Şimdi Ara

Forumda 2 yıllık üni mezunu olupta güzel ve maddi bakımdan iyi işe sahip olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
5.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 yıllık üni okusam hangi bölümü tavsiye edersiniz?

• Öncelikle 4 yıllık bir bölüm tavsiye ederim. Yok illa 2 yıllık diyorsan elektrik-elektronik veya bilgisayar programcılığı olabilir.
  • ılk olarak 2 yıllık okuyayım sonra dgs ıle yapmaya calısırım sımdı o kadar ders çalışacak zamanım yok evvala 2 yıllık.İnsaat teknolojısı denen bölüm insaat teknıkerlıgı mı ?
  • iki yılık okudum motor hala evdeyim
  • Ben "elektronik haberleşme teknolojisi" okuyorum. Sana da tavsiye ederim.
  • 2 yıllık dersende mesela optisyenlik röntgen vb sağlık bölümlerinde kazançların iyi olduklarını duymuştum.

teknik bölümlerde genel olarak fabrika vb özel sektörlerde düşük ücret ile çalışan çoktur.İstisnalar hariç.

oncelikle 4 yıllık kaliteli ve isim yapmış bir üni bitirmek her zaman avantaj sağlar. bölüm olarak piyasanın ihtiyaç duydugu bölümleri araştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardent_boy -- 12 Şubat 2013; 18:27:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatanga.1988

ılk olarak 2 yıllık okuyayım sonra dgs ıle yapmaya calısırım sımdı o kadar ders çalışacak zamanım yok evvala 2 yıllık.İnsaat teknolojısı denen bölüm insaat teknıkerlıgı mı ?

Evet eğer okuyacaksan özelden okuman lazım sanırım 88lisin bildiğim kadarıyla o bölümler devlette ve özelde tamburslu olarak sadece meslekten gelenlerle doluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ara teknik elemana da şuanda mühendis kadar ihtiyaç var.

İşinizde kendinizi geliştirseniz 2yıl olsa bile sorun yaşıyacağınızı düşünmüyorum baktınız 2 yıl planlarınız tutmadı DGS ye uraşabilirsiniz.

Bende Elektronik bölümünden mezun olmuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Hocam ara teknik elemana da şuanda mühendis kadar ihtiyaç var.

İşinizde kendinizi geliştirseniz 2yıl olsa bile sorun yaşıyacağınızı düşünmüyorum baktınız 2 yıl planlarınız tutmadı DGS ye uraşabilirsiniz.

Bende Elektronik bölümünden mezun olmuştum.

+1
  • Hocalar90 doğumluyum. 2 yıllık okusam yeter daha sonra azımlı olursam 4 'e dgs felan anca o zaman kafa patlatırım.Tavsıyeler ıcın teşekkurler.özel olabılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardent_boy

2 yıllık dersende mesela optisyenlik röntgen vb sağlık bölümlerinde kazançların iyi olduklarını duymuştum.

teknik bölümlerde genel olarak fabrika vb özel sektörlerde düşük ücret ile çalışan çoktur.İstisnalar hariç.

oncelikle 4 yıllık kaliteli ve isim yapmış bir üni bitirmek her zaman avantaj sağlar. bölüm olarak piyasanın ihtiyaç duydugu bölümleri araştır.

yorum budur gerisini silin abi.
  • quote:

ılk olarak 2 yıllık okuyayım sonra dgs ıle yapmaya calısırım sımdı o kadar ders çalışacak zamanım yok evvala 2 yıllık.İnsaat teknolojısı denen bölüm insaat teknıkerlıgı mı ?

evet inşaat teknolojisi inşaat teknikerliği oluyo ben o bölümden mezunum..
    Dgs ile inşaat mühendisliği ya da mimarlığa geçebiliyorsun..
    tekniker olarak da ister masa başı, ister şantiye çalışıyorsun..
    hem şantiye hem masabaşı olsun dersen o da var
  • Abi hiç bir şey göründüğü kadar kolay değil. Her üniversitenin 4 yıllık bölümleri var, bu bölümlerden bile kalifiye eleman sayısı oldukça az çıkarken 2 yıllık bölümlerden işe alımı nadir gözlenen bir şey..

Bende iki yıllık turizm öğrencisiyim en azından benim durumum çok vahim DGS ile 17 adet kontenjan var :) çok komik bir rakam bende 1989'luyum ve bir yere yerleşme olasılığımı düşük görüyorum.. Büyük firmalar ile mülakata gittim o tarz sorular var ki kafayı kırarsınız. Hatta bir kaç tane soru bulursam yazarım.. Bu sebepten ötürü iki yıllık okuduysan, ingilizce bilmiyorsan ve benim gibi küçük bir kasabada ikamet ediyorsan, okuduğun okul çok kaliteli değilse ( mesela bizde beden eğitimi dersi var - 18mart üni - turizmle ne alakaysa ) işe alımlar çok ama çok zor. İşe girersin 900 liraya meslek ve meslek harici tüm işlere koşarsın ve ilk off be deyişinde şut ve gol.

İş başvurusunda sorulan sorular.

2-‘NAŞTAV’daki harfleri yeniden düzenleyecek olursanız aşağıdakilerden hangisinin adını alır?
    4-Bir anne 37 ve çocukları 2,4,7 yaşlarındadır. Kaç yıl sonra çocukların yaşları toplamı annesinin yaşına eşit olur?
    5-Aşağıdaki 5 sözcükten hangisi en iyi kıyaslamayı sağlar? Balık için Yüzgeç ne ise,köpek için de ….odur.
    10-Aysun ve Öznur aynı yaştadır. Hadise Esin’den, Esin de Öznur’dan daha yaşlıdır. Aşağıdaki önermelerden hangisi en doğrudur?
    11-‘LÜSBÜM’ deki harfleri yeniden düzenleyecek olursanız aşağıdakilerden hangisinin adını alır?
    14-Ucuzluk yapan bir mağaza, fiyatlarda %30 indirim yapıyor. Satışların az olduğu görülünce indirimli fiyatlar üzerinden %20 indirim daha yapılıyor. Mağazanın yaptığı tüm indirim yüzde kaçtır?
    18-Aşağıdaki sayı dizisinde ‘‘?’’nin yerine hangi sayı gelmelidir? 0,2-0,6-1,0-1,4-1,8-?
    19-Bir sınıftaki erkek öğrencilerin sayısının kız öğrencilerin sayısına oranı 3/5’tir. Bu sınıftan 10 erkek ve 10 kız öğrenci ayrılırsa bu oran 1/2 olmaktadır. Bu sınıfta kaç öğrenci vardır?

bu gibi soruları 12 dakika da yapmanı istiyorlar. Verdikleri para da sanki genel müdür maaşı sanarsın . :(

Kaldı ki kıytırık ünilerde 2 yıllık eğitimden bi şey bekleme , dersler layloylom zaten herkes bölüme neden geldiğini bilmiyor. Bölümün adını bile söyleyemen insan var.

Hocalar zaten sırf z.ktir olsunlar gitsinler hesabı , What time is it ? sorusuna - My name's ten o'clock diye cevap veren adamı geçiriyor..

Yani 2 yıllıksan öl arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tour Guide -- 12 Şubat 2013; 20:38:23 >

• yaklaşık 2 sene sonra canlı şahidi olucam
  • hocam ben calısıyorum zaten. işim çok şükür iyi ama elımde dıploma yok! calıstığım yerde çevre muh. var. makına muh. var onlar bende az alıyor. ama ben dıploma ıstıyorum.o dıploma ıle para kazanmak ıstıyorum.
  • quote:

hocam ben calısıyorum zaten. işim çok şükür iyi ama elımde dıploma yok! calıstığım yerde çevre muh. var. makına muh. var onlar bende az alıyor. ama ben dıploma ıstıyorum.o dıploma ıle para kazanmak ıstıyorum.

işin varsa ve keyfin iyiyse yaşadığın yeri seviyorsan.. iki yıllık okul bitir , sadece elinde fazladan bir kağıt parçası ( diploma ) olur. Onun haricinde hiç ama hiç bulaşma , birde örgün olarak çalışırken nasıl okuyacaksın ?
  • Çomü 2 yıllık gemi makineleri mezunuyum.

Önce gemilerde çalışmaya başladım, aileden uzak kalmak zor gelince onu bıraktım ve Pizza Pizza fast food restaurant'ında vardiya müdürü oldum. İnsanlar benimle "Tost Müdürü" diye dalga geçmeye başlayınca onuda bırakıp Uçak Teknisyeni oldum.

Burada 2 yıllık mezunuysan hiçbirşey olamazsın diyen arkadaşlara aldırma sen. Kişisel ve mesleki gelişimin sürekliyse( yabancı dil, yapacağın işe el yatkınlığı ve prosedürlere uymak gibi) kendine iş imkanı yaratabilirsin.

Kısaca herşey sende bitiyor arkadaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Abi hiç bir şey göründüğü kadar kolay değil. Her üniversitenin 4 yıllık bölümleri var, bu bölümlerden bile kalifiye eleman sayısı oldukça az çıkarken 2 yıllık bölümlerden işe alımı nadir gözlenen bir şey..

Bende iki yıllık turizm öğrencisiyim en azından benim durumum çok vahim DGS ile 17 adet kontenjan var :) çok komik bir rakam bende 1989'luyum ve bir yere yerleşme olasılığımı düşük görüyorum.. Büyük firmalar ile mülakata gittim o tarz sorular var ki kafayı kırarsınız. Hatta bir kaç tane soru bulursam yazarım.. Bu sebepten ötürü iki yıllık okuduysan, ingilizce bilmiyorsan ve benim gibi küçük bir kasabada ikamet ediyorsan, okuduğun okul çok kaliteli değilse ( mesela bizde beden eğitimi dersi var - 18mart üni - turizmle ne alakaysa ) işe alımlar çok ama çok zor. İşe girersin 900 liraya meslek ve meslek harici tüm işlere koşarsın ve ilk off be deyişinde şut ve gol.

İş başvurusunda sorulan sorular.

2-‘NAŞTAV’daki harfleri yeniden düzenleyecek olursanız aşağıdakilerden hangisinin adını alır?
    4-Bir anne 37 ve çocukları 2,4,7 yaşlarındadır. Kaç yıl sonra çocukların yaşları toplamı annesinin yaşına eşit olur?
    5-Aşağıdaki 5 sözcükten hangisi en iyi kıyaslamayı sağlar? Balık için Yüzgeç ne ise,köpek için de ….odur.
    10-Aysun ve Öznur aynı yaştadır. Hadise Esin’den, Esin de Öznur’dan daha yaşlıdır. Aşağıdaki önermelerden hangisi en doğrudur?
    11-‘LÜSBÜM’ deki harfleri yeniden düzenleyecek olursanız aşağıdakilerden hangisinin adını alır?
    14-Ucuzluk yapan bir mağaza, fiyatlarda %30 indirim yapıyor. Satışların az olduğu görülünce indirimli fiyatlar üzerinden %20 indirim daha yapılıyor. Mağazanın yaptığı tüm indirim yüzde kaçtır?
    18-Aşağıdaki sayı dizisinde ‘‘?’’nin yerine hangi sayı gelmelidir? 0,2-0,6-1,0-1,4-1,8-?
    19-Bir sınıftaki erkek öğrencilerin sayısının kız öğrencilerin sayısına oranı 3/5’tir. Bu sınıftan 10 erkek ve 10 kız öğrenci ayrılırsa bu oran 1/2 olmaktadır. Bu sınıfta kaç öğrenci vardır?

bu gibi soruları 12 dakika da yapmanı istiyorlar. Verdikleri para da sanki genel müdür maaşı sanarsın . :(

Kaldı ki kıytırık ünilerde 2 yıllık eğitimden bi şey bekleme , dersler layloylom zaten herkes bölüme neden geldiğini bilmiyor. Bölümün adını bile söyleyemen insan var.

Hocalar zaten sırf z.ktir olsunlar gitsinler hesabı , What time is it ? sorusuna - My name's ten o'clock diye cevap veren adamı geçiriyor..

Yani 2 yıllıksan öl arkadaş.

Hocam öğrenci olduğun halde mülakata nasıl gittin. Okul bitince mi baslatacaklardi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ForteVeloce

Çomü 2 yıllık gemi makineleri mezunuyum.

Önce gemilerde çalışmaya başladım, aileden uzak kalmak zor gelince onu bıraktım ve Pizza Pizza fast food restaurant'ında vardiya müdürü oldum. İnsanlar benimle "Tost Müdürü" diye dalga geçmeye başlayınca onuda bırakıp Uçak Teknisyeni oldum.

Burada 2 yıllık mezunuysan hiçbirşey olamazsın diyen arkadaşlara aldırma sen. Kişisel ve mesleki gelişimin sürekliyse( yabancı dil, yapacağın işe el yatkınlığı ve prosedürlere uymak gibi) kendine iş imkanı yaratabilirsin.

Hacım şansın yaver gitmiş, kendini de geliştirmişsin ek olarak, İngilizce biliyorsan , hareketli ve aktif değilsen ve küçük kasabada ( iş pontasıyeli olmayan ) yaşıyorsan iki yıl okuman sana hiç bir şey kazandırmaz.

Dediğim buydu, istisnalar mutlaka çıkar ama değerleri iyi irdelemek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

quote:

Orijinalden alıntı: ForteVeloce

Çomü 2 yıllık gemi makineleri mezunuyum.

Hacım şansın yaver gitmiş, kendini de geliştirmişsin ek olarak, İngilizce biliyorsan , hareketli ve aktif değilsen ve küçük kasabada ( iş pontasıyeli olmayan ) yaşıyorsan iki yıl okuman sana hiç bir şey kazandırmaz.

Dediğim buydu, istisnalar mutlaka çıkar ama değerleri iyi irdelemek lazım.

Ekmek neredeyse memleket orasıdır.

Bence evde oturup iş beklemeyi bırakın

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.