Şimdi Ara

Forum dış dünyaya pekde yabancı değil aslında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
2.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LTE-A

Hocam merak ettiğim birşeyi soracam
    Neden tidiay tiesay disiay sidiay şeklinde yazıyorsunuz motor isimlerini ? Yanlış anlamayın sadece meraktan

akımı nerden başlattım bilmiyorum ama bi yorumda görmüş olmam lazım. genelde tsi yazarım bazen tdı da yazarım değişiyor
  • sizi gidi pis muhalifler diye bitseydi yazı daha başarılı olurdu bence.

Adama bak ya hem iphone kullanıyor hem araba beğenmiyor. İki tane çakaydınız ağzına

doların, benzinin mazotun, ev-arsa fiyatlarının fahiş şekilde artması hepsi muhaliflerin zaten ya BIDI BIDI BIDI konuşur bunlar hep ah ah. Bunlar yok mu bunlar gider 60 milyara araba alır 90 lira köprüye de vermezler nankörler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uzaklardan Gelen

PEKDE değildir o PEKTE olacak.

pekde değil, pekte hiç değil, pek de olacak
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Anladım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Parası olmayan almasın arkadaş ben de anlamıyorum milleti, hem ağlarım hem gülerim modunda olan bit topluma da müstahaktır aslında.

Bugün Hürriyet'de gördüm, sabaha karşı iPhone 7 kuyruğu olmuş. Biz ne zaman 3250 TL'den başlayan bir telefonu almak için kuyruk olacak kadar zengin bir toplum olduk...

vallahi şu telefonlara verilen paralara yazık,hersene yeni model çıkıyor.okadar para veriyorsun bir kaç ay sonra hevesin kalmıyor.
    zaten ucuzu pahalısı hepsi aynı işe yarıyor,çoğu fesbuk tivitır kullanmaktan başka birşey yapmıyor.
    aypon 6 kullanıp rehberindeki numarayı bulamayanları görüyorum

az önce baktım 500 liraya mis gibi telefonlar var,artık telefona 500 den fazla vermem

500'e adam akıllı telefon yok ama 1500'e alacağın orta sınıf telefonlar bile artık iş görüyor. Samsung A5 2016 mesela kışın 2 tane aldık memnunuz. Bende G3 var.

iki ay önce LG k8 almıştım 600 e on numara telefon

• Ülkemizdeki akaryakıt ve araç fiyatları belli. Alınan maaşlar da ortada. Adamın zarar etmeden az yakan dizel araç istemesinde sıkıntı yok bence. Tek sıkıntı 20 bin nakitle bu yola çıkmış olması. Keşke bizde de 8-10 aylık maaşla sıfır araba alınabiliyor olsa. O zaman herkes gönlünden geçeni alır ama şu anki durumda aylarca kredi ödeyerek aldığı araçtan en az zararla çıkmak istemeleri kadar doğal bir şey yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 yıllık öğrenci hayatımda hocalar öğretmen odasında ne konuşur merak ederdim hep, aydınlattığınız için teşekkürler. Sıradan forum muhabbetleri bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmeturan -- 15 Ekim 2016; 0:26:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açan, MAzda3 , Talisman tavsiye ettiyse bu iş tamamdır.
  • Eveet plaza agalari gelecek demistim damlamislar.

• Dahi anlaminda olan de ayri yazilir, bin kere mi yazacagiz dilimizde tuy bitti. "Pekde" degil "pek de". Bir tanecik diliniz var onu da dogru konusup yazamiyorsunuz

• quote:

garibimi yine çizmişlee üçgün içerde beş gün dışardabu adminler fakirleri sevmiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

Adam pek de garip seyler soylememis, uc kurus ogretmen maasiyla zor kazandigi parayla degerini koruyacak bir araba almak istemis.

Alfa romeo kullanicisi olarak soyluyorum, sifir km lerde alfadir citroen dir almak icin milyoner olmak lazim. Golf 55 e alinirken arkadasim 52 ye c4 aldi, golf 60 a giderken 43 e zor satti. 17 bin tl icin kac ay it gibi calisiyoruz. İkinci elde delisiyle manyagiyla uckagitcisiyla desen hic ugrasilmiyor.

Hukumet bidibidi demissin ama araba konusunda hukumete ne saysan azdir, elin alman fransiz ogretmeni 6 7 aylik maasiyla 0 km golf alirken ben 2000 model golf niye alamiyorum diye sen de arada sorgula bence.

Edit: Adam benzinli mi kaldi vs. dedigine gore belli ki a yakan turbo benzinli araclari falan bilmiyor. Degirmen suyu vs bos seyler anlaticaginiza az yakan benzinliler var gibi faydali bilgiler vermis olsan hem adama bi faydan dokunurdu.

Hükümetin hiçbir suçu yok. Yanlısı değil aksine uyuz oluyorum ama böyle salak bir toplumu ben onların gözünden baksam bende gondiklerim. Hala inatla oy atarken ellerin titremiyor gondiklenmekten zevk alıyorsan hükümet ne yapsın kardeşim. Amerikada benzıne 1 tl verır 5.0 araçla gezerler sen 1.3 dizelle sürünürsün sonra onlar 5 aylık maaşla araba alıyor diye ağlarsın. Ağlamakla söylenmekle olmuyor. Düzeni değiştirmek için ne yaptın diye sorarlar adama kusura bakmayında ben kurunun yanında yanan yaşlara üzülüyorum gerisi isterse giyecek don bulamasın benzine 20 tl versin canı cehenneme. Ne arabası almaktan bahsediyorsun simit ye çay iç 1 ayı tamamlada önce bi sonra bakarız o işlere

• quote:

quote:

garibimi yine çizmişlee üçgün içerde beş gün dışardabu adminler fakirleri sevmiyo

Kısa kes aydın abası olsun

• Ya abi, ne akıl veriyon? Bırak ne alıyorsa alsın. 20 kağıt üzerine 40 kağıt krediye girsin. Borç ödesin. Gezmesin. Ben gezeyim onun yerine. Haftasonu Bilecik'e düğüne gittik. Üstelik bizim diğer arabalar doluydu. Eşimin arabası ile gittik. Kalos. Araba 11 yılda ilk defa şehir dışına çıktı. Yolda 40.000km'yi gördü araba. Sakin sakin 120 ile gittik geldik. Hiç de sorun olmadı. Dandik araba ile yapacağım ilk yol deneyimim olacağını düşünüyordum. Sonra bu yıl Bosna'da kiraladığım ve 800 km yol yaptığım rezil Fabia aklıma geldi. Kışlık lastikli, lastikleri geberik, frenleri öten, içi kokan, durmayan ve mütemadiyen kayan bir araba ile 1.5 şerit yollarda (karşıdan araba gelirse toprağa taştığın) 400km, gidiş geliş yollarda 400km yol yaptım. Çok da eğlendim. Dünyanın da sonu olmadı. Çok deli yağmura da yakalandım. Üstelik 5 dakikada 1 arabanın geçtiği, en yakın benzin istasyonunun 100km ötede olduğu yollarda... O aklıma gelince, bizim emektar Kalos bakımlı 185/55-15 spor lastikleri ile yolda iyi bile geldi. Gaza bastığın sürece de yol tutuyor ha. Ayağını gazdan çekmeyeceksin. Frenleri de çok iyi. Çok dengesiz; ama çok iyi. Bir kere ani fren yaptım. Çok şaşırdım. Sümük gibi uzayacağız, kaçacak boşluk arayacağım sanıyordum. Zamk diye yapıştırdı bizi kemere. Sadece arka kampana. Arka "bırak ben gideyim" diyor. Ön "bok yeme otur" diyor. Arkayı direksiyonla minik müdehalelerle kontrol ederek çok sağlam fren yapılabiliyor. Bizim Amerikanların modereni... Neyse, anladım ki, o kadar da takmamak lazım. Tabi, kaza güvenliği iyi bir araba olsa iyi olur gene de, orası ayrı. Suzuki Swift mesela...

Bu öğretmen yılda kaç km yol yapacak da, Golf'ün sunduğu ekstra konfor 45.000TL'lik farka değecek? Bunu düşünemeyen MAL düşünmesin. Alsın o arabayı. Eve kapansın. Böylece benim kalemime musallat olmasın. Ben hayatımı yaşayayım...

Bu yıl nereleri gezdim diye düşünüyorum... İzmir'e gittim gezmeye, iki kere İstanbul'a, Beypazarı-Mudurnu-Abant'a gittim. Antakya gezisine çıktım. Bosna-Karadağ gezisi yaptım. Safranbolu-Amasra'ya gittim. Bu haftasonu da Bilecik-Söğüt... Yaz tatilinde bir bayramda Ayvalık, bir bayramda Kaş... Temiz... İyi gezmişim bu yıl. Eşimin maaş gecikmese şu an İtalya'da olacaktım. Bra'da arkadaşın düğünü vardı. O vesile ile gidip, İtalya Alpleri dağ gezisi yapacaktım. Como falan... Fiat 500 kiralarım diyordum. Kısmet... Seneye kaldı artık... O mal cücük kadar maaş alırken 70-75.000 gömsün arabaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 31 Ekim 2016; 20:48:02 >

• quote:

quote:

Parası olmayan almasın arkadaş ben de anlamıyorum milleti, hem ağlarım hem gülerim modunda olan bit topluma da müstahaktır aslında.

Bugün Hürriyet'de gördüm, sabaha karşı iPhone 7 kuyruğu olmuş. Biz ne zaman 3250 TL'den başlayan bir telefonu almak için kuyruk olacak kadar zengin bir toplum olduk...

vallahi şu telefonlara verilen paralara yazık,hersene yeni model çıkıyor.okadar para veriyorsun bir kaç ay sonra hevesin kalmıyor.
    zaten ucuzu pahalısı hepsi aynı işe yarıyor,çoğu fesbuk tivitır kullanmaktan başka birşey yapmıyor.

az önce baktım 500 liraya mis gibi telefonlar var,artık telefona 500 den fazla vermem

+1 hocam kesinlikle. Suanki telefonun general mobile discovery. Hanım yok iPhone 6, yok 6 s, yok plus mlus beynimi kemiriyor. Kapitalizm hocam yapacak pek bisi de yok. Millet girmiş sürüye bir kere.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Ya abi, ne akıl veriyon? Bırak ne alıyorsa alsın. 20 kağıt üzerine 40 kağıt krediye girsin. Borç ödesin. Gezmesin. Ben gezeyim onun yerine. Haftasonu Bilecik'e düğüne gittik. Üstelik bizim diğer arabalar doluydu. Eşimin arabası ile gittik. Kalos. Araba 11 yılda ilk defa şehir dışına çıktı. Yolda 40.000km'yi gördü araba. Sakin sakin 120 ile gittik geldik. Hiç de sorun olmadı. Dandik araba ile yapacağım ilk yol deneyimim olacağını düşünüyordum. Sonra bu yıl Bosna'da kiraladığım ve 800 km yol yaptığım rezil Fabia aklıma geldi. Kışlık lastikli, lastikleri geberik, frenleri öten, içi kokan, durmayan ve mütemadiyen kayan bir araba ile 1.5 şerit yollarda (karşıdan araba gelirse toprağa taştığın) 400km, gidiş geliş yollarda 400km yol yaptım. Çok da eğlendim. Dünyanın da sonu olmadı. Çok deli yağmura da yakalandım. Üstelik 5 dakikada 1 arabanın geçtiği, en yakın benzin istasyonunun 100km ötede olduğu yollarda... O aklıma gelince, bizim emektar Kalos bakımlı 185/55-15 spor lastikleri ile yolda iyi bile geldi. Gaza bastığın sürece de yol tutuyor ha. Ayağını gazdan çekmeyeceksin. Frenleri de çok iyi. Çok dengesiz; ama çok iyi. Bir kere ani fren yaptım. Çok şaşırdım. Sümük gibi uzayacağız, kaçacak boşluk arayacağım sanıyordum. Zamk diye yapıştırdı bizi kemere. Sadece arka kampana. Arka "bırak ben gideyim" diyor. Ön "bok yeme otur" diyor. Arkayı direksiyonla minik müdehalelerle kontrol ederek çok sağlam fren yapılabiliyor. Bizim Amerikanların modereni... Neyse, anladım ki, o kadar da takmamak lazım. Tabi, kaza güvenliği iyi bir araba olsa iyi olur gene de, orası ayrı. Suzuki Swift mesela...

Bu öğretmen yılda kaç km yol yapacak da, Golf'ün sunduğu ekstra konfor 45.000TL'lik farka değecek? Bunu düşünemeyen MAL düşünmesin. Alsın o arabayı. Eve kapansın. Böylece benim kalemime musallat olmasın. Ben hayatımı yaşayayım...

Bu yıl nereleri gezdim diye düşünüyorum... İzmir'e gittim gezmeye, iki kere İstanbul'a, Beypazarı-Mudurnu-Abant'a gittim. Antakya gezisine çıktım. Bosna-Karadağ gezisi yaptım. Safranbolu-Amasra'ya gittim. Bu haftasonu da Bilecik-Söğüt... Yaz tatilinde bir bayramda Ayvalık, bir bayramda Kaş... Temiz... İyi gezmişim bu yıl. Eşimin maaş gecikmese şu an İtalya'da olacaktım. Bra'da arkadaşın düğünü vardı. O vesile ile gidip, İtalya Alpleri dağ gezisi yapacaktım. Como falan... Fiat 500 kiralarım diyordum. Kısmet... Seneye kaldı artık... O mal cücük kadar maaş alırken 70-75.000 gömsün arabaya.

Dogru soyluyosun hocam,ne halin varsa gor beter ol demek lazim.
    Bizde hanimla çok geziyoruz.
    Eskisehir istanbul ankara izmir karaburun her bulduğumuz firsatta tatile cikariz.karadeniz düşünüyoruz bu aralar okuldan firsat olursa.
    Annemlerin Yazligin ustune iki oda yaptirdim,30bine yazligim da,oldu borcu bitmek uzere,arsuzdayiz artik yazlari
    Ben devlete gectigimde atandigim koyde ulasim yoktu ilk is araba aldim taksiti odedim,Mobilyaydı beyaz esyaydi dunya kadar borc odedik hanimla,cok sukur biseyimizde eksik kalmadi.ben duzgun yasamasam parayı o arabalara gomsem nah giderdim tatile.
    Metal yiginina o parayi verecegime kalkip tatil yapiyorum yiyip iciyorum.
    Arabamdan da,cok memnunum,burdakiler çekmiyor falan diyor 1.33e,video ceker atarim diyorum arkalarina bakmadan kaciyorlar
    Simdide eve niyetlendik iste maksat urfa donusu dikili agacimiz olsun,bütçemize uygun birseyler araştıracağız.
    Bir maasimiz bu borclara gidiyordu simdi bunlari bitiriyoruz ev kredisine gidecek Allah sagligimizi almazsa.
    Buradaki simarik veletler burjuva özentileri aglayadursun,duzgun yasayana bilincli tüketiciye ev de var araba da
    Biryere kaybolma sana memlekete donuste araba konusucaz daha

• Maalesef bir iphone7 ye 4000 5000tl veren adamlar var hava atmak için.Geçici şeylere harcamayı çok seviyorlar nedense.Telefona vereceğim para 1000tlyi geçmez kaç yıldır telefon mesleğindeydim kararımı zırnık derece değiştirmedi değiştirmez.Neymiş efendim telefona 5000 vereceğim özelliklerim olucak popüler olma çabaları bunlar.Benim için arasın sorunsuz seste sıkıntı olmasın yetiyor.Sonrasına gözüm yok ztn.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Ya abi, ne akıl veriyon? Bırak ne alıyorsa alsın. 20 kağıt üzerine 40 kağıt krediye girsin. Borç ödesin. Gezmesin. Ben gezeyim onun yerine. Haftasonu Bilecik'e düğüne gittik. Üstelik bizim diğer arabalar doluydu. Eşimin arabası ile gittik. Kalos. Araba 11 yılda ilk defa şehir dışına çıktı. Yolda 40.000km'yi gördü araba. Sakin sakin 120 ile gittik geldik. Hiç de sorun olmadı. Dandik araba ile yapacağım ilk yol deneyimim olacağını düşünüyordum. Sonra bu yıl Bosna'da kiraladığım ve 800 km yol yaptığım rezil Fabia aklıma geldi. Kışlık lastikli, lastikleri geberik, frenleri öten, içi kokan, durmayan ve mütemadiyen kayan bir araba ile 1.5 şerit yollarda (karşıdan araba gelirse toprağa taştığın) 400km, gidiş geliş yollarda 400km yol yaptım. Çok da eğlendim. Dünyanın da sonu olmadı. Çok deli yağmura da yakalandım. Üstelik 5 dakikada 1 arabanın geçtiği, en yakın benzin istasyonunun 100km ötede olduğu yollarda... O aklıma gelince, bizim emektar Kalos bakımlı 185/55-15 spor lastikleri ile yolda iyi bile geldi. Gaza bastığın sürece de yol tutuyor ha. Ayağını gazdan çekmeyeceksin. Frenleri de çok iyi. Çok dengesiz; ama çok iyi. Bir kere ani fren yaptım. Çok şaşırdım. Sümük gibi uzayacağız, kaçacak boşluk arayacağım sanıyordum. Zamk diye yapıştırdı bizi kemere. Sadece arka kampana. Arka "bırak ben gideyim" diyor. Ön "bok yeme otur" diyor. Arkayı direksiyonla minik müdehalelerle kontrol ederek çok sağlam fren yapılabiliyor. Bizim Amerikanların modereni... Neyse, anladım ki, o kadar da takmamak lazım. Tabi, kaza güvenliği iyi bir araba olsa iyi olur gene de, orası ayrı. Suzuki Swift mesela...

Öncelikle bu kadar uzun yazı görünce dedim kesin Hüseyin bey dir. Neyse hocam çok güzel yazmissiniz. En güzelini de siz yapıyorsunuz vallahi. Birkaç sorum olacaktı

Yurtdışı gezilerine çıkmak istiyorum da yabancı dil 0. Yabanci dil olmadan nasıl gezileri tavsiye edersiniz hocam yurtdışı? Turlara mı katılsak yoksa bireysel mi?

• quote:

quote:

Ben de gıcık oluyorum bu telefon işine. Teknoloji manyağı adamım. Bilgisayarım uçuyor desem yeridir. Hobi olarak arabada müzik seti niyetine pc kullanıyorum falan... Telefona neden bu kadar para verildiğini ben bile anlamıyorum. Benim yöntemim yurtdışından ikinci el telefon almak. En son iki yıl önce ABD'den 330$'a HTC M9 aldım. Arkadaş gelirken getirdi. Ben de İtalya'dan dönmüştüm. Kendi pasaportuma işlettim. Eşime verdim. Ben de eşimin M7'sine çöktüm. M7'yi eşim iki yıldır kullanıyordu. İki yıldır da ben kullanıyorum. Burada M9 yeni çıkmıştı. 2000 küsür TL idi... Amiral gemisi telefonun son modelini aldım. Biraz fazla oldu. Şimdiki aklım olsa M9'a kasmazdım. Eşim zaten telefonundan memnundu. Gider 140$'a bir M7 alır kendim kullanırdım.

Deli gibi de kullanıyorum telefonu. Ağırlıkla GPS, internet ve mail kullanıyorum. Bir önceki telefonum da ilk aldığımda yetiyordu. Ondan önceki telefonum da öyle... Ancak bu meretlere pislik yapıyorlar. Telefon zamanla yavaşlıyor ya, hasta ediyor adamı. Android sürümleri de osx sürümleri de eski telefonları zamanla yavaşlatmak için özel yazılıyor diye düşünmekteyim. Bir de illet oluyorum, güncelleştirmezsen whatsapp kullanamamaya başlıyorsun falan... Arkadaş, sana ne? Eski sürümle kullanacağım, sana ne? Yok... Pislik değil mi... Telefondan anlasam custom-rom çakacağım da, pek telefondan da anlamıyorum. O yüzden çareyi ABD'den 4-5 yılda bir ikinci el telefon almakta buldum.

• Memlekette pahalı arabalarda yok diye yalan söyler.yok arabalar ucuzladı dolar yüzünden falan diyorlar dusurmeyeceksin ozaman TL nin degerini.dökülmüş yağ tenekelerine kac tl yazıldığı nı biliyorsunuz he satiliyormu oda muallak.20bin nakitle sifir araç işide sacmalik aylik 3bin gelir varsa olabilir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.