Şimdi Ara

Forum dış dünyaya pekde yabancı değil aslında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
2.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam mecbur güncellemeler haricinde hicbir guncellemeyi yapma,doğrudan mahvediyor aleti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca;

Gidip atıyorum 2300 TL ye telefon alıyorsun ön camı dikkatsizlik sonucu elinden kayıp yere düşüyor, yetkili olmayan özel serviste 510 TL. (yetkili servis kaç para kimbilir)

Bir alt modelini alıyorsun, fiyat 1900 TL nerdeyse çok yakın hızla yani 1 tık daha yavaş belki, ama ön cam 100 TL.

Yürutme maliyeti de çok yüksek.

Ayrıca gözümde bir akıllı telefonun fiyatı max 1000TL gözümde.

2 senede 1 yenilesen yeter kanımca.

• Respectformuslims kullanıcısına yanıt
    Yurtdışında sıfır yabancı dille tek gezmek pek kolay olmaz. Önceden çok hazırlık yapmak gerekir. Özellikle gezilecek şehir büyükse, genelde toplutaşım-müze kombine edilmiş kartlar oluyor. Onlar da cins cins oluyor. Gitmeden öğrenmek, orada kazık yememek lazım. İnince hat almak, interneti öyle çözmek, Google maps'ten faydalanmak lazım. Yol sormak bir opsiyon olmaz çünkü. Restoranda cafede dil bilmemek çok sorun olmaz. İşaretle anlaşılır. Çeviri programları hızla gelişiyor. Mütercim tercüman gibi çalışanları bile var; ancak Türkçe çok cins bir dil olduğundan Türkçe'den X'e düzgün çeviren program var mıdır bilmiyorum. Ancak Google Translate gibi bile olsa, basit cümleleri karşı taraf anlayabilir. (Google translate ve Türkçe = Ben var Versay'a gitmek, gidilir nasıl? )

En kolayı turla gitmektir. Dil bilmemeniz hiç sorun olmaz. Ancak ben toplu gezmekten tiksiniyorum. Hem ben çok daha hızlı ve yoğun geziyorum, hem turda ekstraları çoğunluk istemezse gezilemiyor, hem otobüs=uyuzluk. Ben gezilerimde hızlıtren ve araba kiralama tercih ediyorum. Hali ile yolda geçirilen süre 3 kat azalıyor.

Bence ilk gezinizi turla yapın. Bilindik bir destinasyon olsun. En ideali Budapeşte-Prag-Viyana turudur. Zaten tek gezmeniz zor bir gezidir bu. Incık cıncık çok yer var. Çok tarih, çok savaş var. Birileri anlatmazsa atlayacağınız çok fazla küçük detay var. O yüzden ben de gitsem turla gideceğim mesela. Önden dersinizi çalışıp giderseniz, kendiniz gezeceğiniz sonraki gezilerinize alıştırma olur.

Yabancı dil anlık google taramalarında en çok işe yarar. Yıl dönümü kutlamak için Venedikteyseniz ve tek öğünlük de olsa para saçmaya hazırsanız Google'a "best restaurant in Accademia Venice" yazıyorsunuz mesela. Hahahaha! Bunu bir kere Paris'de yapıp, menüyü görünce girdiğimiz restorandan kaçmak zorunda kalmıştık (üstelik balayındayken). Bir bonfile 90 Euro olur mu arkadaş!? Amerikalıların çok olduğu cafe-restoranlar pahalı da olmaz, ucuz da olmaz. Her ne kadar Amerikalı turistlerden tiksinsem de, fiyat-performansı çok iyi tutturuyorlar. Onları çoğunluk gördüğünüz yere yamanabilirsiniz.

Thomas Cook'un şehir rehberi kitapları oluyor. Gitmeden önce gideceğiniz şehirler için bu kitaplardan alabilirsiniz. İçinde harita, gezilecek yerler, gezilecek her bir yerin kısa özeti, haritada işaretlenmiş hali, belli başlı restoranlar ve oteller (fiyat skalasına göre sınıflandırılmış şekilde) belirtiliyor. Süper bir cep kitabı. Şimdiye kadar hiçbir şehirde bizi üzmedi. Gitmeden önce youtube'da gezi belgeselleri izliyoruz. Onlar da işe yarıyor.

• Kendi arabamı satıp düşük model bişey alayım dedim geçenlerde eski kasa forester filan dolara yatırmayı düşünüyordum açıkçası en başta hanımla kavga ettik hala aramız soğuk arkadaşlardan bir kişi haricinde hepsi satma niye satıyorsun araban güzel dedi
    İnsanımızda elin gavuru gibi en iyisine binsin tabi ki herkesten çok ben isterim ama bence imkanlarımızdan çok daha fazlasını istiyoruz ya da talip oluyoruz çoluk çocuktan kısıp lükse yatırıyoruz yetmedi binton para verdiğimiz o lüks eşyaları kısa sürede değiştirmek istiyoruz sonra da şemsiye açık geziyoruz

• Respectformuslims kullanıcısına yanıt
    farketseniz keske. millet senin discoverye verdigin para ile yurtdisinda iphone aliyor.

ama siz ayfon alma onun yer discovery al dedikce hem kendinize hem de baskalarina zarar veriyorsunuz. boyle dusunmek yerine millet garsona bahsis diye biraktigi parayla discovery alirken ben niye bir maasimi yarim maasimi veriyorum diye dusunmelisiniz.
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    şu amerikadan alışveriş olayını öğrenebilsem çorabımı bile oradan alırım

şu teknoloji olayını anlamıyorum.
    10-12 yıl önce aldığım xp li hiç çekirdeksiz125 mb ekran kartlı , 512 mb ram lı bilgisayarımyeni aldığım windos 10 2gb ekran, 4gb ram lı i5 işlemcili bilgisayarımdan hızlı çalışıyordu

biri bizi kazıklıyor.telefonlarda öyle, ucuzu pahalısı hemen hemen aynı

• quote:

Orijinalden alıntı: Respectformuslims

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Parası olmayan almasın arkadaş ben de anlamıyorum milleti, hem ağlarım hem gülerim modunda olan bit topluma da müstahaktır aslında.

Bugün Hürriyet'de gördüm, sabaha karşı iPhone 7 kuyruğu olmuş. Biz ne zaman 3250 TL'den başlayan bir telefonu almak için kuyruk olacak kadar zengin bir toplum olduk...

vallahi şu telefonlara verilen paralara yazık,hersene yeni model çıkıyor.okadar para veriyorsun bir kaç ay sonra hevesin kalmıyor.
    zaten ucuzu pahalısı hepsi aynı işe yarıyor,çoğu fesbuk tivitır kullanmaktan başka birşey yapmıyor.
    aypon 6 kullanıp rehberindeki numarayı bulamayanları görüyorum

az önce baktım 500 liraya mis gibi telefonlar var,artık telefona 500 den fazla vermem

+1 hocam kesinlikle. Suanki telefonun general mobile discovery. Hanım yok iPhone 6, yok 6 s, yok plus mlus beynimi kemiriyor. Kapitalizm hocam yapacak pek bisi de yok. Millet girmiş sürüye bir kere.

bizim ailede hiçbirimizde telefon giyim ne olursa marka model fanatiği yok,gücümüz hangisine yeterse.

ya geçenlerde alt katta bi aile kavgasına şahit oldum, 30 liralık fatura için ne kavga çıktı
    yahu hepsine son model ayponlarmı dersin adidaslarmı eşyalarmı , yani herşeyin pahalısını alyorlarne manyak insanlar var ne bu ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Yurtdışında sıfır yabancı dille tek gezmek pek kolay olmaz. Önceden çok hazırlık yapmak gerekir. Özellikle gezilecek şehir büyükse, genelde toplutaşım-müze kombine edilmiş kartlar oluyor. Onlar da cins cins oluyor. Gitmeden öğrenmek, orada kazık yememek lazım. İnince hat almak, interneti öyle çözmek, Google maps'ten faydalanmak lazım. Yol sormak bir opsiyon olmaz çünkü. Restoranda cafede dil bilmemek çok sorun olmaz. İşaretle anlaşılır. Çeviri programları hızla gelişiyor. Mütercim tercüman gibi çalışanları bile var; ancak Türkçe çok cins bir dil olduğundan Türkçe'den X'e düzgün çeviren program var mıdır bilmiyorum. Ancak Google Translate gibi bile olsa, basit cümleleri karşı taraf anlayabilir. (Google translate ve Türkçe = Ben var Versay'a gitmek, gidilir nasıl? )

En kolayı turla gitmektir. Dil bilmemeniz hiç sorun olmaz. Ancak ben toplu gezmekten tiksiniyorum. Hem ben çok daha hızlı ve yoğun geziyorum, hem turda ekstraları çoğunluk istemezse gezilemiyor, hem otobüs=uyuzluk. Ben gezilerimde hızlıtren ve araba kiralama tercih ediyorum. Hali ile yolda geçirilen süre 3 kat azalıyor.

Bence ilk gezinizi turla yapın. Bilindik bir destinasyon olsun. En ideali Budapeşte-Prag-Viyana turudur. Zaten tek gezmeniz zor bir gezidir bu. Incık cıncık çok yer var. Çok tarih, çok savaş var. Birileri anlatmazsa atlayacağınız çok fazla küçük detay var. O yüzden ben de gitsem turla gideceğim mesela. Önden dersinizi çalışıp giderseniz, kendiniz gezeceğiniz sonraki gezilerinize alıştırma olur.

Yabancı dil anlık google taramalarında en çok işe yarar. Yıl dönümü kutlamak için Venedikteyseniz ve tek öğünlük de olsa para saçmaya hazırsanız Google'a "best restaurant in Accademia Venice" yazıyorsunuz mesela. Hahahaha! Bunu bir kere Paris'de yapıp, menüyü görünce girdiğimiz restorandan kaçmak zorunda kalmıştık (üstelik balayındayken). Bir bonfile 90 Euro olur mu arkadaş!? Amerikalıların çok olduğu cafe-restoranlar pahalı da olmaz, ucuz da olmaz. Her ne kadar Amerikalı turistlerden tiksinsem de, fiyat-performansı çok iyi tutturuyorlar. Onları çoğunluk gördüğünüz yere yamanabilirsiniz.

Thomas Cook'un şehir rehberi kitapları oluyor. Gitmeden önce gideceğiniz şehirler için bu kitaplardan alabilirsiniz. İçinde harita, gezilecek yerler, gezilecek her bir yerin kısa özeti, haritada işaretlenmiş hali, belli başlı restoranlar ve oteller (fiyat skalasına göre sınıflandırılmış şekilde) belirtiliyor. Süper bir cep kitabı. Şimdiye kadar hiçbir şehirde bizi üzmedi. Gitmeden önce youtube'da gezi belgeselleri izliyoruz. Onlar da işe yarıyor.

Sağolsun hocam aklimda birkaç fikir olustu

• Win 10 yerine 7kur derim.ben hanimin pc ye kurdum cok memnunuz.10kafayi yediriyordu makinaya

• quote:

quote:

quote:

quote:

Parası olmayan almasın arkadaş ben de anlamıyorum milleti, hem ağlarım hem gülerim modunda olan bit topluma da müstahaktır aslında.

Bugün Hürriyet'de gördüm, sabaha karşı iPhone 7 kuyruğu olmuş. Biz ne zaman 3250 TL'den başlayan bir telefonu almak için kuyruk olacak kadar zengin bir toplum olduk...

vallahi şu telefonlara verilen paralara yazık,hersene yeni model çıkıyor.okadar para veriyorsun bir kaç ay sonra hevesin kalmıyor.
    zaten ucuzu pahalısı hepsi aynı işe yarıyor,çoğu fesbuk tivitır kullanmaktan başka birşey yapmıyor.

az önce baktım 500 liraya mis gibi telefonlar var,artık telefona 500 den fazla vermem

+1 hocam kesinlikle. Suanki telefonun general mobile discovery. Hanım yok iPhone 6, yok 6 s, yok plus mlus beynimi kemiriyor. Kapitalizm hocam yapacak pek bisi de yok. Millet girmiş sürüye bir kere.

bizim ailede hiçbirimizde telefon giyim ne olursa marka model fanatiği yok,gücümüz hangisine yeterse.

ya geçenlerde alt katta bi aile kavgasına şahit oldum, 30 liralık fatura için ne kavga çıktı
    yahu hepsine son model ayponlarmı dersin adidaslarmı eşyalarmı , yani herşeyin pahalısını alyorlarne manyak insanlar var ne bu ya

En iyisi hocam. Marka fanatikligi mi olur ya. Israr ettiler nike al nike al. Aldık 2 ay sonra paramparca. Decahtlon dan bir ayakkabı aldım 1.5,2 sene önce 40 TL miydi neydi. Bütün nike adidaslara taş çıkartır vesselam. Zamane insanları ürüne değil armaya para veriyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

En iyisi hocam. Marka fanatikligi mi olur ya. Israr ettiler nike al nike al. Aldık 2 ay sonra paramparca. Decahtlon dan bir ayakkabı aldım 1.5,2 sene önce 40 TL miydi neydi. Bütün nike adidaslara taş çıkartır vesselam. Zamane insanları ürüne değil armaya para veriyor.

dehatlondan o 40 liralıktan bende aldım acayip rahatrealden 100 liraya rebook almıştım oda çok iyi.yani pahalı demek kaliteli anlamına gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Win 10 yerine 7kur derim.ben hanimin pc ye kurdum cok memnunuz.10kafayi yediriyordu makinaya

şuan iki bilgisayarım var,birinde 7 birinde 10 yüklü .ikiside lisanslı özellikleride iyi ama eski dandik bilgisayardan daha iyi olduğunu hissetmiyorum.
    çocukların oyunlarını felan iyi çalıştırıyor ama, standart kullanıcı için aynı diyebilirim.

• valla hocam benim 2009da aldığım acer laptopta 7 yüklü+deep freeze ile kullandım bugüne kadar.
    tık demedi.
    ha oyun istiyorsanız playstation öneririm,bilgisayarda oyun oynamak ps nin görüntü kalitesi varken çok aklıma yatmıyor benim.
    o görüntü kalitesini veren bilgisayarlar zaten çok pahalı.
  • neden ben ekonomık durumdan şikayetçiyim altımda da araba yok elimde de ıphone 6 gibi bir telefon yok onu nasıl yapıcaz. ? senin söylediğin konu belki kendince haklısın boyle insanlarda var demek istiyorsun ama genelleme yapman çok saçma sen ekonomiden etkilenmiyosun diye kimse etkilenmiyor değil bunu bil
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

valla hocam benim 2009da aldığım acer laptopta 7 yüklü+deep freeze ile kullandım bugüne kadar.
    tık demedi.
    ha oyun istiyorsanız playstation öneririm,bilgisayarda oyun oynamak ps nin görüntü kalitesi varken çok aklıma yatmıyor benim.
    o görüntü kalitesini veren bilgisayarlar zaten çok pahalı.

yok yahu oyunla ne işim olur çocuk muyumbenim çocuklar internetten oynuyor arkadaşlarıyla netten buluşuyorlar

zamanında ps2 aldım hiç kullanmadılar öylece duruyor.keşke bilgisayarıda kullanmasalar

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    500 liraya olmasa da 750-1000 tl ye huawei ve lenovo tarafında çok güzel f/p telefonlar var. Hem de gayet iyiler.

1500 lira civarına 3 sene önce Xperia Z almıştım. Şimdi bakıyoruz amiral gemileri en az 2500 den başlıyor. iPhoneları söylemiyorum bile

• Bir gün tatil almak için bir seyahat acentesine gittim. Önümde 2 kişi var hem beni hem satışçı kızı delirttiler. Onca internet sitesi onca katalog var adam gitti kıza biz tatile gitmek istiyoruz ege olabilir akdeniz olabilir temmuz olabilir ağustos olabilir 5 yıldızlı olabilir her şey dahil olmasa da olur gibi saçma sapan sayıyor. Satışçı kız tercihiniz yok mu hiç bakmadınız mı dedi o yüzden buraya geldik ya dediler. Kız gitti 200 sayfa çıktı aldı verdi bunların eline hadi seçin dedi :)

Demem o ki bu arkadaşta ne istediğinin farkında değil sırf sohbete gelmiş sana :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.