Şimdi Ara

Mühendis olup yaptığı işi seven var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
5
Favori
3.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangi mühendislikten mezunsunuz ve hangi pozisyonda ne iş yapıyorsunuz ?
    Mühendislik artık o kadar sıradan bir meslek oldu ki. Ülkede zaten gerçek mühendislik yok o ayrı bir konu ama , mühendislerin amele gibi çalıştırılması ve çok zor stresli iş hayatının olması sebebiyle mühendis olup hayatından mutlu olan var mı ? Gerçekten çekilir gibi değil iş ortamları. Ayrıca mühendislik iş olarak da bana çok sıkıcı bir dal gibi geliyor. İÜ'de iyi bir mühendislikten bu yıl mezun oluyorum ve mezun olunca mühendislikten alakasız bir iş yapmayı düşünmeye başladım.Hem aşırı yorucu bi meslek , hem de sıkıcı. Mühendisliklerin tamamı için böyle düşünüyorum. Esas konu , iş hayatının çok zor olması ve buna değmeyecek kadar para kazanılması. İyi para kazanmak için de çok fazla yorulmak gerekiyor. Yani efor / para kazanma oranı kesinlikle tatmin edici değil bana göre. İstisnalar hariç tabi.

• İngilizce biiyor musun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende cevap beklemekteyim

• Jeoloğum. İnşaat sektöründe sondaj yapıyorum. Aldığın paraya cidden değmiyor. Köleden farkın yok. İş bulmak çok zor.

Ama mutluyum, neden ? Çünkü işimi seviyorum.
  • Gıda mühendisliğine ne diyorsunuz beyler? Yapılır mı bu iş özel sektörde filan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihhilal

Gıda mühendisliğine ne diyorsunuz beyler? Yapılır mı bu iş özel sektörde filan?

10 numara meslek bence. Yanlış değilsem zaten geleceğin mesleklerin biri çünkü gıdalar gittikçe bozuluyor, sağlıksız olmaya başlıyor. Çevremdeki gördüğüm gıda mühendisleride genelde hep denetleme yapıyor, güzel iş valla.
  • Ben bilgisayar mühandisi olmak istiyorum bilgisayar mühendisi olup mezun olan abeğler yazarsa sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComandanteBilic

İngilizce biiyor musun?

Ingilizcem yazili olarak da sozlu olarak da iyi seviyede. Is bulmak icin paylasmadim ama konuyu. Sorun su ki muhendislik hem sıkıcı bi is hem de turkiyede muhendislik genelde somurulmek ve yorucu is hayatina sahip olmak demek. Eski muhendisleri gostermeyin bugunun piyasasiyla konusuyorum. Ortalik muhendis kayniyo zaten.

• Valla universiteye hazirlanan arkadaslara tavsiyem once piyasaya cikin bi muhendis gunlerini nasil geciriyor nasil calisiyor haftada kac saat calisiyor bakin derim. Cogu kisi icin cok yorucu meslek. Hayatim isim olsun sosyal hayatim kalmasin arti cok yorulayim diyorsaniz bunlara katlanirim diyorsaniz muhendislik yazin.

Lutfen kimse cikip 'benim x tanidigim var soyle soyle' demesin. Ben %90 lik dilim icin konusuyorum %10 istisna payi tabiki olacaktir.

• İnşaat mühendisiyim, şantiye şefi olarak çalışıyorum ve yaptığım işi çok seviyorum. Şantiyeciliğe bir kez girdiğinizde bir daha dönüşünüz yok. Aldığım para da beni tatmin ediyor. Özel sektörde her zaman "yüksek maaş/daha yüksek efor" vardır. Sadece Türkiye için geçerli değil bu, birçok ülkede yoğun bir tempoda çalışırsın ve maaşın da devlette çalışan bir mühendisten çok daha yüksektir. Ama söz konusu hayata daha çok, çalışmaya daha az zaman ayırmak yada "Fazla ezilmeden çalışmak istiyorum" ise memurluğa yönelebilirsin.

Lakin üniversitedeki eğitmenlerimin de dediği gibi "Türkiye şartlarında memurluk, bir mühendisin seçmesi gereken en son tercihtir.". Zira düşük bir maaşa çalışacaksın (3500 civarı sanırım), düzgün bir tecrübe edinemeyeceksin, zor bişeyleri başarmanın verdiği o mutluluğu yaşayamayacaksın. Memurlara şey atmıyorum yanlış anlaşılmasın, herkesin kararına saygım var. Polemiğe girmeyelim sabahın 3'ünde.

Mühendis sayısı senin dediğin gibi iyice arttı, üniversiteler darphane gibi mühendis basıyorlar. Rakiplerinden bir adım öne çıkıp güzel fırsatlar yakalamak için; mesleki bilgisayar programlarını iyice öğrenmek, ingilizce/almanca/fransızca/rusça gibi dilleri bilmek, öğrenim gördüğün mühendislik hangisi ise onun hakkındaki gelişmeleri sıkı bi şekilde takip etmek, ve hepsinden önemlisi şimdiden mesleğini sevmek sana çok yardımcı olacaktır.

Mesleğin başında belki biraz zorluk çekeceksin hem maddi yönden, hem de çalışma şartları yönünden. Ama inan iyi bir mühendis olur ve kendini geliştirisen 2-3 yıla herşey çok güzel olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strider_4242 -- 28 Aralık 2014; 3:18:18 >

• iü den mezun olduğun içindir
  • Tekstil mühendisiyim.Vardiya Amiri olarak çalıştım,satış pazarlama uzmanı olarak çalıştım,satın alma uzmanı olarak çalıştım.Çalıştığım yerlerden hep istifa ettim. 2- 2,5 milyar için koşturamam kimse kusura bakmasın. Maaş veriyorlar diye canımızı alamazlar.İşe girmeden önce diyorum;fazla mesai yapmam,haftasonu gelmem,bayramda seyranda gelmem.Fazla mesai ücretinde gözüm yok diye.Kabul eden olursa alıyor işe.Ondan sonra yoğunluk var bu haftasonu çalışacağız.Anlaşırken öyle dememiştik ama diyorum.Genel müdür bile geliyor,senin ayrıcalığın ne diyorlar.İyi ozaman benim işimi genel müdür yapsın diyorum çıkıyorum.

Hani çalışma konusunda bugüne kadar çalıştığım heryer gayet memnundu benden.Yani bir günün mesaisinde sadece işime odaklanırım.Öğle yemeği dışında 5 dakika bile işimin haricinde birşey yapmam.Bundan dolayı da fazla mesai yapmak istememe gibi bir hakkım var ki zaten işe girmeden söylüyorum bunu.

Özetle ben memnun değilim.Ama ben biraz değişik biriyim Yani kimse beni baz almasın. Bana en uygun meslek aslında kendi mesleğimi yapmak.Karışan eden olmayacak bana.Kendi kafama göre çalışacağım.

Yukarıda yazdıklarım kendi bakış açımdı.Şimdi de tarafsız bakayım.Mühendislik teknik bir meslektir.Günümüzde şartları kötü de olsa birçok meslek grubundan daha çok iş olanağı vardır.öğretmenlik seçip mezun olduktan sonra KPSS çalışıp dereceye girmeye çalışmaktansa yine olsa yine mühendislik seçerdim.

• Intelde çalışan biriyle konuştum kod yazmayı çok seviyorum beni bıraksan sabaha kadar kod yazarım adamlar bana bunun için bir de para veriyor demişti
  • bizim bir arkadaş vardı rahmetli oldu garibim beyin tümörümü ne varmış iyi mühendisti
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

Orijinalden alıntı: fatihhilal

Gıda mühendisliğine ne diyorsunuz beyler? Yapılır mı bu iş özel sektörde filan?

10 numara meslek bence. Yanlış değilsem zaten geleceğin mesleklerin biri çünkü gıdalar gittikçe bozuluyor, sağlıksız olmaya başlıyor. Çevremdeki gördüğüm gıda mühendisleride genelde hep denetleme yapıyor, güzel iş valla.

Gida mühendisliği hakkında sorularınız varsa cevaplayabilirim
    Gıda mühendisi olacaksan devlete atanmayi gececeksin özel sektörde eger ingikizcen varsa rahatsin is konusunda ancak çalışma sartlarin esnek değil gerçi yaptığın pekte bişey yok eğer üretim şefi olarak mühendis girersen insan ilişkilerin iyi olacak analiz icinse işin kebap tabii arada maas farki oluyor ve bu arada gıda muhendisleri gıda Müh odasına bağlı olduğu için 2500 tl den aşağı maasla baslamaz

• kesikparmak kullanıcısına yanıt
    Benim de düşüncem tam olarak bu şekilde. Haftasonu çalışma olacaksa da cumartesi yarım gün olmalı. Avrupada Amerikada sistem çoğu yerde böyle hatta sadece haftaiçi çalışan çok sayıda insan var. Türkiye'de ise tam tersine özel sektörde olup da 5 gün ya da 5.5 gün çalışmak pek mümkün değil mühendisler için. Yani haftada 6 gün bazen 7 gün çalışıp , haftanın tamamını işte geçirip çok fazla para kazanmadıgı sürece nasıl meslekten memnun olunur anlayamıyorum , ciddi olarak soruyorum bunu.
  • Muhendislik teknik universitede okunur.

• quote:

Orijinalden alıntı: bigend

Muhendislik teknik universitede okunur.

Hocam Ytü nun Bilgisayar Muhendisligi nasil ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

quote:

Orijinalden alıntı: bigend

Muhendislik teknik universitede okunur.

Hocam Ytü nun Bilgisayar Muhendisligi nasil ?

Genel olarak okulun muhendislikleri gayet iyi okulda teknopark var ve teknoparktaki şirketler bilişim ve teknoloji uzerine iş yapiyorlar buda en cok makine ve bilgisayar muhendisleri icin avantaj

• İyi bir okuldan mezun olursan herkes memnun olur işinden

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.