temel istiyorsan C/C++ aç çalış hayli ufkunu açar. Sonrasında genelde C# ya da Java gelir.
  • Ne kolay tükürüyorsunuz, lama mısınız birader?
    Programlama ödevi olunca illa güncel popülerliği olan dillerden biri mi olacak? Hocanın bir amacı olabilir, siz bilemezsiniz. Oldu olacak hocaya öğretiverin ne öğretmesi gerektiğini de.
    Saygı biraz.
  • Her ne kadar fortran bilmesem de google biliyorum :)
    http://www.victoriacollege.in/download/FORTRAN%20PROGRAMS.pdf bu PDF dosyasında Fortran kod örnekleri var, dosya içinde "LCM" diye arattır, EBOB ve EKOK bulan program var.
    LCM: Least Common Multiple = En Küçük Ortak Kat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un.real -- 2 Kasım 2011; 9:37:30 >
  • çok sağolun çözdüm olayı ya hallettim.tabi daha basitti benim yazdığım ama.çok teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sql yardım
    3 yıl önce açıldı
    Excell yardım
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok da küçümsemeyin fortranı

http://tr.wikipedia.org/wiki/FORTRAN

2008 sürümü bile var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: un.real

Ne kolay tükürüyorsunuz, lama mısınız birader?
    Programlama ödevi olunca illa güncel popülerliği olan dillerden biri mi olacak? Hocanın bir amacı olabilir, siz bilemezsiniz. Oldu olacak hocaya öğretiverin ne öğretmesi gerektiğini de.
    Saygı biraz.

sesli güldüm. Aç bak bakalım iş ilanlarına fortran bilerek karnını doyurabilecek misin? Hayat o kadar kısaki gereksiz şeyler öğrenmeye vaktiniz olmamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meskalamdug

quote:

Saygı biraz.

sesli güldüm. Aç bak bakalım iş ilanlarına fortran bilerek karnını doyurabilecek misin? Hayat o kadar kısaki gereksiz şeyler öğrenmeye vaktiniz olmamalı.

"Hocanın sizin bilmediğiniz bir amacı olabilir" ifadesinin hangi bölümünden karın doyurmak/doyuramamak ya da iş ilanları ile ilgili çıkarım yaptınız?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Meskalamdug

quote:

Saygı biraz.

"Hocanın sizin bilmediğiniz bir amacı olabilir" ifadesinin hangi bölümünden karın doyurmak/doyuramamak ya da iş ilanları ile ilgili çıkarım yaptınız?

Amacının ne olduğunun bir önemi yok sonuçta Fortrandan bahsediyoruz. Fortrana harcayacağı zamanı C/C++ verirse çok daha yararlı olur diye tekrar belirtiyorum. Bu cümleme katılmıyorsanız sebep belirtmenizi istiyorum.

• Cümlenize şahsen katılıyorum ancak hoca dediğimiz kişi bu sıfatı elde edebildiyse kullanacağı öğretme metodolojisinde bir miktar özgürlüğe sahip olmalı, buna saygı duyulmalı.
    Bu konuda bakış açılarımız farklı, ben hocanın öğretmek isteyeceği bir şey olabileceği, öğrencilerine başka bir perspektif kazandırmak isteyebileceği ihtimali üzerinde duruyorum; siz ise iş bulmaya daha yarayışlı programlama dilleri kullanılması gerekliliğini vurguluyorsunuz.
  • arkadaşlar 64 bit'te çalışan fortan emulatur arıyorum acil lütfen
  • Arkadaşlar fortranı baya bir aşşağılamışsınız ama şu anda hala NASA da yoğun olarak fortran ın kullanıldığı yerler var ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ok1on1

arkadaşlar 64 bit'te çalışan fortan emulatur arıyorum acil lütfen

Force 2.0 ı kullanabilirsin.
    64bit de programı çalıştırdığında stop (yoksa end) gördüğünde dos u kapatır.
    onun için stopdan önce (yoksa end den önce) pause komutu girmek gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.