Şimdi Ara

Forum Yanılgısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tıp ve Diş kontejanları arttı diye neredeyse tüm tıplar ve dişler “bir tık” gerileyecek diye düşünen bir çoğunluk var. Bu çoğunluk sıralamaların 2018’den “bir tık” iyi geleceğini savunan insanlardan oluşmakta. Bugüne kadar forum ne dediyse %80 tersi çıktı. Göreceksiniz tıplar nasıl ilerleyecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bravo baya mantıkli bi yaklaşımla olayi çözmüşşün.
    Tam olarak bu yüzden öne gelir tıplar

• Tıp ve diş'de 700er kişilik kontenjan açıldı, sizce tıp yine de 19binle ve diş de 27binle mi kapatır?
  • Neden ilerleyecek hocam mantıklı aciklaman nedir? Temel bilimler, mühendislik yazan insan sayısı çok daha fazla. Toplumdaki tıp yaz hayatın gurtulur yeğen baskısını aldırmıyor sanki artık ogrenciler. Blikent fizik 18kdan kapatmış mesela geçen sene. Bilgisayarlar sürekli artışta. Tıp neden ilerleyecek mesela. Bu sene tipin çekiciliği ne oldu da arttı?

• FHDHFJGJH Bunu yazarken kendin ibandın mu :D

• İnsanlar kontenjan arttı ve bu yüzden gerileyecek diyor. Sen ise bu insanlar her zaman yanıldı, şimdi de yanılıyorlar ve bu yüzden tıp, diş ilerleyecek diyorsun. Onlar en azından mantıklı bir açıklama yapıyor.

• Ben de sonuçlar açıklandıktan beri şunu düşünüyorum, fikrini paylaşmak isteyen cevap yazsın
    Biz, ya da forumda çoğumuz, genel olarak, bu sınavın geçen seneye göre zor olduğunu düşündük, sıralamalar daha iyi gelir dedik.

Ama sonuçlar öyle göstermedi, bize bu sınavın geçen seneye göre daha kolay olduğunu gösterdi, bana kalırsa eşit zorluktaydı neredeyse
    Tamam buraya kadar problem yok
    Peki nasıl oluyor da bu sonuçların kötü gelmesinden sonra yerleştirmelerin daha iyi geleceğini düşünebiliyoruz? Bunda etkili olan sadece artan kontenjan mı tıpta?

• Ben ayt matin kolay oldugunu cok fazla kisinin iyi yaptigini kotu gelcegini ama iyi gelirse de ayt fenden olur diye dusunuyodum ama tahmin ettigim gibi herkes iyi yapmis kotu geldi ancak siralamalar icin soyle dusunuyorum 2015 den 2016 ya 2016 dan 2017 ye geciste ortalama disler 1500 kisi tiplar 1000 kisi seklinde istisnasiz bir suru okulda ilerliyor taki 2018 sinav sistemi degisene kadar bu yilda dusuncem bingol disin 28.5 k lara son tipin 19.9 lara gelmesi yonunde ama tiptaki talebe gore 19.2 ile 20 arasinda olcaktir.21 olcagini dusunuyolar ancak ben beklemiyorum.

• Bu saatten sonra yanılsak ne olur, yanılmasak ne olur. Olay bizden çıktı artık, tartışmanın anlamı yok.

• Öğrencilerin artık ceng ee gibi mühendisliklere temel bilimlere yöneldiği son iki seneki sıralamaların değişimiyle ortadayken tıp ve dişte kontenjan artışı da varken tıp ve diş sıralamaları nasıl yükselecek bir tane sebep göstersene ? Ne oldu da insanlar bu iki mesleğe yöneldi şimdi? Bence geçen seneye göre 500-1000 geriler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İronBow34 -- 31 Temmuz 2019; 14:16:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lembra L kullanıcısına yanıt
    Mesele sınavın zor olduğu değil, öğrencilerin yapabilir olması. Sınav kolay değildi buna rağmen öğrenciler iyi yapabildi profilden kaynaklı bence

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.