Şimdi Ara

Forumda 2 yıllık üni mezunu olupta güzel ve maddi bakımdan iyi işe sahip olan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
5.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ForteVeloce

quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

quote:

Çomü 2 yıllık gemi makineleri mezunuyum.

Önce gemilerde çalışmaya başladım, aileden uzak kalmak zor gelince onu bıraktım ve Pizza Pizza fast food restaurant'ında vardiya müdürü oldum. İnsanlar benimle "Tost Müdürü" diye dalga geçmeye başlayınca onuda bırakıp Uçak Teknisyeni oldum.

Burada 2 yıllık mezunuysan hiçbirşey olamazsın diyen arkadaşlara aldırma sen. Kişisel ve mesleki gelişimin sürekliyse( yabancı dil, yapacağın işe el yatkınlığı ve prosedürlere uymak gibi) kendine iş imkanı yaratabilirsin.

Kısaca herşey sende bitiyor arkadaşım.

Hacım şansın yaver gitmiş, kendini de geliştirmişsin ek olarak, İngilizce biliyorsan , hareketli ve aktif değilsen ve küçük kasabada ( iş pontasıyeli olmayan ) yaşıyorsan iki yıl okuman sana hiç bir şey kazandırmaz.

Dediğim buydu, istisnalar mutlaka çıkar ama değerleri iyi irdelemek lazım.

Ekmek neredeyse memleket orasıdır.

Bence evde oturup iş beklemeyi bırakın

Bir laf var biliyor musun ?

Bana akıl verme para ver gibisinden. Tuzu kuru adam , tabi der bunları :)

• Iki yillik lojistik okusum ustune aciktan uluslararasi iliskiler okuyorum. Minibus soforuyum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tour Guide

quote:

quote:

quote:

Önce gemilerde çalışmaya başladım, aileden uzak kalmak zor gelince onu bıraktım ve Pizza Pizza fast food restaurant'ında vardiya müdürü oldum. İnsanlar benimle "Tost Müdürü" diye dalga geçmeye başlayınca onuda bırakıp Uçak Teknisyeni oldum.

Burada 2 yıllık mezunuysan hiçbirşey olamazsın diyen arkadaşlara aldırma sen. Kişisel ve mesleki gelişimin sürekliyse( yabancı dil, yapacağın işe el yatkınlığı ve prosedürlere uymak gibi) kendine iş imkanı yaratabilirsin.

Hacım şansın yaver gitmiş, kendini de geliştirmişsin ek olarak, İngilizce biliyorsan , hareketli ve aktif değilsen ve küçük kasabada ( iş pontasıyeli olmayan ) yaşıyorsan iki yıl okuman sana hiç bir şey kazandırmaz.

Alıntıları Göster
    üniversiteden mezun olduktan sonra kendi iş alanınızda çalışmaya devam ederseniz ve sabırlı olursanız zamanla iyi kazanmaya başlarsınız.
    bilgisayar programcılığı, elektrik elektronik gibi bölümlerden mezun olan birisi işsiz kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: azah

Öncelikle 4 yıllık bir bölüm tavsiye ederim. Yok illa 2 yıllık diyorsan elektrik-elektronik veya bilgisayar programcılığı olabilir.

En uyduruk bölümler

• quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Iki yillik lojistik okusum ustune aciktan uluslararasi iliskiler okuyorum. Minibus soforuyum

Yaptığın işi küçümsemiyorum, Turizm öğrencisiyim daha öne Dış ticaret okudum ve bende aynı işi yapıyorum... Yani bir kaç istisna var iki yıllık bitirip dolgun maaşla işe başlayan ancak ülkemizde iki yıllık fakülteler vahim halde.

İş için geçerli koşulları sağlamadı gibi , endüstri meslek lisesi havasında ders işleniyor.. Ve her ön lisans bölümünün bir lisans programı var.. Lisans programından da mezun olan tonlarca adam, iş verende belli sektörlerde maalesef ki tercihini lisans öğrencilerinden yana kullanıyor.

Sağlık , Gemi tarzı iki yıllıklar biraz daha avantajlı, nitelikli eleman gücü çok yok..

Diğer , kıl tüy iki yıllıklar zaten hiç gitmesin, adamların halleri direk pert. Memleketin en ücra köşelerinde ilçelerinde okul okursun , liseden farkı kalmaz. Ne bir ortam ne bir üniversite havasını soluyamazsın.. Egosu tavan yapmış hocaların kaprislerine boyun eğersin..

Sonrada evdekilerine , oğlunuz okuyor imajı yaratmaya çalışırsın, iki yıllık fakülteler , zaman kaybı. ( HER BÖLÜM, HER ÜNİVERSİTE BU TANIMA GİRMEMEKTEDİR. )

• quote:

quote:

quote:

quote:

Canın sağolsun, aramızda paranın lafı olmaz

Benim doğum yerim Balıkesir/Bandırma=100.000 Nüfus
    Büyüdüğüm yer Mersin= O zamanlar 300.000 Nüfusu vardı sanırım
    Okuduğum ve kendimi geliştirdiğim yer Gelibolu= Okul 600 kişiydi ve toplam 50-100 arkadaşım ancak vardı. Çok samimi 3 arkadaşım oldu hep.
    Oradan dönüp gemide çalışmadan önce ve geri döndüğüm zamanlarda+ işsiz zamanlarımda sığındığım liman Erzurum/Aşkale memleketimiz=10.000 nüfus.

Aynı şartlardayız kardeşim. Ama ben hiç düşünmedim. İstanbul'a gidince ne yaparım İzmir'de kimi tanırım, Ankara'da iş yok ki demedim. Cebime otobüs parası ve birkaç gün idare edecek para koyar çıkardım yola. Çoğu zaman param biterdi otogarlarda parklarda yatardım İstanbul, Ankara vs. yerlerde ama her zaman valizimde temiz ve ütülü bir takım elbise vardı.

Öncelikle çabalamak önemli. Bu bahsettiklerim 1 defa olmadı ama. 2007'de Ramazan'da İstanbul'daydım ve Cebimde 5 kuruş para kalmamıştı. İftar çadırlarında yemek yedim, Haydarpaşa'da yattım. çağırıldığım iş görüşmesine 2 gün vardı ve ben 2 günü böyle geçirdim.

Mersin'de arkadaşımda kalıyordu. Birkaç günlüğüne onun yanında kaldım ve o ailesinin yanına İskenderun'a gitti. 3 gün makarna ile idare ettim dördüncü gün aç dolaştım 5. gün kızılay çadırında 1 topkek ve 1 meyve suyuna kan verdim. Orada bayılmışım

Ankara soğuğunda bir apartmanın bodurumunda yattığımı bilirim...

Ha ailemin hala bunlardan haberi yok. Maddi durumları çok şükür hep iyiydi ama ben asla onlardan para almak istemedim birazda benim kafasızlığım ama sonuçta şimdi işimin ve rahat yaşamanın kıymetini öğrendim. Bir şey kaybetmedim yani

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Canın sağolsun, aramızda paranın lafı olmaz

Benim doğum yerim Balıkesir/Bandırma=100.000 Nüfus
    Büyüdüğüm yer Mersin= O zamanlar 300.000 Nüfusu vardı sanırım
    Okuduğum ve kendimi geliştirdiğim yer Gelibolu= Okul 600 kişiydi ve toplam 50-100 arkadaşım ancak vardı. Çok samimi 3 arkadaşım oldu hep.
    Oradan dönüp gemide çalışmadan önce ve geri döndüğüm zamanlarda+ işsiz zamanlarımda sığındığım liman Erzurum/Aşkale memleketimiz=10.000 nüfus.

Aynı şartlardayız kardeşim. Ama ben hiç düşünmedim. İstanbul'a gidince ne yaparım İzmir'de kimi tanırım, Ankara'da iş yok ki demedim. Cebime otobüs parası ve birkaç gün idare edecek para koyar çıkardım yola. Çoğu zaman param biterdi otogarlarda parklarda yatardım İstanbul, Ankara vs. yerlerde ama her zaman valizimde temiz ve ütülü bir takım elbise vardı.

Öncelikle çabalamak önemli. Bu bahsettiklerim 1 defa olmadı ama. 2007'de Ramazan'da İstanbul'daydım ve Cebimde 5 kuruş para kalmamıştı. İftar çadırlarında yemek yedim, Haydarpaşa'da yattım. çağırıldığım iş görüşmesine 2 gün vardı ve ben 2 günü böyle geçirdim.

Mersin'de arkadaşımda kalıyordu. Birkaç günlüğüne onun yanında kaldım ve o ailesinin yanına İskenderun'a gitti. 3 gün makarna ile idare ettim dördüncü gün aç dolaştım 5. gün kızılay çadırında 1 topkek ve 1 meyve suyuna kan verdim. Orada bayılmışım

Ankara soğuğunda bir apartmanın bodurumunda yattığımı bilirim...

Ha ailemin hala bunlardan haberi yok. Maddi durumları çok şükür hep iyiydi ama ben asla onlardan para almak istemedim birazda benim kafasızlığım ama sonuçta şimdi işimin ve rahat yaşamanın kıymetini öğrendim. Bir şey kaybetmedim yani

Alıntıları Göster
    @ForteVeloce

Kardeşim , bu samimi yaklaşımın için çok teşekkür ederim. Ben senin kötü biri olduğunu düşünmüyorum, anlattıkların bana kalırsa herkesin üstesinden gelemeyeceği şeyler ve seni taktir ediyorum..

Doğru diyorsun, hayatın sana verdikleriyle yetinmeyip , senin bir arayış içine girmen lazım.. Bende çoğu kez iş görüşmelerine gittim ve hep aynı sıkıntılardan dolayı işsiz kaldım, taa iş buldum derken, konaklama sorun oldu, ulaşım sorun oldu. Evim 5k nüfuslu bir belde ve il de çalışmam bile konaklam + ulaşım + yeme-içme giderleri = aldığın maaşın kadardı. Bu yüzden diyorum ki ,abi çok okuyun..

Hayat acımasız , kıl tüy bölümlerden mezun olmanın faydası yok. İş garantisi sunmaz bu bölümler.. O yüzden harbi iyi okuyun ve iyi sarılın , sahip olduğunuz şeylere.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ardent_boy

2 yıllık dersende mesela optisyenlik röntgen vb sağlık bölümlerinde kazançların iyi olduklarını duymuştum.

teknik bölümlerde genel olarak fabrika vb özel sektörlerde düşük ücret ile çalışan çoktur.İstisnalar hariç.

oncelikle 4 yıllık kaliteli ve isim yapmış bir üni bitirmek her zaman avantaj sağlar. bölüm olarak piyasanın ihtiyaç duydugu bölümleri araştır.

yorum budur gerisini silin abi.

• Bende 17 yaşındayım okulu bıraktım ve bir meslek edinmek için mart ayında Bursa dan Istanbul'a geleceğim iki aylığına. Kurs sonrasında işe girebilirsem hep Istanbulda kalacağım ve tek başıma olacağım. Orada ne yaparım ne ederim yemeğimi nasıl yapar çamaşırımı nasıl yıkarım diye düşünmüyor değilim. Ama ne yapacaksın ekmek parası işte...

Allah herkese iyi bir meslek ve helal paralae kazanmayı nasip etsin. Ayrıca 2 yıllık üniversitenin pek etkili olmadığını söylüyor herkes. Tabi deneyimim olmadı bilmiyorum kulaktan dolma bilgiler işte

• quote:

Orijinalden alıntı: GeceGezeR

Bende 17 yaşındayım okulu bıraktım ve bir meslek edinmek için mart ayında Bursa dan Istanbul'a geleceğim iki aylığına. Kurs sonrasında işe girebilirsem hep Istanbulda kalacağım ve tek başıma olacağım. Orada ne yaparım ne ederim yemeğimi nasıl yapar çamaşırımı nasıl yıkarım diye düşünmüyor değilim. Ama ne yapacaksın ekmek parası işte...

Allah herkese iyi bir meslek ve helal paralae kazanmayı nasip etsin. Ayrıca 2 yıllık üniversitenin pek etkili olmadığını söylüyor herkes. Tabi deneyimim olmadı bilmiyorum kulaktan dolma bilgiler işte
    4 yıllık okudum işşazım
  • Suan bir akrabam arcelik arge de calisiyor.elektronik mezunux

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tatanga.1988

hocam ben calısıyorum zaten. işim çok şükür iyi ama elımde dıploma yok! calıstığım yerde çevre muh. var. makına muh. var onlar bende az alıyor. ama ben dıploma ıstıyorum.o dıploma ıle para kazanmak ıstıyorum.

işin varsa ve keyfin iyiyse yaşadığın yeri seviyorsan.. iki yıllık okul bitir , sadece elinde fazladan bir kağıt parçası ( diploma ) olur. Onun haricinde hiç ama hiç bulaşma , birde örgün olarak çalışırken nasıl okuyacaksın ?

Alıntıları Göster
    İ.Ö. düşünüyorum. olursa onu okuyacağım.Sanada bi tavsiye vereyım hoca evli değilsen ailenın yanında durma gıbı bı zorunlulugun yoksa git santıyede calış gurbeete cık. dıyeceksınkı unı mezunu adama gıt ınsaatta calıs dıyon resmen kufredıyon ama ben cok gördum. matemetaık oğretmenı. fizik öğretmenı. bilgisayar muhendısı oğrencılerının ınsaatta amelelık yaptıklarını. ayrıl bulundugun yerden ıs aramaya koyul gurbete cık derım.

• quote:

İ.Ö. düşünüyorum. olursa onu okuyacağım.Sanada bi tavsiye vereyım hoca evli değilsen ailenın yanında durma gıbı bı zorunlulugun yoksa git santıyede calış gurbeete cık. dıyeceksınkı unı mezunu adama gıt ınsaatta calıs dıyon resmen kufredıyon ama ben cok gördum. matemetaık oğretmenı. fizik öğretmenı. bilgisayar muhendısı oğrencılerının ınsaatta amelelık yaptıklarını. ayrıl bulundugun yerden ıs aramaya koyul gurbete cık derım.

Kafamda bununla alakalı bir kaç çözüm yolu var , hepsinin ortak noktası İngilizce , onu da maalesef çok zor kasıyorum.. Kursa gitmek istiyorum, yine aynı sorun ulaşım + konaklama + kurs ücreti = altından kalkılması zor maliyet.

Küçük yerde yaşamak velhasıl zor.
  • quote:

quote:

Kafamda bununla alakalı bir kaç çözüm yolu var , hepsinin ortak noktası İngilizce , onu da maalesef çok zor kasıyorum.. Kursa gitmek istiyorum, yine aynı sorun ulaşım + konaklama + kurs ücreti = altından kalkılması zor maliyet.

Küçük yerde yaşamak velhasıl zor.

Alıntıları Göster
    bir hayat hikayeside ben anlatayım bari,

bende bir turizm mezunuydum. hemde türkiyenin en küçük ili bartından.. ozamanlar okulumuz liseden farksızdı. okul bir köyün içindeydi. kampüste inekler falan görürdük
    1. sınıfın yaz döneminde polislik sınavlarına hazırlandım durdum. olmadı az puanla kaybettik sınavı. lise mezunlarının girdiği pmyo dan bahsediyorum.
    diğer yıl bir daha girdim yine olmadı. tabi bu arada okul bitmişti. evdekiler 3 ve 4 ü açıköğretimden tamamlamamı ve bu süre zarfında da evde ders çalışmamı istediler ya da beklenti o yöndeydi. neyse o yıl yaz sonuna geldik. açıköğretim 3. sınıfa kayıt oldum. evde de internet başında aylak aylak takılıyordum. ha birde konuştuğum ve benden biran önce bir evlilik teklifi bekleyen kız vardı.. bense önce sağlam bir iş düşünüyordum. günlerim böyle geçiyordu. evdekiler çalıştığı için gündüzleri tek başıma evdeydim. pek ders çalışamazdım. dışarı çıkar, kız arkadaşımla falan buluşurdum. sonra bigün dedimki, ne yapıyorum ben? böyle evde oturmaya alışık değilim bişeyler yapmam lazım diye düşündüm. gittim özel güvenlik belgesi aldım. boludan ankaraya bindim otobüse gittim bigün. 3 5 yere guvenlık gorevlısı ıcın başvurdum. 15 20 gun sonra bi hastaneden aradılar. gittim o gün başladım. aldığım maaş 500 tl falandı.. 2 ay maaş alamadığm zamanlar oldu. bekar evinde kaldım. bu sırada da astsubaylık sınavlarına girdim sürekli. 3. girişimde kazandım. ama elimden geleni yapmıstım bunun için. güvenlikte çalısır iş çıkışı evin oralarda boş arazılerde koşardım. astsubaylıktakı spor mulakatı için. sözlü mülakatta daha nasıl rahat davranabilirimin cevaplarını arardım vs.
    neyse gün geldi güvenlikten ayrıldım. astsubaylık okuluna başlıcaktım derken o arada da kpssden iyide bi puan almış tercih yapmıştım. Kpssden bir kuruma yerleştiğimi öğrendim ve okulu bıraktım. şuan 3 yıllık memurum.

Hikayem kabataslak böyle.
    Diyeceğim o ki, herşey gençken yapılıyor. Şimdi cefasını çekiyosanız ilerde sefasınıda sürersiniz. Hayatta ne olacağınıza siz karar verin..

Merak edenler için :
    Konuştuğum kıza gelince, ben işi ön planda tutunca ve o evlilikte acele edince ayrıldık. Dile kolay 6 yıllık sevgiliydi. Benden ayrıldıktan sonra kendisinden 10 yaş büyük biriyle evlendi sırf evlenme hevesine. Sonra ayrıldı tekrar bana dönmek istedi ben kabul etmedim. Şimdi başka biriyle daha evlenmiş sanırım. Bense ondan sonra onun liseden başka bir arkadaşıyla Ankarada tanışıp 3 yıl sevgili oldum. Bunu duysa eminim çok şaşıracaktır Fakat ondanda ayrıldım. Şimdi yalnızları oynuyorum bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GEREDELİ -- 13 Şubat 2013; 11:23:57 >

• konu gercekten guzel sekilde kafalardaki sorulara cevap veriyor..ben 2 yillik deniz ve liman isletmeciligi okuyorum,inaniyorum ki bazi dort yillik lisans programlarindan iyi konuma gelebilirim yalnizca kendimi gelistirmem ve yabanci dil ogrenmem gerek..okudugum bolumden hem limanlarda calisabilir hem de buyuk yuk gemilerinde 4.zabit(kaptan)olarak calisma sansimiz var.bu yazdiklarim umarim fikri bulanik arkadaslarimiza bir nebzede olsa yardimci olmustur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: md_42

quote:

Öncelikle 4 yıllık bir bölüm tavsiye ederim. Yok illa 2 yıllık diyorsan elektrik-elektronik veya bilgisayar programcılığı olabilir.

En uyduruk bölümler

Sende haklısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: YunusPhp

quote:

quote:

En uyduruk bölümler

Sende haklısın

Şaka yapmış kendince, gidip kıytırık sosyal bölümler okucağına daha geçerli olan şu bölümleri okuyabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

quote:

Orijinalden alıntı: YunusPhp

quote:

quote:

En uyduruk bölümler

Sende haklısın

Şaka yapmış kendince, gidip kıytırık sosyal bölümler okucağına daha geçerli olan şu bölümleri okuyabilirsin.

• quote:

+1 arkadaşa kesinlikle katılıyorum. diploma dediğin bir kağıt parçası ve üzerinde yazanlar senin olduğun gibi göstermez. iş sende bitiyor. kendini geliştirirsen para gelir seni bulur zaten. üniversiteye falan gerek bile kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrsmrc

quote:

+1 arkadaşa kesinlikle katılıyorum. diploma dediğin bir kağıt parçası ve üzerinde yazanlar senin olduğun gibi göstermez. iş sende bitiyor. kendini geliştirirsen para gelir seni bulur zaten. üniversiteye falan gerek bile kalmaz.

Alıntıları Göster
    2 yıllığı üniversiteden saymıyorlar sonuçta üniversite mezunu değilmi bu adam hala lise farkından başka bişeyiniz yok deniliyor anlamaıyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.