Bildirim
Forumda 5800 için dile getirilen sorular, sorunlar ve konular
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
bu kadar çok sorunu var mı bu aletin ... teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maniac_Turk -- 21 Aralık 2009; 16:57:49 > -
Bunlar az bile, nokianın en çok sorun yazılan telefonu bu olmalı bence. Dediğim gibi kasım başına kadar dönebildim sadece. En az yazdıklarımın 3-4 katı daha sorun mesaji vardır, çünkü tlf mart ayında satışa çıkmıştı... -
quote:
Orijinalden alıntı: gokmay
Bunlar az bile, nokianın en çok sorun yazılan telefonu bu olmalı bence. Dediğim gibi kasım başına kadar dönebildim sadece. En az yazdıklarımın 3-4 katı daha sorun mesaji vardır, çünkü tlf mart ayında satışa çıkmıştı...
quote:
@http://forum.donanimhaber.com/m.asp?m=35661451
Rakamlar gerçek rakamlar olmasa da, alakalı rakamlardır.
500.000 tane telefon satılır.
5.000 tanesi sorunlu olur
500 tane sorunlu cihaz sahibi forum kullanıcısı vardır.
50 tane aynı soruna dair başlık açılır.
25 kişi aslında yeni başlık açıyordur, diğer 25 başlık aynı kullanıcıların açtığı fazladan (ikinci, üçüncü vs) başlıklardır
Forum başlıklarını değerlendirirken bunu da göz önünde bulundurun.
Bu forumda bu kadar çok başlığın oluşu 5800'ın ne kadar sattığını gösterir, ne kadar sorunlu olduğunu değil.
-
Dogru cok sattı ve çok sorun cıktı. Nokianın en sorunlu telefonu, hele ilk serisi. Bunun aksini kimse söyleyemez. Mükerrer konular ise üyelerin acemiliginden veya tembelliginden kaynaklanmakta ve her cihazda olabilmektedir... -
Bence bu durumun birçok nedeni var. En başta geleni dediğiniz gibi çok satması. 2.si ilk dokunmatik ve v5 telefon. Daha tam olarak oturmadı yazılım olarak. Kasa açıklığı dışında ben donanımsal sorun pek duymadımki o da yeni üretimde giderildi sanırım. Diğer bir nedense birçok kişinin ilk defa symbian bir telefon kullanması ve sertifika gibi olaylarla ilk defa tanışması. Düz telefon gibi değil bu cihazlar. Virüs bile bulaşabilir. Sistem çökebilir. Formatlanır. Yazılımı güncellenir vs. Yani biraz bu işlerden anlamak lazım. Uğraşmak lazım yani. Düz telefonda alırsınız ve kullanırsınız. aldığınızda ne ise 2 yıl sonra da odur. Ancak bunda 1 gün sonra bile kurduğunuz programlarla özelliklerini ve yapılabilecekleri 2-3 katına çıkarabilirsiniz. İnsanların dokunmatik ve symbian'a alışması gerek bence. -
Çok eski konulara dönme fısatım olmadı, mart ayında çıkan bu telefonda, yaklaşık 1 ay sonra sorunlar çıkmaya başladı. Ben de bu telefonu satışa çıktığı ilk gün almıştım.
Kronik hale gelmiş 3 sorunu vardı.
1) kasa açıklığı
2) hoparlör sorunu
3) kendiliğinden kapanma, açılmama... (bu sorundan 4 kez servise yollamıştım)
Tabi bunda bazı sorunlar nokianın ilk dokunmatik telefonunun olmasından kaynaklanıyordu. hele ilk parti ürünler nokia için deneme amaçlıydı, sorunların bir kısmı belki diğer partilerde çözümlenmiş olabilir ama ilk partiden alan birçok arkadaş mağdur oldu. Mücadele edenler servis raporu ile cihazlarını değiştirme imkanı buldular, benim gibi çok mücadele edenler de yaklaşık 4 - 5 ay sonra paralarını aynen geri aldılar.
Bu deneme sürecinde pek mücadele etmeyenler de nokianın yanına kar kaldı. Bizde tüketici hakları biraz Allah'a emanet olduğundan deneme tahtası olduk malesef....
-
arkadaşta n79 var.hertürlü sorun var.
wifi bağlanamıyor.
tel sürekli takılıyor açıp kapamak gerekiyor.
çok fazla içerik olmamasına rağmen kasıyor.
tuş takımı rezalet.
genelde yapılan bir yanlış var.bu telefonu iphone veya touchla karşılaştıranlar oluyor.
iphone 2milyarlık alet.bu telefon ise 500tl.
birde iphone bir devrim.çok farklı bir alet.Nokia nın appledan daha iyi birşeyler yapmasını beklemeyin.orjinal bişi beklemeyin.apple yazılım işini iphone oturttu artık.uyguma bakımındanda tamamen düzlükte ve yükseliyor apple.nokiada da birşeylerin oturması için sabredilmeli.
donanımsal olarak kasa açıklığı dışında problemi yok aletin.
yazılımsal olarak symbian ın ilk defa dokunmatik telde kullanılması sorun oluşturuyor.ilerde bu sorunlar ortadan kalkacaktır.
ben touch kullanıcısıyım .işletim sistemi herşeyi harika gerçekten karşılaştırılamaz. Ne kasma var ne bişi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 22 Aralık 2009; 17:09:22 >
-
Bu tlf ilk çıktığında fiyatı 500 TL değil 900 TL idi. Tüm meraklıları büyük bir hevesle aldı bu telefonu ama ilk partide bahsettiğim 3 sorun kronikti malesef. Kasa açıklığı, hoparlör sorunu ve kapanma/açılmama sorunu.
Ben TSHH'ne müracatımı yaptığım gün N79 aldım ve aslanlar gibi kullandım, hiç bir sorun yaşamadım.
Yani telefon işi şans aslında ama nokianın dokunmatik deneyimi için 5800 modeli kullandığı ve tüketicileri üzdüğü kesin....Iphone ile bu telefonu kıyaslamak ise zaten hata.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 22 Aralık 2009; 17:35:10 > -
quote:
Orijinalden alıntı: gokmay
Bunlar az bile, nokianın en çok sorun yazılan telefonu bu olmalı bence. Dediğim gibi kasım başına kadar dönebildim sadece. En az yazdıklarımın 3-4 katı daha sorun mesaji vardır, çünkü tlf mart ayında satışa çıkmıştı...
valla telefonun ariza olarak kabul edersen sadece kasa acikligi ve kamera cercevesinde oynamalar var bunlar da fonksiyonelligi bozmyor ayrica yeni cikan her urunde (bilgisayar, telefon, dvd player,...) yazilim guncellemeleri olur ve her sey duzelir. Ayrica gercekten de insanlarin acemiliginden kaynaklaniyor cogu sorun. hayatinda oyun kurmamis, guncellemem yapmamis, usb ile baglanmamis insanlar hele de her ozelligi kullanmaya kalkinca cok sorun varmis gibi duruyor... -
ilk seride özellikle bahsettiğim üç kronik sorun vardı.
İnsanların acemiliğinden ziyade nokia acemilik attı bu ilk dokunmatik tlf ile....Olan da ilk çıktığında bu cihazı 900 TL verip alanlara oldu.... -
3 gün önce aldım aleti. ya ben şanslıyım ya da cep telefonları konusunda çok cahilim (ki değilim) ama alet taş gibi çıktı. kamerası-videosu çok iyi. isteğe göre güncellenebilmesi çok iyi. kullanımı çok iyi. ben çok sevdim.
ve hiç bir sorunuda yok.
sadece gece karanlıkta bakınca, sağ üstte herkesin bahsettiği açıklık gördüm biraz, dikkatli inceledim pek kafaya takılacak bir şey değil.
bence devamlı eleştirmekten vazgeçip keyfini çıkarmak lazım biraz.
herkese tavsiye ederim. -
sorunsuz olmasına çok sevindim elbette, güle güle kullan arkadaşım.... -
ben 3 aydır kullanıyorum hiç bir sorun yok. -
şanslısın... -
son gelen serilerde herhangi bir problem yok 1 aydır kullanıyorum sorun çıkarmadı.. -
yaw arkadaşlar muhtemelen niye okumuyorsun önceki yazılanları diye soranlar olabilir ama tam 300 sayfa.. ben yeni aldım bu telefonu google yazan uygulamaya girdim ama wireless seç falan çıkmadı acaba sadece aveadan mı bağlanıyor google a yoksa ben mi birşey bilmiyorum da siz bilirseniz söyleyin bana.. -
Valla ben telefonu unuttum bile, ama kullananlar mutlaka cevap verecektir sana arkadaşım... -
Öyle yazmışsınız ki sanki sadece 5800'da yaşanıyor bu sorunlar..
Aklınıza herhangi bir model getirin.. Forumdaki arama butonuna basın ve araştırın en az bu kadar sorun içerikli konu bulunur..
Artık yeter bıktırdınız..
Nedir bu kötüleme füryası? Derdiniz nedir? -
Bıktıysan okumak zorunda değilsin arkadaşım bu bir.
zaten okumadığın anlaşılıyor okusan farklı şeyler yazardın.
ikincisi ilk mesajımın üstüne yazdıklarımı konuyu niye açtığımı da es geçmişsin.
telefon işi zaten şans işidir, sorunsuz telefon denk gelen bangır bangır bağırmaz, sorunla karşılaşan yazar ki, paylaşım olsun. forumun amacı bu, olumlu olumsuz her şeyi...
Ayrıca kronik sorunu olan başka telefonlar biliyorsan, lütfen araştırıp, yazıp, konuları mesajına eklersen, bıkmayız merak etme, teşekkür bile ederiz paylaşımın için. kullananların veya almak isteyenlerin işine yarar.
Ha sorun değil üstün özellikleri varsa herhangi bir telefonun onları da yaz lütfen.
Ama üstteki listeden en azından şunu okumanı tavsiye ederim, umarım birşekilde sana da faydası olur....
Nokia 5800 XM MAĞDURLARI DERNEĞi
http://forum.donanimhaber.com/m_31376575/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#31376575
ilk sayfada reisin bir mesajı var onu da okuyun lütfen...
(???? mağdurları diye başka bir telefon için ilan açıldığını hatırlamıyorum bu forumda ben)
Benzer içerikler
- stereo ses nedir
- telefondan hesap makinesi silindi
- çin nokia imei değiştirme kodu
- samsung tuşlu telefon şebeke yok
- kimlik bilgilerinin değiştirildiği tespit edildiği için 30 gün içinde kapatilacaktir
- xiaomi whatsapp sorunu
- device health services nedir
- asker telefonu
- firmware nedir
- teşhir ürün alınır mı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X