Şimdi Ara

Mühendis olup yaptığı işi seven var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
5
Favori
3.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: strider_4242

İnşaat mühendisiyim, şantiye şefi olarak çalışıyorum ve yaptığım işi çok seviyorum. Şantiyeciliğe bir kez girdiğinizde bir daha dönüşünüz yok. Aldığım para da beni tatmin ediyor. Özel sektörde her zaman "yüksek maaş/daha yüksek efor" vardır. Sadece Türkiye için geçerli değil bu, birçok ülkede yoğun bir tempoda çalışırsın ve maaşın da devlette çalışan bir mühendisten çok daha yüksektir. Ama söz konusu hayata daha çok, çalışmaya daha az zaman ayırmak yada "Fazla ezilmeden çalışmak istiyorum" ise memurluğa yönelebilirsin.

Lakin üniversitedeki eğitmenlerimin de dediği gibi "Türkiye şartlarında memurluk, bir mühendisin seçmesi gereken en son tercihtir.". Zira düşük bir maaşa çalışacaksın (3500 civarı sanırım), düzgün bir tecrübe edinemeyeceksin, zor bişeyleri başarmanın verdiği o mutluluğu yaşayamayacaksın. Memurlara şey atmıyorum yanlış anlaşılmasın, herkesin kararına saygım var. Polemiğe girmeyelim sabahın 3'ünde.

Mühendis sayısı senin dediğin gibi iyice arttı, üniversiteler darphane gibi mühendis basıyorlar. Rakiplerinden bir adım öne çıkıp güzel fırsatlar yakalamak için; mesleki bilgisayar programlarını iyice öğrenmek, ingilizce/almanca/fransızca/rusça gibi dilleri bilmek, öğrenim gördüğün mühendislik hangisi ise onun hakkındaki gelişmeleri sıkı bi şekilde takip etmek, ve hepsinden önemlisi şimdiden mesleğini sevmek sana çok yardımcı olacaktır.

Mesleğin başında belki biraz zorluk çekeceksin hem maddi yönden, hem de çalışma şartları yönünden. Ama inan iyi bir mühendis olur ve kendini geliştirisen 2-3 yıla herşey çok güzel olacak.

Türkiye şartlarında memurluk bence özel sektörde çalışmaktan kat be kat iyidir.Adam gibi aile hayatın,tatillerin olur.
    O beğenmediğin 3500 liraya 5 sene tecrübeli mühendisler anca ulaşıyor,görende her mezun olan 3500 liraya işe başlıyor zanneder.
    Memurluğa bu kadar yüklendiğine göre çok uğraştın giremedin büyük ihtimalle.

• Şu da var şimdi mühendis olup 5000 lira kazanmak zor iş 5 sene sonra falan o seviyeye çıksan bile , 5000 lira kazanacagın zaman muhtemelen haftada 6 gün toplamda 55-60 saat çalışmak gerekecek ve çok daha stresli yorucu iş hayatı olacak. Memurlukta ise 40 saat çalışıp fazla yorulmadan 3500 lira kazanılacak. Şahsen aradaki 1500 liraya tatilleri ve rahat çalışma ortamını satın alıyormuşuz gibi düşünebiliriz. Sonuçta ilk 5 yıl devlette mühendislik her türlü daha rahat. Ama 8-10 sene tecrübeli mühendisle kıyaslanıldıgında fark ne boyuta gelir onu bilmiyorum.
  • Ben seviyorum. Bugun sinava girsem yine ucak muhendisligi yazardim.
  • Seninle PM üzerinden de konuşmuştuk. Gerçekten yaptığın işi yapman çok önemli. Yoksa iyi maaş bile olsa insan bir süre sonra bırakıyor. Ama eğer işi seversen, eninde sonunda birşeyler düzeliyor.

Örnek olarak :)

https://www.youtube.com/watch?v=Yd6pO5FdNfA
  • Abiler ben de mühendislik istiyorum uçak mühendisi veya makine mühendisi. Şimdi ODTÜ kazanıp mezun olsam makine mühendisi olarak herhangi bir araba fabrikasında çalışabilir miyim? Mesela adapazarında toyota fabrikası var izmitte yanılmıyosam ford var bursada güleryüz otobüs fabrikası var ben oralarda çalışmak istiyorum böyle bişey mümkün mü? Eğer mümkün değilse hedefimi değiştireyim şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaptan Ross

Abiler ben de mühendislik istiyorum uçak mühendisi veya makine mühendisi. Şimdi ODTÜ kazanıp mezun olsam makine mühendisi olarak herhangi bir araba fabrikasında çalışabilir miyim? Mesela adapazarında toyota fabrikası var izmitte yanılmıyosam ford var bursada güleryüz otobüs fabrikası var ben oralarda çalışmak istiyorum böyle bişey mümkün mü? Eğer mümkün değilse hedefimi değiştireyim şimdiden

Aynen ben de ama fabrikada değil tasarım çizim alanında çalışmak istiyorum.

• Kocaeli üniversitesinde de.teknopark olayı var ytü gelmezse kocaeli yazın sadece mühendislikler için.konuşuyorum fakülte iyi.

• Eğer dil biliyorsan eğitimini düzgün şekilde almışsan bununda üstüne ekstra eğitim alıp biraz tecrübe kasmışsan işe kabul edilmeyeceğin yer zor eğer bulamıyorsan yurt dışından gelicek teklifler çok olucaktır bence fazla abartmışsın

• Mühendislik çok geniş bir sektördür.Ancak ülkemizde gerçek mühendisliğin olduğu yerler çok azdır.Ve gerçekten mühendislik yapan kişiler üniversite mezunlarının %5 ini geçmez.(Türkiye için).Üniversitede de zaten mühendislik öğretilmez myo ve mühendislik karışımı bir eğitim verilir.Arge zaten yok.Araştırma,geliştirme,düşünme,icat,buluş hiç bir şey yok.Her şey teorik ve kağıt üzerinde.Uygulama olmayınca teoriğinde bir anlamı kalmaz.Ve ben bu bölümü seçenlerin çoğunun gerçekten mühendis olmak için değil de o ünvanı almak için seçtiğini düşünüyorum artık.
    Zaten şu aralar devletin bu mesleği itibarsızlaştırmaya çalıştığını az çok anlayan anlıyor.Anadolunun her yerine bu fakülteleri açarak,kontejyanları arttırarak,dikey geçiş ve mühendislik tamamlama gibi komik sınavlarla herkesi mühendis yapma derdinde olan oy kaygısı düşünen ve eğitim sistemini bitiren bir anlayışın olduğunu anlamak çok da zor olamasa gerek.

• Peki ziraat mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz ? Ben akdeniz üniversitesi bitki koruma bölümünü düşünüyorum birçok ziraat ış ilanlarına bakıyorum (özel sektör ) adamlar 1000-1500 lira maaş veriyor sizce bir ınsan ailesini bununla geçindirebilir mi sizce hiç sanmıyorum.Devlet desen atamalar çok az ınsan ne yapacağını şaşırıyor.Yorumlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeolog.

Jeoloğum. İnşaat sektöründe sondaj yapıyorum. Aldığın paraya cidden değmiyor. Köleden farkın yok. İş bulmak çok zor.

Ama mutluyum, neden ? Çünkü işimi seviyorum.

Ne kadar alıyorsun ?

• Sevdiğin işi yapıyorsan sıkılmazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: strider_4242

İnşaat mühendisiyim, şantiye şefi olarak çalışıyorum ve yaptığım işi çok seviyorum. Şantiyeciliğe bir kez girdiğinizde bir daha dönüşünüz yok. Aldığım para da beni tatmin ediyor. Özel sektörde her zaman "yüksek maaş/daha yüksek efor" vardır. Sadece Türkiye için geçerli değil bu, birçok ülkede yoğun bir tempoda çalışırsın ve maaşın da devlette çalışan bir mühendisten çok daha yüksektir. Ama söz konusu hayata daha çok, çalışmaya daha az zaman ayırmak yada "Fazla ezilmeden çalışmak istiyorum" ise memurluğa yönelebilirsin.

Lakin üniversitedeki eğitmenlerimin de dediği gibi "Türkiye şartlarında memurluk, bir mühendisin seçmesi gereken en son tercihtir.". Zira düşük bir maaşa çalışacaksın (3500 civarı sanırım), düzgün bir tecrübe edinemeyeceksin, zor bişeyleri başarmanın verdiği o mutluluğu yaşayamayacaksın. Memurlara şey atmıyorum yanlış anlaşılmasın, herkesin kararına saygım var. Polemiğe girmeyelim sabahın 3'ünde.

Mühendis sayısı senin dediğin gibi iyice arttı, üniversiteler darphane gibi mühendis basıyorlar. Rakiplerinden bir adım öne çıkıp güzel fırsatlar yakalamak için; mesleki bilgisayar programlarını iyice öğrenmek, ingilizce/almanca/fransızca/rusça gibi dilleri bilmek, öğrenim gördüğün mühendislik hangisi ise onun hakkındaki gelişmeleri sıkı bi şekilde takip etmek, ve hepsinden önemlisi şimdiden mesleğini sevmek sana çok yardımcı olacaktır.

Mesleğin başında belki biraz zorluk çekeceksin hem maddi yönden, hem de çalışma şartları yönünden. Ama inan iyi bir mühendis olur ve kendini geliştirisen 2-3 yıla herşey çok güzel olacak.

3500 e düşük deme allah carpar adami

kuzenim 1500 le basladi,3 senesi dolacak daha yeni aliyor o dedigin parayi

• Henüz elektrik ve elektronik müh. öğrencisiyim ama çok yoğun geçiyor okul ama bir o kadar da seviyorum
  • lisede makine okuyorum . yazin 40 gun staj yaptim . stajyer halimle bile biktim is hayatindan . amele gibi calisiyorsun . ustelik benim dalim teknik ressamlik . isimle alakali bisey yapmadim . 5.5 gun calismak ayri bi olay zaten . artik depresyona girecektim . gelecekte kendi isimi kurmqk istiyorum ve makine muh den nefret ediyorum

• Bilgisayar mühendisliginden mezun olali 6 sene falan oldu. Is hayati ilk yillarda cok keyifliydi ama artik keyif almamaya basladim.

Bir süre sonra her sey rutine bagliyor. Önceden saatler harcadigin sorunlari birkac dakika icerisinde cözmeye basliyorsun. Ofis hayatini da cok sevmeyen biriysen, cabuk sikilman kacinilmaz...
  • Ziraat mühendisleri hakkında yukarıda soru sormuştum hiç ziraatci yok mu

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

quote:

Jeoloğum. İnşaat sektöründe sondaj yapıyorum. Aldığın paraya cidden değmiyor. Köleden farkın yok. İş bulmak çok zor.

Ne kadar alıyorsun ?

Şuan çalışmıyorum tez yazacağım için bıraktım. Bin lira alıyordum ayriyeten yemek ve altımda araba vardı. Artı uçak biletleri falan.

• quote:

quote:

quote:

Ne kadar alıyorsun ?

Şuan çalışmıyorum tez yazacağım için bıraktım. Bin lira alıyordum ayriyeten yemek ve altımda araba vardı. Artı uçak biletleri falan.

Nişanlın eşin vs varmı ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ne kadar alıyorsun ?

Nişanlın eşin vs varmı ?

Naptınız hocam daha 22 yaşındayım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.