Şimdi Ara

avrupada mühendis olarak çalışan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
5.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • özellikle elektronik mühendisleri , arkadaşlar nasıl başardınız bunu ne yapmamız gerekiyor sizin gibi olmak için , tavsiyeleriniz nedir

• Gözlemlerime göre daha çok yazılım alanına yönelmiş elektronikçiler gidiyor.Bir de Türkiye'de yabancı şirketlerde çalışanların yurt dışı fırsatı oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: İzole Bant

Gözlemlerime göre daha çok yazılım alanına yönelmiş elektronikçiler gidiyor.Bir de Türkiye'de yabancı şirketlerde çalışanların yurt dışı fırsatı oluyor
    tanıdığınız birileri var mı hocam
  • Trakya'da veya Avcılar'da çalışmak sayılıyo mu hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Trakya'da veya Avcılar'da çalışmak sayılıyo mu hocam?
    maalesef hocam
  • .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • önce kendini geliştirmen lazım bunun için gereken ilk şey iyi derecede ingilizce ya da gitmek istediğin ülkede hangi dil konuşuluyorsa sonra firmalarla bağlantıya geçmek tanıdık bulmak vs ama dil olmadan olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hala ders çalışan var mı ya ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kuzenim var. 2 sene mercedeste staj yaptı bedavaya sırf cv için sonra türkiyede çalıştı traktör kablosu üreten yerde sonra renoya girdinşimdi reno fransya yolladı çok güzel şartlar altında ama kendini geliştirdi sürekli. Türkçe hariç 4 dil var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben avrupada değilim hocam. duyduklarım var hollandaya giden bi çocuk var uzaktan duydum.

ben avrupada olmak isterdim ama değilim.yalnız avrupada 2-3bin euroya çalışmakta istemezdim şahsen.almanyadan teklif geldi geçmişte gitmedim korktum. almanca ile boğuşmak istemedim. gurbet pis birşey 2-3bin euroya değmez hatta almanya gibi biryerde eğer tüm masraflar sana aitse 5bin euronun altına gurbete gidilmez ama 6bin euro maaşa almanyada yada başka biryerde gayet güzel olabilir.eğer ailenle aran limoni ise daha iyi olur. ordan emekli de olursun keyfine bakarsın.

gurbete bir bulaşan pişman. birde bulaşmayan.aslında ben genel anlamda gurbetten memnunum çünkü maaşım yüksek.arabası kirası o bu derken aylık 10bin dolar nerdeyse kazancım var. geçmişte arnavutluktaydım o avrupa sayılırsa tabi. şimdi başa dönsem tekrar yurtdışına çıkardım. size tavsiyem başlangıçta 2-3bin doları kabul edin ama 5yıldan sonra 5e yaklaşıp sonra da 5bin doları geçmezseniz yurtdışından dönün.benim nice arkadaşım para uğruna yurtdışına gidip yurtdışından evlenip alt üst hayatları oldu.karmakarışık hayatları var. basit değil yani bu iş. yurtdışında para iyiyse gidin.yurtdışı pahalı abi. bak ben türkiyedeydim. türkiyede en kral mekanlar bile ucuz. mado diye biyerden bomba pasta aldık 50tl. yurtdışında 1dilimini alamazsın o paraya ve leş gibidir. yurtdışında boş evin kirasına bin dolar veriyo benim şirket.yurtdışına hesabınızı yapıp öyle gidin.

• ABD için yardımcı olabilirim.

Öncelikle okulunun ABET akreditasyonu var mı?
  • yöntem 1- yurtdışına en kolay gitme şekli yurtdışında iş yapan türk firmalarda işe girmektir. bu ülkeler genellikle türkiyeden daha kötü ülkelerdir genellikle küçük ülkelerdir. tabi heryerin avantajı dezavantajı olduğu gibi oraların avantajları da vardır. oturur hesabını yaparsın mantıklıysa gidersin. en kolay gidiş şekli budur.

yöntem2- diğer yöntem yurtdışında master amaçlı gitmektir bu ciddi maddi destek gerektirebilir peder destek çıkacak ve sonrası fos da çıkabilir garantisi yok. atıyorum gittin fransada master yaptın ve iyi fransızca yaptın bu durumda orda iş bulma ihtimalin vardır çok yüksek olmasa da. maaşda orta şekerdir. kişiye göre 1.yöntemden daha mantıklı veya mantıksız olabilir.fakir çocukları için 1.yöntem daha mantıklıdır. 2.yöntemde hayat kalitesi daha yüksektir ama kazanç da azdır.

bunun haricinde başka yöntemlerde var tabi ama kendi işinizi yapamayabilirsiniz o şekilde. master yapmadan yurtdışına giden yok mu tabiki var ama onlar çok yıpranıyorlar hocam. üstün zeka uğraş ve çaba yıpranma sonucunda bişeyler yapanlar var. atıyorum şeyini dişine takıp 5kişilik performans göstererek sağlığını kısa sürede kaybederek didinerek master yapmadan da avrupada iş bulabilirsin ama 10yıl sonra aynaya bakınca bu ben miyim deme ihtimalin var.

• hayat çok zorlaştı. türkiyede kalsan berbat,gurbete gitsen de berbat. iki berbatı karşılaştırdığında gurbet daha iyi kalıyor.yalnız amerika aşırı mantıklı değil çünkü çok uzak.biletler pahalı vergiler yüksek.hayat pahalı sağlık pahalı ve çöp insan pozisyonundasın orda. bir afgan pakistanlı iranlı hindistanlı meksikalı ile çok bi farkın yok. bu nedenle bence amerika mantıklı değil.amerika parası olan adamın kaliteli hayat yaşaması için iyi. parası olan zaten daha kalitelisini türkiyede de yaşayabilir. hocam bak sen naap biliyor musun git kazakistan gibi kel alaka bi ülkeye. gir orda işine at aylık 4-5bin doları cebine. eğer yurtdışına gidiyorsan aylık 3bin dolar para biriktircen ki değsin. karın tokluğuna gurbet çekmenin mantığı yok.en az 3bin dolar heray biriktirmen lazım.harcadıkların hariç.net kalandan bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 1 Haziran 2019; 21:26:54 >
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    Abd vergi nasıl daha fazla hocam her vergi toptan alınmıyor o yüzden çok gibi geliyor insanlara ama totalde her türlü avrupadan daha az avrupa en düşük maaşta bile yarısını alıyor bir zahmet sağlığı onu bunu karşılasın abd yüksek maaşlarda bile en yüksek %30 civarı alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 1 Haziran 2019; 21:39:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de Hacettepe Üniversitesinde makina mühendisliği okuyorum. Hedef Almanya ya gitmek. Daha 1. sınıftayım. Makina mühendisliği için tavsiyeleri olan varsa dinlemek isterim.

• pakaji kullanıcısına yanıt
    almanya'da 3bin euro iyi
  • Az vardır olsa da bu forumda bulman mucize

Yani ben o ülkelerde mühendis olarak çalışıyor olsam hayatta DH konu dışına girmezdim
  • Benim tanıdığım savunma sanayii şirketlerinden bir sürü kıdemli mühendis, kıdemli tasarım lideri, müdür vs. ünvanlı mühendis Hollanda ve Almanya gibi ülkelere göç etti. Hepsi de memnun. Hem gelirlerinden hem de refah düzeyinden, evlerinden, komşularından işlerinden.

Hepsinin ortak düşüncesi şuydu; Bu işi neden daha önce yapmadık?

Arkadaşlar yaptığınız işi dünya kalitesinde yapıyorsanız, iyi eğitimliyseniz, dil de biliyorsanız Avrupa'da iş bulmak sandığınız kadar zor değil. Dil konusuna gelirsek, benim tanıdıklarımdan gidenlerin hiçbiri yerel dili bilmiyordu. Şirkette zaten ingilizce konuşuyorlar, yerel dili de ülkelerin entegrasyon kurslarıyla vs. gayet de güzel öğreniyorlar.

Bu arada Kazakistan, Arnavutluk, Afganistan'da mühendis olmayı Avrupa'da mühendis olmakla karıştırmayın. Bu iki deneyim arasında dağlar kadar fark var. Onun için bu 3. dünya ülkelerinde çalışmış mühendislerin deneyimlerine fazla aldırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 2 Haziran 2019; 0:24:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: furkana.

Ben de Hacettepe Üniversitesinde makina mühendisliği okuyorum. Hedef Almanya ya gitmek. Daha 1. sınıftayım. Makina mühendisliği için tavsiyeleri olan varsa dinlemek isterim.
    Okuduğunuz üniversitenin akreditasyonu varmı önce onu araştır. Yoksa aldığın diploma orada ise yaramaz

• PeerNet* kullanıcısına yanıt
    sence iyi

1000 euro kira ev elektrik telefon vs.
    1000 euro yersin içersin.
    500 euro da ıvıra zıvıra gider.
    ay sonu 500euro biriktirmeyi hedeflerken 100-200euro anca kalır şaşırır kalırsın.

• gidersen görürsün birader ordayı vergiyi

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.