Şimdi Ara

FORUM AHALİSİ YÜZÜNDEN RED DEAD REDEMPTION 2 PROJESİ IPTAL ETİLDİ (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
214 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yamayı hala ücretsiz olarak paylaşabilirler paylaşmamalarının sebebi kendi fırsatçılıkları ilk önce yamayı aylık ücret ile verip her ay para vermezsen türkçe oynamana engel olacaklardı ardından böyle olmadı 50 liraya satalım komple dediler oda olmadı 30 lira olsun bari dediler kısaca gözlerini para bürümüş kan emicilerden gram farkları olmayan bu çeviri ekibine para kaptırmadığın için şanşlısın oyunu alıp oynamadıysan iade et ve paranı geri al bu kadar basit.

Ayrıca böyle fırsatçılık ile davam edeceklerse umarım komple kapanır ve dağılırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jem991 -- 18 Temmuz 2020; 2:33:23 >
  • Bir oyun icin bir dil yamasi icin forumda kopan yaygaraya bak. Bu konuda forum yoneticilerinin bir onlem almasi lazim, hepimize zarari var bu olayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Beğenmediğimiz herşey yasaklansın engellensin susturulsun vs vs yasakçı kafadan kurtulmak lazım kim hangi konuda konuşmak istiyor yaygara koparmak istiyorsa bırak koparsın beğenmiyorsan takip etme başlığa girme engelle ne istiyorsan yap ama konuşmak isteyenleride susturmaya çalışma
  • Ana konuya yazdım ama yazmamla konunun silinmesi bir oldu. Buradan da yazmış olayım.

Ben bu süreçte kimseyi şikayet etmedim ama şikayet edene de (özellikle mali suçlar konusunda) "niye şikayet ettin?" demem, diyemem. Böyle bir şey demek kanunen de suçtur. (TCK Madde 278 ve 281) Eğer maliyeye giden şikayetler sonrasında, RDR 2 yaması ile ilgili açılan konulardaki mesajlar bir savcının önüne giderse ve "niye şikayet ediyorsunuz?" tarzı mesajları görüp soruşturma başlatılırsa, mesajları yazanların başı ağrıyabilir, belirtmiş olayım. Aslında çoğu arkadaş bilmeden suç işliyor ve bilmemek maalesef sizi bu konuda aklamaz. Çünkü takip ettiğim kadarıyla tek şikayet Take Two'ya gitmedi. Maliye, Cimer ve Gelir İdaresi'ne de şikayet ettiklerini söyleyenler vardı. Şikayetçi olmak anayasal bir haktır, kimseye anayasal bir hakkını kullandığı için hesap soramazsınız, yukarıda da TCK maddeleriyle belirttiğim gibi bu bir suçtur.

Ayrıca yamanın iptal edilmesinin sebebi Take Two tarafından gönderilen ihtar ya da açılan bir dava sonucu olduğu da kesin değil. Bazı discord mesajları var ama yine de şüpheli böyle olup olmadığı. Öyle olsa bile, ayrıyeten Maliye ve Gelir İdaresi de bu duruma el atabilir. O yüzden mesaj yazarken dikkatli olmakta fayda var. Ben uyarmış olayım da, kim nasıl mesaj yazmak istiyorsa öyle yazmaya devam etsin.

• Böyle bir olay olduğunu bu gün öğrendim ama aşırı keyiflendim çünkü insanlar telif haklarından bir haber şekilde herkese lanet okuyorlar muz cumhuriyetinde yaşamıyoruz gençler

• anlık bi para hırsı ve devamında gelen tepkiler ve sonuçları..
  • Kendini kanıtlamak için öncelikle fedakarlık gerekmekte 5-10 tane oyun çevirip ( metinleri az ) sonra hadi para yoksa yama yok mantığı ile koştururlarsa böyle olur 2010 yılından beri kaç tane çeviri ve dublaj ekibi battı haberleri olsun az empati. Elbette bu işe emek veriyor herkes fakat stajer olmadan patron olmaya çalışmak çok ayrı kafa.
  • jem991 kullanıcısına yanıt
    Adamları bende eleştirdim yaptıkları yüzünden fakat 30 tl böyle bir oyunun yaması için uygun bir fiyattı bana kalırsa. Ayrıca ne yaparsın herkes para için çalışıyor bu hayatta. Şimdi daha mı güzel oldu yani. Ben 200 lira verdim oyunu aldım. 20 dakika oynadım baktım olacak gibi değil yama çıkınca oynarım diye bekledim. Şimdi oynayamayacağım. Sebep ne peki. Birilerinin gereksiz yere hırslanıp bu adamları şikayet etmesi gibi duruyor. En azından öyle tahmin ediliyor. Peki neden şikayet ediyor. Oyunun telif hakkıda, yasal değilde falan filan. Doğrucu davutluğa soyunuluyor. Günlük yaşamlarında da bu kadar doğrucu mu acaba bu arkadaşlar. Her yanlışı görünce ilgili mercilere şikayet ediyorlar mı acaba. Ya da kendileri çok mu kusursuz. Mümkün değil. Kusursuz insan yok dünyada. Ayrıca bu sitede bir sürü parayla yama satım ilanı var. Hangisi şikayet edildi sorarım kendilerine. Diyeceğim son söz şudur. Herşey yoluna girmişken, elemanlar hatalarını anlayıp yanlışlarından dönüp fiyatı da uygun bir düzeye çekmişken olan oyunu alıp yama bekleyen ve sonunda mal gibi kalan oyun severlere oldu. Şikayet edenler bizim ahımızı aldı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Adamları bende eleştirdim yaptıkları yüzünden fakat 30 tl böyle bir oyunun yaması için uygun bir fiyattı bana kalırsa. Ayrıca ne yaparsın herkes para için çalışıyor bu hayatta. Şimdi daha mı güzel oldu yani. Ben 200 lira verdim oyunu aldım. 20 dakika oynadım baktım olacak gibi değil yama çıkınca oynarım diye bekledim. Şimdi oynayamayacağım. Sebep ne peki. Birilerinin gereksiz yere hırslanıp bu adamları şikayet etmesi gibi duruyor. En azından öyle tahmin ediliyor. Peki neden şikayet ediyor. Oyunun telif hakkıda, yasal değilde falan filan. Doğrucu davutluğa soyunuluyor. Günlük yaşamlarında da bu kadar doğrucu mu acaba bu arkadaşlar. Her yanlışı görünce ilgili mercilere şikayet ediyorlar mı acaba. Ya da kendileri çok mu kusursuz. Mümkün değil. Kusursuz insan yok dünyada. Ayrıca bu sitede bir sürü parayla yama satım ilanı var. Hangisi şikayet edildi sorarım kendilerine. Diyeceğim son söz şudur. Herşey yoluna girmişken, elemanlar hatalarını anlayıp yanlışlarından dönüp fiyatı da uygun bir düzeye çekmişken olan oyunu alıp yama bekleyen ve sonunda mal gibi kalan oyun severlere oldu. Şikayet edenler bizim ahımızı aldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: jem991

yamayı hala ücretsiz olarak paylaşabilirler paylaşmamalarının sebebi kendi fırsatçılıkları ilk önce yamayı aylık ücret ile verip her ay para vermezsen türkçe oynamana engel olacaklardı ardından böyle olmadı 50 liraya satalım komple dediler oda olmadı 30 lira olsun bari dediler kısaca gözlerini para bürümüş kan emicilerden gram farkları olmayan bu çeviri ekibine para kaptırmadığın için şanşlısın oyunu alıp oynamadıysan iade et ve paranı geri al bu kadar basit.

Ayrıca böyle fırsatçılık ile davam edeceklerse umarım komple kapanır ve dağılırlar.
    Verdiği emeğin karşiligini almak kan emicilik mi?

Asil siz mezarci beleşci nankörsünüz

• dirty_y kullanıcısına yanıt
    ücretsiz olarak versinler isteyen bağış yapsın misal sen 30 lira vermek istiyorsun git ver kimse sana bir şey demez neden verdin diye. Doğruluk konusuna gelince. doğru olan gerçekten doğru olduğu sürece sonuçların kötü olmasının bir önemi yok eğer bu gün bu yaptıkları için onlara boyun eğilip gamepass sistemleri onaylansaydı senden bu gün 30 lira isteyen yarın bu yüzsüzlük ile 200 lirada ister.
  • ilkerarici1110 İ kullanıcısına yanıt
    100 de 100 kendinin olmayan bir şeyi kendinin gibi satmaya çalışmak evet kan emicilik oluyor. Ben rdr2 oynamadım oynamayıda planlamıyorum. Misal ben şuan senin olan bir arabanın aynasını çalıp pempeye boyayıp başka birine satmaya çalışsam bu oldukça doğru bir iş planı olur değil mi
  • Başka bir başlığa yazdım aynısını yazmak istemiyorum, tekrar yazmakta istemiyorum.

Özetle yaptıkları yamayı ister silsinler ister dağıtsınlar. Grubun amacı tetikte bekleyip her gelen oyundan para kazanma amacı gütmek ise bırak dağılsın. Belki gerçek bir iş bulurlar ve hem kendilerine hem ailelerine hem de milletlerine faydalı olurlar.
    Stajyer çocuklar 631,20TL maas alıyor ayda. Haftanın 3 günü calisip 9 maas sonrasında 2000 yama satıs parası elde edebilirlerdi kelle başı. 50 kişi çevirdiyse 10000 yama satışı parası eder bu. İş hayatını geçtim stajyerlik bile olsa olmuyor degil mi? Çalışmak zor, değil mi?
    Umarım ilerleyen dönemlerde yapılacak tercümeler için kimse benzeri hayalleri kurmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jem991

100 de 100 kendinin olmayan bir şeyi kendinin gibi satmaya çalışmak evet kan emicilik oluyor. Ben rdr2 oynamadım oynamayıda planlamıyorum. Misal ben şuan senin olan bir arabanın aynasını çalıp pempeye boyayıp başka birine satmaya çalışsam bu oldukça doğru bir iş planı olur değil mi
    Yasak degil olay, hicbir anlami olmayan bombos bir amac ugruna forumda genclerin harcadigi onca vakit. Bunun ulkeme, halkima zarari dokunuyor.

• theVerge T kullanıcısına yanıt
    Zararımı dokunuyor hahaha halkın ve gençlerin yasalar ve yaptırımlar konusunda bilinçleniyorlar. Sormayı sorgulamayı ve gerçekleri öğreniyorlar senin gibi düşünmeyen insanlar boş işler yapıyor demek değil bu. Bomboş bir konuda değil eğer para için yapıyorsan direk işi yapan ile görüşür sana bir ücret veriyorlar ve işine geliyorsa yaparsın konusudur gerçekten gönüllü çeviri yapıyorsan da para talep etmezsin konuşmasıdır. Fikri mülkiyet hakkının tanımlanmasıdır bu konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jem991 -- 18 Temmuz 2020; 3:17:2 >
    Hala oyun diyorsun ceviri diyorsun para diyorsun, ben ne anlatiyorum sen ne anlamak istiyorsun. Devam et kardesim ne diyeyim..

• Melankoli4 M kullanıcısına yanıt
    Iq testim hastane ortamında yapılmış olup sonucum 139 dur. Ve senin olmayan bir şeyi alllayıp pullayıp satmaya çalışmak her zaman aynı şeydir

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.