Şimdi Ara

Forum sakinleri BABAM VE OĞLUM filmi hakkında ne düşünüyo? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi izleyebilseydim bi türlü izleyemedim ya
  • 'insanlar büyüdükçe hayalleri küçülürmü baba' repliğe bayıldım
  • Çağan Irmak acıyıda sevincide nabız nabız öyle güzel vermişki
    filimden keyif alıyorsun çok iyi bir teknik son zamanlarda izlediğim en iyi türk filiminden bir tanesi idi
  • filmde türk kültürünü yobazlaştıran propogandalar var ; babası evli kadını eski sevdiğinin yanına alıp götürüyor. var mı böyle bir şey.. ayıp denilen bişey var! sanki doğal bişeymiş gibi ampoz ediliyor.
  • Bu filmin başlığını ben açmıştım ve çok tartışılmıştı. Film gerçekten çok süper bir film.
  • çağan ırmak bence iyi bir yönetmen ama elinde iyi senaryo ve oyuncular olması gerekiyor.
    çekimler,kurgu ve ifade bencede iyiydi.
    senaryo kötüydü..

dikkat edin yurtdışında senaristler hep filmlerin oyuncuları ve yönetmenleri kadar ses getirirler..ha keza dizilerde de..
    ödül törenlerinde bir, hatta iki dal senaryoya ayrılır.
    iyi senaristler el üstünde tutulur..
    türkiyede sinema, daha senaristlere de yetecek kadar büyümedi ve birçok kişi de bunun önemini bilmiyor.
    birol güven dışında bilinen senarist yok.

işte bu yüzden birçok film ve dizi, çok sıkı prodüksiyonlar olmalarına karşın başarılı olamıyor. oyuncular süper, çekim kalitesi süper, yayın saati ve kanalı süper ama tutmadı..neden? çünkü sizde dikkat edin, ilk defa bir dizi filmi izlediğinizi hatırlayın, insan ilk önce konudan,oyunculuktan çok konuşmalara ve samimiyete dikkat ediyor ve filme ısınıyor yada ısınmıyor..

amacım filmi kötülemek değildi..sadece bir durum değerlendirmesi yaptım..sahsım adına..

inşallah türk sinema ve dizileri ileride dünya standartlarına kavuşacak..
    buna can-ı gönülden inanıyorum..

• arkadaşlar konu ile alakası kusura bakmayın geniş sayılabilcek bir film arşivi var dvd vcd divx dvd her geçen gün artıyor kopya yapıp satıyorum ilgilenen varsa tufanenator@gmail.com dan liste alabilir
    hepsi orjinalden kopyadır kopyadan kopya değil yani :) kendisine arşiv yapanların dikkatine hoşçakalın
  • Ben dün izledim 2 sahnede gözlerim doldu bikaç damla yaş aktı..Gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biri bence..Çetin tekindr döktrmüş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: #anarşist#

quote:

Orjinalden alıntı: HoLoCouST

bu filmi izlemedim izlemem de heralde

+1

+2
  • arkadasım zorla goturdu. filme konsantre olamam sanıyordum. ilk sahne anında beni filme bagladı. herseyiyle dort dortluktu. emegi gecen herkese helal olsun
  • Tamam film güzeldi, sürükleyiciydi vb...

Ama mükemmel değildi. O kadar konuştular, o kadar abarttılarki filmi gözümde bir dev oldu! Dolasıyla sinemada karşımda bir DEV bekliyordum. Fakat DEV değil güzel bir film!

Arkadaşlar kızmasın. Eğer bu filme mükemmel dersek bundan fazlası gelmez ve emin olun mükemel bir film değil.
    Güzel bir film...
  • Katılıyorum. Türkiye'de hala karekterleri oyuncukluklar yaratıyor. Eminim ki filmde Çetin Tekindor dışında biri oynasaydı o baba figüründen o kadar etkilenmeyecektik. Halbuki senaryoda karakterler iyi çizilmiş olsa kim oynarsa oynasın o etkiyi yaratır.

Babam ve Oğlum filmi ile Çemberimde Gül Oya dizisinin yönetmenliğini yapan Çağan Irmak aynı zamanda senaryolarını da yazdı.

Bence hem yönetmenliği hem de oyuncuları seçerken yaptığı titizlik sayesinde bu kadar başarılı oldu. Ama senaryo konusunda biraz daha çalışmalı.
  • dvd si çıktımı bu filmin?????
  • amerina filmi vardı dönüm noktası adında onu izlemiştim önce sonra babam ve oğlumu da izleyince bir tat alamadım çün ki bu filme çok benziyordu konusu alıntı mı yapılmış çalıntı mı bilemem
  • herkes ağlamış ama bende ağlamadım ama güzel film.
  • Çok iyi bir film olduğu söylenemez.
    Duygu sömürüsünü biraz abartmış bence. Fikret Kuşkan iyiydi fakat Hümeyra köylü kadın rolünde başarılı değildi biraz eğreti durmuş sanki. Çetin Tekindor yörenin şivesini bazen kaçırıyordu. Bir izleyici olarak nacizane yorumum.
  • İnsanın hayatında,ölmeden önce izlemesi gereken filimlerden birisi.İzlemeyen çok şey kaybeder.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Egguzel

İnsanın hayatında,ölmeden önce izlemesi gereken filimlerden birisi.İzlemeyen çok şey kaybeder.

• gerçekten çok güzel bir film aslında konusu çok süper değil ama oyncular mükemmel çok beğenmeme rağmen vizyonda bu kadar uzun süre kalması biraz garibime gitti her sinemada bu filmin afişi var abarttılar yani
  • babam ve oglum u ben de cok begendim... cagan irmak 1980 olaylarini anlatmayi seviyor zaten.. cemberimde gul oya da mukemmel bir diziydi ... ama sanki babam ve oglum u daha iyi yanlamak icin onceden cemberimde gul oyayi seyretmek gerekiyordu gibi.. yani o dizide daha cok deginilmis bu 80 darbesindeki olaylara.. babam ve olglum da sadece o donemlerde yasamis bir ailenin hikayesi. bu hikaye daha cok duygusal yonleriyle ele alinmis.yani siyasi yonu biraz geriye itilmis.. evet, bu yuzden siyasi bir film seyretmek umuduyla gidenler biraz hayalkirikligina ugradilar..... ama icindeki duygusallik kesinlikle duygu somurusu degil.. ben acikli dememyi tercih ediyorum.... mustafa hakkinda hersey de cok iyidi... beni cok heyacanlardi.. galiba birtek filmde 80 olaylarina deginmedi cagan irmak...psikolojik bir filmdi...fikret kuskanin canlandirdigi karakter cok etkliledi beni.. ic catismalari...yenilmeyi kabullenemeyen cok guclu gibi gorunen biri , ama o da aslinda o gune kadar ne yaptiysa icindeki (sadece kendi bildigi) gucsuzlugunu, korkularini cocuklugunu kamufle etmek icin yapmis... bir kardes katili olarak yillarca nasil yasanir?.. ama yine de mezarin basindki son sahne en iyisiydi...su cok populer olan "nefes kesen" deyimi var ya, tam buraya cuk oturuyor.. nefesimi tutup adamin ne yapacagni beklidim.. bence cagan irmak en mukemmel yonetmen....sahasinda tek.... yeni filmlerini 4 gozle bekliyorum...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.